• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın kötümserliği ve hamileliğim.

En güzeli etkili bir anlatımla konuşman. Seni anlayacaktır. Eger devam ederse o bahsettıgınde boyle şeylerden ,sen önemseme yani o konuşsun dursun .senin etkılenmedıgını önemsemedıgını anlayınca susacaktır elbet. Başka konu aç o konusurken.

Merhaba kizlar. Ben de derdimi yazayim dedim. Belki onemsiz hamilelikteki hormonlardan dolayi abartiyorumdur..
Kisisel durumumdan da belli oldugu gibi gebeligimin 21.haftasindayim ve gebeligim basladigindan beri yuzum gulmedi. 7haftalikken bulantilarim basladi. Her gun kustum. Esim surekli dogurana kadar kusacaksin diyerek basladi benim moralimi bozmaya. Surekli yanima gelip her seyin ne kadar kotu oldugunu ulkenin ne kotu duruma gittigini dunyanin da cok kotu bir yere dogru gittigini kuresel isinmadan dolayi Turkiyede yasayamayacagimizi baska yerlere kacmak zorunda kalacagimizi soyleyip duruyordu. (Hala soyluyor)

Ben ogretmenim ve norm fazlasi oldugum icin tercih disi olarak Sultanbeyli'ye varos bir mahalleye atandim. Buraya tasinmak zorunda kaldik. Bu sefer buranin ne kadar kotu bir mahalle oldugunu pantolonla gezeni linc ettiklerini, basi acik gezeni tasladiklarini, sigara satan bir market bile olmadigini soyluyordu. Yeni gelistigi icin sadece bos bir yer onun disinda oyle bir sey yok. Surekli felaket senaryolari yaziyor.
Gecen arkadasiyla bulusmus. Arkadasi da cok kotu durumda oldugumuzu ic savas cikarsa insanlarin ilk bizim siteye saldirip yagmalayacagini soylemis.
Surekli surekli kotu seyler soyluyor. Artik yanima gelmesini istemiyorum. Ne zaman gelse kotu seyler soyluyor moralimi bozuyor. Benim bildigim hamile kadini mutlu etmeye calisirsin. Kotu bir sey olsa ona yansitmazsin amaan takma bosver dersin. Bana karsi asla kotu davranmiyor. Aksine cok iyi ama karamsarligindan biktim artik. Hic mi guzel bir sey olmuyor arkadaslar bu hayatta. Her sey mi kotu :'(
cigligi bas bunaldigini soyle

Ay yaşam enerjım dustu sureklı bu adama maruz kalmak yıpratır ya bence bı psıkologa gıtsın kafayı mı sıyırdı tamam halımız gulluk gulıstanlık degıl ama bylede yasanmazkı manyak mı be bencede byle knusacaksa sussun ve knusmasın

adam haksiz degilki bende boyle dusunuyorum artık okudugumuz iyi bir habermi var allahaskına sokakta yurumeye korkuyoruz..siz hamile oldugunuz icin kendinizi daha kotu hissediyorsunuz ona bunu soyleyin psikolojinizin etkilendigini bunun bebegide etkileeycegini anlatın sizi uzmek olsun diye yapmıyordur farkında bile degildir etkilendiginizin

Her zmnaki halimi yoksa istenmeyen bir gebeliktenmi strese gridi acaba eşiniz

Ben en cok varos bır mahalleye tasındım demene taktım. Bu sekılde ınsanları sekıllendırmek asagılamak neden??

Merhaba kizlar. Ben de derdimi yazayim dedim. Belki onemsiz hamilelikteki hormonlardan dolayi abartiyorumdur..
Kisisel durumumdan da belli oldugu gibi gebeligimin 21.haftasindayim ve gebeligim basladigindan beri yuzum gulmedi. 7haftalikken bulantilarim basladi. Her gun kustum. Esim surekli dogurana kadar kusacaksin diyerek basladi benim moralimi bozmaya. Surekli yanima gelip her seyin ne kadar kotu oldugunu ulkenin ne kotu duruma gittigini dunyanin da cok kotu bir yere dogru gittigini kuresel isinmadan dolayi Turkiyede yasayamayacagimizi baska yerlere kacmak zorunda kalacagimizi soyleyip duruyordu. (Hala soyluyor)

