Kocamı seviyorum ama ailesi ile baş edemiyorum diyenler

evet tipik bir türk ana kuzusu daha.erkekler evlenmezlermis biliyormusunuz,sadece kadinlar evlenirmis.cevremde gördügüm kadariylada evliligi cogunlukla kadinlar yürütüyorlar.evet suc esinizde.esiniz daha büyümemis ki erkek olup kendini saydirmayi esinin ve ailesini ayirt etmeyi bilemiyor.peki onu bu duruma getirenler kim?onu kim böyle yetistirdi?öncellikle anne tabiki o görümceleri kim yetistirdi?ayni anne.insan yetistirilmesi iki ana temaya dayali.cevre ve aile.yani genelde anne nasilsa cocukda ayni oluyor.diyorsunuz ki iste söyleyin kaynananiza sizinde kizlariniz var onlarla cok görüsüyorsunuz.aynisini ben kaynanam,a dedim bana söyle dedi;sen benim kizim gibi olamazsin.yani bakis acisi söyle:gelin köledir ben kaynanayim benim dedigim olur,ama benim kizlarimda gelinim gibi köle olmaz.cünki biz ormanlar krali aslanlariz.cok aci ama bu böyle .eger birde bu kaynana esiyle mutsuz ise ve cocuklarini sürekli ben bu adami sizin icin cektim,fedakarim hasta oldum yine terketmedim yada yasiyla korkutarak ee biz daha ne kadar yasariz diyerek korkutup suistimal ediyorsa.(ki büyük bir ihtimalle böyledir)bu erkekde sistemli olarak büyümemis erkek olmamissa(ruhen)ezilen maalesef arada gelincikler olur.ama cok sacma ki ölüm kime gelir bilinmez ve kim olursa olsun bir insan diger bir kimseyi üzüyor ailesinin huzurunu bozuyorsa zulümdür günahtir.her zaman söylüyorum kaynanalar güc savasina giriyorlar ya aslinda kendileri kaybediyorlar,paylasamadikalri ogullarini bir gün gelir ya baska bir kadinla yada kara toprakla paylasabilirler

birde unuttugum cok önemli bir seyi daha yazmak istedim,evliliklerde sevgi yeterli degildir,eger esiniz böyle devam ederse ona karsi ne sayginiz ne sevginiz kalir,sadece ya cocuklar icin yada kendiniz icin belki evliligi devam ettirirsiniz ki bu sizede ona da iskence olacaktir.evlikte en önemli seyler deger vermek ilgilenmektir,bir kadin bir erkek ne isteri bilmektir,bir kadin ne ister peki?mal mülk hersey olabilir ama bir kadin aslinda sirtini dayiyacak bir erkek ister güvenmek ister iste o zaman fakirlik icindede yasasa asla gitmeyi düsünmez umarim hersey istediginiz gibi olur esinizle konusmaniz cok önemli.o nasil ailesini seviyorsa sizinkinide en azindan saymali,bu konuda asla alttan almayin.ve gerekirse kaynananizla konusun ailemizin huzuru bozuluyor bize karismayin deyin.bu cok kolay degil ama evinizin düzeni bozulmaktansa denemeye deger

ah kızlar ah okadar iyi geliyorki yazdıklarınız sağolun. Hepsi ile tek tek de konuştum piskolog gibi hisettim kendimi ozamanlar inanın gelinlik modelimi nişan kıyafetimi bile kendileri belirlemeye çalıştı saç modelime kadar. Yapmayın o sizin zevkiniz siz başka ben başka bir insanım kültürümüz farkı yetişme tarzımız farklı dedim yok yok. Dediklerini tabii ki yapmadım ama burnumdan getirdiler kimse beni beğenmemiş ne hoş damat gelin çirkin demişler ağlamışlar ay neler neler. Beni üzdüklerinde eşime anlattığımda oda onları arayıp fırçalıyor. Sonra hepten bana saldırıyorlar birlikteyken. Ben onlara çıkışmıyım diye heralde kayınvalidem herseferinde sinir krizi geçiriyor. bu sefer de hepsi birden anneleri ölmüş gibi feryat edip yerlere yatıp bağrışıp ağlaşıp duruyorlar. Benim yüzümden oluyor diye direkt değil yandan yandan çaktırma yapıyorlar ay ay daha neler var anlatacağım...

