Çalışmayan bir kadınım. Çalışan bir kadın olarak yazmadım bunu. Eşimin kazancı hakkında tasarruf sahibi olduğumu düşünmüyorum. Fikrimi söyleyebilirim ancak. Ama ona harcama, bunu alma, şuna gönderme gibi bir hakkı kendimde görmüyorum.
Hayat müşterektir, kadın çalışmayabilir bu durumda evin ihtiyacını erkek karşılar. Bu kadına ödül değil olması gerekendir. Ama adamın da kendi maaşından nereye ne gönderdiğine, ne aldığına kendine ne kadar ayırdığına kadının karışma hakkı yoktur. Kadın çalışıyorsa erkeğin de bunlara karışma hakkı yoktur. Hayat bu şekilde müşterek olur ancak. Sen kazan ben harcayayım, her şey kontrolümde olsun diyerek değil.
çalışmıyomusun sen:))
ben çalışan olarak seninle aynı fikirde değilim.
ne ilginç oldu:))
açıkcası konu sahibi durumunu tam detaylı yazmamış.
ama sıkıntıdayız demiş ve hep gönderiyor demiş.
bu durumda kendi ailesini eşini yoksun bırakıp düşüncesizce harcama yapma hakkı yoktur erkeğin.
kaldı ki karşı tarafın mağduriyeti de yokmuş.
ya böyle salak şaşkın erkek çok fazla sephoraa.
yapma,kendi kazanıyor naparsa yapsın denilebilir mi.
kadın çalışmıyor olabilir veya bir dönem için çalışmıyo olabilir.
eşi elindeki paranın kıymetini bilmeyen har vurup harman savuran biri ise yine de kendi parasıdır mı diyoduk.
hayır o zaman hepimiz adama saydırıyoruz.
şimdi burda niye hakkında bişey bilmediğimiz adamı haklı görüyor olduk ki anlamadım.
kadın sıkışığız dediği halde tekrar ediyorum.
ayrıca cidden merak ettim benzer bir durumda olsan,eşin tarafından mağdur edilsen yine de eşimin kendi parasıdır mı dersin ve de susarsın.
açıksacı geliriniz yeterli dzüeyde ve eşin istediği gibi yardımını da yapabilecek durumda ve aynı zamanda seni ve evini de mağdur etmeyecek durumuda.
ya aksi olsaydı,ya mağdur edilen olsaydın ne düşünürdün.