kocanız gizlice para biriktirip hep ailesine gönderse ne yapardınız. ?

Eşiniz kendi kazandığı parayı kendi ailesine yollamak istiyorsa yollar..bunu neden gizli yapıyor acaba diye oturup bir düşünmek lazım. Sizin tepkinizden kaynaklanıyor gibi..
Para yolladığı halde evini ihmal etmiyorsa sorun değil bence. .
Şaka yapıyorsun dimi

tamam gizli yapmasın da eşim annesine gidince 100 Tl bıraktı ise örneğin akşam bana bunu rapor etmez ki

etmemeli de zaten benim bütçe şartlarımda ama annesine 10000 TL verecekse atıyorum araba alınacakken onu bana tabii ki sormalı

yani eşin haber vemesi, bilgi vermesi sorması vs her biri somut olayda değerlendirilir, yani 3-5 hesabı gelire gidere ve özellikle paranın verildiği amaca göre değişir

zira burada ne konular var cebinde sabah 50 vardı akşam 30 vardı arada annesi doktora gelmişti onu gördü demek ki ilaç parasını vermiş diye

şimdi adam burada gizli mi yapmış oluyor kadın bunu bile kontrol ettiğine göre söylese zaten çıngar çıkacak da eşlerin de birbirlerinden habersiz bir miktar harcama hakkı da olmalı bence

Habersiz harcama başka bir şey
HEP göndermek ayrı bir şey ama

Bir kadın kocasının maaşında söz sahibi değil midir yani :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Bir kadın da böyle düşünüyorsa...
Soz sahibi derken ben calisirken odemem gerekenleri oder gerisini kendime harcardım.esimde hic karismazdi.simdi cocuklar oldu evdeyim.ihtiyaclarimi söylerim esim halleder.geri kalani istedigini yapabilir karismam.beni ve cocuklarimi mağdur etmedikten sonra.annesine de versn kardeşine sorun olmaz.bende anneme verirken ona soylemem gizlemekten degil sormaz parani nereye harcadin diye.

Bir kadın kocasının maaşında söz sahibi değil midir yani :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Güzellikle olduğu sürece söz sahibi olabilir. Ya da iki insan anlaşır birlikte tasarruf sahibi olmaya karar verirler tek yerden gelen para hakkında. Ancak o para adamın kazandığı paradır normal şartlarda. Tasarrufu da ona aittir.
Kadının bir problemi yoksa çalışması gerekir. Çalışmayayım, yan gel yat osman kıvamında takılayım ama kocamın her kuruşuna karışayım dememeli. Utanır insan en basitinden. Nasıl karısının maaşına el koyan adamlara karşıysak kocasının maaşına göz diken kadınlara da karşıyız.

valla bence de değildir

hatta sence de olmamalı

neden çılgınca okuduk çalışıyoruz

kendi hayatımız üzerinde söz sahibi olmak için

aynı şekilde kocalarımız da kendi hayatları üzerinde söz sahibi olmak için okudu çalışıyor vs vs

yani adam haftanın 6 günü bin bir dertle çalışsın ben onun maaşı üzerinde söz sahibi olayım bana ters

adam ailesine para göndermiş miktar vs bilmeden ilk yazılana göre yorum yapıyoruz

bana bakmak zorunda diyor kadınlar, ben çalışmıyorum o benim geçimimi sağlamalı, hadi buna da tamam diyelim ama o zaman nasıl tüm parasını bana harcamalı diyebiliriz ki

para adamın bana istediğini verir istediğini de kedilere süt alır

Eşinle konuşmayı denedinmi çok üzücü bi durum çünkü.. İhtiyaç halinde elbette yardım edecek etmeli ama bu alışkanlık olmamalı eğer eşiniz inatla yapıyor sizi kaale almıyorsa sende takma bol keseden harca istediğini al

