• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocası tek çocuk olanlar- Kaynanın oğluna fazla düşkünlüğü

Evet, beni anlayan birilerinin olması çok güzel. Arkadaşlarıma anlatamam dırdırcı gibi. Anneme hiç söyleyemiyorum üzülür diye. Neler hayal ederken neler görüyorum. Üstelik haklıyken haksız duruma düşüyorum. Dün akşam eşime söyledim yine beni yanlış anladı ben ne desem hep hatalıyım :(

bence bişi söleme, görmezden gel, hatalı olursun, bi süre idare et, eşin sana güvensin annemi atmaz diye , ozaman toparlanır

ya yok böyle bişey yaaa, herkes mi aynı kanılara varır, artık ben de konuşmayı yorumu kestim, dediğin gibi 5 te 1 e inmeye çalışıyorum,içten içe kudursam da, anlamıyor asla objektif bakmıyor,evlenmeden önce annesine benm için kızan adam evlendkten sonra onlara bi acıma bi merhamet modunda anlatamam, yanlarında olamadığı için kendimi suçluyor anlamış değilim, eşyalarının bi çoğu annesiglydi, tek tek lazım oldukça gitti aldu resmen, hala da var eşyaları orda.
asla anlamıyolar,anlamak hatta dinlemek bile istemiyolar ailesyle ilgili eleştirileri.
boşuna yorum yapıp da kendini haklı çıkarmaya çalışma, yorulduğunda ve siniir harbi yaşadığınla kalıyorsun maalesef..

susuyorum üzülüyorum söylüyorum daha çok üzülüyorum. İçim içimi yiyor.Benim eşim de sizin eşiniz gibi olacak sanırım. Annesi onun gözünde melek. Herkesin annesi melek de ben bir şey yapmadan beni huzursuz ediyor. Annesine toz kondurmuyor gerçeği kabullenmiyor bir de üstüne darılıp gidip yatıyor. Ben de tek başıma üzülüp duruyorum :(

yemin ederim aynısı banada yapıldı :) ayrı yazak hazırlandı. biz tabi aynı yatakta yattık.sabah gelmişler biz uyurken.ikinci yatak vardı ya dediler.biz ayrı yatamayız dedik bizde.ertesi gün tek bi yatak yapıldı. evliliğimin başından beri eşime tabak dolusu konuluyosa bana avcum kadar konur ki ben şuan hamileyim. eşim cık cık anne x'e niye bu kadar az koydun der. salata var ortada ondan yesin bolca der anneside.eşimde alır tabağının yarısını bana boşaltır. bence üzücü bişey ama tabi konumu okuduysan ben bişey demem hiç.önüme konulanada razıyım yapılanlarada.kötü olmak istemem asla. o yüzden hiç müdahele etmedim. eşim fazla yesin daha cok mutlu olurum ben. ama tabi annelerden böyle bişey görmek insanı çok çok kırıyo :)

Evet gerçekten çok üzücü. Sanki ben sığıntıyım. Ailem kvlere geldiğinde bir hizmet bir güleryüz. Bana aman sen otur kalkma demeler. Eşimle gittiğimizde de aynen sizinki gibi sadece eşime hürmet, ben görünmezim :(

Evlenmeyen oğlanlara da itinayla kız bulunuyor. Onu ne yapıcaz :1:

Orasını da hiç anlamam zaten, bazıları vardır deli olur oğlum evlensin, ölmeden göreyim mürüvetini, torun seveyim diye ama bunu diyenler de yapacağından geri kalmaz ki?:44: Bir dengesizlik söz konusu.

Arkadaşım kayın validesi, ağlar oğlumun evlendiğini de gördüm ya, başka bir şey istemem diye, ama kıskanmayı da bilir. Bir kez tartışma çıkmış, kadın kendisi yanlış anlamışta sen kimsin ki oğlumu benden alacaksın! Oğlumu benden alamazsın diye bağırmış. :53:

Sen kendini gelinle ne diye bir yarış içine sokarsın, kendini gelinle mukayese edersin ki?

