KOCAMIN MALI BENIM MALIM DEGILMIS

Bu lafı eşim söyledi.. Kayınvaldemlerin yanında.. Sorun şu ki eşimin mal varlığı oldukça çok ve bu arsa bizim şuandaki durumumuzu rahatlatıcaktı yani kısacası varlık içinde yokluk çekiyoruz işte ben buna sinir oluyorum

Kayınvalide mi eş mi sarfetti bu cümleyi anlamadım ama kim söylediyse Kırıcı konuşmuş. Ama bi taraftanda asıl söylenmek istenen farklı bence yani sana satması kolay demek istemiş , Emeğin olmadı için. Evlilikte maddi sıkıntılı Günlerde biraz daha Özen göstermelisiniz iyi günde kötü günde yanında oldunuzu eşinize yansıtarak onun bir Parça yükünü almalısınız demek istediğim eşiniz söylediyse bu sözü üstüne gitmeyin, yanlış anlaşılabilirsiniz.

Bu lafı eşim söyledi.. Kayınvaldemlerin yanında.. Sorun şu ki eşimin mal varlığı oldukça çok ve bu arsa bizim şuandaki durumumuzu rahatlatıcaktı yani kısacası varlık içinde yokluk çekiyoruz işte ben buna sinir oluyorum

Çok mu sıkıntılısınız?
Bırakın bu sıkıntıyı erkek olarak eşiniz düşünsün.
Madem o kadar çok varlığı var çok zorda kalınca birinden elbet geçecek..

Sizin söylediğiniz iyi niyetli bir laf bakın kırgınlığınızla sonuçlandı.

En güzeli karışmamak.
Ama şu yok, evde bu bitti diye ihtiyaçlarınızı belirtin.
Çıkar yolunu kendisi bulsun..

bence eşinizin demek istediği senin malın benim malım hesabından ziyade,
böyle kalıplaşmış sözler vardır ya hani;

tabi senin tuzun kuru diye de tabir edilir...
işte tam da onu demek istemiş..

20 yıl ben emek verdim, çaba gösterdim şimdi ucuza gitmesini istemiyorum diye tepkisini göstermiş...
sana göre hava hoş da demek istemiş...

bende okuduğum an direkt olarak bu izlenimi bıraktı...
eşiniz sadece bağırmış tutup ciddi mana da mal paylaşımı yapmamış...

sizin de durup bunu mal paylaşımı şekilde algılamanız çok tuhaf geldi bana..

Çok mu sıkıntılısınız?

En güzeli karışmamak.
Burda hayat Türkiye deki gibi değil maalesef büyük oglum okula gidiyor normal sıradan bi
bence eşinizin demek istediği senin malın benim malım hesabından ziyade,
böyle kalıplaşmış sözler vardır ya hani;

tabi senin tuzun kuru diye de tabir edilir...
işte tam da onu demek istemiş..

20 yıl ben emek verdim, çaba gösterdim şimdi ucuza gitmesini istemiyorum diye tepkisini göstermiş...
sana göre hava hoş da demek istemiş...

bende okuduğum an direkt olarak bu izlenimi bıraktı...
eşiniz sadece bağırmış tutup ciddi mana da mal paylaşımı yapmamış...

sizin de durup bunu mal paylaşımı şekilde algılamanız çok tuhaf geldi bana..

Bildiğim kadarıyla da evlilik öncesi kişiye ait olan mal ortak sayılmıyor. Kişi vefat ederse elbetteki mirasçısı eşi-çocukları olacak ama yaşıyorken herhangi bir hak iddia edemez. Bu bence o kişinin tasarrufundadır. Yani cümle hoş olmamış ama kastettiği o değildir bence. Değerinden aza satmak istememiştir

Ben mal paylaşımı olarak düşünmedim sadece annesigilin yanında herşeyi ben yaptım herşey benim senin söz hakkın yok demesi kırdı beni..

yasal olarak hakkın yok evlilik öncesi mallarda (dine göre ise hiç bir malda hakkın yok). ama yine de söylemesi de gerekmiyordu, gayet de büyük kabalık etmiş. ama fevrice söylenmiş bi söz sonuçta. çok da büyütmee.

Çok mu sıkıntılısınız?

