• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın çok cimri olması

Kocanız ne size ne çocuğuna değer veriyor.
Evlendikten sonra bu adam nasıl bir eş diye durup bir düşünmeden hemen çocuk yapılmaması lazım işte. Size çalışma deme sebebi her konuda istediği gibi davranmak istemesi demek ki. Çocuğunuz ne kadarlık bilmiyorum ama küçük bebekle eş desteği olmadan çalışmakta kolay değil. Bu koca tüm maaşı kendinize harcadığınızda başka türlü eziyet etmeye çalışır, öylece kabul etmez bunu. Tabi fırsat bulur, bakıcı vs.işlerini halledip çalışırsınız umarım ama evliliğiniz için bir çıkış yolu değil bu, koca koca olacak her şeyden önce.

Merhaba arkadaşlar kendimi şu sıralar hiç olmadığım kadar kötü hissediyorum. Eşim memur ben özel sektörde çalışıyordum evlenince ara verdim farklı bir şehire gittiğim için. 2 yıldır evliyiz ama eşime çok kırgınım kendime de kızgın. Kendini hiç olmadığı biri gibi gösterdi bana bende gerçekten beni sevdiği için evlendi zannediyordum. Ama çok cimri hem sevgisinde hem de parasal olarak. Bir şey almak istesem kendin kazandığın zaman alırsın ben almam sana veya çocuğuma bir şey almak istediğim zaman yine aynı şekilde kendin kazan kendin al dedi. Cüzi bir miktar ek kartını verdi ama onu da sorar ne aldın diye. Çalışmamı da istemez ama böyle de yapar. Gurur kırıcı bir durum farkındayım. Ev işlerinde yardımcı olmaz. Beni dışarı çıkarmaz sürekli evdedir. Panik atak oluşmaya başladı iyi değilim kısaca. Boşanmayı düşünüyorum ailem bu konuda çok baskıcı onlar umrumda değil ama biraz para biriktirmem lazım sizde bana iyi gelen yorumlar yapar mısınız çok ihtiyacım var
senin yaşadığın şey evlilik falan değil adam bildiğin kontrol manyağı hem para vermiyor aldığın her şeyi sorguluyor hem de çalışmanı istemiyor seni resmen parasız bırakarak yönetmeye çalışıyor panik atak yaşaman çok normal çünkü bu baskıda hangi insan nefes alır ki bu adama bu kadar bağlı kalmanın bir anlamı yok önce kendine biraz para biriktir sonra da kapıyı çekip gitmek en mantıklısı aile ne der diye düşünme çünkü sen mutsuz kaldıkça kimse senin yerine acı çekmiyor bu adam değişmez cimri ve kontrolcü insanlar yaş aldıkça daha da kötüleşir sen kendini kurtarmaya bak

cocuga para vermemek, bakim vermemek babalik ihmalidir. İsterse verir diye bir sey yok, bu bir tercih degil, duzenli katki saglayacak.

karsisina gecin ve soyle diyin.

'eger bu sorumsuz hareketlerine devam edersen amirine ve is arkadaslarina senin ne tiyniyette oldugunu anlayacagi sekilde bir mail hazirlarim ve bu yaziyi kurumunun genel e-postana iletirim.'

mailde ozellikle sunu belirteceginizi soyleyin.

'x, evde cocugumun ve benim zaruri ihtiyaclarimiza duzenli katki saglamiyor, ev sorumlulugunu paylasmiyor. İs yerinde sizlere karsi sorumsuz, islere karsi ihmalkarsa, sorusturma acabilirsiniz. Evi gecindirdigi yok, aklinizda sorusturmalik durumlar varsa vicdaniniz rahat sekilde acabilirsiniz.'

beni biri bu sekilde evde parasiz kapana kistirsa, psikolojik ve maddi siddet uygulamaya kalksa, yukaridaki gibi nasil davranacagimi kisinin yuzune anlatirim, laftan anlamazsa yukaridaki dedigimi yaparim.

Smmyim. Gittiğim şehir küçük bir yerdi ve eşim istemedi çalışmamı. Aptallık bende dinlemeyip çalışmam lazımdı
iyi bir işiniz varmış esasen
yani bırakmasanız veya üstüne düşseniz hem çevre hem maddiyat olarak potansiyeli olacak bir iş, küçük şehre gitmek yerine büyük yerde işinize devam etseniz iyi defterler tutsanız mesela...çok başka olurdu.
bence o nedenle hatta kalkıp o gelseydi mesela, hiç bırakmasaydınız müşterilerinizi, bu arada ondan iyi kazanıp ondan iyi çevreniz olurdu filan...mazallah!

