KOCAMIN MALI BENIM MALIM DEGILMIS

nahom

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
94
48
18
35
A.B.D.
Slm kızlar hemen konuya geçmek istiyorum biz Amerika'da yaşıyoruz ve eşim iş değişikliği yapmak için işinden ayrıldı ve hemende yeni bir iş bulamadı.. Kısacası şuanda işsiz ve burda yaşamak bu şartlarda oldukça zor ve eşimin Türkiye de satılık olan bi arsası var ordan gelicek parayla burda iş bulana kadar rahat edicektik ve o arsaya eşimin istediği paranın biraz altında bi teklif geldi ve eşim satmak istemedi bende ( kayınvalidelerin yanında) ben olsam satardım dedim ve şok cevap geldi tabi senin malın değil sen 20 yıl emek vermedin orda ne diyeceğimi bilemedim ya kızlar biz 6 yıllık evlıyız ve 2 çocuğumuz var ben şimdi bu cümleden ne anlamalıyım.. Çok üzgünüm hemde cok..

eşinizinse arsa, tabı mırascıları sız ve çocuklarınız.
kayınvalıde ve kayınpederınse onların, mirasçısı yıne esınız halıyle esınız yoluyla da sız?
sadece kayınvalıdenın vermek ıstedıgı mesaj bızım ıslerımıze karışma demeye calısmıs.
eşinizde tabı bı anda böyle bırsey duyunca ne dıyecegını bılememıstır. bosverın uzulmeye değmez, kanunda hersey acık ve net.

Bu cümleyi kuran eşin demi yanlış anlamadım?
Hukuken eşinin malı senin malı. Manevi olarak da kurulan cümle hoş değil. İma etmeye çalıştığı şey o değildir bence, içinde bulunduğu durum dolayısıyla streslidir.
İçine dert olacaksa sakin sakin anlatmalısın kırıldığını. Açıklaması vardır illaki..

Ne söylerse söylesin , kanunen haklarını degistiremez.Ama sıkıntılı bir anında söylediği için çok fazla kafaya takmayın.Uygun bir zamanda kırıldığı nı ifade edersin.

evlenmeden önceki mallarda hak iddia edilmiyor
bu işin hukuk yanı
ama benim düşüncem normaldede bu yönde
eşimin evlenmeden önce olan malına karışamam
ki bazı şeyleri var ve ben hiç ilgilenmiyorum
kendisi istediği gibi yatırım yapıyor.

Evlenmeden önce edinilen bir mal olduğu için sizede ait değil o mülk ama yinede insan 6yıllık eşine böyle bir laf etmemeli.

Slm kızlar hemen konuya geçmek istiyorum biz Amerika'da yaşıyoruz ve eşim iş değişikliği yapmak için işinden ayrıldı ve hemende yeni bir iş bulamadı.. Kısacası şuanda işsiz ve burda yaşamak bu şartlarda oldukça zor ve eşimin Türkiye de satılık olan bi arsası var ordan gelicek parayla burda iş bulana kadar rahat edicektik ve o arsaya eşimin istediği paranın biraz altında bi teklif geldi ve eşim satmak istemedi bende ( kayınvalidelerin yanında) ben olsam satardım dedim ve şok cevap geldi tabi senin malın değil sen 20 yıl emek vermedin orda ne diyeceğimi bilemedim ya kızlar biz 6 yıllık evlıyız ve 2 çocuğumuz var ben şimdi bu cümleden ne anlamalıyım.. Çok üzgünüm hemde cok..
Ya boşver dünya malı onların olsun :110:

Nefret ediyorum böyle insanlardan ne demek senin malın değil yaa yasalar önünde de vicdanen de senin de malın ..
Kv empati kurmayı bilmiyor sen onun kızı olsaydın da aynı yorumu yapacakmıydı acaba .

nasıl yani eşin annesinden kalan ev mirasçı sadece eşse onun değil mi?

Morali bozukken soylemis aldiris etmeyin.

Maddi açıdan sıkıntı yaşamaya başlayınca, hem siz oldukça alıngan oluyorsunuz, hem eşiniz... ayrıca etrafınızdaki herkes de nedense bilir kişi geçinip, mevcut durumunuz hakkında fikir beyan etmeyi hak görmeye başlıyorlar. Bana göre tek yapmanız gereken, eşinizle önünüze bakıp, el ele vererek bu sıkıntılı süreçten kurtulmanız olacaktır. hazıra dağ dayanmaz der eskiler , o sebeple arsanın parasını da son derece iyi planlayıp harcamak gerekiyor. boşverin o, bu, şu şunu söylediye bakmayın...destek olun her açıdan eşinize

kim söylemiş ben anlamadım?
eşi söylemişse çok ayıp etmiş tavır alınabilir ama kv söylemişse değmez. :KK14:

Ben çok emek verdim bu kadar ucuza satamam diyebilirdi mesela..Siz mal mülkde değilsiniz anladığım kadarıyla sadece söylediği şeye üzülmüşsünüz.

Aslında en objektif tarafından kvaliden haklı ama kendini ifade ediş şekli yanlış. O konuşma öyle olmamalıydı.

Sen de onun karısının ama sanırım kadın yanlış anladı seni ki parada gözün olduğunu düşünerek değerinden daha ucuza satılmasını istemedi.

Back
X