En güzeli karışmamak.
Burda yaşamak Türkiye'de yaşamaya benzemiyor ev kirasi çocuğun okul parası tahmininizden çok daha fazla burda sigortayı bile özel yaptırıyorsunuz.. Bide üstüne sürekli evde depresif bi adam çıldırmak üzereyim

Ailesinin yaninda böyle birsey sarfetmesi kirici olmus haklisiniz. Daha sonra konustunuz mu bu konu hakkinda ?

Konu sahibi arkadasim esinizin soyledigi seye kirilmaniz cok normal. Erkekler bazen (cogu zaman) boyle dengesiz konusabiliyor.
belki isteyerek belki istemeden soylemis olabilir ama yinede uzucu...
Burda yorum yapan bazi uyelere soylemek istiyorum. Esiniz hakli onun mali sizin maliniz degildir diyorsunuz ya, o mal hangi parayla alindi acaba kendi calisip almis olabilir ama, evlenince sadece kendinden sorumlu olmuyor insan.kazandigi o parada esinin ve cocuklarinin da hakki var.
Ha evlenmeden once almis, ha evlendikten sonra... gercek dusuncesi boyle olan bir insan yarin obur gun tatsizlik cikip bosanildigi zaman isini garantiye alip, hic bir mal varligindan eslerinin yararlanmasina izin vermiyorlar.sonra buralara konular aciliyor okuyoruz bizde...
Bana gore evlenildigi zaman kazanilan parada,alinan herhangi birseyde ortaktir.
cunku en onemlisi ortak bir hayat paylasiliyor.bundan otesi varmi acaba.

Gerçekten çok kırıldım.. Sorun şu ki tamam tamam parayı o kazanıyor ama benimde bu evde çok emeğim var öyle çocuklarıyla ilgili bi babada değildir bilgisayarını kucağından indirmez..

Arkadaşlar ben kendimi yanlış anlattım sanırım bu sözü söyleyen eşimdi ve biz o arsayı evlendikten sonra aldık.. Sanırım şuanda ben çalışmıyorum diye böyle yapıyor:KK43:(

eşiniz maddi sıkıntıların farkındaysa ben olsam diye başlamanız kötü olmuş, eşinizin hesaplarıyla sizin hesaplarınız uymuyor demek ki. Böyle mal/mülk işlerini hele ki akrabaların yanında karı koca olarak hiç açılmaması taraftarıyım karı/koca tamamen önceden ortak fikre sahip değilse her zaman ya bir tartışma ya bir gerginlik çıkıyor çünkü veya kırılan biri oluyor.

O aslında satılmayan/satılmış bitmek bilmeyen mal mülk davalarına bir de insanlar ev gezmesi, sohbet, muhabbet diyorlar ya çok uyuzum -- burası genel düşüncem tabi, konudan bağımsız.

Arkadaşlar ben kendimi yanlış anlattım sanırım bu sözü söyleyen eşimdi ve biz o arsayı evlendikten sonra aldık.. Sanırım şuanda ben çalışmıyorum diye böyle yapıyor:KK43:(
o zaman niye 20 sene emekden bahsedior son 6 yilda alindiysa
sen moral bozukluguna ver canim, kolay deil bi erkek için i$siz kalip evde durmak, sende diyorsun arsa satilmazsa isimiz çok zor diye
simdi kizip soylenme kocana, baska zaman oyle deyince kirildigini soylersin

Slm kızlar hemen konuya geçmek istiyorum biz Amerika'da yaşıyoruz ve eşim iş değişikliği yapmak için işinden ayrıldı ve hemende yeni bir iş bulamadı.. Kısacası şuanda işsiz ve burda yaşamak bu şartlarda oldukça zor ve eşimin Türkiye de satılık olan bi arsası var ordan gelicek parayla burda iş bulana kadar rahat edicektik ve o arsaya eşimin istediği paranın biraz altında bi teklif geldi ve eşim satmak istemedi bende ( kayınvalidelerin yanında) ben olsam satardım dedim ve şok cevap geldi tabi senin malın değil sen 20 yıl emek vermedin orda ne diyeceğimi bilemedim ya kızlar biz 6 yıllık evlıyız ve 2 çocuğumuz var ben şimdi bu cümleden ne anlamalıyım.. Çok üzgünüm hemde cok..
konuyu sonuna kadar okudum.ilk yorumunda bizim dememiş,eşimin demişsin.haliyle yorum yapanlar şu kırmızıladığım yerlere göre yorum yapmış.ben de bu arsanın evlenmeden önce alındığını düşündüm:KK66:

Back
X