Şaka yapıyorsun dimi
Yok valla saka degil.ben olsam eşime bunun hesabını böle sormaya utanırım. Sonuçta çalışıp kazanan o.ha ben çalışıyorsam ve adam bütün gelirimizı yolluyorsa açarım ağzımı. Ama burada karşı tarafı bilmiyoruz. Belki ihtiyaç durumu söz konusu.yada konu sahibi cimri bilmiyoruz.

tamam gizli yapmasın da eşim annesine gidince 100 Tl bıraktı ise örneğin akşam bana bunu rapor etmez ki

etmemeli de zaten benim bütçe şartlarımda ama annesine 10000 TL verecekse atıyorum araba alınacakken onu bana tabii ki sormalı

yani eşin haber vermesi, bilgi vermesi sorması vs her biri somut olayda değerlendirilir, yani 3-5 hesabı gelire gidere ve özellikle paranın verildiği amaca göre değişir

zira burada ne konular var cebinde sabah 50 vardı akşam 30 vardı arada annesi doktora gelmişti onu gördü demek ki ilaç parasını vermiş diye

şimdi adam burada gizli mi yapmış oluyor kadın bunu bile kontrol ettiğine göre söylese zaten çıngar çıkacak da eşlerin de birbirlerinden habersiz bir miktar harcama hakkı da olmalı bence
Kesinlikle katiliyorum.

sıkışırken vermesi ailesinin de sıkışık olduğunu gösterebilir.

kendi çok zor durumdayken de veriyorsa bekle madem maddi olarak bir tokat yesin onlardan, kendi sıkışık olsun istesin de vermesinler , yoksa o zamana kadar verecektir.. yanlış yapıyor da nasıl anlatacaksın bunu ona.

Hem çalışma, hem adamın binbir emekle kazandığı parada ailesi konuyken söz sahibi olmaya kalk. Benim aklımın almayacağı bişey bu.
herkes çalışma konusunda şanslı olmayabilir ya da tercih etmeyebilir. Bu adam yuva kurarken kendi ailesi olacağını idrak etmemişse sorun kadının çalışmaması mı ? unutmayalım artık evli bir erkeğin ailesi öncelikle eşidir. söz sahibi tabi olur o zaman çocukları için ilerisi içinde birikim yapmasın onlarda çalışmıyor herkes kendi parasıyla ayrı takılsın !
ha kafe ve kuaför de getirisi yoksa kapatıp başka işe girsinler.. herkes bilir kendi işinin patronu olmayı ! el işçisi olmamayı.. koca ailenin yükünü bir kardeş çekmemeli.
belki evine sorumluluğunu yerine getiriyordur ama bir kademe daha üst yaşamak varken, rahat harcamak varken niye hep başkaları için sıksın bütçeyi !

Kendi harçlığından kısıp yolluyorsa bişey demem demek ki ihtiyaçları olduğunu düşünmüş şayet ben öyle yapıyorum :)

Kuaför dükkanı ve kafeden bahsedilmiş. Bunların gelir getirip getirmediğini ya da ne kadar getirdiğini bilmiyoruz. Ticaret zor iştir, belki sıkıntılı bir durum var ortada. Yani dükkan var sıkıntıları yok demek değil. Sanmıyorum ki sıkıntı içinde olmasalar adam gizli gizli göndersin, kendinden kıssın.

Muhtemelen konu sahibi bu duruma çok tepkili olduğu için eşi gizlemek zorunda hissediyor. Mutlaka öncesinde yaşanan olaylar vardır bu konuyla ilgili.
Yada bir esyanin makinenin taksidi odemeyi falan.ustlendi esi olabilir

Yok valla saka degil.ben olsam eşime bunun hesabını böle sormaya utanırım. Sonuçta çalışıp kazanan o.ha ben çalışıyorsam ve adam bütün gelirimizı yolluyorsa açarım ağzımı. Ama burada karşı tarafı bilmiyoruz. Belki ihtiyaç durumu söz konusu.yada konu sahibi cimri bilmiyoruz.
Konu sahibi cimriyse bilmem ama kimse kimseyi enayi yerine koyamaz bi çok kişi sende çalış demiş ama ev durumu zorsa kadının çalışması belki de ucu ucuna yetecek fahat ferah Bi hayat yine yaşamayacak bunu istemesi suçmu yani duşunsene emeklilik ,kuaför,ve kafeden gelen para onlara yetmiyosa bi maaşta bana yetmez

