kocamın cimriliği..ne yapmalıyım?

Cantanizda surekli biseyler bulunsun madem oyle evden cikmadan sandvicler hazirlayin icecek koyun. Ben oyle yapiyorum sahsen cimrilikten degil ama cocuk bu nerde ne zaman acikacagi belli olmaz :)

Yaa çok şaşırdım eşine. Ne demek yaa? Çocuğunun bunca ödülü var, hele ki 1 tane daha almış. Ben var ya napardım o adamı... Hiç dinlemez direk götürürdüm en azından burger kinge filan. Bence sen evde çay bitti yağ bitti diye diye tırtıkla bu adamı, git kendine harca, ciddiyim.

Peynirli makarna da vardı. Ardından badem ve meyve yediler.. Sorun ac kalmalarindan ziyade babalarinin tutumu degil mi..sonucta biseuler atistirdilar ki ben bugun cocuklarimi disari cikarip fazladiyla telafi ettim. Ama eşimin bu yaptığını kabul edemiyorum sadece ."eceezgi, post: 46522340, member: 191667"]E eve dönünce de saat gec oldu zaten bi corba vardı evde denir mi :))
Kaç saat ac kalmıslar bi makarna yap
Tost yap
Patates kızart dimi ama :)[/QUOTE]
Peyni

Peynirli makarna da vardı. Ardından badem ve meyve yediler.. Sorun ac kalmalarindan ziyade babalarinin tutumu degil mi..sonucta biseuler atistirdilar ki ben bugun cocuklarimi disari cikarip fazladiyla telafi ettim. Ama eşimin bu yaptığını kabul edemiyorum sadece ."eceezgi, post: 46522340, member: 191667"]E eve dönünce de saat gec oldu zaten bi corba vardı evde denir mi :))
Tost yap
Patates kızart dimi ama :)
Peyni[/QUOTE]
Size tavsiyem bu adam sizin 3 çocuğunuzun babası nihayetinde. Bu saatten sonra eşiniz değişmeyeceğine göre yapmanız gereken temkinli olmak.
Cüzdanımın en ücra köşesin de her daim en az 200 lira para olur ve ben o parayı acil durum çekici gibi görürüm orda olduğunu bilirim ama kullanmam.
Zaten eşim de bana "Al şu parayı üstünde bulunsun dünyanın binbir türlü hali var" der.Sizin eşiniz bunu yapacak biri değilse siz isteyin malum küçük çocuk var Allah korusun acil bir durum olur üstümde bulunsun bana şu kadar verebilirmisin diyin.
Eminim ki ilgili sevgi dolu bir annesiniz ancak eşiniz sizi öyle bir sindirmişki farkın da olmadan düşüncesizce davranışlar gösterip hem kendinizi hemde evlatlarınızı istemeden üzüyorsunuz anlaşılan.
Bu duruma mahal vermemek için üzeriniz de her zaman mutlaka NAKİT bulundurun.
Nacizhane tavsiyem budur.
Saygılarımla.

cimri hemde cimrilerin şahı kocanız.karnımız tokken bile dışarıda ki yemeklere imreniyoruz,küçüçük çocukların saatlerce köfte gözleme kokuları arasında aç kalmasına nasıl razı oluyor.hem cimri hemde vicdansız.

Çocuklarımı çok seviyorum.pek çok şeyden mahrum kalmasinlar diye de ugrasirim ..çok zaman oldukca güzel yerlerde yer içeriz babaları yanımızda olsa da olmasa da..bilemiyorum. Cocuklarimin hislerine onem vermeyen bi anne degilim.ama dediklerinizi düşündüm.galiba eşini cezalandırmak adına çocuklarimi mağdur ettim. Ben de garipsedim biraz kendimi..ama yok iyi anne değilsin yok sorumsuzsun şeklinde yapılan yorumlar gerçekten çok yıkıcı..ben yardım isterken tavsiye isterken benim anneligimi yargılamak kimseye dusmez..
95400"]Pardon ama siz cidden iyi değilsiniz bir uzman yardımı alın..kocanızı utandırmak onunla olan çekişmeniz,anneliğinizin önüne geçmiş!!! Benim çocuklarım akranları yiyip içerken onları izleyip aç kalacak,üzerine çorba içip yatacak benim tek derdim kocamı utandırmak olacak??? Sizi çok tuhaf buldum gerçekten..
Yine kocanıza laf sokucam diye dışarda yiyelim dememişsiniz..Burda birsürü anne var birtanesi bu hareketleri normal karşılamaz..Sizin pasifliğinizde,egonuzda,kocanızla aranızdaki çekişme de evlatlarınızın önüne geçemez..[/QUOTE]
Coc

