Kocamdan nefret etmeye başladım!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya görücü usulü ne alaka anlamadım bırakın benim annem 23 senedir cimri bir adam çekiyor dayanma sebebide kendisi çalışıyor babam parasına karışmıyor o yüzden cimri adam çekilir mi? 30 lira ne Allah aşkına o adamın maaşının yarısını elinize sayması lazım
Beni neden çalıştırmıyor biliyor musumuz gözüm açılır diye.Ama ben uğraşmıyorum çünkü boşanmayı kafaya koydum 5 6 aydır da düşünüyorum .acaba bu gerçekle yüZyüze gelince ne yapacak

Beni neden çalıştırmıyor biliyor musumuz gözüm açılır diye.Ama ben uğraşmıyorum çünkü boşanmayı kafaya koydum 5 6 aydır da düşünüyorum .acaba bu gerçekle yüZyüze gelince ne yapacak
Ay ben 7 bin maaşı okuyunca şok oldum benim babam çok cimri ama anneme maaşının yarısını veriyor korkudan ve evin kiralarını annem alıyor annem 22 senedir çalışıyor babam onun ne kadar aldığını bilmez gidip alnından öpücem. Seçim senin çocuk olursa zor olur ya önüne bakacaksın kendi maaşınla Özgür olacaksın yada onu çekeceksin

Bunu farkediyorsanız gözünüz zaten açık demek ki.
Kaldı ki sizi çalıştırmayacağını söyleyen adamla neden evlendiniz? Gözü açık olduğunuz ve sizin de işinize geldiği için olabilir mi?
Hem çalışmam rahat rahat evde oturur yatarım, hem de bir elim yağda bir elim balda yaşarım diye düşününce sonrasında o iş hiç de öyle olmuyor işte...
Bunca okuyan, meslek edinen, üreten, kazanan kadın enayilikten çalışıyor değil ya, bi bildikleri var öyle değil mi ?

Yazarın da dediği gibi:
“İnsan yaşadıkça anlıyor ki, kendi kayığını kendin çekmezsen bir yerlere varamıyorsun."

Son düzenleme:
Sevmiyorsanız söyleyin adama sana olan sevgim bitti bir şey hissetmiyorum diye. Zira boşanır, kendisini sevmeyen bir kadınla (çocuk da yoksa) kimse evli kalmak istemez. Korona sürecinde çalışmaya başlamak bana çok saçma geldi iş bulmak için daha sonrasını bekleyin, kendisine bana haftalık şu kadar miktar ver ihtiyaçlarım oluyor vermezsen çalışmaya başlayacağım diye Kesin bir dille konuşun ve izin almak zorunda değilsiniz zaten boşanacağım vs yazmışsınız iş bulunca gidin başlayın işte. Bu kadar içinizde biriktirmek yerine kendisine durumu anlatsaydınız belki çok daha farklı olabilirdi. Lakin ‘sevgim bitti, nefret ediyorum’ diyorsanız ona da kendinize de haksızlık etmeyin. Siz kendiniz o da kendisi gibi biriyle daha mutlu olabilir. Eski sevgilinizden vazgeçip başkası ile evlenebildiğinize göre demek ki onu çok çok sevmemişsiniz, vazgeçebilmişsiniz neticede bu yüzden onu düşünmeyi bırakın. Zira mutsuz olduğunuz için onun sadece iyi yönleri aklınıza geliyor ve varsayımlar üzerinden ‘daha mutlu olurdum’ diyebiliyorsunuz. Oysa istisnasız herkes Evlilikte ve sevgililikte farklıdır. Nikah birliğiniz devam ettiği müddetçe de sadakat yükümlülüğünüz olduğunu unutmayın (zihin başkasını düşündükçe bazı şeyleri zamanla normalleştirebilir). Şimdi bir erkek bir foruma (Sizin öyle olduğunuzu yazmıyorum muhtemelen o da kendi açısından erkek bakış açısıyla aynen şöyle der) “Eşimle bir yıllık evliyiz, hiç gelip cilve yapmıyor hep benden bekliyor, çok savruk evde idareli değil, daha yeni evliyiz borç harç olduğu halde sürekli bir şeyler almak istiyor henüz evlilik düzenimiz bile oturmamışken çalışmaya başlayacağım diye tutturdu üstelik düzgün bir iş bile bulamadı henüz madem bu kadar istekliydi benden önce çalışmaya başladıydı ben evlenince mi iş hayatına atılmak istedi yani. Üstümde para yokken para istiyor verdiğimi de beğenmiyor, hayır önceden söylese çeker ona göre veririm. Eskiden bir kıza aşıktım annem istemedi diye evlenmedik şimdi o aklıma geliyor, onunla evlensem daha mutlu olurdum. Şimdi boşansam arada aileler var kızın ailesini seviyorum annesinin kalp rahatsızlığı var kadına bir şey olur, bizimkilere de onlara da ayıp olur. Sizce ne yapayım?” Yazardı. Zira bahsettiğiniz tarzda bir erkek tam olarak böyle düşünür. Zira kimse kolay kolay ben şunu denedim bunu yaptım demez. Evlilik birliği ciddi bir iş. Birini SEVMİYORSANIZ Hele ki nefret ediyorsanız devam etmeniz mantıklı değil. Lakin illa kurtarmak istiyorsanız da kırmadan düzgün bir dille oturup mantıklı kararlar alıp bir şeyleri uygulamaya koymanız gerekli.