Merhaba arkadaşlar kendimi şu sıralar hiç olmadığım kadar kötü hissediyorum. Eşim memur ben özel sektörde çalışıyordum evlenince ara verdim farklı bir şehire gittiğim için. 2 yıldır evliyiz ama eşime çok kırgınım kendime de kızgın. Kendini hiç olmadığı biri gibi gösterdi bana bende gerçekten beni sevdiği için evlendi zannediyordum. Ama çok cimri hem sevgisinde hem de parasal olarak. Bir şey almak istesem kendin kazandığın zaman alırsın ben almam sana veya çocuğuma bir şey almak istediğim zaman yine aynı şekilde kendin kazan kendin al dedi. Cüzi bir miktar ek kartını verdi ama onu da sorar ne aldın diye. Çalışmamı da istemez ama böyle de yapar. Gurur kırıcı bir durum farkındayım. Ev işlerinde yardımcı olmaz. Beni dışarı çıkarmaz sürekli evdedir. Panik atak oluşmaya başladı iyi değilim kısaca. Boşanmayı düşünüyorum ailem bu konuda çok baskıcı onlar umrumda değil ama biraz para biriktirmem lazım sizde bana iyi gelen yorumlar yapar mısınız çok ihtiyacım var
O ne düşünürse düşünsün bir an önce çalışmaya başlayın.Bu evlilikte çok bir gelecek göremedim ben,aileniz de çok destek değilmiş,düzenli bir gelirle kendinizi garanti altına almanız şart.

Siz işe girerseniz muhtemelen psikolojik şiddet kartını çıkaracak. Ev kirli, yemek neden hazır değil gibi.. bir şeyleri de sen öde diyerek ciddi bir maddi yükü size yüklemek vs. Kısacası sizi çalıştığınıza pişman etmeye çalışacak. Biz bu olayların kopyasını okuduk burda çünkü.

Kız boşan nafaka tazminat al da burda şenlenelim görsün bakalım parası nası gidiyo. Gerçekten parada cimri adam sevgide de cimri oluyor. Valla böyle toksik adamlardan kırtulunca insan çiçek gibi yeniden açıyor

Çok sinir oldum ya kendisine karın tokluğuna köle tutmuş sanki. Kazan da sen al diyince parasını ağzına sokasın gelmedi mi? Çalış bacım çalış bi süre oaranı biriktir kurtul bu sülükten resmen kan içen bi sülük

ne desem bilemedim çok itici
siz de evde yemek yaptığınızda ''kendin yaptığın zaman ye '' deyin o zaman

iyi bir işiniz varmış esasen
yani bırakmasanız veya üstüne düşseniz hem çevre hem maddiyat olarak potansiyeli olacak bir iş, küçük şehre gitmek yerine büyük yerde işinize devam etseniz iyi defterler tutsanız mesela...çok başka olurdu.
bence o nedenle hatta kalkıp o gelseydi mesela, hiç bırakmasaydınız müşterilerinizi, bu arada ondan iyi kazanıp ondan iyi çevreniz olurdu filan...mazallah!
Böyle eğitimli kadınların kocam calışmamı istemiyor tarzı bir cümle kullanması çok tuhaf... bazı kadınlar bu tarz muameleleri seviyorlar.başka konularda da konuşmuştuk zaten.ama maalesef ki anam babam okutmadı, babam kefeninle gelirsin dedi cart curt diyemedikleri için bu kadar tepki çekiyorlar.

Smmyim. Gittiğim şehir küçük bir yerdi ve eşim istemedi çalışmamı. Aptallık bende dinlemeyip çalışmam lazımdı
çok iyi bir işiniz var ve eminim bu mesleğe gelebilmek için çok zorlu yollardan geçip emek vermişsinizdir -meslektaş olduğumuz için söylüyorum- meslekte ilerleyip memur maaşından daha fazla gelir elde edecekken bırakmanız sizi daha da bağımlı hale getirmiş. hem para vermeyeyim ama çalışmasına da engel olayım diyerek ekonomik şiddet uyguluyor size. cimri bir erkek değil, çocuğun ufak bir ihtiyacını bile karşılayamayan, aile olmanın bilincine varamamış sorumsuz bir erkek

Back
X