İçinden geçenlere bakar mısınız?
Yani her ne olursa olsun, çekememezlik yine oluyor mürüvetini görmek tek isteği olsa bile..

Sanırım kayın validelerin istediği; Eski düzen, hani eskiden evlenilirmiş ama gelinin bir söz hakkı olmazmış. Annenin lafı geçermiş, bunu istiyorlar herhalde.

Gidecek gelin, yemeği yapacak, koyacak önlerine kaldıracak, kocasına sırnaşmayacak, cinselliği görev gibi yapacak, amacı sadece o aileye torun vermek ve hizmet etmek olacak, gel diyecekler gelecek, git diyecekler gidecek, kendi ailesini unutacak, hep susacak, her şeye tamam diyecek. Gelin değil köle olmak bu.. :20:

1..eşine annesini kötüleme helede anne kuzusuymuş hiç yapma, senden soğur ''annem sana nasıl kötü bir gelin getirdim''diye annesine yapışır..altın kural!!
2..kv.eşinle ilgili bişey dediğinde (tereyağ sevmez fila)eşin ve annesi aynı ortamdayken sor ki seni yalancı durumuna düşürmesinler..
3..kvye.saygısızlık yapmak istemiyorsun kimse istemez yüz göz olmayı ama sen sustukça o evinizin huzurunu bozacak
3..şaka yollu sana soktuğu lafların cevabını ver..mesela ben ayrı yatak olayında ''anne zahmet etme 2.yatakla uğraşma biz ayrı uyuyamayız''diye gülerek söylerdim
4..eşinle onlardayken asla kv.ye bakma:)sen ona bakıp çekindikçe eşinden ayrı oturdukça o kendini zafer kazanmış gibi hissediyo..özellikle onun yanında eşinle gül şakalaş..kp.le sohbet et ama o yokmuş gibi davran..
5..içinden anne demek gelmiyosa deme...annelik öyle boş bir kelime değil hakedilmeli sevgi verilmeli ..deme bence sen alttan aldıkça altta kalırsın kv.tepene çıkar haberin olsun..

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

tek çocukların ailesi daha düşkün olur .. bende tekim ...
kakoş bir kayınvalideyse seni sade bulması normal .. onlar gelinlerinin süslü püslü olmasını ister .benim yengemde öyle .. kız giyinmesini bile bilmiyor yengem deliriyor yani .. her gün annaesiyle konuşması kötü birşey değil .. ama seni hor görmesi kötü tabi .. sende umursama sen umursadıkça üstüne gelir boşver gitsin ...

Ben ailemde gördüm Allah a şükür her tür kıyafetim vardı bekarken evime getirdim onları. Bir gün yola çıkacağız uzun yola eşim spor giyer genelde ben de öyle giyindim yolda rahat etmek için. Kv beni baştan ayağı süzdükten sonra niye bunu giydin yok mu senin kıyafetin dedi. Yola çıkıyoruz rahat etmek için giyiyorum dedim. Eşime dönüp gidip üstüne birşeyler alın dedi. Ben de gerek yok var benim kıyafetim dedim. Beni ezmeye çalışıyor. Güya eşime iyi görünüyor ama beni beğenmiyor.

her giydiğime üstün çok ince bu ince şu ince yalandan birşeyler uyduruyor. 1 kere de giydiğim bir şeye güzel demedi. bir kere de inadına lahana gibi giyindim bu sefer de oğluna yapışıp oğluuuum hasta olursun yavruuum niye giydirmedi seni bak o giyinmiş kalın kalın dedi. Şok oldum kaldım. Ben o yum. Adım sanım yok eşim de eşim değil çocuğum sanki.

kızlar,kaynanaya gittiğinizde niye hizmet bekliyorsunuz:26:

kendi yatağınızı pekala yapabilirsiniz,yemek çay servislerini de yapabilirsiniz,böylece bana az koydu,oğluna çok koydu derdi olmaz:34:

