Kocamın benimle birlikte olmama sebebi sizce bu olabilir mi?

15 yıllık evliyiz. Bir tane10 yaşında oğlum bir tanede 9 aylık kızım var.
Yoğun çalışıyordum. İşten çok yorgun geliyordum. Eşimle de çok anlasamiyorduk. Hiçbir konuda beni anladığını beni onayladığıni bana hissettirmiyordu. Bu sebeplerle 2.çocuğu 10 yıl kadar düşünemedim. 5 sene once kayinpederim bizi ziyarete gelmişti. Lafın arasında 2. torunum nerde falan dedi. Bende gayri ihtiyari ben ondan çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum dedim.Bunu söylerken amacım anlasan insanlar çocuk yaparlardemek istedim. Başkasından olmayı düşünüyorum demek istemedim evli bir kadın olarak.Sonra baktım yaşım 40 a yaklaşıyor. Menapoza girmeden bir çocuk sahibi daha olmak istedim.Hem oğlum ilerde kardessiz kalmasın hem kızım olursa ilerde bana arkadaş olur diye.O sırada bende spiral vardı. Eşimle güzelce konuştum. Yasımız geçiyor, oğlumuz kardessiz kalıyor gidip spirali cikarttiralim bir çocuk daha yapalım dedim. Benimle gelmedi bana yardımcı olmadı hayır dedi.Ben daha gençken senden çok istedim 40 yaşında baba mı olunurdedi. Eski lafa takıldı gurur yaptı. Ben dinlemedim gidip spiralimi çıkarttım. Onada cikarttigimi söyledim. Benden habersiz nasıl yaparsın dedi. Sonra bir şekilde çocuk sahibi oldum.Hamile kalmadan önce çalışıyordum cinsel ilişkimiz normaldi. Doğum yapıp zor dönemler geçip ben istekli olmaya başlayınca benimle hiç birlikte olmaya yanasmadi. Bebek 9 aylık, 9 ayda hamilelik derken 1,5 yıldır sevismiyoruz. Sürekli yorgunum diyor. Bu arada tabi iş değiştirdi. Benden öç almak beni cezalandırmak için bir erkek böyle birşey yapar mı? Nolur samimi cevaplar bekliyorum. Derdim cinsellik filan değil. Acaba eşim bu sözden sonra benden soğudu mu yoksa bahane mi yani başka biri mi var.Yoksa libidosu mu düştü. Kadın olarak işin içinden çıkamıyorum.

Söyleyeceklerim sizi kırmak amaçlı değildir, baştan belirtmek isterim, yazdıklarınızdan çıkarttığım sonucu dile getirmek isterim, eşinize söylediğiniz "ben ondan çocuk sahibi olmak istemiyorum" lafı çok ağır, kadınım ve eşim bana böyle birşey söylese ömür boyu unutmam, kinci değilimdir ama kırılırım, demek ki beni çocuk sahibi olunacak biri gibi görmüyor derim, çocuk diye inim inim inlese asla doğurmam bu söz üstüne.

Evliliklerde çocuk sahibi olmak için çiftlerin karşılıklı rızası olması lazım, erkek değilim ama sanki eşinizin kafasından geçenleri anladım gibi, bence eşiniz aynen şöyle düşünüyor: eşim ben istediğim zaman benden çocuk sahibi olmayı düşünmediğini söyleyip, ben çocuk yapalım dediğimde fikrimi üstünde tartışmaya değer görmedi, kendi istediği zamanda menopoza girmeden çocuk sahibi olayım diyerek yine benim fikrimi önemsemeden, bunun üstünde benle konuşmaya dahi gerek duymadan, üstelik ben itiraz ettiğim halde spralini çıkarttı, sonra hamile kaldı, o zaman istediği çocuğa sahip olsun ama beni unutsun, benim düşüncemi hiçe sayıp sadece çocuk yapmaya odaklanan bir eşi de ben istemem.

Eşinizin kafasından geçenlerin bu ya da buna benzer düşünceler olduğu kanaatindeyim, 1,5 yıllık bu uzaklaşmanın üzerine karşılıklı duygularınızı paylaştınız mı bilmiyorum ama oturup konuşmaya, konuşmayı başaramazsanız bir aile terapistinden yardım almaya ihtiyacınız var.

