• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın kötümserliği ve hamileliğim.

AylanMcora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2015
1.342
1.349
133
Merhaba kizlar. Ben de derdimi yazayim dedim. Belki onemsiz hamilelikteki hormonlardan dolayi abartiyorumdur..
Kisisel durumumdan da belli oldugu gibi gebeligimin 21.haftasindayim ve gebeligim basladigindan beri yuzum gulmedi. 7haftalikken bulantilarim basladi. Her gun kustum. Esim surekli dogurana kadar kusacaksin diyerek basladi benim moralimi bozmaya. Surekli yanima gelip her seyin ne kadar kotu oldugunu ulkenin ne kotu duruma gittigini dunyanin da cok kotu bir yere dogru gittigini kuresel isinmadan dolayi Turkiyede yasayamayacagimizi baska yerlere kacmak zorunda kalacagimizi soyleyip duruyordu. (Hala soyluyor)

Ben ogretmenim ve norm fazlasi oldugum icin tercih disi olarak Sultanbeyli'ye varos bir mahalleye atandim. Buraya tasinmak zorunda kaldik. Bu sefer buranin ne kadar kotu bir mahalle oldugunu pantolonla gezeni linc ettiklerini, basi acik gezeni tasladiklarini, sigara satan bir market bile olmadigini soyluyordu. Yeni gelistigi icin sadece bos bir yer onun disinda oyle bir sey yok. Surekli felaket senaryolari yaziyor.
Gecen arkadasiyla bulusmus. Arkadasi da cok kotu durumda oldugumuzu ic savas cikarsa insanlarin ilk bizim siteye saldirip yagmalayacagini soylemis.
Surekli surekli kotu seyler soyluyor. Artik yanima gelmesini istemiyorum. Ne zaman gelse kotu seyler soyluyor moralimi bozuyor. Benim bildigim hamile kadini mutlu etmeye calisirsin. Kotu bir sey olsa ona yansitmazsin amaan takma bosver dersin. Bana karsi asla kotu davranmiyor. Aksine cok iyi ama karamsarligindan biktim artik. Hic mi guzel bir sey olmuyor arkadaslar bu hayatta. Her sey mi kotu :'(

Ne kadar düşüncesiz bir esşiniz var ya adamaı tanımadan sinir oldum. Onunla açık bır sekılde konusun bıyle konuşman bana bunları söylemen beni ve bebeğimizi üzüyor, oda artık hissediyor diyebilirsiniz, bir an önce sağ salim bebeginizi kucagınıza alırsınız umarım....

Eşinizin karakteristik yapısı böyle. Ona bu durumdan rahatsız olduğunuzu, sağlığınız açısından güzel şeyler duymaya, olumlu düşünmeye ihtiyacınız olduğunu söyleyin.

Esiniz ne kadar negatif bir insan.nasil olduda evlendiniz hayret.esinize söyleyin sizi uzmesin.bebeginizde etkileniyor sizin negatif dusuncelerinizden uzuntunuzden.ona deyin ki benim hamileliğim ne kadar kotu gecerse bebis te dogdugunda o kadar huysuz gece uyumayan zor bir cocuk olur.bana kotu seyleri soyleme.beni neselendir mutlu et.bak su arkadasimin esi ona hediye almis gezmeye götürmüş.onu şöyle mutlu ediyor.bebekleri oldu cocuk cok sakin mutlu bir bebek.bizde öyle olalim de.erkekler düşünemiyor bazi şeyleri

Hiç sevmem bu tipleri. Ne yani esin moralini bozunca düzelecek mi hersry? Ne yasayacaksak hep beraber yaşayıp göreceğiz. Siz güzel şeyler dusunun, güzel şeyler hayal edin. Olacaklara da olmadan değil olunca uzuluruz.

Benim kızıma bütün Dr lar özürlü olur, şöyle olur böyle olur dedi. Çok üzülüyordum, bir tane hemşire birşey olursa o zaman uzulursun dedi. Kızımin şimdi bir şeyi yok, o hemşire bana o dersi vermese günlerim mutsuz geçecekti.

Kimin başına ne zaman ne geleceği de belli olmaz, aldığın nefesin tadını çıkar.

bu nedir ya?
ben ki karamsarlığın,dibine vuran bir insanım.yine de bu kadar içim kararmış değil.
hayata dair,bir umudunuz var,ne güzel ,bir bebeğiniz olacak.eşinize bunu anlatın.bebeğinizle umutlanmaya,herşeyin daha güzel olacağına onu ikna etmeye çalışın.bebek hazırlıklarına,onu da dahil edin.alışverişe beraber çıkmayı,odasını hazırlamayı teklif edin.eşinizin psikolojisi fena etkilenmiş,son olaylardan.

Maalesef dönem dönem dünyanın bazı yerlerinde savaşlar,karışıklıklar vb olaylar olabiliyor. Ozaman kimse doğurmasın,soyumuz kurusun toptan çözüm ama öyle olmuyor işte,ben bu dünyada herkesin bir amacı olduğunu düşünüyorum belki bizim çocuklarımızdan veya onların soyundan biri dünyamızı kurtaracak bilemeyiz,eşinizin bu şekilde düşünmesini sağlayın kendinizi de üzmeyin,az da olsa hala iyiliklerin olduğunu unutmayın.

Herşey güllük gülistanlık değil ama bu kadar kötümser olmanın altında başka psikolojik sebepler var gibi. Küresel ısınmaya kadar düşünmüşse böyle bir insanla hayat biraz zorlu geçer.

Esin onceden de boyle miydi ? Boyle bir dunya ya bebek getirdigi icin endiseleniyor mu panik mi oldu ?
Genel olarak karakteri budur. Her seyin en kotusunu dusunur. Ama hamilelikten sonra cok daha kotu oldu. Isten cikarildi. Issiz olmanin da etkisi diye dusunuyorum. Surekli surekli belgesel izliyor.

İstediğin kadar pesimist takıl ama bana yansıtma de
Hamile kadına söylenilecek laf mı onlar
Sinir oldum kocana

iç savaş çıkarsa ilk sizin siteyi mi yağmalayacaklarmış :))
sadece karamsar değil üstüne birde felaket senaryosu yazıyor ..
konuştunuz mu hiç eşinizle kötü etkileniyorum paranoyaklığını kendine sakla bana yansıtma artık diye..

E neyi bekliyoruz ki kocacım?
Madem sonumuz vahşet, ben seni göndereyim hem benim elimden olmuş olur sonun. Sonra da ortalığı toplar gelirim, nasıl fikir? De.

iç savaş çıkarsa ilk sizin siteyi mi yağmalayacaklarmış :))
sadece karamsar değil üstüne birde felaket senaryosu yazıyor ..
konuştunuz mu hiç eşinizle kötü etkileniyorum paranoyaklığını kendine sakla bana yansıtma artık diye..
Buraya yazarken bana da cok komik geldi ama iste oyle bir asilamis ki bana karamsarligi direk inandim o anlattiginda :KK70: burasi fakir mahalleymis. Biz sitede oturdugumuz icin nasilsa bunlar zengin diye ilk bizim siteyi yagmalayacakmis insanlar. Kartal ve Kadikoydekilere bir sey olmayacakmis. Konserve stogu yapmayi ve derin dondurucu almayi dusunuyor. :KK70: :KK70:

Evet sıkıntılarımız var ama eşinizin gözündeki şekliyle değil.
Karamsarlık bogucudur , hem kendisi hem karşısındaki için.

Onu uyardiniz mi , duymak istemediginize dair ?

Back
X