Kocamın Baş Belası Ailesi

kriegerin

benim can oğlum
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
8.513
11
158
of arkadaşlar off.kocamı çok seviyorum herşeyden çok.ama ailesi tam bir bela yumağı.
bazı arkadaşlar bilir eşim sözleşmeli subaylığı kazandı.şükürler olsun.şubatta kursu başlayacak umarım.umarım diyorum çünkü ailesi bir sorun çıkarmassa
bugün evimize babasının evsahibi ve yanında 4 adam geldi.kocamıda alıp aşağıda konuştular.o kadar korktumki.sorun babasının kiraya zam yapmaması ve ev sahibinin telefonlarına cevap vermemesi.şükür birşey olmadı ama kim garanti edebilir.ne yapıcam arkadaşlar.kocam diyorki;ne yapayım babamı atamıyorum.
hep aynı dertler hep.o kadar sıkıntıdayımki

hep birilerinin hatrı için birilerine katlanıyoruz öyle değil mi?
ama önemli olan iki kişinin arasında ki mutluluk.
sen kocanla mutluysan ötekileri takma. allah sana ve eşine uzun ömür ve mutluluk versin. diğerlerininde canı sağolsun.

valla hoş bir durum olmamış...birşey olmamış ama kim garanti edebilir ki, bir daha sorun çıkmayacağını...insan evladının işlerinin arkasını kollar ya...babasının oğlunu bu duruma düşürmeye hakkı yok ki...sanki babası sizin çocuğunuz gibi olmuş....dert etme fazla arkadaşım, eşin haklı evlatta, ana baba da atılmaz....sonuçta babası......yaşlılar zamanla çocuklaşıyor işte....eşinin işi de hayırlı olsun

Eşinizin ailesi sonuçta yapacak birşey yok.
Kendi kararlarınızda net olun,eşinizin ailesinin sizin hayatınızı etkilemesine ve hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin.
Kira vs. gibi onları ilgilendiren konularıda eşiniz ailesiyle paylaşsın ve kendi sorunlarını kendileri halletsinler.
Bu durumda fazla yüz,göz olmamanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır.
Ya da resmi davranmalısınız ki sizden cesaret alıp hayatınıza karışmasınlar.

ablaların en tatlı ablası sorunsuz hiç bi aile olmuokiii
allahım sanada kolaylık versin sıkma o güzel canını

canlarım
çok korkuyorum kocma abirşey olacak diye
bu akşam yaralanabilirdi ya da nezarette olabilirdi
kurtulamıyoruz onlardan
kocama ne desem ne yapsam acaba

Bence de canınızı sıkmayın. Çoğu ailelerin, çocuklarının kendileriyle ilgilenmesi hususunda egoları çok yüksek maalesef.Ailelerimizle elbette ilgileneceğiz. Ama olur olmaz şeyleri sorun etmeleri insanı sıkıyor. Benim eşimin ailesi de böyle çünkü. Artık evlenmiş çocuklarının, hiç bir sorunu yokmuş ta yalnızca hayatta kendileri varmış gibiler...Öyle alıştılarsa hep öyle gider zaten. Bu durum eşlerimizin tutumundan kaynaklanıyor biraz da. Aynı sorunları ben yıllardır çekiyorum. Zaten eşinizin tayini çıkar da giderseniz, sizi önemsiz detaylarla meşgul edemezler.:teselli:

Canım malesef kocanızın ailesi...
yapacak bir şey yok..
her an her durumda berabersiniz.
inşallah bundan sonra kötü bir şey olmaz.kötü bir şey yaşanmaz.
Korkmayın bence..

Bugün beynim izne çıktı sanırım. Ben eşinizin kazandığı bir şeye neden ailesinin müdahale edeceğini anlamadım, birde eşinizin neden yaralanabileceğini veya nezarette olacağınıda anlamadım.
Kusura bakmayın ama gerçekten anlamadğığım için soruyorum.

dün sinirden tam anlatamadım
kocamın babası borçlarını ödemiyor telefonlara çıkmıyor
bu nedenle onun kiminle sıkıntısı varsa bizi buluyor
dün gece ev sahibi geldi kayınpederin
yanında 5 adamla ve kocama biraz konuşalım dedi
aşağıya indiler.
kocamın sicili tertemiz ama dün bir olay çıkabilirdi
kocam yaralanabilirdi
yada birini yaralayabilirdi

Insan malesef (bazi kisiler icin) ailesini secemiyor, esinide anlamak lazim babadir atadir ne yapsin mecbur ilgilenecek sahip cikacak!!

