• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamla ilişkim hakkında yardıma ihtiyacım var

Merhabalar,
Bütün yazılanlara cevap vermek istiyorum;

Öncelikle Ayşe Armanın yazısını daha önce okumus ve orada kendimi bulmuştum. İnsanın kendi kendine böyle şeyler demesinden hoslanmam ama eşimle hayatlarımızı özetleyecek olursak. Her ikimizde alanlarında en iyi olan okullardan mezunuz. İkimizde çok iyi işlerde çalışıyoruz. Kendi evimiz, her ikimizinde arabaları, çok faal sosyal hayatlarımız var. Yazlarımızı ve kışlarımızı hiç aksatmadan süper tatiller yaparız, ortak ilgi alanlarımız var, kayak yaparız, dalarız. Dışarıdan bakan insanlar bizi nükemmel çift olarak görüyorlar.
Yürürken el ele tutusuruz, işe giderken, eve gelince, yatarken ..... öpüşmeden asla ayrılmayız...
Hayatımızda tek eksiğimiz bu...

Bu arada 16 aydır yapmıyoruz bunun 8 ayında hamileydim diye kendimi avutuyorum sanki hamileyken yapılmaması normal bir durummus gibi:(((

Bu arada son 16 aydır degil ama öncesinde eşimle bu konuyu konustum, "tamam" dedi, "düzelecek" dedi üstüne 1 er kez yaptık sonra yine aynı tas aynı hamam.

Bu arada evlenene kadar öyle evlendikten sonra böyle mantığıda bana ters geliyor çünkü zaten biz evlenmeden öncede birlikte oluyorduk...

Ve işin en kötü tarafı artık bende onunla birlikte olmak istemiyorum. Yani cok ihtiyac hissediyorum ama artık eşim beni hiç çekmiyor, çünkü o kadar ugrastım didindimki kendimi bu konuda bir bataklığa düşüp orada çırpınıp duran bir insan gibi hissediyorum ve artık çırpınmıyorum, o kadar yorgunumki neredeyse yardım ekibi gelse kolumu kaldırıp ipi tutacak halim yok.

Çok mutsuz ve umutsuzum. Bir tek bu sebeple yuva yıkılırmı bunu düşünüyorum, eşimi seviyorum. Ama bir yandanda hormonlarım düzenli olarak çalışıyor, kafamdan bu düşünceyi atsam bile bedenimden atamıyorum:((

Birlikte bir uzmandan yardım alın derim.
Kendi başınıza çözülcek gibi durmuyor bu sorun

çoğu arkadaşımızın dediği gibi beraber bi uzmana gidin evlilik terapisine gidin kendi başınıza bişiy yapmayın yardım al baktın ölede olmuyor ozamn son kararın boşanma olsun ama elinizden geleni yapın önce

peki bir soru daha; siz gercekten terapinin faydası olabilecegini düşünüyormusunuz???
Aranızdan kac kişi daha önce bir psikoloğa gitti??? yanlış anlamayın, ben kardesim vefat ettiğinde uzunca bir süre gittim ama inanınki para ödemek haricinde bana verdiği hiçbirsey olmamıstı, kaldı ki gittiğim ıstanbul daki en ünlü psikologdu.

Ama tabii yinede denemekte fayda olabilir.

Belki bir sorunu vardır canım...
Bilmeden etmeden boşanmaya kalkma derim...
Konuşmaya çalış neden öyle olduğunu anlamaya çalış...
Dediğin gibi cinsellik herşey demek değildir...

haklısın hiç psikoloğa gitmedim ben ama bilmiyorum sadece yol göstermekti amacım

bende bir dönem aynı sorunu yaşadım hamileliğim çok sıkıntılı geçtiği için son 2 ayda hiç beraber olmamıştık doğumdan sonrada kırk meseleleriyle falan beraber olmadık kırkım falan geçince hamilelik öncesinde hergün beraber olmak isteyen adama baktım haftada bir kere ya istio ya istemio önce bişi demedim bu böyle 1 ay kadar sürdü daha sonra konuşmaya karar verdim benimi istemiosun yada bir problemmi var die yok falan dedi ama biraz ısrar edince herşeyi anlattı eşim benim doğumuma girmişti dediğim gibi hamileliğimde çok sıkıntılı geçmişti hergün 10 kere kusuordum hamileliğim boyunca en sonda doğumda benim ne kadar korktuğumu ve karnımın kesildiğini görünce bütün bunların onun suçu olduğu birdaha yapmazsa benim acı çekmeyeceğimi düşünmüş oturduk güzel güzel konuştuk çocuk doğurmayı benim isteiğimi hamileilikte yaşadıklarımın onun suçu olmadıgını ve cinnselikkten sadece onun hoşlanmadığı anlatark bu durumu çözdüm sonuçmu o gece ve diğer gecelerde tepemden inmedi horoz gibi:D o 4 ayın acısını fena çıakrdı:D doğum erkekleri çok etkilio canım seninde eşinin problemi bu olabilir

