Kocamın derdiyle dertlenmek

Bunlar yeterli gelmesse de ki bende bi dönem yeterlı gelemişti.konusmustum eşimle. hepimizin sorunları var.tabıkı anlatabılırsın ama bazen enerjımj alıyosun . ben de bu hayatya hakettiğim değeri görmediğimi düşünüyorum iş bulamıyorum.iyi bir çevrem yok bi şekilde.en azından istediğim gibi.ama napıyorjm.basa cıkmaya calısıyorum.bazı sorunlarla kendımız yuzleşip hesaplaşmalıyız.ilişkimize tasıma artık bu durumu demiştim.işe yaramıstı.yine konusuyorduk ama bahsedip geçiyordu ustunden.

Benim ruh hastası eşim, henüz bugün başladığı yeni iş için muhtemel tüm kötü senaryoları yazdı ve hatta işten çıkma durumunda yapacağı girişimleri belirtti. Son bir haftadır evde matem havası var. Çünkü iş değiştiriyor. Dünyada iş değiştiren tek insan o. Ben biraz ısrarcı olduğum için iş konusunda, şayet mutsuz olursa beni çenesiyle çıldırtacağını da söylüyor. Hayatımda gördüğüm en karamsar, en olumsuz insan.

Sorunuzun cevabına gelince, birkaç gün sabrettim ve destek oldum. Bugün öğlen saatlerinde patladım. Ne halin varsa gör cümlesi ile carlama seansım son buldu. Sizi bilemem ama tahammül edemiyorum mıy mıy tiplere.

Benim ruh hastası eşim, henüz bugün başladığı yeni iş için muhtemel tüm kötü senaryoları yazdı ve hatta işten çıkma durumunda yapacağı girişimleri belirtti. Son bir haftadır evde matem havası var. Çünkü iş değiştiriyor. Dünyada iş değiştiren tek insan o. Ben biraz ısrarcı olduğum için iş konusunda, şayet mutsuz olursa beni çenesiyle çıldırtacağını da söylüyor. Hayatımda gördüğüm en karamsar, en olumsuz insan.

Sorunuzun cevabına gelince, birkaç gün sabrettim ve destek oldum. Bugün öğlen saatlerinde patladım. Ne halin varsa gör cümlesi ile carlama seansım son buldu. Sizi bilemem ama tahammül edemiyorum mıy mıy tiplere.
Nazları eşine geçiyoe bence. sewgili olsaydınız bu durumu yansıtmazdı bıle. cok sacma aslında.cok gucsuz gosterıyo erkeği bu tepkiler ben cok soguyorum.banane hallet bı sekılde.insanlar madenlerde calısıp can verıyor ne zorluklarda ewıne ekmekmgoturuyor. Bu arada savcılık cok az ceza verdı kınıyorum. neyse ben oyle de demiştim.ben senı ıkıdebır motice mi edicem demiştim. soguyorum artık sıkayet edıp duruyosun cocuk gibi demiştim

Kizlar sizde oyle misiniz merak ettim ve bu konuyu açtım.esim çok iyi bir insan ve iyi bir koca. Ama gel görelim ki günlük hayatta karşılaşılan sorularda güçlü değil hemen karalar bağlıyor. Son zamanlarda iş yeriyle ilgili sorun yaşıyor ve bu sikintisini bana evimize evliligimize çok yansıtıyor. Birde ben üzmeyim diye hep alttan aliyorum. Biliyorum seni uzuyorum diyor ama yine hep olumsuz düşünceler. Ve bende çok üzülüyorum o uzulunce. O mutluysa evimiz mutlu o mutsuzsa mutsuz. Kötü bir şey olmadan olmuş gibi karalar bağlıyor beni icime dusuruyor. Cok bunaldim ama ya yeter artik biktim bu huyundan diyesim var. Sizde oylemisiniz. Esinizle surekli dertleşir yada sürekli derdini dinler mısınız???

