kocanız sürekli kardeşlerine para gönderiyorsa

ben hem çalışıyım bişeyler sahibi olalalım diye yırtınıyım. hanımlaara abisi para göndersin.süsüne harcasınlar.bense eşine kıyamasın herşeyin mütevazisini tercih etsin.bi ara bende işe bile gitmek istemiyordum sırf bu yüzden ama eşim işi bırakmama asla müsade etmiyor.

Ay

nEn canim biz calisip birseyelr sahibinolalim birikim yapalim dyelim ama gtsinler kardeslerine harcasinlar o halde biz nden calisiyoruz bu konu benim hayatimdaki beni uzen suan en buyul konu canim abisininde bzinle ayni olmasini istemesi abisi okumamis esim okumus onlarin cocugu var bzim yok e cocuk olmadan brikim yapalim dmi ama yok abisi bizle aybi seviyede olmaliymiss ahhh ahhh buna nasil cozum bulucaz yaa eltim yatsin aksama kadar ben calisim ama ayni durumda olalim

Cnm esim abisiyle ayni parayi aliyor
maaşımı eşime veriyorum.ve yapımda tutumludur malesef har vurup savuramıyorum çünkü yokluğunda ne demek olduğunu biliyorum.çevremdekiler kızıyor sen yemezsen yerler diye...

Bayanlar kafama bir şey takıldı, eşlerinizin anne ve babası sağ mı?
Özellikle aynı imkana sahip olmalı, aynı maaşa sahip olmalı, diyen, acaba sorumluluk mu hissediyor?
Ondan mı böyle yapıyor?

herkesdeki sorunlar sanırım ! benm eşimin aileside düğünümüze 5 kuruş harcamadı . üstüne üstelik düğündeki tüm takıları bilezik hariç aldılar ! daha sonra eşim benden gizli 2 bilezik verdi ailesine . 3 ay oldu haala geri verilcek o 2 bileziğim sözde. kardeşlerine sürekli harçlık verir. . nefret ettiriyorlar !

herkesdeki sorunlar sanırım ! benm eşimin aileside düğünümüze 5 kuruş harcamadı . üstüne üstelik düğündeki tüm takıları bilezik hariç aldılar ! daha sonra eşim benden gizli 2 bilezik verdi ailesine . 3 ay oldu haala geri verilcek o 2 bileziğim sözde. kardeşlerine sürekli harçlık verir. . nefret ettiriyorlar !

aynen öyle nefret ettirdiler

yeni evlisiniz.eşinizin ailesi evlendiğinizde maddi hiç biir destek sağlamadığı gibi ailesi sürekli eşinizden para istese ne yaparsınız.

Benim babam 55 yaşında, yıllardır defalarca uyarmamıza rağmen gizli gizli kardeşine para gönderir. Her ne kadar saklasa da biz gönderdiğini bir şekilde öğreniyoruz. Amcamın memur 2 kızı var, damatları var. Onların huzuru bozulmasın tatsızlık çıkmasın diye kızı ve damatlarından istemez. Babam da enayi gibi annemin kardeşimin hakkı olan paradan yardım yapar amcama.

Ah canim ya benzerlerini bende yasadim ben de calistigim halde kendime birşey alamazdim borç var falan filan diye baktim ki gorumceme akiyor o paralar hatun kendine 300 400 tllik ayakkabılar aliyor sinirden tepindim simdi umrumda değil aliyorm da harciyorum da gizlice oğlum için birikim de yapiyrm oda borclariyla ugrasiyr napim uç senedir onu düşündüm de noldu koca bir sifir:@

zor durumlardadır vefa borcudur . ayrıntı lazım

HİÇ ZOR DURUMLARI BİTMEZ.SÜSE GELİNCE ZOR DURUMDA OLMUYOLAR.BİR İNSANIN GERÇEKTEN İHTİYACI OLSA ÖNCELİK ALMASI GEREKEN ŞEYLER VARDIR.FAKİRLİĞİ ANLAYABİLİRİM ASLA KÜÇÜKSEMEM DE..FAKİRSE İNSAN AYAĞINA GÖRE UZATIR.BEN DURUMUM İYİYKEN ONLAR GİBİ TAKILMIYORSAM Bİ SORUN VAR DEMEKTİR.