Çok canım sıkkın derdim anlatmak istiyorum
Ben 26 eşim 30 yaşında
1 yıllık evliyim görücü usulu önerisiyle tanışarak evlendik,sorun şuki kocamdan gitgite nefret etmeye başladım.cimriliği beni bitirdi resmen.mesela ev alışverişi yaparız aylık ,birşey eksildi dediğimde daha yeni almıştık diyo sanki çöpe atıyorum😤üstüme başıma birşey almaz ,bekarken aldığım kıyafetleri giyiyorum tek tük alırım ,canım istiyor yeni birşey almak bi dunya elbisen var dolaba sığmıyor diyor sanki kendi almış ,bu huylarından dolayı asla birşey isteyemiyorum ,bugun kardeşime giderken para istedim istemeyerek bana sadece 30 lira verdi yol parası sadece inanabiliyor musunuz.üzerimde yok diyor.ondan istememek için gram altınlarımdan arada bozduruyorum ama nereye kadar devam edecek..çalışmak istesem çalıştırmaz nişanlıyken güzel bir iş bulursan neden olmasın diyordu.kavga ediyoruz sürekli demediğini bırakmıyor bana artık sevgim bitti nefretim arttı.maddi durumumuz iyi ama parayı meZara götürecek sanki.dışarıya karşı çok iyi ailem çok sever ama ben dayanamıyorum ailem üzülmesin diyede ağzımı açamıyorum annem kalp hastası ameliyat geçirdi ,boşanmak istediğimi söylesem birşey olcak diye korkuyorum.çocuk istemiyorum bu adamdan ,birkere sarılmaz saçımı okşamaz güzel söz söylemez birlikte olmak istediği zaman sırnaşır sadece kullanıp atılmış hissediyorum,insan kocasına sarılmak ister içten birkere sarılmadı bana .nişanlıyken iyiydik bu tarz şeylerini görmedim veya kimse bana birşey demedi.2 yıl önceki hayatımı özlüyorum.çok yalnızım .2 yıl önce sevdiğim vardı ailem istemedi ,babamın elimde büyümüştü bazı şeylerini biliyorum dedi alkol içtiğini gördüm dedi ve asla vermem dedi babam, bende ailemi dinledim bitirdim ama şimdi diyorum keşke onla evlenseydim ,mutlu olurduk belkide onu özlüyorum sürekli aklımda üzdüm yarıyolda bıraktım onu ,acaba onun günahımı çıkıyor diyorum kendime ,yağmurdan kaçarken doluya tutuldum ,boşanmak istiyorum .biryandan boşanıp bu adamdan kurtulurum diye seviniyorum ama bir yandanda kötü bir evlilik yaptım ve ailem için üzülüyorum..benım gibi olan mutsuzlar dertleşelim

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Her cümlen biryerlerden tanıdık geliyor :(
Sana tek vereceğim tavsiye sakın çocuk yapma

hickimse icin istemedigin bir evliligi surdurmek zorunda degilsin..kendine bu kotulugu yapma..

