• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın kötümserliği ve hamileliğim.

Buraya yazarken bana da cok komik geldi ama iste oyle bir asilamis ki bana karamsarligi direk inandim o anlattiginda :KK70: burasi fakir mahalleymis. Biz sitede oturdugumuz icin nasilsa bunlar zengin diye ilk bizim siteyi yagmalayacakmis insanlar. Kartal ve Kadikoydekilere bir sey olmayacakmis. Konserve stogu yapmayi ve derin dondurucu almayi dusunuyor. :KK70: :KK70:

ahahha çok iyi ya:)
ciddi ciddi inanıyor yani .
sığınak yaptırsın madem en sağlamı o:))

Evet sıkıntılarımız var ama eşinizin gözündeki şekliyle değil.
Karamsarlık bogucudur , hem kendisi hem karşısındaki için.

Onu uyardiniz mi , duymak istemediginize dair ?
Acikcasi safligimdan daha yeni farkina vardim bana surekli karamsarlik asiladigini. 4 aydir surekli inanmisim ya da alismisim demek ki. Bardak dolup tasinca farkina vardim.

En sonuna doğru zombiler basacakmis diyecek galiba diye düşündüm:KK48: Eşiniz Nostradamus mu ? Felaket üstüne felaket:KK45: Yapısı öyledir,haklısınız siz de tabii moral vermesini istiyorsunuz da karakteri de öyle demekki eşinizin. Siz yine de bir uyarin,belki dikkat eder.

Eşinizi en iyi siz bilirsiniz öncesinde de böyle değilse ben biraz sizle uğraşıyor aklı sıra size takılıyor gibi hissettim. Okurken de mantıklı kaygılar değil çünkü, hani allah korusun deprem falan dese olası bir kaygı. Ama küresel ısınma yüzünden yaşayamıcaz falan ilk bizim siteye saldırcaklar bunlar açıkçası saçma geldi. Kötü niyetli demek istemiyorum ama saf bir kaygı durumu da değil bu.

Sultanbeyli ye seytanbeyli boşuna demiyorlar. Durumun el verişliyse samandıra( Sarıgazi yakınını) ya da Sarıgazi tarafına taşın. Bir nebze daha insancıl yaşarsınız.

Eşiniz ne iş yapıyor? İşinizin olduğu semtte oturmak zorunda değilsiniz ayrıca.

direkt yüzüne karşı 'sıkıldım artık bunları dinlemekten' diyemiyor musunuz?

Bu derece paranoyak olmak hiç sağlıklı değil.
Sürekli endişe halinde yaşamak insanı yorar.Daha hamilesiniz birde bunun doğum sonrası var.Eşiniz şuan ki durumundan daha beter olabilir.
Bence acil yardım almalı.

Adam genel olarak haklıda . İnsan zaten bunları biliyor, sürekli başkasından bunu duymak çok sıkıcı.

Ablamda aynısını yapıyordu ,ülke bu halde sen hala sınava çalışıyorsun dıyordu.

Bunları duymak kısa süreli depresyona sokuyor insanı.

eşin işten çıktıgı için depresyonda bencede güya bunları anlatıp ona göre çoook onemli meseleler ona biraz daha saygı göstermenizi bekliyor(muhakkak saygı vardır sizde )ama o kendini işsizlikten böle şeylerle önemli bişeyler biliyorum havasına sokuyor işe girsin deişir
takmayın siz dinleyin cvp vermeyin yada geçiştirin hamileliğin hayatın tadını çıkarın birde ona bir an önce iş bulun

beni mutlu etmeyecek konuşma adam deyin.
hayatta hiç bir zaman iyi şeyler olmayacak ama böyle de kötü değil. insanız yaşıyoruz. yaşadığımız anı biraz daha mutlu yaşamalıyız. felaket SENARYOLARına ihtiyacımız yok.

Eşiniz işsizlik sebebiyle zor bir dönemden geçiyor belli ki. Ülkemizin ahvali de malum. Ben de bebeğimin yaşayacağı gelecekten endişe duymuyor değilim. Fakat yapacak bir şey yok, canı veren Allah elbet bir kader de yazacaktır.

Eşinize bunları sizinle konuşmamasını, hamilelik sebebiyle hislerinizi daha yoğun yaşadığınızı söyleyin. Onu anladığınızı ama bebeğin sağlığı için bunu rica ettiğinizi söyleyin.

Fazla Walking Deadci bir koca. Nasıl bakarsan dünyaya, öyle görürsün. Baktın ki birşeyler kötü, o halde çabala ve değiştir dimi? Anca oturup kötü kötü diye saçmalamak psikolojisinin iyi olmadığını gösteriyor. Bir yerlerde hâla iyi insanlar var, dünya sadece bu yıl mı böyle oldu? Hayır sadece insanlar gözünü daha iyi açmaya başladı. Sen karnında bir sevgiyle yaşıyorsun şuan. Doğduğunda o küçük parmaklarını öptüğünde, minicik yüzünü gördüğünde dünyan mükemmel olacak. Bakmasını bil. Kocanın söylediklerini de önemseme.

Benim ki de aynı sürekli bunalım. Bende artık duymuyorum.sürekli iç karartici ne varsa hepsini anlatır. Bende kendi haline bıraktım

Tamam gidişat iyi değil de 24 saat bunları konuşmuyoruz herhalde, hele ki hassas durumu olan insanların yanında.

Eşiniz genel olarak karamsar biri sanırım, çok yorucu.

İşten çıkarılmış.
Onun durumu da zor.
Ama yine de olumlu şeylerden bahsetmek istediğinizi söyleyin.

Son düzenleme:
Sen de yapsana aynısını ona.Sürekli onun gıcık olacağı şekilde felaket senaryoları kur,senin etkilenmediğini gördükçe o gıcık olsun.Başka türlü çenesini kapatmaz.

Eşiniz enerji çeken tiplerden sanırım,inanın bizde gündemde olanlara üzülüyoruz kaygı duyuyoruz ama bunu her dakika konuşmuyoruz ,hamile iken katbekat hissesiyor insan herşeyi, karnımdakini de düşünüp akşam haberlerini izlememe kararı aldım hatta,lütfen eşini uyar allah korusun stresten erken doğumu tetikler sin,insan sıkıntı alınca rahim kasılıyor hiç iyi değil, biri uyarsın eşinizi sizi dinlemiyorsa da

Back
X