Ah canim ya benzerlerini bende yasadim ben de calistigim halde kendime birşey alamazdim borç var falan filan diye baktim ki gorumceme akiyor o paralar hatun kendine 300 400 tllik ayakkabılar aliyor sinirden tepindim simdi umrumda değil aliyorm da harciyorum da gizlice oğlum için birikim de yapiyrm oda borclariyla ugrasiyr napim uç senedir onu düşündüm de noldu koca bir sifir:mad:

AYNEN DEDİĞİN GİBİ... ADAMLAR FAKİR AMA BENİM GİYMEDİKLERİMİ GİYER..BEN KIYAMAM BİŞİLER SAHİBİ OLALIM DİYE ADAMLAR KEYF SÜRSÜN İHTİYACIMIZ VAR DESİN.BEN KÖŞEYE ATAMIYORUM YAAA GİZLEYEMİYORUM SALAK KAFAM HERŞEYİN MAKBULUNU ALMAYA DEVAM EDİYORUM

ben hem çalışıyım bişeyler sahibi olalalım diye yırtınıyım. hanımlaara abisi para göndersin.süsüne harcasınlar.bense eşine kıyamasın herşeyin mütevazisini tercih etsin.bi ara bende işe bile gitmek istemiyordum sırf bu yüzden ama eşim işi bırakmama asla müsade etmiyor.

Şu erkek ailelerinin tutumundan nefftet ediyorum yiyiciler, benim eşimde bu güne kadar doğru dürüst birikim yapamamış ailesine vermekten. Ben de evlenirken herşeyin mütevazisini tercih ettim benim ailem de destek çıkmadı ama en azından benim babam da para istemez benden hiç bu güne kadar da istemedi. Eşim ailesi ve arkadaşı için borçlar altına girmiş evenmeden önce bilmiyordum bunları, evlendikten 2 ay sonra öğrendim. Benim halim daha kötü. Şimdi de birbirimizi yiyoruz ve ablası beni suçluyor kardeşine destek çıkmıyormuşum çok ilginç değil mi.Bileziklerimi verecekmişim eşime o da borçlarını ödeyecekmiş.İyi de o borçların benimle hiçbir alakası yok ki niye vereyim.Eşim de almak istemedi zaten.
Mütevazisini tercih ettim ve çok borcumuz olmasın abartmanın lüzumu yok gösterişe harcayacağıma daha akılcı yatırımlar yapayım dedim ama eşimin ablası senin yüzünden kardeşim dul gibi evlendi diye suçladı beni....çok sade evlenmisiz.o zaman yapsalardı ellerini ceplerine atsalardı biz borç harç evleneceğiz onlar da düğün yaptık diye ortaya çıkacaklar öyle mi...dul gbi de değildi güzel bir mekanda yemekli nikah yaptık çalgı çengi sevmiyorum yapmadım diye beğendiremedim.
Yerinizde olsam onun kardeşine ailesine yolladığı kadar ben de kendi aileme yolluyorum diye kenara para ayırırdım....

HİÇ ZOR DURUMLARI BİTMEZ.SÜSE GELİNCE ZOR DURUMDA OLMUYOLAR.BİR İNSANIN GERÇEKTEN İHTİYACI OLSA ÖNCELİK ALMASI GEREKEN ŞEYLER VARDIR.FAKİRLİĞİ ANLAYABİLİRİM ASLA KÜÇÜKSEMEM DE..FAKİRSE İNSAN AYAĞINA GÖRE UZATIR.BEN DURUMUM İYİYKEN ONLAR GİBİ TAKILMIYORSAM Bİ SORUN VAR DEMEKTİR.
işte bunlar hep değer tartışması , biliyor musun farketmiyorlardır bile durumu. belli etmezsen ölene kadar kendilerini haklı bulurlar.

aynı senin gibi düşünüyorum.ama eşim işten çıkmama müsade etmiyor.yakınlarım borca sok diyor yada sürekli kendine bişiler al diyor.benim yapımda öyle değil harcayamıyorum harvurup savuruamıyorum eşime kıyamıyorum sanki ben çalışmıyormuşum gibi.sadece gerekli şeyi alıyorum..ben kıyamıyorum ama başkaları kıyıyo eşime

Yok hya en iyisi kendi adına gizli gizli birikim yapmak, ömür çürütüyor öyle insanlar boşver onun sana kıymaması gerek.
Har vurup harman savurmasanda yatırım yap ondan habersiz ya da ailemin ihtiyacı var diye güya ailene para gönder.
O sıkışsın yetmedi yetişmedi diye uğraşsın.

Back
X