Çok teşekkürler.. Pek çok kişi beni çok kırdı yorumlarıyla..ama benim tavsiyeyi ihtiyacım varUOTE="Olgun abla, post: 46522660, member: 722676"]Peyni[/QUOTE]
Size tavsiyem bu adam sizin 3 çocuğunuzun babası nihayetinde. Bu saatten sonra eşiniz değişmeyeceğine göre yapmanız gereken temkinli olmak.
Cüzdanımın en ücra köşesin de her daim en az 200 lira para olur ve ben o parayı acil durum çekici gibi görürüm orda olduğunu bilirim ama kullanmam.
Zaten eşim de bana "Al şu parayı üstünde bulunsun dünyanın binbir türlü hali var" der.Sizin eşiniz bunu yapacak biri değilse siz isteyin malum küçük çocuk var Allah korusun acil bir durum olur üstümde bulunsun bana şu kadar verebilirmisin diyin.
Eminim ki ilgili sevgi dolu bir annesiniz ancak eşiniz sizi öyle bir sindirmişki farkın da olmadan düşüncesizce davranışlar gösterip hem kendinizi hemde evlatlarınızı istemeden üzüyorsunuz anlaşılan.
Bu duruma mahal vermemek için üzeriniz de her zaman mutlaka NAKİT bulundurun.
Nacizhane tavsiyem budur.
Saygılarımla.[/QUOTE]
Co

Tost yap
Patates kızart dimi ama :)
Peyni[/QUOTE]

Biraz daha yazarsak 1,5 iskender yediler diyeceksiniz :) her yorumda biraz daha arttı yedikleri..konu başında 1 çorbaydı..

esiniz cok odunmus ama sizde esinizin huyunu biliyor olmalisiniz cocuklara bisi atabilirdiniz cantaniza.
ben kizim 5yasina girene kadar yanida corba tasirdim termosta. ne olur ne olmaz.. meyvesi kirintisida eksik olmazdi.
esiniz bu yastan sonrada zor degisir.

makarna da vardı bir gün önceden aslında..ama sinirden başka bişey yapamazdım basım inanılmaz ağlıyordu ve çok ağlamaklı oldum.. yoksa çocukları yemeksiz bırakan biri değilim..
vay sen marketten pahalı pahalı alıyosun bundan sonra liste yap ben pazara çıkcam dedi ..ben de liste yaptı bir hafta önce pazara gitmişti.. tabii bu hafta da turnuva falan pazara falan çıkılmadı.. ben de marketten almadım bu sefer bakalım nolcak diye.. sonuç bu.. dışarda yeriz bugün diye düşünürken eve geldik..gelirken markette dur dedim ..evin önündeki küçük marketten alırsın dedi .. ona da yutkundum daha ne kadar abartacak diye.. tabii evin önündeki markette ancak meyve var bi kaç çeşit.. bi de dediğim gibi bu sefer çocuklar böyle kalsın biraz utansın istedim.. bişey yapmak istemedim.. çocuklar aynı zamanda onunda çocuğu bakalım nolcak dedim. ama noldu.. bana '' bak ne güzel huzurla evimizde yiyoruz bu huzuru dışarda bulamazsın'' dedi.. huzurmuş... biz on yıllık evliyiz bunlar bi günlük olay değil .. bu sefer böyle olsun utanacak mı diye bıraktım herşeyin ucunu ama utanmadı.. bi de üste çıktı..küs bana şimdi..