çalışıyorum.Kendim bildim bileli çalışırım. Eşim evlenirken ailesinden kaynaklı çok büyük bir borçla geldi zaten, onun kredisini ödediği için ev kredisi bana kaldı.Eyvallah. Ama bende öğreniyorum ki eşim kendi borçlarını kapamak yerine hala ailesine para tıkıştırıyor. Çalışmıyorsun karışamazsıncılar; eğer karşı taraf yüzsüzse ,istersen yüksek düzey çalışan ol senden ne koparırsam kardır mantığıyla yaklaşana gül mü uzatacaksınız? benim eşimin ailesine de 5 maaş giriyor eve ama hala yok yok yok.Kendi eşim ve konu sahibinin eşi için diyorum, sinir olmakta haklısınız.Bu admalar eşek olduğu sürece de semer vuranları bitmeyecek.

Konu sahibi cimriyse bilmem ama kimse kimseyi enayi yerine koyamaz bi çok kişi sende çalış demiş ama ev durumu zorsa kadının çalışması belki de ucu ucuna yetecek fahat ferah Bi hayat yine yaşamayacak bunu istemesi suçmu yani duşunsene emeklilik ,kuaför,ve kafeden gelen para onlara yetmiyosa bi maaşta bana yetmez
Evet ama konu sahibinin kocası da herhalde o kadar enayi olamaz.kendi ihtiyaçlarını düşünmeyip sıkıntıyı göze alacak kadar umarsız değildir herhalde.hem bunu herzaman mi yapıyor?hem ne kadar yolluyor gibi sorularda var.ve gizli ise konu sahibi nerden öğrenmiş?biraz tuhaf geldi konu sahibinin durumu bana..

herkes çalışma konusunda şanslı olmayabilir ya da tercih etmeyebilir. Bu adam yuva kurarken kendi ailesi olacağını idrak etmemişse sorun kadının çalışmaması mı ? unutmayalım artık evli bir erkeğin ailesi öncelikle eşidir. söz sahibi tabi olur o zaman çocukları için ilerisi içinde birikim yapmasın onlarda çalışmıyor herkes kendi parasıyla ayrı takılsın !
ha kafe ve kuaför de getirisi yoksa kapatıp başka işe girsinler.. herkes bilir kendi işinin patronu olmayı ! el işçisi olmamayı.. koca ailenin yükünü bir kardeş çekmemeli.
belki evine sorumluluğunu yerine getiriyordur ama bir kademe daha üst yaşamak varken, rahat harcamak varken niye hep başkaları için sıksın bütçeyi !

Çalışmayı tercih etmiyorsa eşinin kurallarına tabi olacak demektir. Bunu en baştan kabullenmiş olur. Aile konusunda öncelik olmaz. Ne ailemi bir adım öne alabilirim ben ne eşimi. İki taraf da ailemdir çünkü.
Kardeşiniz var mı bilmiyorum, biz dört kardeşiz. İkisi ticaretle uğraşıyor. Zaman zaman sıkıntıları oluyor. Ve ben o sıkıntıdan haberdarsam elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışırım. Kurulmuş bir iş yeri öyle ha deyince kapatılmaz. İlk yıllar sıkıntılı geçer, destek olmak lazım. Eşimin ablasının kurduğu iş yeri 10. yılında doğru düzgün gelir getirmeye başladı. 12. yılda ikinci şube açıldı. Biz ona en başta kapat demeliydik sizin bakış açınıza göre. Ama aksine arkasında olduk, destek verdik çok çok iyi duruma geldi. Kardeşlik böyle bişey.

Back
X