zor bir durum ama kendi haline birakilarak cözülmeyecegi ortada
tedavi görmek zorunda esinizle acikca konusun
o kendisindeki sorunu biliyordur ona göre tedavi yöntemleri aramali
16 ay uzun bir süre dile kolay madem siz elinizden geleni yaptiniz
artik top esinizde ya oda biseyler yapicak yada ikinizde bir cikmaza giriceksiniz
aldatma yoksa kesin bir saglik sorunu var esinizde allah yardimciniz olsun

çok farklı bir durum sanma birçok kişi yaşıyor bu sorunu

inan zaman içinde konuşarak çözülüyorda

eşin belki büyük bir sorunun içinde olabilir açıklayamadığı

belki bu konuyu kafanda sorunmuş gibi görmekten vazgeçsen eşinde rahatlar

sen sorun ettikçe sana yetmediğini düşünüp daha çıkmaza giriyor olabilir

erkekler yetmediğini zannetmeye başladıklarında başaramayacaklarını ve mutlu edemediklerini düşündükçe uzaklaşmayı tercih ediyorlar

bu yüzden birde bunu sorun olarak görmekten vazgeçerek bir denersen belki çözülür

Bir yerde okumuştum ne kadar doğru bilinmez tabi...
Hayatın her alanında doya doya yaşayan insanlar zaman içerisinde bir bıkkınlık içerisine giriyorlarmış her şeyi yaşadıkları içinde zamanla bunlardan kaçma ihtiyacı duyuyorlarmış .
Yaşadıklarım bana yeter diyip köşesine bile çekilen bir grup insanlar varmış buna seks hayatıda dahilmiş.

peki bir soru daha; siz gercekten terapinin faydası olabilecegini düşünüyormusunuz???
Aranızdan kac kişi daha önce bir psikoloğa gitti??? yanlış anlamayın, ben kardesim vefat ettiğinde uzunca bir süre gittim ama inanınki para ödemek haricinde bana verdiği hiçbirsey olmamıstı, kaldı ki gittiğim İstanbul daki en ünlü psikologdu.

Ama tabii yinede denemekte fayda olabilir.

Ben daha önce bir psikoloğa gittim. Çok sıkıntılı olduğum bir dönemdi. Bir sürü başka başka anlamsız sorunları, birbirinden farklı ama bir araya geldiğinde dağ gibi yıpılan sorunları birbirine katıp karıştırıp depresyonun eşiğinde dolaşıyordum. Çocukluğumdan gelen şeyler vardı, o dönem yaşadığım beni sarsan kötü deneyimler filan.
Neyse uzatmayayım. Çok yararlı oldu benim için. Bana kendime bakmayı öğretti. İçime nasıl bakarsam daha güzel göreceğimi öğretti. Ve sadece o döenmde değil, sonrasında kendimi sıkıntıda hissettiğimde aynı bakış açısını kullanarak nasıl daha kolay başedebileceğimi öğretti.
Ama iki şey şart, biri doğru zamanda, hazır olarak gitmek. Çünkü terapi şunu sağlıyor: Siz kendinize hangi soruları sorarsanız sorunun üstünü örtmeden kaynağına inersiniz ve soruya dürüst yanıt verebilme yürekliliği nasıl gösterilir? İkincisi de doğru terapist. İstanbul'un en ünlüsü filan değil; sizin gerçekten iletişim kurabildiğiniz biri olmalı. Sizi anladığını hissetmelisiniz. Yani kendinizi onun üzerinde çalıştığı bir obje gibi görmemelisiniz. Bu anlamda amatör ruhlu olmalı.
Bir de son bir tespit naçizane. Siz vefat gibi büyük bir acı sonrası gitmişsiniz. Bu durumda işe yaramaması normal. Acınızı tazelemek için söylemiyorum da, öyle bir acıyı içinizden söküp alacak bir terapi yoktur, olmamalı da.
Ama hayatın akışıyla başetme konusudna ben çok faydalandım. Umarım siz de yararını görürsünüz.

