- 12 Temmuz 2006
- 57.861
- 221.117
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi cananturkman
-
Eşiniz demedi mi çocuk başkasının diye, sizin psikolojik tedavi gördüğünüzü söyleyen adam çocuğu da söylerdi, niye söylemedi, sana vermem diyordu eşiniz okuduğum kadarıyla.Çocuğun benden olmadığını söylemedim ayrılmak istemiyorum
İyi de söylemeseniz bile bu ortaya çıkar ki sonuçta olay devlete intikal etmişÇocuğun benden olmadığını söylemedim ayrılmak istemiyorum
Doğrudur, bizim komşuların kamu davası nasıl sonuçlandı bilmiyorum sonradan taşındılar buradan ama kadının şikayetten vazgeçtim yine de dava açılacakmış eşim ceza almaz inşallah dediğini biliyorum.Rica ederimşu an bir davayı anlattı bana 2 eş kavga ediyor ve barısıyorlar ama kamu davası açılıyor. Hakim soruyor kadına ama cevap yok. (Kocası ceza almasın diye) kocaya soruyor yine cevap yok. En son hakim kızıyor ve kavgayı başlatan kim? Diyor ona da cevap yok. En son ikisinede ceza veriyor, HAGB veriyor.
Allah cezasını versin, evde olmadığı bir an çıkıp gidin kadin sığınma evine mümkünse başka şehire.Evden çıkmama izin vermiyo kapıyı kilitleyip çıkıyor
Yani polisin veya askerin bu işten karı ne? Aksi davranıp mesleği yakamazlar. Hepsi melek demiyorum ama bu kadar akilsiz olamazlar kocası, babasının oğlu mu? Her meslek gurubunda olduğu gibi bu meslektede yersiz konuşanlar var ama yetki onlarda değil. Hadi birisi öyle dedi diğerlerinde vicdan mı yok? Bu kadarda cani değiller yaa kucağında iki çocuk, dayak yedim diyor ve kadın suçlanıyor.Darp raporunu size sormuyorlar,polis geldiği,gbi önce hastahaneye götürüyor.Ayrica kadın sığınma evine kadın istediği takdirde ikiletmeden götürmek,zorundalar.Değil,darp huzursuzum desen alıp,götürüyorlar ki ben anlamadım bu olaydan birsey.
Kimliklerinize bakılmadı mı hiç çocuğun sizin olmadığı apacık belli hadi anne istemiyor diyelim soybağı olan kişilere verirler babaanne/hala gibi.Çocuğun benden olmadığını söylemedim ayrılmak istemiyorum
Valla ben de anlamadım özellikle kadın yani. Kocası deli muamelesi yapmış, polis bir adım öte durur yani risk almaz. Karar verme yetkileri yok. Alır, hastaneye götürür, ifade alır, kanunen talepleri karşılanır bu kadar. Gerisi adli olay zaten yani sırf Suriye'li diye 2. Sınıf muamelesi yapmazlar biri yapsa öbürü yapmaz. Tc. Vatandaşı ise aynı haklara sahip. Hadi yaptılar diyelim şikayet etsin bu hakkı bile var. Dil sorunu varsa, kendini ifade edemiyorsa tercüman talep etsin ve daha güçlü hisseder kendini ayrıca avukat. Bunlar hep sorulur ifadenin başında geçer. Talepleri yani orda ne oluyorsa yazılı ilerler.Doğrudur, bizim komşuların kamu davası nasıl sonuçlandı bilmiyorum sonradan taşındılar buradan ama kadının şikayetten vazgeçtim yine de dava açılacakmış eşim ceza almaz inşallah dediğini biliyorum.
Ne bileyim mantığıma oturtamıyorum, kades uygulamasına basan kadını hastaneye sevk etmiyor mu polisler?
Siz şiddet gördüm diyorsunuz, bir gün öncesi kafanıza vurmuş üstelik, adama sana inandık deyip göndermezler, en azından bir hastane prosedürü işletilir, kadının iddiaları göz önüne alınır.
sana vermem çocuğu diye
çocuğu herkes benim biliyo ama kimlikte gerçek annesinin ismi yaziyor
Öyle bir şey yaparsam öldürür sabıkası var adam öldürmek ten yaralamak tan i
Suriyeli olduğum için ciddiye alan bir insan yok 4 kez gittim ama ayni
Türk olduğu için onu tutuyo jandarma benim suçum olmadı halde bı daha sorun cikartirsan sinirdisi ederim dedi o yüzden burda yardım istiyorum
Eşimin dediğine göre çocuğumu kaçırdı diye dava açarım çocuğunu ömür boyu göremezsin diyo
Ses kaydı var onu gösterim kades e bastım .. gelir belki bilmiyorum
Bu arada sığınmaya değilde misafirhane diye bir yere getirdiler telefonumuda anlattım konu hakkında bilgi için aldılar yeni aldim
Teşekkür ederim iyiyiz sığınmaya getirdiler ...ama en canımı yakan eşim delil yetersizliğinden dolayı serbest kaldı
Gösterdim fotoğraflar yetmiyormus eski tarihler dediler ve kocanizdan öç almak istemediginiz nasıl kanitlayabilirsiniz diyip suç bana geldi
Ve şeker hastası olduğum için ara ara morluklar kendiliğinden çıkar deyip öç almakla suclandim
Geçen yilindi o buraya yazdığından birgün önce kafa attı söyledim ve kocam benim başka kadınla konuşmamı gördü ve sinir krizi geçirdi dedi kendini yerden yere vurdu dedi inandılar serbest
Esimi korkutmak için makyaj yaptırdım dedi
Ve bitanede arkadaşını şahit yapmış ben yaptım resmi dedi
Canlı canlı resim yaptırdılar söyleyecek söz bile bulamadım sadece izlemek kaldi
Resim olduğuna inandirin dediler bir tane kadının yüzüne çizim yqptilar
Kilis ilinde ve herşey bu sehil oldu bilmiyorum pek bu kanunları bilmiyorum ama haksız goruldum sadece bu göndermek istediler ama sığınmak istediğimi söyledim biraz düşündükten sonra tmm dediler
Bilmiyorum ve akıl sagligimiin yerinde olmadığını falanda söyledi baya psikoloji tedavi gördüğüm için kurgu kuruyo falan dedi
Bunlar konu sahibinin konunun başından beri anlattıkları.Boşanmak istediğimi bana yaptıklarını anlattım ve kalmak istemediğimi söyledim gidecek yerim olmadığını falan sonra oraya götürdüler korktugumu yaptiklarini anlattım inanmadılar ama pisikiyatrik olan konulara bakilacagini falan soyledilr
Evet bende sizin gibi biliyorum güvenlik açısından telefon yasak diye.Bir de kadın sığınmada telefon yasak diye biliyorum sana nasıl serbest oldu? Kadın sığınma evleri gizlidir ve geçmiş zamanda konum atan, kocasını veya başkasını çağıran olmuş yani yer deşifre olmuştu ve kocaları gelip orayı tarasa, ateşe verse vs. Bunlar güvenlik açığı oluşturuyor yani kendisiyle beraber diğer kadınlarda riske atıyorlar diye.
