Kocamın hayattan memnuniyetsizligi

Madamu

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
3.022
3.448
133
Merhabalar herkese. Esimle olan bir sorunundan bahsetmek istiyorum.Esim serbest meslekle ilgili çalışan ortalamaya göre yüksek sayilabilecek gelirli biri. Ama sürekli memnuniyetsiz. Neden piyasa böyle? Aslında çok kazanmiyoruz. Sermayemiz eriyor diye sürekli yakınan biri. Sürekli sukretmesi için telkinde bulunan, motive eden ben ne yazık ki bazı zamanlar hal ve hareketlerinden olumsuz etkileniyorum. Enerjim kalmiyor, kendimi kötü enerjiyle dolmuş hissediyorum. Küçük şeylerden bile mutlu olan bir insanim. Evlenmemiz daha yeni sayılır. Evde sürekli iş mi konusulur. Motivasyonumu yitiriyorum. Moralim bozuluyor sürekli onu motive ederken. Düşünüp şöyle bakiyorum adam akıllı birlikte bile olmuyoruz. Tum hevesimi kaciriyor. Genel hali sürekli beklentisi yüksek olduğu için memnun olmayan bir insan haline geldi. Hayata karşı çok sabırsız. İnsan sürekli motive ederken kendini bir bakıp umutsuzluklar içerisinde bulabiliyor. Bu hali beni çok mutsuz ediyor , zaten hayat yeterince zor içim karariyor. Sizce ben mi çok abartiyorum cabuk mu demotive oluyorum

Son düzenleme:
Esim serbest meslekle ilgili çalışan ortalamaya göre yüksek sayilabilecek gelirli biri. Ama sürekli memnuniyetsiz. Neden piyasa böyle? Aslında çok kazanmiyoruz. Sermayemiz eriyor diye sürekli yakınan biri.

şu an piyasanın durumu bu

biz de her gün benzer cümlelerle dövünüyoruz

serbest mesleğin handikabı

hatta bankada duran birikimimiz katlıyor diye ben her gün ah vah ediyorum

zira benim birikimimin artması paranın değerinin düşmesi demek

oturduğum evin bindiğim arabanın fiyatının artması yaşamın pahalanması demek

markete girdiğimde asla 100TL ödeyip çıkamamak demek

neden sürekli motive etmeye çalışıyorsunuz ki

bunlar gerçekler bunları kabul edip yaşamalıyız

yani en azından şimdilik paramız var yiyip içebiliyoruz diyoruz

(eskiden gezerdik korona var o da yok)

evet evlilikte sürekli iş iş konuşulmamalı da siz ne yapıyorsunuz

yani değişik bir hayatınız olmalı ki konu açılmalı

adam akşama kadar işte olunca onda konuşacak başka konu yok

klasik yen, evli önerimi size de yazayım

tv den bir film beğenin, netten değil zira onu başka zaman izleyelim denilebilir

o film hakkında okuyun uzun zamandır bunu izlemek istiyordum birlikte izleyelim deyin

eşinizi arayın sana film izlerken ne hazırlayayım deyin bu filmi çok merak ediyorum diye biraz ısrar edin

bir başka gün kitap okuyun anlatın, bir başka gün bir yere ilişkin tanıtım izleyin oralara gitme hayalinizi anlatın

evlilik işten ibaret değil de cidden akşama kadar iş ve ekonomi dışında bir hayatı olmayan birisinin konuşacak başka konusu da yok

alternatiflere yönlendirin

Evet haklısınız kimse memnun değil halinden ancak kimse kendine mutlu olacak bir şeyler de mi bulmuyor. Bu denli mi hayat berbat. Bu kadar mi mutsuzluk için sebep cok. Durum bu bizlerin elinde olmayan şeyler. Yön veremiyoruz hayatın bu akışına değil mi

Siz bulabiliyor musunuz mutlu olacak şeyler? Ben bulamıyorum mesela. Virüsten aylardır evden çıkamadık, kazandığımız para gün geçtikçe eriyor kuş kadar kalıyor, harcamalarımız her geçen gün artıyor. Üstüne bir de deprem yaşadık. Ay bugün hava da pek güzelmiş diye mutlu olamıyorum ben artık. Siz oluyorsanız tebrik ederim. Sürekli maddi, sağlık, güvenlik vb konularda endişe içindeyim ben.

Eşinize hak verdim. Her güne daha fakir başlıyoruz. Kazandığımız para hep daha az, hayat daha pahalı.
Devlet maaş ödeyemiyor şuan. Memur adam ya kredimi ödeyemezsem diye araba alamıyor.
Parayı ne yaptık diye dönüp baktığımızda temel ihtiyaçlar dışında neredeyse hiç bir harcama yapmamış oluyoruz. Artık şaşırmayı bile bıraktım. Biz bu durumdaysak asgari ücretle çalışan napıyordur düşünmek bile istemiyorum.
Eşiniz haklı. Şükredilecek değil isyan başlatılacak bir durumdayız.

Çok haklısınız. Geçen hafta depremden dolayı psikolojim bozuldu. Bir hafta kendime gelemedim. İnsan tam.bu hafta iyi olsun diye beklentiye girince heralde olamayınca. benim de sinirlerim bozuldu sanirim

Oof of. Hayat cidden zor.

Şu durumda bende şükredemiyorum, bende yakınıyorum.

