Benim problemim maddi değil ya da tamamen onları bırakmadı da değil sadece onlara kafasını çok yoruyor kendini yıpratıyor diye düşünüyorum ve üzülüyorum sadece.Canım benim eşiminde güvercin takıntısı var binanın bodrumunda besliyor 20-30 tane ve onlara yaptığı masrafı evine yapmaz eve 100 liraya eşya (yiyecek giyecek değil ev eşyası) almaz ama bi kuşa 1000-2000 verirdi her gece ihalelere giderdi bende kendi haline bıraktım şimdi sadece yem ilaç verip geliyor. Senin eşinin ki abartı ama bu kuş sevdası geçmez benden söylemesi bi süre kendi haline bırak yada güzelce konuş
2.5 senedir evliyiz eşimin eskiden beri güvercin takıntısı vardı.Ama evlendikten sonra daha da abarttı bu takıntısını.Şöyle ki kuşlar 10 du 20 idi 100-200 oldu sürekli kuş alıp satar yani maddi bir olumlu etkisi olsa neyse.Diyeceğim o ki bu takıntısından nasıl kurtarabilirim takıntı halinden yani tamamen bırakmasını zaten isteyemem çünkü çok bağlı onlara.
Hobi değil artık kuşlar için işinden ayrılmak kadar tutku diyelim,çocuğundan bile öne geçince insan üzülmüyor değil.Hoşunuza gitmeyecek daha kötü hobiler mi edinsin isterdiniz? Bence sorun haline getirilebilicek birşey değil çünkü Güvercinler en sevilen ve tutkuyla beslenilen hayvanlar benimde çevrem de var hemde çok fazla şahit oldum. Besleyen bağlanıyor öyle diyeyim.
Hayvan sevgisiyle ilgili bir sorunun yok ben de hayvanları çok seviyorum ama işimden ayrılacak kadar ya da çocuğumdan çok ön plana koyacak kadar değil maalesef bu biraz ileri safhada bir bağlılık yapacak birşey yok ne yapalım.hayvan sevgisi.. bırakın tek kötü yanı bu olsun 200 adet kuşa bakmak olsun...
allah uzun ömürler versin valla 200 adet kuş bıcır bıcır masallah :) sıkmayın canınızı bırakın baksın minnoslara
Ben üzerine hiç gitmiyorum,hatta konuyu bile açmıyorum.Ama kendisi psikoloğa gidecek yapıda bir insan değil maalesef ki.Sağolun.Obsesiflik gibi birşey bu sanki. Psikologun çözebileceği bir iş bu. Siz üstüne giderseniz, birşey değişmez.
Bir şekilde psikoloğa gitmeye ikna etmelisiniz.
Allah yardımcınız olsun.
Onu mutsuz etse uğraşır mı sizce?Benim problemim maddi değil ya da tamamen onları bırakmadı da değil sadece onlara kafasını çok yoruyor kendini yıpratıyor diye düşünüyorum ve üzülüyorum sadece.
Hem mutlu hem mutsuz diyelim,kesinlikle mutlu diyemem çünkü kafasına takıyor birkaç tanesi aynı anda ölebiliyor ya da kaçabiliyor geri gelmiyor ya da birine kuş satıyor parasını alamıyor gibi gibi aslında kendi kendine sinirlenecek mesele üretiyor.Yoksa körü körüne sadece uğraşmaktan mutlu diyemeyiz.Onu mutsuz etse uğraşır mı sizce?
bu takıntılı zevk için arabasını veren insanlar duydum. maddi anlamda aile bütçenize zarar veriyorsa psikolog ile görüştürüp bu durumu bu yönde anlamasını sağlayabilirsiniz2.5 senedir evliyiz eşimin eskiden beri güvercin takıntısı vardı.Ama evlendikten sonra daha da abarttı bu takıntısını.Şöyle ki kuşlar 10 du 20 idi 100-200 oldu sürekli kuş alıp satar yani maddi bir olumlu etkisi olsa neyse.Diyeceğim o ki bu takıntısından nasıl kurtarabilirim takıntı halinden yani tamamen bırakmasını zaten isteyemem çünkü çok bağlı onlara.
Benim de evde evcil hayvanım var hanımefendi ve ben de sokak hayvanlarına mama alıyorum.Ve eşim de evde hayvan olmasından rahatsız ama kuşlardan rahatsızlık duymuyor.Ama bu kuş düşündüğünüz gibi 20 lira 30 lira değil.Şu anda kuşlar yüzünden 50 milyar borç yaptı düşünün artık gerisini.Çocuğunun rızkını bile onlara vermesini katmıyorum bile.Eşimde buraya Karım dışardaki butun hayvanlara mama aldığı için ayın sonunu zor getiriyoruz . Bıktım ondan diye konu açarsa yandık
Özelliklede kış aylarında içim parçalanıyor onlara . Elimde olsa butun paramı yatırırım . Elimde olsa hepsini evime alırım .
Ama 2 taneye izin çıktı .
Bırakın adamı sevıyor demek ki .
Haklısınız ama kendisi psikoloğa sıcak bakacak bir insan değil maalesef.bu takıntılı zevk için arabasını veren insanlar duydum. maddi anlamda aile bütçenize zarar veriyorsa psikolog ile görüştürüp bu durumu bu yönde anlamasını sağlayabilirsiniz
o zaman iş size düşüyor eşinizi en iyi siz tanırsınız ona sizi bu durumun rahatsız ettiğini ailenize ne ölçüde zarar veriyorsa bunu anlatmanın bir yolu olmalı. yani ben çıkmazda kalsam tüm silahlarımı kullanırdım herhalde. boşarım falan demezdim tabide duygu sömürüsü yapardım sanırım sömürürdüm bilemedim ben bunu........Haklısınız ama kendisi psikoloğa sıcak bakacak bir insan değil maalesef.
Daha önce konuşmuştum kendisi de abarttığını kabul ediyor ama aynı tas aynı hamam olduğu için ben de rahatsız olmuyor gibi davranmaya karar verdim yapacak birşey yok başka.o zaman iş size düşüyor eşinizi en iyi siz tanırsınız ona sizi bu durumun rahatsız ettiğini ailenize ne ölçüde zarar veriyorsa bunu anlatmanın bir yolu olmalı. yani ben çıkmazda kalsam tüm silahlarımı kullanırdım herhalde. boşarım falan demezdim tabide duygu sömürüsü yapardım sanırım sömürürdüm bilemedim ben bunu........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?