Kocan ile iliskinde sirf hakli olmak icin cocuklari ac birakmak ne demek! :KK57:

Hayir sen bu adamin huyunu biliyorsun. Madem bosanmayip, hatta üstüne 3 cocuk yapiyorsun, bu adamin huyunu degismeyecegini biliyorsun. Ona ragmen sirf güya utansin diye cocuklari heveslerinden birakmak ve ac birakmak ile kusura bakma, sende kocandan pek farkinda yok.

Yutkunmak yerine cocuklarin hakkini korusaydin. "Hayir biz bügün surda yemek yiyecez" demen lazimdi. Hem cocuklarini ac birakan adam ile bosanmiyorsun, hem onlarin hakkini korumuyorsun. Cidden o cocuklara cok üzüldüm.

Kocan ile iliskinde sirf hakli olmak icin cocuklari ac birakmak ne demek! :KK57:

Hayir sen bu adamin huyunu biliyorsun. Madem bosanmayip, hatta üstüne 3 cocuk yapiyorsun, bu adamin huyunu degismeyecegini biliyorsun. Ona ragmen sirf güya utansin diye cocuklari heveslerinden birakmak ve ac birakmak ile kusura bakma, sende kocandan pek farkinda yok.

Yutkunmak yerine cocuklarin hakkini korusaydin. "Hayir biz bügün surda yemek yiyecez" demen lazimdi. Hem cocuklarini ac birakan adam ile bosanmiyorsun, hem onlarin hakkini korumuyorsun. Cidden o cocuklara cok üzüldüm.
çok yakın arkadaşım aynen böle,dedımki ona kocanın huyunu bılıp çantana nasıl bişeyler koymazsın,aynen 3 çocuk var,kadın dıkleşiyor,adam onbeş yılıdr böle cimri ve dışarda aç aç dönüyor,ayy ıkı büyüğün hırs ego savaşı,çocuklardan çıkıyor

Geçtiğimiz Pazar günü oğlumun satranç turnuvası için açık bi alanda sekiz saat kadar vakit geçirdik..alan çok güzeldi. yeşillik, orman..mesire yeri gibiydi adeta..bi okulun kampüs alanıydı.. saat 11.30 da evden çıktık..çocuklar 10.00 gibi kahvaltı etmişti..orada ızgara köfteden dönere, gözleme yapan kadınlara kadar herşey vardı..eşim kendisi de satranç maçına katılıyordu ve bi maça gitti tam üç buçuk saat..ben de hemen gelir zannederek ondan para istemeyi unutmuştum..yanımda azıcık bozuk para vardı ve bir de kredi kartı ki pos cihazı yoktu satış yerlerinde..neyse öyle böyle saat beş oldu..eşim maçtan geldi derken yarım ağızla bişeyler yer misiniz diye sordu..tabii benim sinirden başım ağrıyor... biliyorum adamın huyunu..ben bişey yemem ama çocukların canı çekmiş olabilir dedim..çocuklara da ödül töreni de bitsin bişeyler yiyelim dedi.. çocuklarım da küçük..2,5 yasında biri4,5 diğeri de 7 yasında..7 yaşındaki oğlum turnuva birincisi oldu.. zaten bir sürü madalyası kupası var satrançta..kendi yaş grpları arasında birinci oluyor hep kuzum..
neyse bişey yemediler çocuklar birer çikolatadan başka ...çıktık eve gelirken dışarda yesek dediler yarım ağızla canları döner falan çekti tabii çocuk ne de olsa..eşim hep dışarda yemek olmaz diye eve getirdi çocukları.. evde sadece çorba vardı çorba yediler... zaten geldiğimizde geç olmuştu...
ben hep dışarıda yeme meraklısı değilim .. ama acıktığımda canım çektiğinde arada bir yerim....Allahtan ben kocam gibi değilim çocukları dışarı da götürüyorum.. zaten kendim de çalışıyorum.. ama 2 ,5 yıldır bebek iznindeyim evde..
bilemiyorum sonuçta orada 8 saat çocuklara bişey yedirmeden durması bi babanın normal gelmedi bana ..ki satranç maçları beyni zorlayan insanı acıktıran maçlarmış. sinirden başağrısından uyuyamadım gece..kavga ediyoruz sürekli..ne yapacağımı şaşırdım...herşey benim zorlamamla oluyor zaten.. çocukları da ben de bi hediyesini görmemişizdir.diyorum ya hep talep bi araba laf işiterek olur herşey . ben param var diye dert etmem ama dediğim gibi ücretsiz izindeyim böyle durumlar oluyor bazen..ben mi abartıyorum.. bilemiyorum.. gerçekten artık tahammül edemiyorum. çocuklarıma da hep moralsiz görünüyorum...bana ne tavsiye edersiniz
haklısın... diyecek hiç bir şey yok..