Ya eşim polis kades den çağrı geldiği an oraya intikal etmek zorundayiz ve belirli dakikası var bu dakikayı aşmadan orda gerekli güvenliği sağlamak zorundayız diyor ve polis gelmedi diye iftiraya maruz kalmamak için gelen çağrı dakikası ve adresdeyiz anonsundaki dakika kayıt altına alınıyor diyor bugüne kadar da hiç de kimseye bu eski rapor eski fotoğraf demedik böyle bir şey diyemeyiz şikayetçiyim dediği an biz iki tarafı da ayrı ayri alırız ikisinide önce sağlık raporu için hastaneye ordan emniyete götürüruz diyor.Suriyeliyim kocamı türk die jandarma onu tutuyor falan demeniz asla inandirici değil üstelik birini öldürmek den ceza yemiş Nerden tutsan konu elimde kalıyor
Bir de kadın sığınmada telefon yasak diye biliyorum sana nasıl serbest oldu? Kadın sığınma evleri gizlidir ve geçmiş zamanda konum atan, kocasını veya başkasını çağıran olmuş yani yer deşifre olmuştu ve kocaları gelip orayı tarasa, ateşe verse vs. Bunlar güvenlik açığı oluşturuyor yani kendisiyle beraber diğer kadınlarda riske atıyorlar diye.
Mune konunun gerçek olup olmadığını teyit etme şansınız yokmu? Telefon edip üyelerle görüşüyordunuz sanki yanlış hatırlamıyorsam. Konu gerçekse ve bir kadın bu şekilde mağdur ediliyorsa gerekirse başka yerlere başvurup sahip çıkalım, degilsede kimseyi oyalamasin burda boşu boşuna.Bunlarda eşi polis olan hanımefendilerin mesajları.
Bir şeyleri yanlış ifade ediyor olabilir misiniz C cananturkman ?
Emniyet misafirhanesinde telefonunuzu araştırmak için alıyorlar, telefonda tehdit edildiğinize dair ses kaydı var, eski de olsa darp edildiğiniz fotoğraflar var.
Türk olmadığınız için ilgilenmediklerini söylüyorsunuz ama bizim devlet birimlerimiz misafir olan yabancı uyruklu vatandaşlara önem verir, sizi iddia ettiğiniz gibi öyle kafalarına göre sınır dışı edemezler, sizin olmayan TC’sinde gerçek annesinin adı yazan çocuğu eşiniz nasıl oldu da sığınma evinde sizinle bıraktı, oysa alırım çocukları diyordu.
Savcı talimatı olmadan polis alıp bakamaz telefonuna. Ben polis eşi olduğum halde 1 kere kimliği unutmuşum ve bu bir suç. Artı olarak arabadan telefonla konuşmak için inmiştim muhtemel eskort falan sandılar kimlik çıkmayınca eşimi aramak istedim kimliği getirsin diye çünkü ben falanın eşiyim diyerek geçmemi istemez ben de sevmem çünkü sicili temiz bir vatandaşım korkum çekinmem yok hatta deşifre olmak bile istemem. Birisi iş güzarlık yapıp telefonuma bakmak için resmen elimden aldı höstt dedim orda dur bakalım senin iznin var mı buna ? Dedim tırstı alamadı.Bunlarda eşi polis olan hanımefendilerin mesajları.
Emniyet misafirhanesinde telefonunuzu araştırmak için alıyorlar, telefonda tehdit edildiğinize dair ses kaydı var, eski de olsa darp edildiğiniz fotoğraflar var.
Türk olmadığınız için ilgilenmediklerini söylüyorsunuz ama bizim devlet birimlerimiz misafir olan yabancı uyruklu vatandaşlara önem verir, sizi iddia ettiğiniz gibi öyle kafalarına göre sınır dışı edemezler, sizin olmayan TC’sinde gerçek annesinin adı yazan çocuğu eşiniz nasıl oldu da sığınma evinde sizinle bıraktı, oysa alırım çocukları diyordu.
Bunlarda eşi polis olan hanımefendilerin mesajları.
Bende en çok bu cümleye şaşırdımİlk çocuğun annesi nerde ?
Seni özel bölgenden tavana asar şişlerim nedir ya Allahın manyağı, önceliğiniz can güvenliğiniz, hemen bir yere sığınmanız lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?