Kocamdan soğuyorum

Kocamla ortak ödeyeceğiz bakıcıyı o yüzden istemiyor. Ama doğalgazı sadece ben ödüyorum annemin evi olunca
Giderlerin bu kadar keskin sekilde 2ye bölünmesini dogru bulmuyorum. Isyukunu ustlenen taraf imkanlari ölçüsünde disaridan yardim alabilir, diger tarafta buna katilmali.

Arkadaşlar merhaba kısa anlatacağım. Kocamla 3 yıldır evliyiz evlenmeden önce bana deli gibi hediyeler alırdı evlendikten sonra hesap kitap işine girdi evin tüm giderleri kira aidat mutfak herşeyi ortak ödüyoruz ev işleri ortak değil sadece bende. Çocuk var 5 aylık. Giderleri yine kime denk gelirse. Çocuğa annm bakıyor annm de babam ile yaşıyordu başka bi ilçede ama çocuğa bakmak için geldi annemin evde doğalgazı çocuk var diye açıyoruz. Kocamla daha önce kavga ettim adam olan evini geçindirir dedim. Çünkü benden devamlı para istiyor giderler için ama kendi arabasını falan değiştirdi lüx bişey aldı. Bana gelince hep para yok diyordu. Dedi ki sen doğalgaza yardım et ailene burayı ben hallederim. Buranın doğalgaz 7 bin gelmiş annem de diyor ki öylelerine acıma kendi doğalgazı açsın bakıcısını da tutsun görsün o zaman. Bu adam nasıl bi adam sizce benim zoruma gidiyo bununla evli olmak artık
1 buçuk yıllık mı, yoksa 3 yıllık mı evlisiniz?

1 buçuk yıllık mı, yoksa 3 yıllık mı evlisiniz?

3 yık oldu ama 3.5 olmaz galiba çünkü boşanma konusu hep gündem kendisi de sıcak bakıo devmlı

O nasıl bir ev yedi bin dogalgaz faturası gelmiş 😱
Ben de onu merak ettim Ziyagil konağı herhalde mübarek 🧿

Sevgili konu sahibi sizinki evlilik değil bir nevi ortaklık gibi bir şey olmuş artık sanki tamam elbette evlenince senin benim olmaz çiftler arasında olmamalı ama iki taraf da bunu suistimal etmemeli, birlik beraberlik duygusunu yaşamalı iki taraf da.
Yerinizde olsam yedi bin doğalgaz ödeyeceğime öncelikle bakıcı tutar annemi de yormazdım. Kocamla da adam gibi konuşur gelir gider dengesi için ortak ikimizin de razı olacağı bir plan oluştururdum, beyimiz kabul etmiyorsa da kapıyı çok net gösterirdim. Arabanız işiniz var aileniz destekçi korkacak bir şeyiniz yok gibi

evin işlerini siz yapıyorsunuz çocuğa siz bakıyorsunuz . Siz bu aile birliğinde üzerinize düşen iş yükünü yapmışsınız . o zaman sizden hiç para istememesi lazım . Evi de o geçindirmeli .sizin kazandığınız da size kalmalı . Kim ne derse desin ben böyle düşünüyorum . Sizden bir lira bile istememeli bu durumda .
Ortaklık istiyorsa kocanız diğer işlerde de ortak olacak . . Ev işlerinde de ortak yükü kaldıracak .

Bir de şuna takıldım. Çocuğun bakıcısını niye siz ödüyormuşsunuz . Bu artık yüzsüzlük ama . Ortak ödeyelim falan desin bari .

Arkadaşlar merhaba kısa anlatacağım. Kocamla 3 yıldır evliyiz evlenmeden önce bana deli gibi hediyeler alırdı evlendikten sonra hesap kitap işine girdi evin tüm giderleri kira aidat mutfak herşeyi ortak ödüyoruz ev işleri ortak değil sadece bende. Çocuk var 5 aylık. Giderleri yine kime denk gelirse. Çocuğa annm bakıyor annm de babam ile yaşıyordu başka bi ilçede ama çocuğa bakmak için geldi annemin evde doğalgazı çocuk var diye açıyoruz. Kocamla daha önce kavga ettim adam olan evini geçindirir dedim. Çünkü benden devamlı para istiyor giderler için ama kendi arabasını falan değiştirdi lüx bişey aldı. Bana gelince hep para yok diyordu. Dedi ki sen doğalgaza yardım et ailene burayı ben hallederim. Buranın doğalgaz 7 bin gelmiş annem de diyor ki öylelerine acıma kendi doğalgazı açsın bakıcısını da tutsun görsün o zaman. Bu adam nasıl bi adam sizce benim zoruma gidiyo bununla evli olmak artık
Ya canım şimdi şöyle, bu adam seni aldatmıyorsa, parayı başkalarıyla yemiyorsa, çocuğun falan ihtiyaçlarını karşılıyosa, kalan parayla birikim yapmak istiyo olabilir. Belki sizin çok para harcadığınızı düşünüp bu şekilde kendince önlem alıyor olabilir. Mesela annenin doğal gazını karşıla demesi önemli bence. Çoğu erkek buna tepki gösterip torunları tabi yakıcaklar falan diyebilirdi. Bi ilişkide senin paran benim param olunca pek hoş olmuyor. Ama birden bire annenizinde gazına gelip evliliğinizi bitirmeye kalkmayın derim ben

Olayları biraz karışık anlatmışsınız. Ancak 7000 lira doğalgaz faturası nedir? Ya da bu soğukta zaten takılmayacak mıydı?

Öte yandan burayı okuyan bekar arkadaşlara tavsiyem şudur. Adamlar hediye alıyor diye sizi seviyor diye bir mesele yok. Hediyeye kanarak evlenen kadında da sevgi zaten sorgulanmalı.
Sizle hesabını kitabını konuşabilen, dertleşen, size hediye ile değil farklı şekilde verdiği değer gösteren insanlarla evlenin.

Artık karışmıyorum . Ben hem iş hem ev hem çocuk yoruldum dedim. bana dedi ki ev işlerini genelde kadınlar yapıyo dedi bende erkekler de genelde evi geçindirir dedim biraz erkeklik gururunu kırdım bilerek
Sizin gururnz kırılmadi ev işlerini kadınlar yapıyor derken evi erkek gecindirir derken erkeklik gururu kırılmışmiş Allah'ım vallahi sasirsam mi kiZsam mi bilemedim. Böyle adamlari baba yapiyrsnz ona mi kizsam yine bilemedim.

Annen haklı taa bilmem nerelerden anneni balıkcılığa çağırıyorsunuz 7 bin doğal gaz odeyip üstelik annenizin düzeni bozuluyo. Bakıcı daha mantıklı şu durumda. Eşini de daha iyi analiz edersin bu esnada

Back
X