Kocamın çürük esya merakı

calpol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
1.853
4.679
333
İstanbul
Merhaba arkadaslar

Çok bunaldığım için paylaşacak birilerini arıyorum yoksa kocam elimde kalacak. Başlıktan da anlayacağınız gibi esimin bir çürük sevdası var. Yani daha kibar yazmak isterdim ama böyle.

Cmri. Ama normal bir cimri değil. Kafayı sıyırtacak bana. Hani bir cimri olur ama harcamayım biriktireyim der yine bir mantık ararım. Ama esim de değişik bir takıntı var. Bir ürüne normal o parasını vermek ona kazıklanmak geliyor. Sonra gidip indirimli aliyor ama o aldiği çabuk bozuluyor iki kere almak zorunda kalıyor daha pahalıya geliyor. Anlatıyorum anlatıyorum anlamıyor.

Mesela lavabomuz eskiydi gitti indirimde diye lavabo aldi iki ay geçmeden bu küçük değiştiricem diyor. E baştan normal almadı şimdi iki lavabo alicam ama ikisinde indirimli olduğu için kendini karda zannediyor.

Araba alacağız. Kırk binlik bütçemiz var. Ama hep ağır hasar kayıtlı arabalara bakıyor. Ya biraz daha borca girelim temiz araba alalım çocuklarımız var o araba hep masraf çıkaracak yavas yavas öderiz diyorum. Olmaz bir arabaya o parayı vermem diyor ama daha zararlı çıkacağımıza adım gibi eminim.

Ve bu ara ikinci el takıntısı başladı. Masaya ihtiyacım var hemen ikinci el bakıyor sahibinden. Kahvalti takımı alacağım ne gerek var ikinci el bakalım diyor. Ama tüm bu hesaplarına ragmen kurus biriktiremiyoruz çünkü sağlam bir ürün yerine adisini iki üç kez almak zorunda kalıyoruz.

He ben artık kredi kartına el koydum kendime birsey alacağım zaman aliyorum ama kendisine en son ikinci el pantolon almış gittikçe aşıyor kendini. Ve ev için Alacağımız seylerde çok bunaltıyor.

Sabah sabah çok uzattım Hakkınızı helal edin ama gerçekten elimde kalacak dünden beri çok kızgınım

Bu durum sadece siz ve evdeki eşyalar için mi geçerli yoksa kendisi bir şey alırken de cimri mi?

Şimdi gördüm sonunu okumamışım.Direkt bir uzmana o zaman

İkinci el pantolondan sonra koptum.. Pantolon denen şey mağazalarda kalite kalite zaten. Ne kadar zarar edebilir ki?

Gerçekten hastalık boyutuna gelmiş. Bunu normal biri anlayamaz.
Bence doktor konusunda ikna edin..
Ailesi nasıldır? Benzer bir ailede mi büyümüş acaba?

İkinci el pantolanda gülme krizine girdim ya...bu nedir arkadaş pes..umarim bi çözüm bulursunuz ama eşiniz doktorluk gibi görünüyor..

Geçenlerde benzer bir konu vardı,çürük diyince aklıma o geldi. Çoluğun çocuğun boğazından kısmıyordur inşallah ya da hani akşam pazarının çürüklerini eve taşımıyordur umarım.

çalışıyorsan kendi paranı ya, kredi kartından da harca o ödesin. çalışmıyosan el mahkum. cimri insan değişmez.

Merhaba arkadaslar

Çok bunaldığım için paylaşacak birilerini arıyorum yoksa kocam elimde kalacak. Başlıktan da anlayacağınız gibi esimin bir çürük sevdası var. Yani daha kibar yazmak isterdim ama böyle.

Cmri. Ama normal bir cimri değil. Kafayı sıyırtacak bana. Hani bir cimri olur ama harcamayım biriktireyim der yine bir mantık ararım. Ama esim de değişik bir takıntı var. Bir ürüne normal o parasını vermek ona kazıklanmak geliyor. Sonra gidip indirimli aliyor ama o aldiği çabuk bozuluyor iki kere almak zorunda kalıyor daha pahalıya geliyor. Anlatıyorum anlatıyorum anlamıyor.

Mesela lavabomuz eskiydi gitti indirimde diye lavabo aldi iki ay geçmeden bu küçük değiştiricem diyor. E baştan normal almadı şimdi iki lavabo alicam ama ikisinde indirimli olduğu için kendini karda zannediyor.

Araba alacağız. Kırk binlik bütçemiz var. Ama hep ağır hasar kayıtlı arabalara bakıyor. Ya biraz daha borca girelim temiz araba alalım çocuklarımız var o araba hep masraf çıkaracak yavas yavas öderiz diyorum. Olmaz bir arabaya o parayı vermem diyor ama daha zararlı çıkacağımıza adım gibi eminim.