Bir laf vardir bir Delinin 40 köye zarari olurmus, kayinpederinde tabiri caizse öyle biri muhtemelen, en kötüsüde böyle insanlarin bu denli gamsiz olmalari, dünya yansa umurlarinda degil kim zarar görmüs kime ne olmus hic tinlamazlar vallaha!!

Benim esimin ailesindede var öyle biri ama allahtan öyle yakin akraba falan degil esim hic suratina bakmaz...:1closedeyes:

Senin yapabilecegin tek sey herzaman esinle konusman, sakin fevri cikislar yapma, babandir ama bende esinim sana birsey olursa ben ne olucam diye hep akil ver canim...benneyaptımki

Bozma moralini allah yardimciniz olsun...:teselli:

Daha öncede konuşmuştuk seninle ve eşinin ailesi gerçekten çekilecek türden değil.
Ama nasılsa kurtulacaksınız yakında. Eşin eğitim için 6 ay gidecek,sonrada sen gideceksin...kaydirigubbakcemile Biraz daha sabır canım ya.Kapınıza geliyor eşini çağırıyorlarsa senin ya da eşinin yapabileceği birşey yok. Belki o adamlarla konuşmayı reddetse olaylar büyüyebilirdi ama konuşarak daha sağlıklı bir karar almış bence.
Eşini uzak tutman mümkün değil şimdilik..Günler hızlıca geçsin ve sizde kurtulun artık onların olduğu o şehirden...

canım yaaa kıyamam nedir bu ednından çektiğin....az kaldı arkadaşım kurtulacaksın inşallah...

eşiniz madem subaylığı kazandı...
başına bela alıpta,bu hakkı kaybetmesin...
bu devirde böyle bir imkana herkes sahip olamıyor maalesef...
kayınbabanız sorumsuzun teki anlaşılan ve çocuklarının geleceğini hiç düşünmeyen biri...
eşinizle oturup konuşun,siz hayatınızı kurtarın ki,
ilerde yardıma ihtiyaçları olduğunda yardım edebilin...
kötü olmaya gerek yok ama mesafeyi koruyun...
sevgiler...

evet bende nefret ediyorum bu tarz olaylardankötükedihüso
hala çocuklarının kendilerinden ayrılıp başka bir yuva kurduklarını sindiremiyorlar nedense
bizimde çocuğumuz var eşimiz yuvamız yeter artık büyükler hayatımıza müdahale etmeyinklava:

hiç hoş bi durum değil haklısın
ama üzgünümki yapılacak bişey de yok
işte hayatta bazı şeyler böyle oluyo elden bişey gelmiyo... üzülme..

Bende zannederdim ki eşimin ailesi kadar problemli aile yok.Böyle numunelikler oluyor işte.Ama ne yazık ki eşin kendiside kızsa bile onlara arkasını dönemez.Eşinin ailesinin devamlı problemleriyle sizi rahatsız etmesine alışmaktan başka çaren yok arkadaşım.Tecrübe konuşuyor.

inşallah herşey kısa zaman içinde istediğiniz gibi gelişir.Birbirinize destek çıkıp moral olursanız bu günler çabuk geçecektir inşallah..:1hug:

hayatta olmaz olmaz diye hiçbirşey yok canım sakın kendini daha fazla üzme dün geceyi hayırlısıyla atlatmışsın ya bundanm sonrasıda öyle geçecektir canım inşallah !umarım mutluluklar peşini asla bırakmaz...sabır sabır sabır....herşey için...
bak arkadaşlarımızın hepside çok güzel leşyler yazmışlar bunları iyi oku ve anla hayat aslında çok güzel mutluluklar böyleyken bile oluyor bu olay başına geldi ama yalnız olmadığını ve ne kadar önemsendiğini gördün bak işte herşeyde bir hayır vardır canım unutma sevgiyle kal bizimle kal!a.s.:1hug:

Canım ya üzüldüm ama yapacak çok bişey yok
Sonuçta eşinin babası silip atamazki
Ama sizin ordan gitmeniz çok iyi olacak bence
Olaylardan daha uzak kalacaksınız ve rahatlayacaksınız
Biraz daha sabır canım yapacak çok bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…