canım bende gerçekten hormonal bir sorun yoksa büyük bir problem bu...
sen de çözemezsin eşinin bunu kendisi çözmesi gerekiyor...
16 ay dile kolay...az bi süre değil ki psikolojik olsun...
nekadar psikolojik te olsa insan doğası bu psikolojiyi bırakın bedensel olarak bişeylere ihtiyaç duyar...

bu mesajı akşam eşime okuttum.ilk tepkisi atıyor yalandır dedi.belki ama ya doğruysa bi erkek neden böyle yapar dedim..verdiği cevaplar sırasıyla;

1.başka bi kadın var ve o kadına aşık eşiyle ilişki yaşarsa diğer kadını aldattığını düşünüyordur.
2.ciddi bi sağlık problemi var doktora gitmekten korkuyor eşinden ve ailesi duyunca onlardan utanırım diye düşünüyor seks yapmayarak herşeyi zamana bırakıyor
3.seks sırasında eşini istemediği bi şekilde gördü.her erkeğe göre deişir mutlaka ama misal gaz çıkardı,bi anda eşinden kötü bi ten kokusu geldi,adetli iken hoşuna gitmeyen bi şekilde gördü vs vs vs kişiye göre deişir.
4.sağlık sorunu yoksa bi erkek 16 ay seks yapmadan durmaz.kadın olmasada başka yollarla boşalır..

bunlar eşimin düşünceleri her erkek elbet bir deildir.aşağı yukarı burda yazılanlarda bu tarz şeyler.

işin çok zor mutlu bi evliliğin varmış allah bozmasın umarım en kısa zamanda sorununuz düzelir.

bu mesajı akşam eşime okuttum.ilk tepkisi atıyor yalandır dedi.belki ama ya doğruysa bi erkek neden böyle yapar dedim..verdiği cevaplar sırasıyla;

1.başka bi kadın var ve o kadına aşık eşiyle ilişki yaşarsa diğer kadını aldattığını düşünüyordur.
2.ciddi bi sağlık problemi var doktora gitmekten korkuyor eşinden ve ailesi duyunca onlardan utanırım diye düşünüyor seks yapmayarak herşeyi zamana bırakıyor
3.seks sırasında eşini istemediği bi şekilde gördü.her erkeğe göre deişir mutlaka ama misal gaz çıkardı,bi anda eşinden kötü bi ten kokusu geldi,adetli iken hoşuna gitmeyen bi şekilde gördü vs vs vs kişiye göre deişir.
4.sağlık sorunu yoksa bi erkek 16 ay seks yapmadan durmaz.kadın olmasada başka yollarla boşalır..

bunlar eşimin düşünceleri her erkek elbet bir deildir.aşağı yukarı burda yazılanlarda bu tarz şeyler.

işin çok zor mutlu bi evliliğin varmış allah bozmasın umarım en kısa zamanda sorununuz düzelir.

eşini istemedigi şekilde görmesi ya da ter kokusu duyması,adetli görmek vb seyler istegi engellemez erkekler bunları asla takmaz bence eger isteklilerse...ben 2.şıkka katılyıroum ağlık sorunu var..

Ben aslında yazılanların hepsine katılıyorum

bir danısman yardımı alabiliriz, ama işin aslı 16 aydır bu konuda konusmuyoruz bile, eşim hersey o kadar yolundaymış gibi davranıyor ki acaba yapıyoruzda bende unutkanlık var yada normali bumu diye düşünüyorum:))) (bu arada bu kadar büyük sorunuma bile gülebiliyorum ya kendim kendime ne diyeyim)

Bir erkeğin buna inanmamasına inanın hak veriyorum çünkü eşimle evlendiğimde bakire degildim ve eşimde bunu beni tanıdığı ilk zamandan beri elbetteki biliyor ve kabul ediyordu. Ama önceki hayatımı düşününce bende bir erkeğin böyle olabileceğine yaşayana kadar inanamazdım. Kaldı ki bu yasadıklarımı hamileliğim öncesinde anneme anlatmıştım ve öz annem bile buna inanmamıstı. 16 aydır onlada bu konuda konusmuyorum. Zaten annem inanmıyor, inansada o "hersey cinsellik degildir, eşin dünyanın en iyi insanı" diyecek kafa yapısına sahip bir insan her kız annesi gibi. (Su an 8 aylık bir kızım var ve Allah korusun eğer onun başına böyle bir durum gelirse ben onu sonuna kadar desteklerim)