Arabama benzin alırken 40 kez düşünüyorum ne kadarlık alayım diye.

Her an maaş alamama korkusu yaşayıp birikim yapmak istiyorum ama bi markete uğrayayım dediğimde minimum 100 lira harcıyorum, durup fişi inceliyorum ben ne aldım da bu kadar tuttu diye

Yatırım yapmak istesem hiçbir yatırıma gücüm yetmiyor, evleneyim desem herşey ateş pahası asla şu durumda evlenemem

Ben eşinize hak veriyorum, şu devirde parayı doğru yönetebilmek çok zor, napsın düşünüp durdukça diline vuruyor işte o cümleler

Hanfendi bu ekonomide benim bile moralim bozuluyor, hergun, nolucak, ne hale gelicez diye oturup kara kara düşünüyorum. Ben boyleysem ev geçindiren adam napsin

beynimin içi tam da böyle

Söyle söyliyim. Dert dinlerim. Telkindede bulunurum ama baktim bu aliskanlik haline geliyor ve beni kötü etkiliyor orda dur derim..kimsenin cöp kutusu degiliz. Evet dünya olarak zor sürecten geciyoruz. Maddi sıkıntı insani boguyor, ama bu karsi tarafi bogacak hakki yinede vermiyor. Bence sürekli sikayet edip dursa susturun. Bazilarina bu sert gelecek ama zamanla sizde psikolojik sagliginizi yitirebilirsiniz. Bu esiniz icin de gecerli

Ekonomi kötüyse herkese kötü, ülke durumu belli, kaldı ki zor geçinen pekçok insan var eşinizin kazancı iyi ama yine de kafa ütülüyor

Sürekli para konuşan insanlar boş insanlar bence. İşyeri sahibi ünv arkadaşlarım var, bir araya geldiğinde gayet muhabbet yapar izlediği filmi de, gittiği seyahati de, okuduğu kitabı da konuşur. Eşiniz sürekli iş iş iş konuluyorsa iş dışında bir şey yapmıyorsa, o zaten hiç sağlıklı bir hayat veya kafa değil. İşkolik insanların çoğu obsesif (benim tanıdıklarım en azından) veya hayatta tutunacak başka şeyleri yok ellerinde. Sizina damın ailesi var ne güzel evlenmiş, artık size de ilgi göstermesi ve iş-aile dengesi kurması gerekiyor. Aile-iş dengesi kurmaya gönüllü olmayanlar evlenmesin kardeşim. Zaten akşam evde 2 saat duruyorsun, o 2 saatte de kafanda iş, karşıdakinin kafasını iş iş diye ütülüyorsun hiç sağlıklı bir durum değil.

Sizi anlıyor ve hak veriyorum. Bu ruh hali maalesef kazandığı paraya, ülkenin durumuna, gidişata endexli değil. Çok iyi bir halde ve konumda olsa da eşiniz yakınacak bir şey bulacak. Benim çevremde de bu tarz bir iki insan var. Hep şikayet ediyorlardı kriz yokken de virüs yokken de işleri iyiyken de kötüyken de ağlayıp dert yanacak bir şey buluyorlardı. Elbette karı koca dertleşir konuşur ama sürekli şikayetlenen biri insanın enerjisini emiyor. Sanırım eşinizin karakteri bu değişeceğini sanmıyorum belki siz zamanla alışıp eskisi kadar rahatsız olmamaya başlarsınız

Her zaman mı böyleydi, sonradan gelişen bir durum mu eşinizin bu yaptığı? Yani ekonomi kötüye gitmeden önce başka şeylerden şikayet ediyor muydu?

Eşiniz yakınmakta çok haklı ama...
Belki enerjinizi düşürüyor ama bu bir gerçek. Berbat bir dönemde yaşıyoruz. Aksam tüm haberleri açın bakın , memnun olan kim var ki? Herkes yakınıyor haklı olarak. Çünkü mutsuzlar. Çünkü mutsuz ediliyoruz.
Sizinle olan özel ilişkinize yansıtıyorsa tabii sıkıntı büyük ama bunu yine karşılıklı ciddi bir şekilde konuşarak çözebilirsiniz. Beraber olduğumuz vakitler kısıtlı , bu sıkıntılarını kısa bir süre geride bırakarak anın tadını çıkaralım diyebilirsiniz üslubunca.

Bizde de gündem sürekli bu maalesef Dolar düşüyor, dolar çıkıyor, Türk parası değer kaybediyor vs vs vs.... Ben dinliyorum sadece motive etmek ya da olumlu bişi söylemek için çaba sarf etmiyorum eşime. Benim dememle bişi değişmiceği için yormuyorum anlıcağın kendimi. Ama ciddi olarak durumlar vahim. Allah zor yetiştirenlere de yardım etsin. İnşallah güzel günler de görürüz en kısa zamanda

Ülke böyle adam çok haklı

Neden piyasa böyle? Aslında çok kazanmiyoruz. Sermayemiz eriyor diye sürekli yakınan biri.
Bu kisimda esiniz hakli ama. Serbest calisan herkes bu durumda ve bu dusuncelere sahip. Kim sukreder ki su icinde bulundugumuz duruma? Bence siz de biraz ekonomiyle ilgilenseniz esinize sukret demez belki sohbete dahil olursunuz o zaman moraliniz bozuk olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…