Geçtiğimiz Pazar günü oğlumun satranç turnuvası için açık bi alanda sekiz saat kadar vakit geçirdik..alan çok güzeldi. yeşillik, orman..mesire yeri gibiydi adeta..bi okulun kampüs alanıydı.. saat 11.30 da evden çıktık..çocuklar 10.00 gibi kahvaltı etmişti..orada ızgara köfteden dönere, gözleme yapan kadınlara kadar herşey vardı..eşim kendisi de satranç maçına katılıyordu ve bi maça gitti tam üç buçuk saat..ben de hemen gelir zannederek ondan para istemeyi unutmuştum..yanımda azıcık bozuk para vardı ve bir de kredi kartı ki pos cihazı yoktu satış yerlerinde..neyse öyle böyle saat beş oldu..eşim maçtan geldi derken yarım ağızla bişeyler yer misiniz diye sordu..tabii benim sinirden başım ağrıyor... biliyorum adamın huyunu..ben bişey yemem ama çocukların canı çekmiş olabilir dedim..çocuklara da ödül töreni de bitsin bişeyler yiyelim dedi.. çocuklarım da küçük..2,5 yasında biri4,5 diğeri de 7 yasında..7 yaşındaki oğlum turnuva birincisi oldu.. zaten bir sürü madalyası kupası var satrançta..kendi yaş grpları arasında birinci oluyor hep kuzum..
neyse bişey yemediler çocuklar birer çikolatadan başka ...çıktık eve gelirken dışarda yesek dediler yarım ağızla canları döner falan çekti tabii çocuk ne de olsa..eşim hep dışarda yemek olmaz diye eve getirdi çocukları.. evde sadece çorba vardı çorba yediler... zaten geldiğimizde geç olmuştu...
ben hep dışarıda yeme meraklısı değilim .. ama acıktığımda canım çektiğinde arada bir yerim....Allahtan ben kocam gibi değilim çocukları dışarı da götürüyorum.. zaten kendim de çalışıyorum.. ama 2 ,5 yıldır bebek iznindeyim evde..
bilemiyorum sonuçta orada 8 saat çocuklara bişey yedirmeden durması bi babanın normal gelmedi bana ..ki satranç maçları beyni zorlayan insanı acıktıran maçlarmış. sinirden başağrısından uyuyamadım gece..kavga ediyoruz sürekli..ne yapacağımı şaşırdım...herşey benim zorlamamla oluyor zaten.. çocukları da ben de bi hediyesini görmemişizdir.diyorum ya hep talep bi araba laf işiterek olur herşey . ben param var diye dert etmem ama dediğim gibi ücretsiz izindeyim böyle durumlar oluyor bazen..ben mi abartıyorum.. bilemiyorum.. gerçekten artık tahammül edemiyorum. çocuklarıma da hep moralsiz görünüyorum...bana ne tavsiye edersiniz
"cocukları ac bıraktım" yazmışsın bir yerde orada da full hatalısın.

Back
X