Kocamın memleketine yerleşme fikri

Valla bu konu oyle bir konu ki. Evlenmeden niye konusmadim bir karar almadim diye bisa uzulme cunki ilk yillar belki istemiyorlar ama zaman gecince istiyorlar memlekete gitmeyi.

Basta konustuk muhabbetinide simdi sartlar farkli diye bir suru bis sebep sunabiliyor. Esim ve cevremde ki %90 erkek dahil. Bi memleket askisir gidiyor ne varsa.

Aileleri sorunsuzdur ilgilidir bla bla !!!

Iyilikle guzellikle asla halledemezsin bir kere yap kavgani sert ve cetin olsun gitmeme konusunda.
Valla bende yazin tayin doneminden once ev alma derdindeyim ki boyle bir istekle gelmesin. Yoksa kopsun kiyamet...
Evlenmeden önce memleket aşkı yoktu. Evlendikten sonra aşkı oluştu. Bide ailesi oraya tayin istememizi istiyolar. Benim ailem orta bi yere tayin istememizi istiyoken kalkıp onun memleketine gitmek istemiyorum.

Benim beyefendicigim de istedi ama kadının fendi erkeği yendi bizde:deli: Diyalog aynen şu; Tamam aşkım aileni gerçekten seviyorum onlarla olmak çok hoşuma gidiyor ama uzakta olduğumuz için böyle ve beni biliyorsun müdahaleye gelemem, kendi ailemi dinlemem senin ailen bisey dediğinde karşı çıkarım ve gül gibi giden ilişkimiz bozulur...böyle olmasını istiyorsan buyur gidelim....ailenle aram bozulursa o memlekette zinhar durmam ve senin için masraflı olur bu durum. Hem izmirden oraya taşıdığımızi duyarsa senin hemşehrilerin valla döverler adamı:rolleyes::confused: Buranın hayat şartları çok süper orda bir pazara gitsek 150 den aşağı çıkamayız birde soğuk memleket masraf 3 e katlanır.......gibi gerçek olan bütün bahaneleri sıraladım ve vazgeçti gitmekten. Sizde bu gibi artıları ve eksileri önüne koyun çünkü aklın yolu birdir sakın taşınma eşinin memleketine :deli::KK73:
Hayat şartları şuan bulunduğumuz yerle hemen hemen aynı. Ben daha çok manevi yönden istemiyorum

Erkekler konu aile olduğunda pek kırmadan ikna olmuyorlar ya yaşayıp o sıkıntıya girecek ya da şimdi kırılacak
Sonrasında mutsuz olmaktansa şimdi kırılmak daha iyi. Memlektine gidersek ailesi sürekli beraber olmak isteyecek bizim kendimize ait yaşantımız olmayacak

Sonrasında mutsuz olmaktansa şimdi kırılmak daha iyi. Memlektine gidersek ailesi sürekli beraber olmak isteyecek bizim kendimize ait yaşantımız olmayacak
Birlikte akraba ziyaretleri kv günler tam kocanla plan yapmışken çat kapı misafir ayy ben gelemediğim için gitmiycem yalnızlığa alışınca memleket zor gekiyor

hiç bir özeliniz kalmaz. Sürekli içli dışlı olursunuz. Ayyy bu erkeklerin memleket, aile aşkını anlamıyorum. Sanki biz ailemize düşkün değiliz?

Birlikte akraba ziyaretleri kv günler tam kocanla plan yapmışken çat kapı misafir ayy ben gelemediğim için gitmiycem yalnızlığa alışınca memleket zor gekiyor
Kocam sınır koyabilcek kapasitede biri olsa hadi bi ihtimal dicem. Ama sınır koyamaz tam aksi kendi de hevesli olur sürekli birlikte olmaya

Birden düşündümde, bizde büyütüyoruz ve ilerde aynı durumları bizler yaşıcaz :KK51:
Bende çok yakında yaşamak istemezdim, (kendi ailem uzaktaysa) ama şuan kendi ailem benden çok uzakta ve eşimin ailesiyle aynı ilçede yaşıyorum hemde 11 yıldır :KK54:

Anladığınız üzre istemezdim ama yaşıyorum..:KK51:

Ama ben gidelim demeden ailesine gitmek aklına bile gelmez benimkinin, o nedenle pekte sorun yaşamadım açıkcası..