Dinliyorum. Hatta saatlerce ilgimi cekmeyen bir konuyu gunlerce konustugumuz bile oluyor. Ama reddetmiyorum sinirlenmiyorum anlatsin rahatlasin. Cunku esimin tek arkadasi benim kendi de senden baska konusabilecegim kimse yok der hep. O konusur ben yorumlarim. Ama olumsuzluk yada felaket tellalligi iyi degil. Kotu seyleri insan ayagina cagirir. Konusur rahatlarsin ama atlatilmali bu durum

Benim eşim de paylaşır ama sonrasında "Aman boş ver, umrumda değil onlar. Ben eve gelip seni görünce her şeyi unutuyorum" der. Eşlerimizin tabiki her anında yanlarında olmalıyız ama kadınlar eşlerini güçlü görmek istiyor. Sizi üzen bence eşinizin dertlerini dinlemek değil, eşinizin bunlara verdiği tepki olarak hemen kendini bırakıvermesi.

Esinizin burcu ne acaba ben yengec burcuyum ve bizim evde de esim benim icin ayni seyleri soyluyor. Sen mutluysan hepimiz mutluyuz sen mutsuzsan eve kasvet cokuyor hepimiz mutsuz oluyoruz diyor.
Sorunlarimi herkese anlatmam hatta bazen aileme bile. Ama esime gun icinde ufak sorunlarimdan bile bahsederim. Hatta is yerindeyse fotoyla kanitlar gonderirim. Cocuk aglarken, alerji oldum vucudum kabardi, en sevdigim bardak kirildi gibi seyleri Ama bana boyle her derdini anlatma demedi hic sadece mutsuz olma, uzulme vs diye teselli verir ve kendisi asla is yerinden ya da buyuk olmadigi surece probleminden bahsetmez.
Simdi siz boyle anlatinca acaba o da mi boyle rahatsiz oluyor diye dusundum bir konusayim en iyisi:)
Insanın enerjisi gidiyor yengeç burcunu çok severim ama bu durum karşı tarafı çok yıpratıyor .

Kizlar sizde oyle misiniz merak ettim ve bu konuyu açtım.esim çok iyi bir insan ve iyi bir koca. Ama gel görelim ki günlük hayatta karşılaşılan sorularda güçlü değil hemen karalar bağlıyor. Son zamanlarda iş yeriyle ilgili sorun yaşıyor ve bu sikintisini bana evimize evliligimize çok yansıtıyor. Birde ben üzmeyim diye hep alttan aliyorum. Biliyorum seni uzuyorum diyor ama yine hep olumsuz düşünceler. Ve bende çok üzülüyorum o uzulunce. O mutluysa evimiz mutlu o mutsuzsa mutsuz. Kötü bir şey olmadan olmuş gibi karalar bağlıyor beni icime dusuruyor. Cok bunaldim ama ya yeter artik biktim bu huyundan diyesim var. Sizde oylemisiniz. Esinizle surekli dertleşir yada sürekli derdini dinler mısınız???

Bende kocamın ağzından cımbızla alırım lafı ya da telefonunu kurcalarken arkadaşlarıyla mesajlasmissa. Aksine bende çok merak ederim ne oldu ne bitti diye :)

Kusura bakmada canım evlilik nedir sence ? Her daim lay lay lom mu ? Adamın işyerinde problemleri var yani senin yanından daha fazla olduğu yerde, senden daha çok gördüğü şahıslarla..Tabiki en yakını olarak sana anlatacak derdini..Benim eşimde anlatır ve seve seve dinlerim ama bir farkla.Derdiylr dertlenmek yerine ona telkinlerde bulunurum çözüm üretirim. Sana anlatmayıp başka insanlarla örneğin kv vs.dertleşse bu seferde onun için bozulursun.

5 senelik evliyim eşimin bir kere of dediğini bilmem
ben de derdi olmamasından şikayetçiyim :=)
hep pozitif hep mutlu adam

Belki karakteri oyledir.kimi insan biraz derdi olsa etraftakileri umursamadan hemen dertlenir.mesela ben eskiden oyleydim ufak bi dertte yemeden icmeden kesilirdim.yasin verdigi olgunlukla simdi hic uzulmuyorum.erkekler iş konusunda cok hassas onunda etkisi olabilir

Ne guzel daha ne istiyosunuz.benim esimde cok nadir uzulur hep mutlu.bu erkeklerde bisey var niye boyle mutlular:sinirli:
bilmiyorum hayata bakısları bu sekılde sanırım

benim eşimin işi yorucu ve stresli ama benden daha enerjik ve mutlu

bir kere de of demez

tatile gideriz geliriz benim pestilim cıkar mesela 10 saat yol yaparız, adam hiç yoruldum demez