Sözden değil, haberszce hamile kalmanızdan dolayı kızgın ve de tedirgin. Şu an birlikte olduğunuzda 3. çocuk için hamile kalmak istemeğinizin bir garantisi var mı yok. Adam kandırılmış şimdi de güvenmiyor haliyle

Ben kimseyi kandirmadim. Ben güzelce konuştum onunla bir bebeğimiz daha olsun diye. Bunu söylemeden önce de özrumü diledim ben ondan. Fakat ozrum kabul görmemiş ki hala rizam dışı diyor. Ben kimseyi kandirmadim. Tecavüz de etmedim. Spiralimi gizlice çıkartıp spiralle hamile kaldım da diyebilirdim. Spirali cikarttigimi haber verdim.O zaman o korunsaymis. Bunu bili bile birlikte oldu benimle.

Ben kimseyi kandirmadim. Ben güzelce konuştum onunla bir bebeğimiz daha olsun diye. Bunu söylemeden önce de özrumü diledim ben ondan. Fakat ozrum kabul görmemiş ki hala rizam dışı diyor. Ben kimseyi kandirmadim. Tecavüz de etmedim. Spiralimi gizlice çıkartıp spiralle hamile kaldım da diyebilirdim. Spirali cikarttigimi haber verdim.O zaman o korunsaymis. Bunu bili bile birlikte oldu benimle.
Birlikte olma konusunda haklısınız lakin yeniden çocuk sahibi olma konusunda karşılıklı konuşup fikir birliği yapılmamış, siz onun istediği zaman çocuk sahibi olmak istememişsiniz ve bu fikrinize saygı beklemişsiniz, o da çocuk sahibi olmak istemediği zaman aynı saygıyı beklemiş, ortak karar alamıyorsunuz, herkes kendi kararını diğerine danışmadan uygulamaya geçiriyor, iletişim sorunu yaşıyorsunuz eşinizle, çözümü için aile terapistine gitmelisiniz.

Acikcasi ben sizin iliskinizi bastan asagi anlayamadim.

1. Adami cok da sevmiyordum beni anlamiyordu yazmissiniz

2. Adama baba materyali olmadigini beyan etmissiniz, hem de kpnin yaninda

3. Ehhh cok da adama merakli degilim ama 1 cocugum daha olsun iste adami seveyim sevmeyeyim cok onemli degil, madem bununla evliyim cocuk bundan olsun demissiniz

4. Bu fikrinizi damizlik bey cok olumlu karsilamasa da pek takmamissiniz

5. Kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz, sizce ortada bir aile birligi, bir evlilik var mi?!? Adami her konuda figuran yapmissiniz adam da bu berbat evliligi surdurmek istemiyor belli ki. Adami sevdiginizi sanmiyorum, kararlarina zaten hicbir sayginiz yok, kime giderse gitsin neden kafaya bu kadar taktiniz ki?

Korunma konusun da haklisiniz ama yine de ortak karar olmamış siz eşiniz isterken kabul etmeyip (çok ağır bir söz de söyleyip üstüne), eşiniz istemediği zaman siz her yolu hazırlamış yine eşinizi yok saymissiniz bence bu çok yanlış iletişim sıfır aranızda bence cinsellikten önce bu konuya odaklanıp bir terapisten yardım alın.

Ben kinci değilim söylediğim laf kızgınlık anında oldu.Dilimle söylemişim, kalbimle değil ki bir daha çocuk yapmışım.

söylediğin laf laf değil ki. ne niyetle söylemiş olursan ol eşini milletin içerisinde küçük düşürmüşsün bu bir.
kimse kimseyi zorla baba yapamaz. sen ikna etmeden spirali çıkartıp hamile kalmışsın resmen bencillik. çocuğumu düşündüm felan desen de bu karar çocukla değil karı koca birlikteliği ile alınır.
olan olmuş artık çocuk da doğmuş. bir şekilde gönlünü alın. hatanın çoğu sizde alttan alıp evliliğinizi kurtarmak durumundasınız. kendiniz ikna edemiyorsanız birlikte evlilik terapistine gidin muhakkak.

Acikcasi ben sizin iliskinizi bastan asagi anlayamadim.

1. Adami cok da sevmiyordum beni anlamiyordu yazmissiniz

2. Adama baba materyali olmadigini beyan etmissiniz, hem de kpnin yaninda

3. Ehhh cok da adama merakli degilim ama 1 cocugum daha olsun iste adami seveyim sevmeyeyim cok onemli degil, madem bununla evliyim cocuk bundan olsun demissiniz

4. Bu fikrinizi damizlik bey cok olumlu karsilamasa da pek takmamissiniz

5. Kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz, sizce ortada bir aile birligi, bir evlilik var mi?!? Adami her konuda figuran yapmissiniz adam da bu berbat evliligi surdurmek istemiyor belli ki. Adami sevdiginizi sanmiyorum, kararlarina zaten hicbir sayginiz yok, kime giderse gitsin neden kafaya bu kadar taktiniz ki?
Çok doğru her kelimesine katılıyorum.

Back
X