kocamın aile düşkünlüğü.. !

merhaba kızlar ;
sorunum şu ki evlendığımızden beri tüm planlarımızı beraber yapıyorduk gezmeye falan fılan genelde tek gidiyorduk başbaşa son zamanlarda ailesi yüzünden tartışır olmuştuk şimdi ne yapalım desem örneğin,sinemaya gidelim mı diyorum kardeşımde gelsın diyor okula gıdecek zaten bi etkinlik yapamadık onla da diyor,sen gelmezsen gelmeye getırıyor lafı. kuzenıne gitmiştik geçenlerde annemlerde gelsın söyle bi diyr.ve bende bu durumdan aşırı sıkıldım sen sonradan geldın sen bıze uyacaksın muamelesı yapıyor yanı anlıcanız gurbete gelın geldım malesef.sizce eşıme nasıl yaklaşmam lazım bi fikir verir misinizz. sırf bu durumdn dolayı küsüz ayrılma eşiğine gelmek uzereyız.bu aile düşkünlüğünü nasıl yk ederım ya da aza indiririm ?
Ne zaman gitmek isterse ailesine git. O istemedigi zaman bile sen gitmek iste. Bir sure sonra sklacak ve o gitmek istemeyecek.
Sen küsüp gitmek istemeyince onun gözünde suçlu olursun. Dedigim taktiği uygula biraz zaman alır belki ama emin ol şaşmaz. Hem karşı taraf sizden sklr hem eşin oraya gitmekten bıkar.

Aslinda o üyenin anlattigi şey eşinin iyi olmasi degil, eşinin aile ilişkileri kötü sadece.

Ben aileci degilim ama evlendim diye "ailemi takmam" havalarina girmedim, eşim de girmedi.
Eşimin ailesiyle ayda 1 kez gorusuyoruz cogunlukla oyle devamli birlikte degiliz ama bize geldiklerinde "gitseler gezsek" demiyoruz ne alaka yani🙄
Bunlar o üyenin işine geliyor tabi ki ama mevzu eşinin iyiliği degil aslinda eşinin aile ilişkileri kötü.
Evet birde öyle bir durum var, hayatı eşten ibaret görüp, aileyle geçirilen vakti bile çok görmek dediğiniz gibi ilişkilerin kötü olduğunu gösterir.

Öyle olmasa bile bir konudan dert yanan insana ben en mükemmelini yaşıyorum demek bir nevi karşındaki insanin derdiyle dalga geçmek bence.
Çocuğu olmayan kadına ilk denemede hamile kaldık biz, sizin aksinize deme gafletiyle aynı derece düşüncesiz bir cevap 🙄

Ne zaman gitmek isterse ailesine git. O istemedigi zaman bile sen gitmek iste. Bir sure sonra sklacak ve o gitmek istemeyecek.
Sen küsüp gitmek istemeyince onun gözünde suçlu olursun. Dedigim taktiği uygula biraz zaman alır belki ama emin ol şaşmaz. Hem karşı taraf sizden sklr hem eşin oraya gitmekten bıkar.
bu herzaman yemez bence

Sahsen ben bunu esiminkilere yapsam bayılırlar.hep beklerler.

bu herzaman yemez bence

Bakın simdi kendinizi onların yerine koyun. Her olur olmaz saatte kapıya dayanan birileri var.Evde sıfıra yakin yemek yapıp sürekli sizde yemek yiyen bir gelin.Varsa eğer çocuklar evinizi sürekli dagitip yaramazlık edip canınızdan bezdirse . Bunu bir gun iki gun üç gun beş gun bir hafta bilemedin 3 ay cekersiniz. Emin olun herkesin bir sabri var.

bu herzaman yemez bence

benımkılerınde yemıyeceği kesın hep beklerler ilk evlendık eşıme annesı dıyor fılanca teyzem gelınınle oğlunu en son düğünde görduk demış dıyor yanı gıdın demek ıstıyor.. bunun gıbı bıcok örnek....

Bakın simdi kendinizi onların yerine koyun. Her olur olmaz saatte kapıya dayanan birileri var.Evde sıfıra yakin yemek yapıp sürekli sizde yemek yiyen bir gelin.Varsa eğer çocuklar evinizi sürekli dagitip yaramazlık edip canınızdan bezdirse . Bunu bir gun iki gun üç gun beş gun bir hafta bilemedin 3 ay cekersiniz. Emin olun herkesin bir sabri var.
Beim eşimin ailesi hep oskeilde alismislar kaynanam zaten gelinleri çalıştırıyor gider sana emir verir onu yap bunu yap diye

benim eşim bir o konuda mükemmel ailesini hiç takmaz sadece benimle gezmekten hoşlanır. hatta eve onlar gelir gitsinlerde gezmeye gitsek diye bakar. gitmeden asla şuraya gidecez demez döndükten sonra gittik der. bizi de gezmeye götür diyen akrabasına eşim haftanın 5 günü çalışıyor eve gelince de yemekle evle uğraşıyor birbirimizle vakit geçiremiyoruz bir hafta sonumuz var onu da size harcayamayız diye yüzlerine söylemişliği vardır.
Eşiniz mükemmel değil, aile ilişkileri kötü. Konu sahibininkisi nasıl kötüyse, o da farklı bir açıdan kötü.

Biriyle evlenip merkeze tamamen ailesini koymak da kötü, biriyle evlendi diye merkeze tamamen eşini koymak da.

Size de garip gelmiyor mu, kocasının ailesiyle vakit geçirmek istemesinden dert yanan birine, benim kocam tam tersi böyle iyi söyle iyi demek?

