• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın memleketine yerleşme fikri

Her hafta sonu götürüldüğünüz yere birde temelli taşınayım mı diye sormanız çok tuhaf. Siz biliyorsunuz başınıza gelecekleri istediğiniz öyle bir hayat mı. Kocanızla onlardan Arta kalan zamanları mı geçireceksiniz. Yada besleme gibi maaile birlikte mi yaşayacaksınız. Hanımefendi bu hayatınızla ilgili çok ciddi bir karar eşimi kırmaktan korkuyorum nedir ya.

Birden düşündümde, bizde büyütüyoruz ve ilerde aynı durumları bizler yaşıcaz :KK51:
Bende çok yakında yaşamak istemezdim, (kendi ailem uzaktaysa) ama şuan kendi ailem benden çok uzakta ve eşimin ailesiyle aynı ilçede yaşıyorum hemde 11 yıldır :KK54:

Anladığınız üzre istemezdim ama yaşıyorum..:KK51:

Ama ben gidelim demeden ailesine gitmek aklına bile gelmez benimkinin, o nedenle pekte sorun yaşamadım açıkcası..

Ya o dilde, istenmemek kötü şey yaa, benim oğlum evlendikten sonra benden cok uzakta yaşasın istemem mesela, gelin beni istemesin hiç istemem..:KK20:

Ben istenmemeyi istemem arkadaş:KK61:
Ama elbet bigun bizde istenmicez, kaçınılmaz son:KK42:
Kaçınılmaz son değil. Neden istenmiyorlar? Bunun üzerine düşünmek lazım.

İnsanların karşı tarafa kesinlikle saygılı olması lazım. Mesela gelin bir insandır, beyni vardır, bazı şeyleri isteyip istememe hakkı vardır, kendine göre kariyer planı yapma ve çocuğunu istediği şekilde yetiştirme hakkı vardır gibi...

Bunları ve benzerlerini geline hak görmeyen erkek ailesi istenmemeye mahkumdur kanımca.

Oraya yerleşmeyi kabul ederseniz daha ölene kadar oradan çıkamazsınız. Kavga edin, anne babanızı devreye sokun, daha başka elinizden ne geliyorsa yapın. Mesele Erzincan meselesi değil, eşinin ailesinin olduğu şehirde yaşama meselesi! Çok uyanık olun, eşiniz size türlü çeşit şeylerle gelecek. Aile büyüklerinizi devreye sokun. Bırakın ortalık ayağa kalksın!

Ben sizin diğer konunuzu da okumuştum, anlamakta da güçlük çekiyorum.
Neden bu kadar ezik davranıyorsunuz? Aman kırılmasın, aman ailesi üzülmesin....
Kendi ailenizin bu durumdan-her hafta sürüklenmekten bahsediyorum-ya da ailenin yaşadığı ile yerleşmekten falan haberleri var mı? İç güveylikmiş... pehhh... lafa gel... valla konularınızı okudukça sinirleniyorum, neden kendinize bu muameleyi reva görüyorsunuz, karşı taraf bu kız üzülür mü, mutlu mu mutsuz mu diye hiç düşünmez zaten siz cici gelini oynadıkça...

Eski konundan hatırlıyorum. Senin problemin istediğini, istemediğini açıkça söyleyememek. Hala eşini, kırmaktan onu kaybetmekten korkuyorsun. Bir de eşine bak. O bunları düşünüyor mu? Doğumgününde dahi seni kendi memleketine götüren bir adam. O ne isterse söylüyor. Sen ona ve ailesine uyuyorsun. Bu sebeple aranızda problem çıkmıyor. Ama böyle ömür geçer mi?

Eşinle açık açık konuşmadıktan sonra bu konu da her fırsatta eşinin memleketine gitme konusu da kapanmaz. O kadar kesin görüyorum bunu.