Nedense ben bundan sikayetci degilim.
Aksine içine atacağına seninle paylasiyor olmasi seni mutlu etmeli
Eșimle her gece uyumadan önce sohbet muhabbet faslımız olur .
Ve emin ol oyle gulluk gulistanlik muhabbetlerimizde yok
Cogu can sıkıcı seyler ve gecim derdi.
Sonucunda ise hep iyi ki varsin cumlesini duyuyorum ondan.
Bir cok seye rağmen tatliya baglayip mutlu uyumasinida biliyoruz
Aslında bizde de öyle oluyor. Günün sonunda dertlesebildigim bir sen varsın iyi ki varsın der. Ben de herşeyimi anlatırım eşime. Ama sanirim bugünlerde ağır geldi gibi. Eşimi çok seviyorum onun üzülmesine de dayanamıyorum öyle olunca kendimide çok yıpratıyorum .

Bunlar yeterli gelmesse de ki bende bi dönem yeterlı gelemişti.konusmustum eşimle. hepimizin sorunları var.tabıkı anlatabılırsın ama bazen enerjımj alıyosun . ben de bu hayatya hakettiğim değeri görmediğimi düşünüyorum iş bulamıyorum.iyi bir çevrem yok bi şekilde.en azından istediğim gibi.ama napıyorjm.basa cıkmaya calısıyorum.bazı sorunlarla kendımız yuzleşip hesaplaşmalıyız.ilişkimize tasıma artık bu durumu demiştim.işe yaramıstı.yine konusuyorduk ama bahsedip geçiyordu ustunden.
Evet teşekkür ederim. Deniycem

bizde de karamsar olan taraf benim, bazen eşime ne kadar rahatsın derim :)
oda bana hiç teslimiyet duygun yok , azcık olayları akışına bırak duruma teslim ol tevekkül et der:KK45:

Benim eşim de paylaşır ama sonrasında "Aman boş ver, umrumda değil onlar. Ben eve gelip seni görünce her şeyi unutuyorum" der. Eşlerimizin tabiki her anında yanlarında olmalıyız ama kadınlar eşlerini güçlü görmek istiyor. Sizi üzen bence eşinizin dertlerini dinlemek değil, eşinizin bunlara verdiği tepki olarak hemen kendini bırakıvermesi.
Tam da boyle sanirim:110::kusmuk:

Kusura bakmada canım evlilik nedir sence ? Her daim lay lay lom mu ? Adamın işyerinde problemleri var yani senin yanından daha fazla olduğu yerde, senden daha çok gördüğü şahıslarla..Tabiki en yakını olarak sana anlatacak derdini..Benim eşimde anlatır ve seve seve dinlerim ama bir farkla.Derdiylr dertlenmek yerine ona telkinlerde bulunurum çözüm üretirim. Sana anlatmayıp başka insanlarla örneğin kv vs.dertleşse bu seferde onun için bozulursun.
Çözümde üretmeye çalışıyorum. Evet haklısınız da
Ama bende hep guclu kalamiyorum ki

Benim esimde ayni malesef herseye takilan surekli mutsuz.. Esnaf esim kisin is yok is yok diye söylenir hergun,yazin is cok isler cok yogun yapamiyorum yetisrmiyorum.. Surekli yorgun uykusuz mutsuz..Ben surekli dinlerim aman bosver tarzindayim cikis yolu ararim alternatif sunarim baktim olmuyor bize tatil iyi gelir der haftasonu icin plan yapardim suan hamilelikten dolayi gezemiyoruz riskli gebelik evden cikamm yasak esim saatli bomba gibi..Ama evlilik boyle birsey galiba surekli dertlesecek neselenecek uzulecek birlikte aglayacagiz hayat arkadasiyiz biz.

Esim anlatmaz. Morali cok bozuk olursa hissederim zaten ben sorarım. Ama ben anlatirim hatta cok sinirliysem daha işteyken ararim o beni sakinlestirsin diye :KK48:

Evet derdini dinler onun derdi ile dertlenirim
O benim eşim
Benim sıkıntım olduğunda oda üzülür benimle birlikte
O benim hayat arkadaşım yoldaşım ortağım
O üzülse bende üzülürüm üzülmesin ya o :anne:

Back
X