ALLAH YARDIMCIN OLSUN.SENıN HALıNı OKUDUKÇA HALıME ŞÜKRETTıM.GERÇı ALLAH KıMSEYE KALDIRAMAYACAĞI YÜK VERMEZMıŞ.böylelerine sabretmakten başka çare yok diye düşünüyorum.ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin.sevdiğimiz bieşimiz,dünyalar tatlısı bibebeğimiz olduğu için katlanmamız gerek.bunun içinde 3 maymanu oynamak gerek diye düşünüyorum.

undine yasadiklarin cok zor ama yinede esin senin üzüntüne tepki verip onlari ariyorsa buda cok güzel bir durum.yani sana deger veriyor demektir.benim kaynanam beyim gelince basi agriyor görüntüsü vermek icin basini basörtüsüyle sarardi.ogluda sorunca bosver derdi yani seni üzmek istemem der gibi sonrada cikarirdi agzindaki baklalari zehirli bir sekilde.cok tiyatrocu kadindir,ama ne oldu simdi yanliz muhtac ve kimse yardim etmiyor ve edemiyorda.ee kimsenin ahini almayacaksin.ben ailemi yikmayayim diye cocuklarim dagilmasin diye sabrettim ve halada sabrediyorum.ama kimseye kötülük yapmadim kötü olanlar düsünsün

bende senin gibi kocamı çok çok seviyorum onun uğruna katlanıyorum ama anlayamıyorum bi insan neden oyun yapar benimkide aynı senin ki gibi oğlu gelince hastalanıyor nerdeyse her geldiğinde eşim onu doktora götürüyor. bende allahın adaletine inanıyorum. en büyük kudret kötülüğü iyilikle yenmek diyorum hep ama.. Ne kadar sürdü o kötü tavrı sonra yanlız kaldı kayınvaliden

valla bende başedemiyorum canım.... 5 yıl oldu evleneli ne dügüne karıştılar ne aldıklarımıza ..bana aldıkalrı sadece bi buzdolabı bide çamaşır mak.onlarıda teşhirden almışlar .. buzdolabı bozulunca anladık neyse ama bununlada bitmedi bitmiyo... benim babamın evinde oturuyoruz. babam kira almıyo ben kardeşime ayda 300 lira veriyorum okuyo diye ama bu laf oluyo.. üstelik bi çocugum var annem bakıyo .aksam yemegimizi annem yapıyo ama bunlar eşim için hep sorun oluyo. bendemi bi tuhaflık var anlayamıyorum.benim annem babam ev alalım diye bi taraflarını yırtıyolar onunkiler ise memur maaşıyla bisey alamazsınız boşverin diyolar...üstelik hep borçları var hep... ve biraz önce aradılar 18 bin lira kredi çekebilirmiymişiz maddi sıkışıklıkları varmış................

eşimle yine birbirimize girdik...ben napıyım şimdi siz söyleyin napılır bu durumda ??????? eşim diyoki senin annen baban olsa vermicekmiydik diyo offfffff oooofffffffff...

Hayır vermicez önce kendimizi düşüneceğiz dersen oda anlar ki benim ailem için söylediklerini kendi ailesi içinde düşünüyor demek ayrımcılık yapmıyor der, hemen olmaz ama zamanla anlar. Biz iki günlük evliyken sabahın köründe ararlardı eşimin ailesi ben kızardım eşimde ailemi istemiyorsun diyerek kavga ederdik. Kendi ailem hayatta aramaz o saatlerde ama arattırdım özellikle sonrada anneme kızdım bu saatde niye arıyorsun bizi diye, ozaman anladı şimdi kendisi evimize geçerken anne bizi sabahın köründe arama sakın diyerek ayrılıyoruz.