Madem istemiyorsunuz sizde net tavrınızı koyun ortaya . Benim eşiminde zaman zaman memleket sevgisi tutardı ama o ne zaman konuyu açsa ben '' O zaman sen memleketine ben memleketime herkes öyle daha mutlu olacak demek ki'' deyip konuyu kapattırırdım. Sonunda orta yolu bulduk iki memlekete de eşit uzaklıkta oturuyoruz.:KK66:

Kaçınılmaz son değil. Neden istenmiyorlar? Bunun üzerine düşünmek lazım.

İnsanların karşı tarafa kesinlikle saygılı olması lazım. Mesela gelin bir insandır, beyni vardır, bazı şeyleri isteyip istememe hakkı vardır, kendine göre kariyer planı yapma ve çocuğunu istediği şekilde yetiştirme hakkı vardır gibi...

Bunları ve benzerlerini geline hak görmeyen erkek ailesi istenmemeye mahkumdur kanımca.
Katılıyorum efeniim ama yaşadığımız örnekler önyargı uyandırıyor Kv ye karşı..
Umarım önyargıyla yaklaşan gelinlere rastgelmeyiz..
Benimki tamamiyle empati.. sonuç olarak şuanda bende bir gelin'im..saydıklarınızın başıma gelmesini istemem tabii:kahve:

Benim de 2 kızımdan sonra oğlum oldu 4 aylık inş. Bende bu tür kaynanalardan olmam şimdi paylaşamiyorum ilerde şu gıcık tiplere dönmem diye düşünüyorum benim kV erken rahmetli oldu görmedim birşeyini bende onun izinden gidicem

Arkadaşım merhaba. Endiselerini cok iyi anlayabiliyorum... şöyle bisi var ikinizin hayatı.evet esinin işi ama birlikte yasayacaginiz yere sadece birlikte karar verirseniz sağlıklı bir sonuca varmış olur. Esin buna tek basina karar vermemeli. Suan iyiyken kotu olursunuz. Sonra esinle de kotu olursun cunku esinin ailesinin yaptigi seyler ona batmayacak hersey normal gelicek, sadece sen rahatsiz olacaksin. Evet tum gelinler, tum kaynanalar ayni degil. Zaten burada ki maksat cok yakin olup birseyleri tuketmemek.. suan ben de esimin ailesi ile ayni sehirdeyim. Esimin baska bi sehire tayin istemesi imkansiz gibi birsey. Ama ben istiyorum ona anlattim sonucta birlikte yasiycaz dedim. Benim ailem de istanbulda ne oraya tayin istiycez ne burada kalicaz. Baska sehirlere gidelim gezelim zaten tatillerde ailemizin yanina geliriz dedim. Mutlaka konus tatli tatli. Ama asla tayini istemesine musade etme

giderseniz de huzunrunuz olamzsa kirmis kirilmis olacxaksiniz zaten
en iysi simdi biraz alinmis olsun unutur zamanla gecer kirilsada

Ben o hataya düştüm. Pismanim
Sakin esinin memleketine gitme
Boyle iyiyiz de
Israr ederse ben de benim ailemin memleketini istiyorun ozaman de kabul etme asla
Ayrica esinin memlekwtinde tek mesele aile olmayacak cocukluk atkadasi mahalle arkadasi lise arkadasi derken bitmek bilmez biri dursa biri arar sana vakit ayirmayabilir
Bu hataya dusme lutfen sonra cok üzülürsün

Ben o hataya düştüm. Pismanim
Sakin esinin memleketine gitme
Boyle iyiyiz de
Israr ederse ben de benim ailemin memleketini istiyorun ozaman de kabul etme asla
Ayrica esinin memlekwtinde tek mesele aile olmayacak cocukluk atkadasi mahalle arkadasi lise arkadasi derken bitmek bilmez biri dursa biri arar sana vakit ayirmayabilir
Bu hataya dusme lutfen sonra cok üzülürsün
Haklısın tamam sağol

Her hafta sonu götürüldüğünüz yere birde temelli taşınayım mı diye sormanız çok tuhaf. Siz biliyorsunuz başınıza gelecekleri istediğiniz öyle bir hayat mı. Kocanızla onlardan Arta kalan zamanları mı geçireceksiniz. Yada besleme gibi maaile birlikte mi yaşayacaksınız. Hanımefendi bu hayatınızla ilgili çok ciddi bir karar eşimi kırmaktan korkuyorum nedir ya.
Haklısın başıma gelecek olan belli