Ben ogretmenim ve norm fazlasi oldugum icin tercih disi olarak Sultanbeyli'ye varos bir mahalleye atandim. Buraya tasinmak zorunda kaldik. Bu sefer buranin ne kadar kotu bir mahalle oldugunu pantolonla gezeni linc ettiklerini, basi acik gezeni tasladiklarini, sigara satan bir market bile olmadigini soyluyordu. Yeni gelistigi icin sadece bos bir yer onun disinda oyle bir sey yok. Surekli felaket senaryolari yaziyor.
Gecen arkadasiyla bulusmus. Arkadasi da cok kotu durumda oldugumuzu ic savas cikarsa insanlarin ilk bizim siteye saldirip yagmalayacagini soylemis.
Surekli surekli kotu seyler soyluyor. Artik yanima gelmesini istemiyorum. Ne zaman gelse kotu seyler soyluyor moralimi bozuyor. Benim bildigim hamile kadini mutlu etmeye calisirsin. Kotu bir sey olsa ona yansitmazsin amaan takma bosver dersin. Bana karsi asla kotu davranmiyor. Aksine cok iyi ama karamsarligindan biktim artik. Hic mi guzel bir sey olmuyor arkadaslar bu hayatta. Her sey mi kotu :'(

Evet bu dünya çok kötü iğrenç bir yer. Ama bebeklerimiz mükemmel tertemiz günahsız masum ve iyi ;) ben de sürekli bu endişeleri yaşıyorum fakat tevekkül edip herşeyin iyiye dönmesini Ümit ediyorum

Ben en cok varos bır mahalleye tasındım demene taktım. Bu sekılde ınsanları sekıllendırmek asagılamak neden??
Yoo bu esimin soylemi. Aksine ben oyle dusunmuyorum mesajimdan da anlamissinizdir. Sadece yeni gelistigi icin boş bir mahalle. Kimsenin kimseye zarari yok. Ona bakarsaniz istanbulun en luks yerlerinde bile her turden insanla karsilasabilirsiniz. Buralari kimse tercih etmiyor ama burda yasayanlar da bu ulkenin insanlari ve herkesin egitim ve saglik hizmeti almaya hakki var. Buraya atandigim icin asla lanet olsun ne isim var demedim. Aksine cocuklarin dersleri hep bos gecmis. Neden gec geldim diye vicdan azabi duydum. Hamileligim cok bulantili ve kusmali gecti o yuzden geciktirmek zorunda kaldim.

Her zmnaki halimi yoksa istenmeyen bir gebeliktenmi strese gridi acaba eşiniz
Genelde felaket senaryolarini yazmayi cok sever. Bekarken de oyleydi evlendikten sonra da oyle.

Aksine cok istenen ve beklenen bir gebelik. 2 yil denemenin sonunda oldu. Bebekle ilgili seylerde sevincten gozleri parliyor.
Az once yine kuzey kutbunda bir buz kutlesinin kopmak uzere oldugu haberini verdi :D hey Allahim gulsem mi aglasam mi...

Sultanbeyli eşinizin tabiriyle biraz "varoş" biyer olabilir, ama bazı kısımları. Ve ben hiç görmedim linç ettiklerini gayet normal bi yer.

Ayrıca ne demek ilk gelip orayı yağmalıcaklar, bu ne biçim düşünce ya güldüm valla :KK70:

Özellikle taşlama kısmına çok güldüm
Arkadaşlarım var ordan birsürüve hepsi üni mezunu kültürlü insanlar, yeni ama hızlı gelişen biyer bence..

Genel bir karamsarlığı var adamın, belli ki karakter haline gelmiş bu, çözülür mü bilmem ama onunla yaşamak zor olacaktır ...

Genelde felaket senaryolarini yazmayi cok sever. Bekarken de oyleydi evlendikten sonra da oyle.

Aksine cok istenen ve beklenen bir gebelik. 2 yil denemenin sonunda oldu. Bebekle ilgili seylerde sevincten gozleri parliyor.
Az once yine kuzey kutbunda bir buz kutlesinin kopmak uzere oldugu haberini verdi :KK70: hey Allahim gulsem mi aglasam mi...