Allah mutluluğunuzu daim etsin ama konu sahibine hiçbir faydası yok şu yazdıklarınızın.
o da eşine haftanın şu kadar günü çalışıyorsun beraber vakit geçirelim birbirimize vakit ayıralım desin diye yazdım

Eşiniz mükemmel değil, aile ilişkileri kötü. Konu sahibininkisi nasıl kötüyse, o da farklı bir açıdan kötü.

Biriyle evlenip merkeze tamamen ailesini koymak da kötü, biriyle evlendi diye merkeze tamamen eşini koymak da.
herkez evlenince yeni bir ailesi olur. asıl ailesi evlendiği kişidir. bu şekilde yaratıldık. bunun neresi kötü benim eşimin ailesi heryere bizle gelmek isteyen bize kalıp kalmak isteyen kişiler. Eşimde buna izin vermiyor. benim eşim için 2 ayda bir gelip gitmek yetiyor fazla yüzgöz olmak ailemize zarar verir biz kendimize ait bir aile yaşamımız olmaz düşüncesinde. bence de haklı

Aslinda o üyenin anlattigi şey eşinin iyi olmasi degil, eşinin aile ilişkileri kötü sadece.

Ben aileci degilim ama evlendim diye "ailemi takmam" havalarina girmedim, eşim de girmedi.
Eşimin ailesiyle ayda 1 kez gorusuyoruz cogunlukla oyle devamli birlikte degiliz ama bize geldiklerinde "gitseler gezsek" demiyoruz ne alaka yani🙄
Bunlar o üyenin işine geliyor tabi ki ama mevzu eşinin iyiliği degil aslinda eşinin aile ilişkileri kötü.
ilişkileri kötü değil sadece evin içine karıştırmaz ve kalmalarını istemez herkesin kendi evi var evinde kalsın derdinde kardeşine gittikleri zaman kalıyorlar her işlerine karışıyorlar gelinin yaptığı yemeğe kadar arkadan konuşuyorlar aynısını benim eşim bana yapmalarına izin vermiyor sadece

Evet birde öyle bir durum var, hayatı eşten ibaret görüp, aileyle geçirilen vakti bile çok görmek dediğiniz gibi ilişkilerin kötü olduğunu gösterir.

Öyle olmasa bile bir konudan dert yanan insana ben en mükemmelini yaşıyorum demek bir nevi karşındaki insanin derdiyle dalga geçmek bence.
Çocuğu olmayan kadına ilk denemede hamile kaldık biz, sizin aksinize deme gafletiyle aynı derece düşüncesiz bir cevap 🙄
benim eşim bir o konuda mükemmel dedim her konuda mükemmel demedim benimde gün geliyor sorunlarım oluyor yani benim eşim dört dörtlük demiyorum en azından o konuda iyi

aman ne güzel!
ailesi için gitseler de kurtulsak modu ile duran adam beni korkutur!

bide bu anlattıklarınız burda dert yazan insanı yalnızca üzer
bilginize
ben kimseyi üzmek istemedim niyetim de o değildi eğer yanlış anlaşıldıysam konu sahibinden özür dilerim. eşimin bir o huyunu severim anlamında yazmıştım.

herkez evlenince yeni bir ailesi olur. asıl ailesi evlendiği kişidir. bu şekilde yaratıldık. bunun neresi kötü benim eşimin ailesi heryere bizle gelmek isteyen bize kalıp kalmak isteyen kişiler. Eşimde buna izin vermiyor. benim eşim için 2 ayda bir gelip gitmek yetiyor fazla yüzgöz olmak ailemize zarar verir biz kendimize ait bir aile yaşamımız olmaz düşüncesinde. bence de haklı
Bu eşiniz ve sizin bileceğiniz bir iş. Aile yapısıyla da alakalı. Aile çok müdahaleci bir yapıdaysa önlem de alıyor olabilir. Tam tersi aile ilişkisi de kötü olabilir. Çünkü ziyarete gelen aile için, gitseler de gezmeye gitsek gibi bir tutumda olmak da hoş değil.

Yine de bunun konuşulma yerinin bu konu olduğunu düşünmüyorum. Konu sahibinin konusu için de hiçbir öneri ya da fayda sağlayacak bir mevzu yok içinde.

O ailesini öne sürdükçe,siz de öyle yapın.Çivi çiviyi söker daima.Örneğin katdeşini de almak istediğinde o zaman siz onunla gidin bende kardeşim gelince onunla giderim sorun yok dediğiniz de ,etkekler kısır döngüye giriyorlar.Yani yaptıklarının dolaylı yoldan farkına varıyorlar.

Allah aşkına yani evlendiniz diye sürekli başbaşa zaman geçirmeye ne gerek var adam evlendiğinizden beri peşine birini takmıyor ki yani. Okul tatil olduğu için kardeşini de götürmek istemiş her zaman olacak birşey değil ki ne var bir kere sinemaya gidince eşinizi kaçırmış mı oluyor?

sinemada başbaşa olmasanız bir kerecik ne olur evde sürekli berabersiniz. Kuzenine giderken annemde gelsin demesinde ne var bir kere yani.. Yok aman hiç kimse olmasın sadece benimle vakit geçirsin her seferinde diyenleri anlamıyorum. Haa her dışarı çıktığınızda bir yere gittiğinizde birisini çağırır tamam da iki kere olmuş ne olmuş kuzeninde otururken kaynanan da olsa bir sefer ne olacak? oldu olacak kelepçeyle kendinize bağlayın istiyorsunuz ki evlendik herkesi silsin

Back
X