Çok canım sıkkın derdim anlatmak istiyorum
Ben 26 eşim 30 yaşında
1 yıllık evliyim görücü usulu önerisiyle tanışarak evlendik,sorun şuki kocamdan gitgite nefret etmeye başladım.cimriliği beni bitirdi resmen.mesela ev alışverişi yaparız aylık ,birşey eksildi dediğimde daha yeni almıştık diyo sanki çöpe atıyorum😤üstüme başıma birşey almaz ,bekarken aldığım kıyafetleri giyiyorum tek tük alırım ,canım istiyor yeni birşey almak bi dunya elbisen var dolaba sığmıyor diyor sanki kendi almış ,bu huylarından dolayı asla birşey isteyemiyorum ,bugun kardeşime giderken para istedim istemeyerek bana sadece 30 lira verdi yol parası sadece inanabiliyor musunuz.üzerimde yok diyor.ondan istememek için gram altınlarımdan arada bozduruyorum ama nereye kadar devam edecek..çalışmak istesem çalıştırmaz nişanlıyken güzel bir iş bulursan neden olmasın diyordu.kavga ediyoruz sürekli demediğini bırakmıyor bana artık sevgim bitti nefretim arttı.maddi durumumuz iyi ama parayı meZara götürecek sanki.dışarıya karşı çok iyi ailem çok sever ama ben dayanamıyorum ailem üzülmesin diyede ağzımı açamıyorum annem kalp hastası ameliyat geçirdi ,boşanmak istediğimi söylesem birşey olcak diye korkuyorum.çocuk istemiyorum bu adamdan ,birkere sarılmaz saçımı okşamaz güzel söz söylemez birlikte olmak istediği zaman sırnaşır sadece kullanıp atılmış hissediyorum,insan kocasına sarılmak ister içten birkere sarılmadı bana .nişanlıyken iyiydik bu tarz şeylerini görmedim veya kimse bana birşey demedi.2 yıl önceki hayatımı özlüyorum.çok yalnızım .2 yıl önce sevdiğim vardı ailem istemedi ,babamın elimde büyümüştü bazı şeylerini biliyorum dedi alkol içtiğini gördüm dedi ve asla vermem dedi babam, bende ailemi dinledim bitirdim ama şimdi diyorum keşke onla evlenseydim ,mutlu olurduk belkide onu özlüyorum sürekli aklımda üzdüm yarıyolda bıraktım onu ,acaba onun günahımı çıkıyor diyorum kendime ,yağmurdan kaçarken doluya tutuldum ,boşanmak istiyorum .biryandan boşanıp bu adamdan kurtulurum diye seviniyorum ama bir yandanda kötü bir evlilik yaptım ve ailem için üzülüyorum..benım gibi olan mutsuzlar dertleşelim
Diğer erkek arkadaşınızı düşünmeniz umarım ileriye gitmiyordu hiç hos degil

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Her cümlen biryerlerden tanıdık geliyor :(
Sana tek vereceğim tavsiye sakın çocuk yapma
🤦 Allah yardımcısı olsun mantıklı olup boşanmak en doğrusu ailesi kucak açacaksa başına kakmayacaksa tabi

Önce onunla konuş.
Baktın dinlemiyorsa ailelere aç konuyu
Bu evlilikte aileler ön ayak olmuş çıkan sorunlardan sadece siz sorumlu değilsiniz.
Sonuçta sizi sevgilinizden ayırıp bu adamla evlenmenizi istemişler.

7-8 bin tl değişiyor

Şöyle bir maaş alıpta cimrilik yapması..... Bazı insanlar gerçekten para harcayamiyor. Bence altınlarınızı falan bozdurmayın. Bu durumu konusun. Siz çocuk değilsiniz. Size bi banka kartı çıkartsın. Her ay maaşını aldığı gibi sizinde hesabınıza belli bir miktar yatırsın. Ne var yani 7-8 binlik maaşının bin lirasını size yatırsa?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X