Ya o dilde, istenmemek kötü şey yaa, benim oğlum evlendikten sonra benden cok uzakta yaşasın istemem mesela, gelin beni istemesin hiç istemem..:KK20:

Ben istenmemeyi istemem arkadaş:KK61:
Ama elbet bigun bizde istenmicez, kaçınılmaz son:KK42:

kırmadan ne demek sizin söz hakkınız yok mu yani çok hevesliyse aileyle bir arada olmaya sizin memlekete istesin tayin :kahve:

kırmadan ne demek sizin söz hakkınız yok mu yani çok hevesliyse aileyle bir arada olmaya sizin memlekete istesin tayin :kahve:
Benim memlktimin yakınında bi yere tayin isteme fikrine dahi iç güveylik olarak bakıyor

Sormasi ayip olmassa memleketler neresi?

Birden düşündümde, bizde büyütüyoruz ve ilerde aynı durumları bizler yaşıcaz :KK51:
Bende çok yakında yaşamak istemezdim, (kendi ailem uzaktaysa) ama şuan kendi ailem benden çok uzakta ve eşimin ailesiyle aynı ilçede yaşıyorum hemde 11 yıldır :KK54:

Anladığınız üzre istemezdim ama yaşıyorum..:KK51:

Ama ben gidelim demeden ailesine gitmek aklına bile gelmez benimkinin, o nedenle pekte sorun yaşamadım açıkcası..

Ya o dilde, istenmemek kötü şey yaa, benim oğlum evlendikten sonra benden cok uzakta yaşasın istemem mesela, gelin beni istemesin hiç istemem..:KK20:

Ben istenmemeyi istemem arkadaş:KK61:
Ama elbet bigun bizde istenmicez, kaçınılmaz son:KK42:
İçinde bulunduğum duruma göre değerlendiriyorum. Eskiden böyle düşüncem yoktu. Kendi evimizi otel gibi sadece yatmak için kullanırız

Bunu evlenmeden önce konuşup halletmeniz gerekiyordu aslinda.
Iki aileye de belli mesafelerde yasamanin daha uygun oldugunu anlatin.
Hem esinizin ailesine cok daha yakinmissiniz, buralardan konuya girerek etkilemeyi deneyin.
Sen ailem diye tutturursan ben de kendi ailemi istiyorum o zaman ne olacsk vs vs
+1

Eşin kafaya koyduysa onu ikna etmen zor olacak gibi , sanırım seni dinlemeyecek çünkü bunu dillendiren erkeğin annesi baskı kuruyordur ama tabi bunu sana söylemez planı yapan annesidir sen 2 konuma düşüyorsun haberin
olsun o zaten oturup annesiyle plan yapmıştır geri kalanda seni alıştırmak gerekirse kandırmak , gözünü aç!

Eşin kafaya koyduysa onu ikna etmen zor olacak gibi , sanırım seni dinlemeyecek çünkü bunu dillendiren erkeğin annesi baskı kuruyordur ama tabi bunu sana söylemez planı yapan annesidir sen 2 konuma düşüyorsun haberin
olsun o zaten oturup annesiyle plan yapmıştır geri kalanda seni alıştırmak gerekirse kandırmak , gözünü aç!
Annesi şuan bulunduğunuz yerden ev almayın bizim memleketten alın diyo

Annesi şuan bulunduğunuz yerden ev almayın bizim memleketten alın diyo

gittikten sonra dönüşünüz zor oluruz baştan engelleyin tartışın ne anlarsa anlasın
güzel bir masa güzel bir kıyafet :KK23: güzel bir sürpriz 1 hafta sonra yine aynısı ve o zaman bombayı patlatın
ailen yakınımızda olsa böyle rahat olamayız farkındasın biliyorsun değil mi? diye açın konnuyu tartışın sonuca bağlanır gibime geliyor

Evlenmeden önce memleket aşkı yoktu. Evlendikten sonra aşkı oluştu. Bide ailesi oraya tayin istememizi istiyolar. Benim ailem orta bi yere tayin istememizi istiyoken kalkıp onun memleketine gitmek istemiyorum.
Genelde oyle olur zaten evlilik oncesinde ne es ister nede ailesi bir sey soyler.
Zor bir durum bir cozum bulabilmenizi dilerim

Back
X