Ben sizin diğer konunuzu da okumuştum, anlamakta da güçlük çekiyorum.
Neden bu kadar ezik davranıyorsunuz? Aman kırılmasın, aman ailesi üzülmesin....
Kendi ailenizin bu durumdan-her hafta sürüklenmekten bahsediyorum-ya da ailenin yaşadığı ile yerleşmekten falan haberleri var mı? İç güveylikmiş... pehhh... lafa gel... valla konularınızı okudukça sinirleniyorum, neden kendinize bu muameleyi reva görüyorsunuz, karşı taraf bu kız üzülür mü, mutlu mu mutsuz mu diye hiç düşünmez zaten siz cici gelini oynadıkça...
Neden pasif kalıyorum bilmiyorum. Ailesini tercih edip hadi yollarımızı ayıralım dese ne olcak

Eski konundan hatırlıyorum. Senin problemin istediğini, istemediğini açıkça söyleyememek. Hala eşini, kırmaktan onu kaybetmekten korkuyorsun. Bir de eşine bak. O bunları düşünüyor mu? Doğumgününde dahi seni kendi memleketine götüren bir adam. O ne isterse söylüyor. Sen ona ve ailesine uyuyorsun. Bu sebeple aranızda problem çıkmıyor. Ama böyle ömür geçer mi?

Eşinle açık açık konuşmadıktan sonra bu konu da her fırsatta eşinin memleketine gitme konusu da kapanmaz. O kadar kesin görüyorum bunu.
Doğru diyosunuz

ben sizi hala çözemedim, diğer konuyu açalı 2 ay olmuş o zaman kk dan tavsiye istemiştiniz. her zaman konuşacağım, konuşacağım diyordunuz biri sorunca da hayır hala konuşamadım diyordunuz.. hatta ben de yorum yapmıştım. en son konunuza baktığımda hala konuşamadığınızı gördüm. Yapamadığınız şey konusunda neden bu kadar tavsiye istiyorsunuz anlamıyorum , yine yeni konu ve benzer problem. açıkçası artık sizi gerçekçi bulmuyorum

Kocamla 1 senedir evliyiz. İkimizin memleketleri farklı. Memleketlerimizin arasında 18 saatlik uzaklık var. Şuan kocamla onun memleketine 3 saat uzaklıkta yerde yaşıyoruz. Kocamın ailesi içli dışlı olmayı severler. Kocam memleketine tayin istemek istiyor. Ailesi ile fazla içli dışlı oluruz kendimize ait yaşantımız olmaz diye ben istemiyorum. Sürekli gelip gitmek isterler herşeyi birlikte yapmak isterler kocam mesafe koyabilcek biri değil. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kocamla konuşsam istemediğimi söylesem ailesini istemiyo gibi olursam diye korkuyorum
korkunun ecele faydası yok.
şu an çanta gibisin. oradan oraya sürüklüyor seni.
eşinin memleketine taşınınca paspas olursun. gelen geçen ezer seni.

zaten şu an ne eşin ne ailesi seni insan yerine koymuyor. o zaman hiç umursamazlar.

• Beğen
Reactions: anu
ben sizi hala çözemedim, diğer konuyu açalı 2 ay olmuş o zaman kk dan tavsiye istemiştiniz. her zaman konuşacağım, konuşacağım diyordunuz biri sorunca da hayır hala konuşamadım diyordunuz.. hatta ben de yorum yapmıştım. en son konunuza baktığımda hala konuşamadığınızı gördüm. Yapamadığınız şey konusunda neden bu kadar tavsiye istiyorsunuz anlamıyorum , yine yeni konu ve benzer problem. açıkçası artık sizi gerçekçi bulmuyorum
ben de fake diye düşünüyorum artık.
çalışan bir kadın bu kadar ezik olamaz, olmamalı.

Back
X