sonunda anladık ki sorun kendi aramızda değil onların sebep olduğu nedenlerden kaynaklanıyor.
aileminde bizim evde kalmasına karşı çıkıyorlar.

bunu demişsinz aslında sorun olmaması gerekirr.. eşiniz doldurulmaya müsait demek nedemek ya anlayamıorumm bu lafı ben kim haklı kim haksız insan nasıl bilip herkesin haddini,yerini göstermez..
yaa ne deemek karşı çıkmakkk böle bişey olamazzz..eşiniz karşı çıksa tamam dicem ama onlara ne oluoo eşiniz çok sakin anlaşılannn...sizin ailenz peki ne diyor bu tutumaa çok merak ettimm..

Oğulları onlar için hayatın merkezi, o bir kurtarıcı onlara göre yaaşdıkları köy hayatından şehir hayatına geçmelrine sebep olan bir kahraman. Tüm ailesine fedakarlık yapan yeğenlerine babalık yapan biri. Biz nişanlanınca hepsi ağladı en büyük yeğeni ise dayım alırdı bana herşeyimi diye zırıl zırıl ağladı. Bende olurmu hiç bişey değişmicek hayatında hatta bende alırım dayını elinden almıyorum diye teselli etmiştim. Sözümüde tuttum tutuyorum hala bana eşim ne alsa onlarada alıyor yoksa kıskançlık çanları çalıyor. Ama biz eve ne alsak ne gerek vardı her geldiğimizde yeni bişey görüyoruz, geçen bana iki ayakkabı birden aldı ayyy eşim çok müsrifmiş, kendilerinde aldık ah canım kesenize bereket dediler ya inanılacak bişey değil. Benim ailem herşeyin farkında eşime olan sevgim yüzünden seslerini çıkarmıyorlar. Zaten ayılma bayılma bağrışma bize göre şeyler değil. Üzülüyorlar sana bişey yapmasınlar dikkat et diyorlar.

Kocan net bir dille ailesine''bizi rahat bırakın, gelenimize gidenimize, hayatımıza müdehale etmeyin'' demediği sürece bu iş yıllarca sürer gider.

Sorun eşin..

bende senin gibi kocamı çok çok seviyorum onun uğruna katlanıyorum ama anlayamıyorum bi insan neden oyun yapar benimkide aynı senin ki gibi oğlu gelince hastalanıyor nerdeyse her geldiğinde eşim onu doktora götürüyor. bende allahın adaletine inanıyorum. en büyük kudret kötülüğü iyilikle yenmek diyorum hep ama.. Ne kadar sürdü o kötü tavrı sonra yanlız kaldı kayınvaliden

Zaten kocalarına aşık kadınlar herşeye katlanıyorlar da, karılarına aşık olduğunu söyleyen şu Türk erkekleri nedense, kendi ailelerinin dolduruşuna gelip (senin eşin gibi) evde çok kolay kavga çıkarabiliyorlar, kendi aileleri için, evliliklerini onların isteklerine göre yaşamayı göze alabiliyorlar, evlendiklerini , artık ayrı bir hayatları olduğunu ne kendileri kabul edebiliyor ne de ailelerine bunu söyleyebiliyorlar..

Hiç anlamadığım bir konudur bu..

Bana kalırsa arada resti çekmen lazım kocana, ama sen kocanı sevdiğin için sanmıyorum onu kırmamak için yapmazsın bu tarz şeyler ama sen kırılmaya devam edersin, yıllar sonra sinir hastası olmuş fedakar bir Türk kadını ve karısı tarafından hiç kırılmamış aslan gibi bir Türk kocası çıkar ortaya, genelde böyledir.:)

Neden evlilikleri için fedakarlık yapan hep kadınlar oluyor ya...
Bana göre değil..:))

Zaten kocalarına aşık kadınlar herşeye katlanıyorlar da, karılarına aşık olduğunu söyleyen şu Türk erkekleri nedense, kendi ailelerinin dolduruşuna gelip (senin eşin gibi) evde çok kolay kavga çıkarabiliyorlar, kendi aileleri için, evliliklerini onların isteklerine göre yaşamayı göze alabiliyorlar, evlendiklerini , artık ayrı bir hayatları olduğunu ne kendileri kabul edebiliyor ne de ailelerine bunu söyleyebiliyorlar..

