Kocamın ailesi, boşanmalı mıyım?

Kadının ailesi iki hafta üst üste gelse önce o çok bilmiş kayınpeder müdahale eder emin ol, kadının ailesini arayıp yeni evlinin evine sık gelinmez bile der. Bu tarz aileler hem arsız hem hadsiz olur genelde.

Konusahibi muhtemelen ev kızı, kendi ailesi bu sebeple ayrılmasına da müsade etmez anladığım kadarıyla, zaten derdi daha çok gezdirilmemiş olmak gibi geliyor bana, baksana memur olsun saati belli olsun beni gezdirsin peh peh peh. Sen de bi zahmet memur ol o zaman, ayaklarının üzerinde dur da restini çek, sesin çıkabilsin, adamın memur olacağına dair kendine güveni olsa gecenin üçünde gider mi o dükkana, ne mezunu bile olduğunu söylemiyor. Bana altı çok boş bi konu gibi geldi aslında.
Tanıdık gelmedi desem yalan olur :KK66:
Bak şimdi yaşadığı yere bakınca neden tanıdık geldiğini anlamıs oldum

Ben de baktım şimdi sen de mi ordasın aşkito. Sanırım o yörenin erkekleri evlenmemeli 😂
Ben orada degilim ama oraya mensup kişilerin arasına düştüm 😞
Aman aman oradan kimse evlenmesin. Kendi çevreleriyle evlensinler, milletin başını yakmasinlar

Son düzenleme:
Kendinize yatırım yapmanızı tavsiye ederim. Eğitim ya da iş geçmişinizi bilemiyorum fakat, tek sosyal hayatınızı eşiniz ve ailesiyle sinirlandirmayin.

Merhabalar. 10 aylık evliyim. Ben 25 yaşındayım, kocam 27 yaşında. Kocam amcasının yanında ekmek fırının da çalışıyor. Günde 14 saat çalışıyor hiç gezemiyoruz. Pazar günü olunca da annesinin yanına gitmek istiyor. Ailesi kocamı kullanıyor. Kocam üniversite mezunu kpss çalışır iken amcası gel fırında bana yardım et demiş sonra sınava çalışırsın demiş. Kocam bir başlamış 2 yıl bırakamamış fırını. Bu işi canı gönülden yaparsan sana hissede vereceğim demiş. Halbuki amcası kimi ay sigortasını bile yatırmıyor. Ve eşim 14 saat çalışıp 3100 TL alıyor. Fırını kocama bırakıp kendi ailesiyle pikniğe,turlara katılıyor.(Şuan yasak var ama yaz ayında yapıyordu). Ramazan ayın da gündüz 2'de fırına gider sabaha karşı 4 gibi gelirdi. Ramazan da iftarıda , sahuruda tek başıma yaptım. Bu süreçte daha 1 aylık evliydim. Amcası kocama yıllık izin bile vermiyor. Biz evlendiğimizde 3 gün izin vermişti. Onda da balayına gidemedik. Ailesi boşa masraf yapma oğlum dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bu adamın böyle olduğunu bilmiyor muydun? Hayır bilmiyordum çünkü biz nişanlı iken gayet rahat bir şekilde izin alıp gezebiliyorduk. Kasım ayının başında kombiyi yaktık. Kayınbabam geldi dediki ya niye kombiyi yaktınız havalar soğmadı dedi. Ben üşüyorum dedim. Daha sonra derecesini 45 den 35'e indirdi. Kocam da bunu gördü hiç müdahale etmedi. Kocam sürekli kendi tarafına gidip yatmak istiyor. Kocamın ailesi kalabalık olduğu için ben de rahat edemiyorum. Biz gitmeyince de onlar geliyor. Kocam yatağımızı onlara verelim rahat etsinler biz koltukta uyuruz diyor. Benim yatak odam da özel eşyalarım var çok huzursuz oluyorum.Bu genç yaşım da çok bunaldım hayattan soğdum. Robot gibiyim hergün aynı şeyleri yapıyorum hiç gezemiyoruz. Büyüklerimden , tecrübe sahibi olanlardan akıl, fikir istiyorum. Lütfen desteğinize ihtiyacım var.:KK61:
Biraz baskınliginizi ortaya çıkarın. Herseye bugun susup oluruna birakirsaniz, oluru bugunkunden daha kötü olur ilerde. Eşinize evlilikten beklentilerinizi söyleyin. Birlikte vakit grcirmek istediginizi de anlatin. Her hafta ailesiyle gorusmek zorunda degilsiniz. Esimin ailesiyle alakali cok uc noktalarda seyler yaşadım. Birine dahi katlanamazdim ama esimle oturup konustuktan sonra evimin iplerini elime aldim. O yuva bana aitti. Mucadele etmeden birakip gitmek olmazdi. Ve bugün icin hersey iyi cok şükür. Size tavsiyem biraz yasadiklarinizi değiştirmek icin çabalayın. Elinizden geleni yapin baktiniz olmuyor herkes yoluna o zaman. Ailenize disardan kimsenin karismasina izin vermeyin. Ve bunu yaparken akillica yapin. Kombi olayınız var ya orda düşündüğünde gidip yükseltin. Orasi sizin eviniz. Faturalari da isleri de size ait. Son olarak birkac zaman cocuk düsünmeyin lutfen

