• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın memleketine yerleşme fikri

Madem şehir değiştireceğiz, benim memleketime gidelim diyebilirsin. Senin memleketin benim memleketim derken ortada bir yerde uzlaşabilirsiniz.
Önceden konuşmuş olsaydınız resti çek derdim. Artık bu konuyu ciddi konuşmanızın zamanı gelmiş. Aile yanı sözkonusuysa kendi ailemi tercih ederim, en azından bebek olunca rahat olurum diyebilirsin.

sen şu, eşi her fırsatta memlekette soluğu alan mısın??
eğer oysan ben sizi çözemedim gitti. insan karısıyla başbaşa vakit geçirmek istemez mi?? biz 5 yıldır evliyiz boş vakitlerimiz sadece bizimdir.
bence eşin seni ailesi olarak kabullenmemiş. sadece kendi ailesinin içine evlat edinilmiş gibisin.
yani içinden ne geliyorsa söyle gitsin. kırılır mı üzülür mü kısmı geçmiş sizde

açıkça konuşmakta fayda var
şimdiden dile getir korkularını kaygılarını
belki eşin seni dinler

Öyle olduğunu tahmin ettim çoğunluk memlekete dönüş yapıyor , tabi en büyük etken erkeğin ailesi , evlenen çiftleri asla bırakmazlar , kültür öyle pek erkek çocuk diplerinde olsun kendi hayatı olması yaşlandıkçada bencilleşiyorlar sonrada çocuklarım yaşlanınca beni evimde baksın diye ısrar ediyorlar
Annesi şuan bulunduğunuz yerden ev almayın bizim memleketten alın diyo

Erzincan kış memleketi bence onay verme , epeyde soğuk oluyor
gelişmişlik oranıda pek yüksek değil bizim akrabalar hiç sevmedi oraları soğundan ve bazı kaba insanlarından maruz kaldıkları hareketlerinden adetleride sizin aileden farklılık epey vardır , ama sanırım eşin kararını vermiş gibidir, evlilikte evlenmeden önce konuşulması gereken en önemli konulardan biri , bence çünkü kadınlar narin ve depresyona düşüyorlar ama erkekte sorun olmuyor günü iyi geçiyor adaptasyon sorunu genelde kadınlar yaşıyor

Birde en çok göç eden il'lerin listesinde

Son düzenleme:
Acik açık soyle..sakin gitme ben o hatayi yaptim hatta dibinden ev alip oturduk yaşamadığım sey kalmadi simdi evi satip kurtulmaya calisiyorum.Hayatimin hatasi diyorum keske gelmeseydim..

Nedense hep fedakarlık kadından bekleniliyor parayı sende kazanıyorsun bence eşinin her istediğine boyun eğme ,mutsuz olacağın açıkca belli , hep anasının borusu ötecek sende mutsuz olacaksın geriye dönüş ancak boşanırsan olur , kadının çalışması güçlü bir birey olması içindir onunda söz hakkı olmalı

Nedense hep fedakarlık kadından bekleniliyor parayı sende kazanıyorsun bence eşinin her istediğine boyun eğme ,mutsuz olacağın açıkca belli , hep anasının borusu ötecek sende mutsuz olacaksın geriye dönüş ancak boşanırsan olur , kadının çalışması güçlü bir birey olması içindir onunda söz hakkı olmalı

Ne yaparsınız Nasıl yaparsınız bilemiyorum zira ben yapamadım. Ama gitmeyin. Gül gibi düzeninizi bozmayın.
Tecrübe ile sabittir.

Birden düşündümde, bizde büyütüyoruz ve ilerde aynı durumları bizler yaşıcaz :KK51:
Bende çok yakında yaşamak istemezdim, (kendi ailem uzaktaysa) ama şuan kendi ailem benden çok uzakta ve eşimin ailesiyle aynı ilçede yaşıyorum hemde 11 yıldır :KK54:

Anladığınız üzre istemezdim ama yaşıyorum..:KK51:

Ama ben gidelim demeden ailesine gitmek aklına bile gelmez benimkinin, o nedenle pekte sorun yaşamadım açıkcası..

Ya o dilde, istenmemek kötü şey yaa, benim oğlum evlendikten sonra benden cok uzakta yaşasın istemem mesela, gelin beni istemesin hiç istemem..:KK20:

Ben istenmemeyi istemem arkadaş:KK61:
Ama elbet bigun bizde istenmicez, kaçınılmaz son:KK42:
Her şeyin orta yolunu bulmak lazım...

Onu anladiginizi ama orada yasamak cocuk yetistirmek iastemediginizi daha batida bir buyuk sehire ve ailene yakin bir yerde olmak istediginizi soyleyin,
Ailesini hic agziniza almayin ,
Sonucta bati dogu farki bile cok buyuk bir sorun ,

eğer bir hata yaparda oraya gidersen yarın bu foruma 30 tane bdv konusu açarsın. ister darılsın ister kırılsın, senin bundan sonraki huzurun herşeyden önemli.

Konu Sahibi darılma ama seni herhafta sonu 4 5 saatlik yol yaptıran hasta kar kış demeden hafta ici çalışıp doğru dürüst vakit gecirmedigin plan yaparken ailesine göre hareket eden tüm aile Meclisi toplanıp kendi memleketine gitmenin ne kadar doğru olduğunu alttan alta empoze eden bencil egoist bir adamın kırılması ni ne kadar takiyorsun birsey söyleyeyim mi sen gitsen de kötü olucaksin gitmesen de ve bence sen gidicen sırf utanma belası na kusuruma bakma daha bu aile sana çok haksızlık yapar cünkü sen izin veriyorsun

Back
X