Hiç anlamadığım bir konudur bu..

Bana kalırsa arada resti çekmen lazım kocana, ama sen kocanı sevdiğin için sanmıyorum onu kırmamak için yapmazsın bu tarz şeyler ama sen kırılmaya devam edersin, yıllar sonra sinir hastası olmuş fedakar bir Türk kadını ve karısı tarafından hiç kırılmamış aslan gibi bir Türk kocası çıkar ortaya, genelde böyledir.:)

Neden evlilikleri için fedakarlık yapan hep kadınlar oluyor ya...
Bana göre değil..:))
Halısın sürer de sürer babamın dediği gibi bi gün hastanelik olacaksın başındada bir tek kendi annen olacak demişti. Susa susa kendimize sarar veriyoruz ama ben kötü olamam ki iyilikle uğraştım olmadı illa onlar gibi kötü mü olmalıyım asla bende allaha havale ettim. Ama yılmıyorlar susmuyorlar. Eşim resti çekemiyor ağlıyorlar sonra diyor, kıyamıyorum bana surat asıyorlar diyor, düşünsenize geçen ay gelidiğinde işten izin aldım gizlice başa başa görüşelim diye kimseye söylemedik. O derece paylaşamıyorlar onu ben bir keresinde yeğenlerine söyledim onlara çaktırdım, ben kiseye kuma gelmedim sizinde övey anneniz değilim dedim. Fakat ne desen boş ne yapmalı nasıl bir çözüm bulmalı bilemiyorum

Halısın sürer de sürer babamın dediği gibi bi gün hastanelik olacaksın başındada bir tek kendi annen olacak demişti. Susa susa kendimize sarar veriyoruz ama ben kötü olamam ki iyilikle uğraştım olmadı illa onlar gibi kötü mü olmalıyım asla bende allaha havale ettim. Ama yılmıyorlar susmuyorlar. Eşim resti çekemiyor ağlıyorlar sonra diyor, kıyamıyorum bana surat asıyorlar diyor, düşünsenize geçen ay gelidiğinde işten izin aldım gizlice başa başa görüşelim diye kimseye söylemedik. O derece paylaşamıyorlar onu ben bir keresinde yeğenlerine söyledim onlara çaktırdım, ben kiseye kuma gelmedim sizinde övey anneniz değilim dedim. Fakat ne desen boş ne yapmalı nasıl bir çözüm bulmalı bilemiyorum

Canım ya bu nasıl evlilik?
İşiniz zor valla..

Madem eşin kıyamıyor gizli gizli baş başa kalma yollarına devam ne diyim..

Bari kafaya fazla takmamaya çalış da babanın dediği gibi hastanelik olma,işlerine gelir valla, ayak bağı ortada yok bir süre diye:) kusurabakma..pess denecek bir durum..

Kızlaar yokmu Kocasını sevip ailesi ile baş edemeyen ve dizi senaryosu gibi olaylar yaşayan??

var ama uzun uzun yazmayacağm aklıma estikçe yazacağm.ben aynı zamanda eşimle bile sürekli olmasa da arada mücadele ediyorum.eşim maalesef ailesine bizden daha da düşkün.yanlış anlaşılmasın tabiki ailesine düşkün olacak ama öncelikle kendi yuvası olmalı diye düşünüyorum.kendininde biaile kurduğunun farkına varmalı.sabır deyip farkına varmasını bekleyeceğiz.