Bazen düşünüyorum şu an bebeğimi emziriyorum ve doğal olarak evin olur olmaz yerlerinde eşim kızımı mememe yapışmış bir halde görüyor, bunun hiçte cinsellik uyandırıcı bir görüntü olmadığına eminim. O yüzden su sıralar bende çok gıkımı çıkartamıyorum ama bu arada 8 aylık hamilelerin, yada 40 ının gecesinde zincirleri kıranları görünce sinirlerim bozuluyor. Bu arada tabii ben iyi tarafından bakmak istiyorum olaya ama zaten öncesindede aramızda cinsellik yoktu ki.

Bebeğimiz bile nasıl oldu biliyormusunuz? Eşime bir bebek istiyorum onun için evlendim dedim. Günleri sectik, ovulasyon testi aldık ve hamile kaldığım ay en çok birlikte olduğumuz aydı. Bir ayda hesaplanmış 3 kere!!! Tabii balayımızdan sonra. Balayımızda hergün 1 kere:)))))))))))))

Ben aslında yazılanların hepsine katılıyorum

bir danısman yardımı alabiliriz, ama işin aslı 16 aydır bu konuda konusmuyoruz bile, eşim hersey o kadar yolundaymış gibi davranıyor ki acaba yapıyoruzda bende unutkanlık var yada normali bumu diye düşünüyorum:))) (bu arada bu kadar büyük sorunuma bile gülebiliyorum ya kendim kendime ne diyeyim)

Bir erkeğin buna inanmamasına inanın hak veriyorum çünkü eşimle evlendiğimde bakire degildim ve eşimde bunu beni tanıdığı ilk zamandan beri elbetteki biliyor ve kabul ediyordu. Ama önceki hayatımı düşününce bende bir erkeğin böyle olabileceğine yaşayana kadar inanamazdım. Kaldı ki bu yasadıklarımı hamileliğim öncesinde anneme anlatmıştım ve öz annem bile buna inanmamıstı. 16 aydır onlada bu konuda konusmuyorum. Zaten annem inanmıyor, inansada o "hersey cinsellik degildir, eşin dünyanın en iyi insanı" diyecek kafa yapısına sahip bir insan her kız annesi gibi. (Su an 8 aylık bir kızım var ve Allah korusun eğer onun başına böyle bir durum gelirse ben onu sonuna kadar desteklerim)

Bazen düşünüyorum şu an bebeğimi emziriyorum ve doğal olarak evin olur olmaz yerlerinde eşim kızımı mememe yapışmış bir halde görüyor, bunun hiçte cinsellik uyandırıcı bir görüntü olmadığına eminim. O yüzden su sıralar bende çok gıkımı çıkartamıyorum ama bu arada 8 aylık hamilelerin, yada 40 ının gecesinde zincirleri kıranları görünce sinirlerim bozuluyor. Bu arada tabii ben iyi tarafından bakmak istiyorum olaya ama zaten öncesindede aramızda cinsellik yoktu ki.

Bebeğimiz bile nasıl oldu biliyormusunuz? Eşime bir bebek istiyorum onun için evlendim dedim. Günleri sectik, ovulasyon testi aldık ve hamile kaldığım ay en çok birlikte olduğumuz aydı. Bir ayda hesaplanmış 3 kere!!! Tabii balayımızdan sonra. Balayımızda hergün 1 kere:)))))))))))))

Ya canım normalde de eşin cinselliğe pek düşkün değilmiş anlattığın kadarı ile..
Tamam bu olabilir yani her erkek her gece isteyecek diye birşey yok..
Hamilelik + lohusalık dönemini de geç ama yine de çok uzun bir süre..

Normalde erkekler bu dönemde hamilelik+lohusalık bitse de normal periyodumuza dönsek:jeyyar: diye iki lafın arasında söyler dururlar ve de aynen öyle olur..

Anlattığına göre öncesinde yoğun olmasa da bir cinsel hayatınız varmış yani..

Bana sanki eşin hanilelik dönemi ile birlikte bir U dönüşü yapmış ve senden gerçek anlamda senden soğumuş gibi geliyor.
Nedenini bilemem..
Emzirmen, kendini salmış olman, başka bir kadın(olmaz deme:) vs vs vs..

Ama bu sorun bir şekilde çözülmeli.

Back
X