Çok değişik model kv var.Çeşit çeşit seç beğen al :1:
Sizin ki bu model, eşinizin annesi kesinlikle değişmeyecek
ama eşiniz zamanla değişecek yavaş yavaş anlayacak acele yok.Eşini
kendinden soğutma dırdır (erkek tabiri ) yapma ki daha çok savunmaya geçmesin.
KV siz hakettiğiniz için bunları yapmıyor siz kendinizi üzmeyin ben çok iyiyimde
o niye böyle yapıyor diye kendinizi yıpratmayın.Kadınların yapısında bu var ruhu yaradılışı böyle
olduğu için yapıyor.Size özel değil
Ne melek anneler gördüm gelini görünce bambaşka bir insan olan.
Çok iyisi varsa da ben henüz çevremde rastlamadım.
Daha çok yeni evlisin biraz sabır diyorum ben size.

Son düzenleme:

kendi yatağınızı pekala yapabilirsiniz,yemek çay servislerini de yapabilirsiniz,böylece bana az koydu,oğluna çok koydu derdi olmaz:34:

Mesele az ya da çok yemek değil ki, küçümsenmek. Görmezden gelinmek.

Mesele az ya da çok yemek değil ki, küçümsenmek. Görmezden gelinmek.

belki de servisi senin yapmanı istiyor ve bu şekilde bir şeyler ima ediyor:34:

örneğin, ben yemekleri hazırlamışsam geliniminde en azından servisi yapmasını isterim:34:

Egem abla, farzet ki öyle oldu yemek üstüne gildildi vs. ya da kayın valide erken davrandı. Ya kim olursa olsun, bilmiyorum ama bizim gelinimiz olsa ben böyle olacağını düşünmüyorum. Ailemize sonradan dahil olanlar her zaman herkesten önceliklidir. Hatta benim anneannem, damatlarına yemeği daha fazla koyar, etin en iyisi, böreğin en kalın dilimi falan.. :1:

Egem abla, farzet ki öyle oldu yemek üstüne gildildi vs. ya da kayın valide erken davrandı. Ya kim olursa olsun, bilmiyorum ama bizim gelinimiz olsa ben böyle olacağını düşünmüyorum. Ailemize sonradan dahil olanlar her zaman herkesten önceliklidir. Hatta benim anneannem, damatlarına yemeği daha fazla koyar, etin en iyisi, böreğin en kalın dilimi falan.. :1:

bilemem o kaynana nasıl düşünüyor ama ben kaynanama gittiğimde yemek üstüne bile gitmişsem elinden alırım ben devam ederim servise.üstelik yüzlerce km uzaktan gittiğim halde:34:

Denemedim mi sanıyorsunuz? O evin hakimi o o ne derse o olur. Biz de yabancı olana daha çok hürmet ederiz ama bu durum tam tersi.

bilemem o kaynana nasıl düşünüyor ama ben kaynanama gittiğimde yemek üstüne bile gitmişsem elinden alırım ben devam ederim servise.üstelik yüzlerce km uzaktan gittiğim halde:34:

Bu bahsettiğin gelinlikten önce saygıdır zaten, ben misafir olduğum evler de çay servisinden, yiyecek içecek ikramlarına kadar ilgilenirim, orası ayrı. Benim dediğim farklı bir şey, neden böyle yani? Neden bir ayrımcılık söz konusu?

Valla arkadaşım bunun tek yada birden fazla çocuk olmasıyla pek alakası yok bana göre.benim eşim 3 erkek kardeşler,kayınvalidem en çok eşime düşkün.eltim bile biz evlendikten sonra demiş,en kıymetlin evlendi diye.nasıl olmasın ki eşim çarşı pazara çıkarmış,ev işlerinde de annesine yardımcıymış hep.ben bunun zararını değil de hep yararını gördüm tabi.annesine yapan karısına da yapıyor haliyle :))

Eşin dolduruşa gelmiyorsa şayet k.valideni tatlı tatlı kendine çekebilirsin bence.yemeklerini mi beğenmiyor ,gittiğinizde annecim ben senin gibi yapamıyorum ya bana da öğret,ya da fırsat buldukça yemeğe sendeyiz de mesela:))ona sadece kendi evladının değilde seninde muhtaç olduğun hissini ver.sık sık ara x neyi seviyor,asıl yapıyorsun sen diye sor ki oğlu için çırpındığını görsün.