Nerde yaşıyorlarmış ki ay çok merak ettim 🤭
Derken..... Bu kadar merak iyi degil ki bunu yasayan bir tanidiginiz olsa insan oturur üzülür onunla ilgili.... Hem cok bilinmek isteseydi bu tarz seyleri gider bir yakinina anlatır burda olmazdi.

Derken..... Bu kadar merak iyi degil ki bunu yasayan bir tanidiginiz olsa insan oturur üzülür onunla ilgili.... Hem cok bilinmek isteseydi bu tarz seyleri gider bir yakinina anlatır burda olmazdi.
Pardon??? Ne alakası var benim sorduğum soruyla? Sanki hes kodunu tc nosunu sormuşum. Bi bitmediniz her yerde duyar kasıcılar 🤦🏼‍♀️ sanki ifşa ettik.. benim sorduğum şeyin amacı çok farklı konum tespiti yapmıyoruz burda.

Ayrıca anlamadan her şeye atlamak da iyi değildir arada kalıverirsiniz sonra.

Yatak odasına kimse sokulmaz filan diye birşey yok bence kayınvalidemler geldiği zaman yaşlı insanlar rahat etsin diye bende vermiştim kendileri istemedi ama zorlayınca kabul ettiler.Çünkü ben gittiğim zaman gece uyanınca içeceğimiz suyumuza kadar düşünüp başucumuza koyar rahat etmemiz için elinden geleni yapar bu yüzden onların benim evimde rahat etmesi de çok önemli.Diğer konulara gelince eşinizle konuşun daha çok gençsiniz tavrınızı koyun çocuk olmadan önce.Eğer maddi durumunuz yeterli olursa ve KPSS yi başarabilecek gibiyse çıksın işten sınava hazırlansın.

Pardon??? Ne alakası var benim sorduğum soruyla? Sanki hes kodunu tc nosunu sormuşum. Bi bitmediniz her yerde duyar kasıcılar 🤦🏼‍♀️ sanki ifşa ettik.. benim sorduğum şeyin amacı çok farklı konum tespiti yapmıyoruz burda.

Ayrıca anlamadan her şeye atlamak da iyi değildir arada kalıverirsiniz sonra.
Buracikta kaliverdim bende 😅 ha duyarci degilim ama fazla meraklilara da duyarsiz kalamiyorum sizde haklisiniz rahatsiz olmakta😉