Son düzenleme:
benim esimin ailesi ona hic düskün degiller,sürekli parasini yiyorlar kendisinide isleri düsünce ararlar.bize kiyip vermedigi paralarini enisteleri afiyetle harcar ne acidir ki.ama kendisi enistelerine bile kiyamaz laf söyletmez ona göre calisip kazandigini annesi ve kardesleri yiyebilir.cünki öyle ögretilmis.hem bu paralar az buz degil simdiye kadar en az 100 bin lira civaridir.ama benim gücüm yok sözüm gecmiyor.ama su var ki akilli erkek esini mutlu eder kendiside mutlu olur,ama benimki kendisinden nefret ettirdi ve cocuklarina dahi düsman oldu.hangi kadin hangi cocuk bunlara üzülmezki.ama bize üzülmek onlara sefa sürmek kaliyor

canım kırılan kırılsın üzülen üzülsün bırakın
siz sinir hastası olacağınıza onlar olsun
böyle saçma evlilikmi olurmuş.gizli saklı buluşmakda ne demek:bbo:
bu kadar iyiniyetli olma canım eşinde resti çeksin ailesine:olmaz:
korkmayın kimseye bişey olmaz bir iki surat yaparlar sonra herşey yoluna girer
asıl sana yazık canım:teselli:

benim esimin ailesi ona hic düskün degiller,sürekli parasini yiyorlar kendisinide isleri düsünce ararlar.bize kiyip vermedigi paralarini enisteleri afiyetle harcar ne acidir ki.ama kendisi enistelerine bile kiyamaz laf söyletmez ona göre calisip kazandigini annesi ve kardesleri yiyebilir.cünki öyle ögretilmis.hem bu paralar az buz degil simdiye kadar en az 100 bin lira civaridir.ama benim gücüm yok sözüm gecmiyor.ama su var ki akilli erkek esini mutlu eder kendiside mutlu olur,ama benimki kendisinden nefret ettirdi ve cocuklarina dahi düsman oldu.hangi kadin hangi cocuk bunlara üzülmezki.ama bize üzülmek onlara sefa sürmek kaliyor

senin adına üzüldüm canım.kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama sanırım eşinde hiç düzelme olmamış söz geçmiyor demişsin
inşallah eşin yakın zamanda gözünü açar ve bir ailesi olduğunun farkına vaır

ya nasıl olur anlamıyorum, işte kızlar birlik olmanın zamanı taktik geliştirip hepimiz deneyeceğiz sadece
dertlerimizi paylaşıp ağlayacak ve bir birimize ah vah demicez heralde uyanalım iyiliğin kazanması için
mücadeleye başlayalım birlik olursak başarabiliriz.

Eşiyle kurduğu ailesini değil de kendi ailesini ön planda (maddi manevi) tutan eşler.
Benim eşimde öyle onlardan sıyrılamıyorum "seni hala kabullenemediler sana aldıklarımı bile çok görüyorlar zamanla düzelir" diyor ama kendide bağlı yani o istese kabullenmelerini sağlar, bende çocuğumuz olunca düzelir diye ümid ediyordum ancak sema 72 arkadaşımızın çocuğu olduğu halde durum aynı diyor.

Çok isterdim ama ailesi baskıcı kendi evimde kalmasına ve aileminde bizim evde kalmasına karşı çıkıyorlar. Ben onları dinlemiyorum ailem geliyor kendi evimde kalıyoruz bu sefer aradan bir kaç gün geçiyor eşimi taciz ediyorlar hala gitmediler bi gelinin yanı eşini ailesinin yanı bizi hiç aramıyor bize gelmiyor diye dolduruyorlar. Eşim zaten müsait dolmaya sonra büyük kavga başlıyor. Her hafta bir gelin kendi ailesine gitmezmiş. Ama kendileri kızları ile her dakkika görüşüyor yakın oturuyorlar .

bu sözu aynen kaynanada söliceksin ailenle göruşmeye laf ettiği vakit..
çunku benm kaynanamda aynı şeyi bana yapmaya kalktı anında kızını ortaya attım dahada ses çıkaramıo..ki benm görumcem her dakika gelmez annesine..

Back
X