Ve bu ara ikinci el takıntısı başladı. Masaya ihtiyacım var hemen ikinci el bakıyor sahibinden. Kahvalti takımı alacağım ne gerek var ikinci el bakalım diyor. Ama tüm bu hesaplarına ragmen kurus biriktiremiyoruz çünkü sağlam bir ürün yerine adisini iki üç kez almak zorunda kalıyoruz.

He ben artık kredi kartına el koydum kendime birsey alacağım zaman aliyorum ama kendisine en son ikinci el pantolon almış gittikçe aşıyor kendini. Ve ev için Alacağımız seylerde çok bunaltıyor.

Sabah sabah çok uzattım Hakkınızı helal edin ama gerçekten elimde kalacak dünden beri çok kızgınım

:D ucuz alacak kadar zengin değilim sözünü eşinizin idrak etmesi lazım.
İkinci el sever biriyim ben de
Ama yenisi alamayacağım kadar pahalı markalı eşyaların temiz ikinci ellerini alırım.

Nasıl çözersiniz bilemedim, peki yeni lavabo alınca eskisini kendi de ikinci elden satıyor mu?

Tek tek alıntılayamadım kusura bakmayın. Yok mutfaktan kesinlikle kısmaz o konuda hakkını yemim. Cimriliği kendi deyimi ile cula caputa. Esyalara karsı kurus kurus hesap yapıyor. Ama iki kere aldığında zarara ugramiş hissetmiyor kendini.

Ben çalışmıyorum çalışmama kesinlikle karsı. Zaten çocuklar var evde ondan çok çalışıyorum. Ama çok bunaldim artık

:KK70: ucuz alacak kadar zengin değilim sözünü eşinizin idrak etmesi lazım.
İkinci el sever biriyim ben de
Ama yenisi alamayacağım kadar pahalı markalı eşyaların temiz ikinci ellerini alırım.

Nasıl çözersiniz bilemedim, peki yeni lavabo alınca eskisini kendi de ikinci elden satıyor mu?

O sözü her zaman söylerim. Gelirimiz kimine göre az, ama sıfır bir ürün, ikinci elden çok çok pahalıya gelmezse tabiki sıfırı seçerim..

Bu resmen hastalık. Fakir zengin ayırtmez.

Siz yazınca aklıma geldi. Benim şirketteki bir müdürüm elindeki eşyayı satacaksa ne kadar eski olursa olsun sıfıra yakın fiyat yazıp sonra indirim yaptım ayağına fazlasına satar. Sonra da geh geh güler..

Freecycle diye bir olusum var esinin bundan haberi olursa para vermeden alma cabalarina girer. En azindan para verip aliyor bu da bir sey.:KK45:

O sözü her zaman söylerim. Gelirimiz kimine göre az, ama sıfır bir ürün, ikinci elden çok çok pahalıya gelmezse tabiki sıfırı seçerim..

Bu resmen hastalık. Fakir zengin ayırtmez.

Siz yazınca aklıma geldi. Benim şirketteki bir müdürüm elindeki eşyayı satacaksa ne kadar eski olursa olsun sıfıra yakın fiyat yazıp sonra indirim yaptım ayağına fazlasına satar. Sonra da geh geh güler..

Beni de biraz yadırgayanlar oldu çünkü bebek için ikinci el beşik, anakucağı, bebek arabası ve puset aldım.
Benim için büyük bir harcama kalemiydi
Şimdi istediğim marka ve modellerde olan şeyleri alabildim.
Üçte bir fiyatına falan geldi ama ilk çocuğun neden yeni almıyosun diye düşünenler de oldu :)
Ben de kullanıp satmak istiyorum mesela.

Ama kalkıp da lcw pantolon almam yani ikinci elden :D

Merhaba arkadaslar

çok sevdiğim bir laf vardır "ucuz alacak kadar zengin değilim" diye. tamam göz göre göre kazık yenmez. indirimler takip edilebilir de, hasarlı araç almak nedir. arıza yapınca hem masraf ödemek zorunda kalırsınız, hem zaman külfeti. bir de Allah korusun can bu yani, bineceksiniz.

edit: imla

Bende kadınlar kulübünde bir çok ürün sattım . Kendim de aldım ve hatta en son ikinci el kitap aldım burdan şimdi de elimde ki kitapların bir kısmını satmak istiyorum yenilerini almak için . Almak istediğim bir sürü kitap var .
Bunu dışında marka ürünler temizse ikinci el alınabilir :)

Eşinizin durumu belki geçicidir .

Back
X