- 16 Şubat 2016
- 235
- 539
- 53
- Konu Sahibi melekler-engelchen
Bir erkek evlenince artık kendi ailesini kurmuş olur ve dolayısıyla öncelikli olarak kendi çekirdek ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak durumundadır. Eşinin, çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz bir erkeğin anne babasına yahut başka kimselere yardım etmeye çalışması bana kesinlikle çok yanlış geliyor. Burada birçok arkadaş konu sahibinin çalışmamasına rağmen kocasının parası üzerinde söz hakkı talep etmesini eleştirmiş. Buna kesinlikle katılmıyorum bir kadın ister çalışsın ister çalışmasın kocası evin geçimini sağlamak, ihtiyaçları karşılamak zorunda ve kazandığı her kuruşta karısının ve çocuğunun hakkı vardır. Çalışmayan kadınların bukadar hor görülmesini anlayamıyorum. Erkek para kazanıp geçim sağlıyorsa kadında ev işleri, temizlik, yemek, çocuk bakımı bunların hepsini yapıyor, bir evi idare ediyor yan gelip yatmıyor yani. Hatta kıyas yapacak olursak kadının sorumluluğu bence çok daha fazla erkeklere göre. Ve gerçekten çok merak ediyorum konu sahibini bu şekilde eleştiren arkadaşların başına aynı durum gelse yine aynı şekilde düşünecekler mi? Hiç sanmıyorum.