Ona da yazık sürekli kötü şeyler düşünmek insanı çok yorar kuzey kutbu diyor buz kütlesi diyor?! azıcık vurdumduymaz olmadan geçmez ki bu ömür yahu :KK43:

uyum sağlamalısınız şartlar ne kadar kötüolursa olsun, şartları evet kontrol edemeyebiliriz ama kendimizi kontrol etmeliyiz.şöyle düşün kapını kapadığında bütün kötülükler dışarıda kalıyor, ev ortamını renklendir ve dünyanızı yaratın,istanbulda yaşıyorsun sonuçta, bence çok güzel bişi

Moralinizi bozan insanlardan mümkün olduğunca uzak durun, uzak kalamıyorsanız da kulak tıkayın.
Tv filan çok izlemeyin, sizin evinizde oturduğunuz yerden gerim gerim gerilmenizin hiçbir şeye bir katkısı olmadığı gibi salt kendinize zararı var.
Face kullanıyorsanız "Türkiye'de güzel şeyler de oluyor" adlı sayfayı takip edebilirsiniz, gülümseten bilgileri okuyabilirsiniz.
İnşallah sağ sağlim, bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Ek:
Eşinizmiş, ben de nasıl okuduysam :/
Uygun bir dille söyleyin, canınızı sıkmasın.
Daha da anlamazsa, bir şeyler anlatırsa, odanızı değiştirin tavrınızı koyun.
Bariz düşüncesizlik bu yaptığı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gülse Birsel'in "Yılın İlk Terapisi Benden" yazısı var. Konu sahibine ve böyle karamsar takilanlara tavsiye ederim. İyi gelecek umarım.

Sen dünyada bi insanın başına gelebilecek en güzel mucizeye sahipsin. Bütün güzellikler içinde büyüyor.esinle güzel bir şekilde konuş durumu anlat farkında olmayabilir.icinden çıkamadığı bir derdi olabilir

Issizlikten o,
Ben de issizim ondan biliyorum :KK70:
Simdi biz agir issiz oldugumuzdan mutevellit sabahtan aksama kadar haber okuyup belgesel izliyoruz.
Gazetelere bakiyorsun her gun biyerlerde patlamalar, sehit haberleri, cinayetler, tecavuzler, ekonomik istikrarsizlik...
Aciyorsun programlari, kuresel isinma, gdo lu gidalar, nesli tukenen hayvanlar, sentetik beslenme ve kanser, tarimsal arazilerin ve besin kalitesinin dususu vs vs
E nasil iyimser olalim, ulusal basin okuyup, evlenme programı ve bol bol yerli dizi izlesek, haber gorunce ay beni kan tutar diyip kanal degistirsek belki, ama onu da herkes yapamiyor iste...

Kocanızın yaşadığı kafanın aynını ben yaşıyorum üstelik evden her dışarı çıktığımızda eve geri dönene kadar söylenmediğim bişey kalmıyor,Işıklarda duran Suriyeli çocuktan tut aile ve sosyal bakanlıkğa kadar hatalı sollama yapan yüksek zekalıdan tut yasaların uygulanma şekline kadar bu liste uzaaar gider...

Söylenmeyende bizden değildir :63:

Kocanızın yaşadığı kafanın aynını ben yaşıyorum üstelik evden her dışarı çıktığımızda eve geri dönene kadar söylenmediğim bişey kalmıyor,Işıklarda duran Suriyeli çocuktan tut aile ve sosyal bakanlıkğa kadar hatalı sollama yapan yüksek zekalıdan tut yasaların uygulanma şekline kadar bu liste uzaaar gider...

Söylenmeyende bizden değildir :63:
Olumsuz seyler konustukca gercekten olumsuz olaylari kendinize cekiyorsunuz. Bir ogretmen arkadasim surekli her seyden sikayet eder, davranis konusunda cok pimpiriklidir ve surekli olumsuz olaylar onun basina gelirdi. Yeni hat alir faturasinda problem cikar, kredi kartinda cikar, evini su basar, aldigi kiyafeti hep degistirmek zorunda kalir. Her seyi kabullenip boyun egmek de elbette dogru degil ama her seyden sikayetci olmak da yanlis. Biraz pozitif bakmak gerekiyor diye dusunuyorum.

Back
X