Eşin işteyken k.valideni ara müsaitseniz x i arayıp size geleceğimizi söyleyeceğim de ki kendi rızanla ziyaret ettiğinizi anlasın.evet senin oğlun ama benim de kocam ve ben istediğim için sizdeyiz izlenimi vermiş olursun.eşinin gözünde de on numarasın böylelikle İnan.

Çalışmıyorsan arada k.validenle aktivite yapın.alışveriş,ev oturması vs.senede 3-5 kere bunları yaparsan bişey olmaz merak etme.hem böle böle birbirinize yakınlaşır, senin için de keyifli bi durum olabilir.

Eşine ailesi ile ilgili kötü bişey söyleme sakın.annesi sana göre laf mı soktu.aşkım annem böle söyledi acaba yanlış bi izlenim mi verdim, offf öyleyse çok üzülürüm tühh falan dersen kocanın gözünde sen bir meleksin artık.

Evet evlilik bir iş değil dolayısıyla stratejiye de gerek yok lakin yeni girdiğimiz,bizi tam tanımayan insanlara çeşitli yollardan kendimizi sevdirmek ve sayırdırmak zorundayız.takiii önyargılarımızdan kurtulana kadar.nitekim bizler bu yola kadın erkek baş koyduysak eğer adımlarımızı da ona göre atmalıyız.ben öle yapamam böle diyememle olmuyor maalesef.unutma yemek için savaşmak lazım , öle etliye sütlüye karışmadan bişey elde edilmiyor.karşında kötü varsa ezilir sinir hastası olursun,iyi varsa da suistimal eden nankör olursun.

Bırak kim kime düşkün olursa olsun sonuçta annesi,ondan sna zarar gelmez aklını kullanırsan nihayetinde.haaa istisnalar yok mu var elbet, kendi düşen ağlamaz o zaman iyiliğin sana çekirdek ama mutlu bir aile kazandırır,kötü de kendi yağında kavrulur.

haklısın senden ornek aldım bazı davranışları uygulayacagım :)

Bu bahsettiğin gelinlikten önce saygıdır zaten, ben misafir olduğum evler de çay servisinden, yiyecek içecek ikramlarına kadar ilgilenirim, orası ayrı. Benim dediğim farklı bir şey, neden böyle yani? Neden bir ayrımcılık söz konusu?

sorunlu demekki kadın,böyle insandan da hizmet beklemeyeceksin zaten:34:

mesela kadın neden benim yatağımı yapsın:34:

Denemedim mi sanıyorsunuz? O evin hakimi o o ne derse o olur. Biz de yabancı olana daha çok hürmet ederiz ama bu durum tam tersi.

Dediğim şey bu işte, hem her dakika kayın validenin peşinden gidemez ki insan? Aniden gitti 2 tabakla geldi, birini bana diğerini eşime uzattı. Onun tabağı benden daha fazla, tühh yetişemedim, yine ayrımcılığa maruz kaldım.. :1:

ya yesin eşim zaten çok olanı o yesin ama ona verirken tabağı al oğlum ye oğlum bana tabağını ver diyor. Siz ne anlarsınız bundan? Baştan anlamıyordum ama şimdi bakıyorum ki kadının her lafı iğneli bir bakıyorum altından neler çıkıyor.

Bir de herkes çok hanımefendi, güzel gelinin var dese duymamazlığa geliyor bir tane iyi laf etmedi bana. Yani bir tane iyi davranış görmedim ileride nasıl olacağız hiç bilmiyorum.

ya yesin eşim zaten çok olanı o yesin ama ona verirken tabağı al oğlum ye oğlum bana tabağını ver diyor. Siz ne anlarsınız bundan? Baştan anlamıyordum ama şimdi bakıyorum ki kadının her lafı iğneli bir bakıyorum altından neler çıkıyor.

kadın oğluna odaklı yaşıyor demekki.anladığım kadarıyla uzaktasınız ve sık görüşmüyorsunuz.eşinle aranızda sorun olmuyorsa umursamayacaksın:34:

Back
X