Merhabalar. 10 aylık evliyim. Ben 25 yaşındayım, kocam 27 yaşında. Kocam amcasının yanında ekmek fırının da çalışıyor. Günde 14 saat çalışıyor hiç gezemiyoruz. Pazar günü olunca da annesinin yanına gitmek istiyor. Ailesi kocamı kullanıyor. Kocam üniversite mezunu kpss çalışır iken amcası gel fırında bana yardım et demiş sonra sınava çalışırsın demiş. Kocam bir başlamış 2 yıl bırakamamış fırını. Bu işi canı gönülden yaparsan sana hissede vereceğim demiş. Halbuki amcası kimi ay sigortasını bile yatırmıyor. Ve eşim 14 saat çalışıp 3100 TL alıyor. Fırını kocama bırakıp kendi ailesiyle pikniğe,turlara katılıyor.(Şuan yasak var ama yaz ayında yapıyordu). Ramazan ayın da gündüz 2'de fırına gider sabaha karşı 4 gibi gelirdi. Ramazan da iftarıda , sahuruda tek başıma yaptım. Bu süreçte daha 1 aylık evliydim. Amcası kocama yıllık izin bile vermiyor. Biz evlendiğimizde 3 gün izin vermişti. Onda da balayına gidemedik. Ailesi boşa masraf yapma oğlum dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bu adamın böyle olduğunu bilmiyor muydun? Hayır bilmiyordum çünkü biz nişanlı iken gayet rahat bir şekilde izin alıp gezebiliyorduk. Kasım ayının başında kombiyi yaktık. Kayınbabam geldi dediki ya niye kombiyi yaktınız havalar soğmadı dedi. Ben üşüyorum dedim. Daha sonra derecesini 45 den 35'e indirdi. Kocam da bunu gördü hiç müdahale etmedi. Kocam sürekli kendi tarafına gidip yatmak istiyor. Kocamın ailesi kalabalık olduğu için ben de rahat edemiyorum. Biz gitmeyince de onlar geliyor. Kocam yatağımızı onlara verelim rahat etsinler biz koltukta uyuruz diyor. Benim yatak odam da özel eşyalarım var çok huzursuz oluyorum.Bu genç yaşım da çok bunaldım hayattan soğdum. Robot gibiyim hergün aynı şeyleri yapıyorum hiç gezemiyoruz. Büyüklerimden , tecrübe sahibi olanlardan akıl, fikir istiyorum. Lütfen desteğinize ihtiyacım var.:KK61:
Ne munasebet yatagını nıye verıosun?Saka gıbı. .Senın kocada iş yok .

Eve gelirken eşim babasının arabayla gitmesini bekledi. Hadi sür de gidelim diyorum, yok babam gitsin de öyle diyor. Saygısızlık olmasın dedi.

Çekilesi bi adam değil
Düzelmez asla bekleme, ayrıl normal biri çıkar, yasın genc, yılları geçirme bunla

Eşini fabrikada bari çalışmasına ikna et daha fazla maaş alır diğer konularda ne desem boş adam değişmezse ailesi hic değişmez arayı bulması lazim evlerde yakinsabu kalıp yatma mevzusu pek hoş bisey degil otur otur uykun gelince kalk evine git orda uyuyunca ne oluyor anlamiyorum

İnanın çok üzüldüm çünkü siz eş değil büyütmelik bebe almışsınız hayatınıza. Ayrılsanız aileniz ne yapar?

Bazi adamlar evliligi evcilik oynamak saniyorlar. Surekli gobek bagi kesilmemiscesine annemler bize gelsin biz onlara gidelim karim da sussun. Onun ne istediginden kime ne. Hizmetimiz gorulsun yeter. Kendini de resmen kullandiriuor amcasina. Saflik var biraz galiba. Guzel bir aninizda baska bi is bulmasi icin isle alttan alttan. Hangi ise girse o parayi alir zaten en azindan 14 saat calismaz. Aile mevzularini yavas yavas oturtursunuz bence. Corona dan haberleri yok galiba surekli gelinip gidildigine gore.

Fırından ayrılmasını ben de söylüyorum. İşte amcama ayıp olur falan deyip geçiştiriyor. Universiteyi boşamı okudun sınavına çalış, gerekirse yarı zamanlı bir iş bulalım diyorum. Bende çalışırım diyorum dinlemiyor maalesef. Kendi evimiz ile ilgili birşey yapacak olsak bile hemen annesini, babasını arayıp söylüyor. Şöyle yapacağız sizce nasıl olur diyor. Zaten kocamın tarafı çocuk diye baskı yapıyor. Ben kesinlikle istemiyorum. Çocuk olunca hiç gezdirmeyecek çocuğu bahane edecek.
Yahu sizce tek derdiniz gezmek mi ?

Back
X