- 26 Mayıs 2018
- 8.206
- 38.790
- 548
- 51
Allah size sabır versin, yardım etsin.Merhaba arkadaslar
Çok bunaldığım için paylaşacak birilerini arıyorum yoksa kocam elimde kalacak. Başlıktan da anlayacağınız gibi esimin bir çürük sevdası var. Yani daha kibar yazmak isterdim ama böyle.
Cmri. Ama normal bir cimri değil. Kafayı sıyırtacak bana. Hani bir cimri olur ama harcamayım biriktireyim der yine bir mantık ararım. Ama esim de değişik bir takıntı var. Bir ürüne normal o parasını vermek ona kazıklanmak geliyor. Sonra gidip indirimli aliyor ama o aldiği çabuk bozuluyor iki kere almak zorunda kalıyor daha pahalıya geliyor. Anlatıyorum anlatıyorum anlamıyor.
Mesela lavabomuz eskiydi gitti indirimde diye lavabo aldi iki ay geçmeden bu küçük değiştiricem diyor. E baştan normal almadı şimdi iki lavabo alicam ama ikisinde indirimli olduğu için kendini karda zannediyor.
Araba alacağız. Kırk binlik bütçemiz var. Ama hep ağır hasar kayıtlı arabalara bakıyor. Ya biraz daha borca girelim temiz araba alalım çocuklarımız var o araba hep masraf çıkaracak yavas yavas öderiz diyorum. Olmaz bir arabaya o parayı vermem diyor ama daha zararlı çıkacağımıza adım gibi eminim.
Ve bu ara ikinci el takıntısı başladı. Masaya ihtiyacım var hemen ikinci el bakıyor sahibinden. Kahvalti takımı alacağım ne gerek var ikinci el bakalım diyor. Ama tüm bu hesaplarına ragmen kurus biriktiremiyoruz çünkü sağlam bir ürün yerine adisini iki üç kez almak zorunda kalıyoruz.
He ben artık kredi kartına el koydum kendime birsey alacağım zaman aliyorum ama kendisine en son ikinci el pantolon almış gittikçe aşıyor kendini. Ve ev için Alacağımız seylerde çok bunaltıyor.
Sabah sabah çok uzattım Hakkınızı helal edin ama gerçekten elimde kalacak dünden beri çok kızgınım
Eşiniz bence cimri değil psikolojik olarak sorunlu.
Cimri olsa mutfak masrafı ve yiyecek konusunda da hesaplı olur.
Altta yatan bir sebep olmalı, o tespit edilmediği takdirde benzer davranışları artarak devam edecektir.