Kocamdan soğuyorum

Ben evlilikte maaş ayırmayı da, eşlerin birbirinden gizli birikim yapmasını da, ev işlerini cinsiyetçi kurallara bağlamayı da sağlıklı bulmuyorum.
Sonra sen bunu ödedin ben bunu ödedim, ben çamaşır astım, benim param bitti muhabbeti benim hoşuma gitmiyor.
Ayrıca günümüz şartlarında evi erkek geçindirmiyor bence, el birliğiyle ailece evi geçindiriyoruz.
Umarım siz de sorunlarınızı çözersiniz bebek de varmış sağlıkla büyüsün 🙏🏻

Ne çirkin söylem adam olan evini geçindirir demek.
Bana kadın değil misin evi çekip çevir her şey sende deseler çok bozulurum.
Ama siz başta tüm ev işini aldığınız için sanırım evi geçindirmek de erkeğin görevi demişsiniz kafanızda ama yetmemiş paranızı da vermişsiniz.
Devreler yanmış orda.
Şu yüzyılda evi erkek geçindirir veya ev işini kadın yapar kafasını hiç anlamadım anlayamayacağım ama siz başta yanlış yapmışsınız her şeyi üstüne alıp üstüne evin geçiminin yarısını da almakla.
Eşiniz de çanak tutmuş buna işine de gelmiş bence.
Bir kere tüm evin yükünü almayın yarısını alın.
Çocuk bakımında ailenizde kalıyorsa zaten bebek bir zahmet siz veya eşiniz ödeyin doğalgazı zaten.
Bebek var diye daha çok açmışlardır daha erken açmışlardır kombiyi.

Öyle adamı 1 dakika tutmam ben olsam..kendi lüks araba alıcak bana bişey almıycak alnını karışlarım

Ya canım şimdi şöyle, bu adam seni aldatmıyorsa, parayı başkalarıyla yemiyorsa, çocuğun falan ihtiyaçlarını karşılıyosa, kalan parayla birikim yapmak istiyo olabilir. Belki sizin çok para harcadığınızı düşünüp bu şekilde kendince önlem alıyor olabilir. Mesela annenin doğal gazını karşıla demesi önemli bence. Çoğu erkek buna tepki gösterip torunları tabi yakıcaklar falan diyebilirdi. Bi ilişkide senin paran benim param olunca pek hoş olmuyor. Ama birden bire annenizinde gazına gelip evliliğinizi bitirmeye kalkmayın derim ben
Çoğu erkek torunu tabii yakacak mı diyebilirdi🤦‍♀️
Aldatmıyorsa birikim yapmak istiyorsa mı😅
Kocanız çok şanslı sizin galiba ya da akıllı.
Ya da siz şanssınız nasıl erkekler tanımışsınız ki en olmayacak davranışa çoğu erkek böyle yapardı diyorsunuz.
Bence geniş düşünün çevrenizdeki erkeklere göre bakarsanız işiniz zor gibi😞

konuyu ben mi tam algılayamadım bilemiyorum ama ben evliliklerde bu kadar "benim arabam onun arabası, benim param onun parası, ben ev işi yaparım erkekten beklemem vs vs" gibi söylemleri burada okudum. ben işten çıktım şu an çalışmıyorum, evin giderleri eşimde fakat biz her şeyi ortak yaparız aynı evde yaşıyoruz çünkü ama kimse bunun çetelesini tutmaz. ve ya eşim kazanılan paradan bir şey alacaksa buna birlikte karar veririz, arabaları değiştirmek gibi. ne kadar parayı o kazansa da o paradan giderlerini karşılayan biri olarak benim de para yönetiminde emeğim var. siz evliliğinizde iki tarafa da görevler atamışsınız. ve bu görevler üzerine didişip duruyorsunuz. eşinizin eve yardımı var mı para konusu dışında? evlilikte sürekli hesap kitap olmaz kendimce. çalıştığınız için gerektiği yerde destek çıkabilirsiniz fakat eşiniz de ev işinde ve çocuk bakımında size destek çıkacak, sadece sizin için de değil o da o evde yaşadığı ve o çocuk onun da çocuğu olduğu için.

Hediyelerle gözünüzü boyamış. Sizi gelir kapısı olarak görmüş. Ancak adam olan evini geçindirir sözünüz çok ağır. Oturup konuşacaksınız. Gelir ortaksa ev işleri de ortak olacak. Değilse parayı yalnızva çocuğuza ve kendinize harcayın. Baktınız düzelme yok, maaşınız da yetiyor, boşanırsınız.

Back
X