• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocası tek çocuk olanlar- Kaynanın oğluna fazla düşkünlüğü

BENİM eşimde tek çocuk hemde yıllarca kayınvalidem ile altlı üstlü oturduk...
suan ayrı eve çıktık arada bir görüşüyoruz çok mutluyum :)
misafir gibi gidip geliyoruz birbirimizee :21:

ailemde görmedim öyle büyüklere karşılık vermek laf sokmak gibi davranışlar. O kadar karışıyor o kadar çok biliyor ki her şeyi bir şey yapıyor ya da laf sokuyor ben öyle kalakalıyorum. Hayır ben de bir şey yapsam tamam cevap veriyor diyeceğim. Ne istiyor anlamıyorum ki.

canım benim daha çok yeni ewlisiniz
mümkün olduğunca muhatab olma
ama görüştüğün zaman iyi davran kötü laflarını duymamazlıktan gel
yoksa geçmez walla zaman
kendi kendini kurma boşver eşine de öyle annen şöyle annen böyle deme
daha çok annesine düşer benden söylemesi
ben de ilk zamanlar ailemde bağarma kavgayla birşeyleri halletme bu kadr mudahele görmediğimden sudan çıkmış balığa dönmüştüm
keşke o güzel zamanlarımı bu şekilde kendimi üzerek geçirmeseydim diyorum
erkekler geç algılıyorlar evlendiklerini çünkü

sevgili konu sahibi. sakın sakın kendini hicbirsey icin zorlama hele ki anne demek icin. ben seni bu konuda zorlayanlara katilmiyorum. 3 yil nisanli kaldim. hep anne dedim. hatta " bana gelin degil kizim deyin. ben de size anne baba" . evlendik. 1.5 yil oldu. sonuc: evlendikten 2 ay sonra hastalandim. iki kez hastaneye yattim.bir dusuk yaptim. issiz kaldim ve kendime guvenimi kaybettim. su an degil oraya gitmek resmini bile girmek istemiyorum. biz de ana baba evladiyiz. biz de mutlu olmayi hak ediyoruz. ah ah bitmedi yedi bitirdi kadin beni :((

sevgili konu sahibi. sakın sakın kendini hicbirsey icin zorlama hele ki anne demek icin. ben seni bu konuda zorlayanlara katilmiyorum. 3 yil nisanli kaldim. hep anne dedim. hatta " bana gelin degil kizim deyin. ben de size anne baba" . evlendik. 1.5 yil oldu. sonuc: evlendikten 2 ay sonra hastalandim. iki kez hastaneye yattim.bir dusuk yaptim. issiz kaldim ve kendime guvenimi kaybettim. su an degil oraya gitmek resmini bile girmek istemiyorum. biz de ana baba evladiyiz. biz de mutlu olmayi hak ediyoruz. ah ah bitmedi yedi bitirdi kadin beni :((

Deyince de bir şey değişmiyor diyorsunuz biz her koşulda el kızıyız.

Deyince de bir şey değişmiyor diyorsunuz biz her koşulda el kızıyız.

aynen oyle canim. kendini zorlayip da benim gibi hasta etme. yazik gencligine evliligine. tadini cikat. yasamana bak. ben de hicbisey diyemiyorum kv ye. suslu ama beni begenmez. esimi cokkkk kiskaniyor benden. surekli laf sokmalar ben susarim. ama yeter diyorum. bir daha birsey derse ya da yaparsa saygi cercevesinde cevap verecegim. bu arada eskiden oraya gidince oturmaz is yapardim. simdi esimin yanindan kalkmiyorum. esimi opup elini tutuyorum. bir de: seni anan benim icin dogurmus sarkisini soyluyorum. deli oluyor :)) zorka insan taktik yaptiriyorlar :((

Evet tek erkek çocuk annelerinde bu var oğullarını paylaşmak istemiyorlar ama benim anladığım kadarıyla eşinde annesine aynı şekilde bence asla annesini eleştirme böyle bir hataya düşme ve bence bunları önemsememeye çalış ve bunu öğren yoksa daha ileri boyutlara varır bu ve haksız olan hep sen olursun.Benimde erkek kardeşim tek annemde çok düşkündür ama şimdi okudukca düşünüyorum benim annem gerçekden olgun bir kadın benim kardeşimde hep eşiyle el ele dizdize otururlar öperler birbirlerini yanımızda ama asla ne annem ne bizler bilakis mutlu oluruz onların adına birbirlerini seviyorlar mutlular diye.Kardeşim mesela dünyada en güzel yemek yapan kadın eşinin adını söyler önce o sonrada annemdir der annemde aferim oğlum eşini hoş tutmalısın der.Annem bize bile gelinine asla laf söyletmez:) sanırım bizim gelin şanslı Allah herdaimde öyle etsin

Evet tek erkek çocuk annelerinde bu var oğullarını paylaşmak istemiyorlar ama benim anladığım kadarıyla eşinde annesine aynı şekilde bence asla annesini eleştirme böyle bir hataya düşme ve bence bunları önemsememeye çalış ve bunu öğren yoksa daha ileri boyutlara varır bu ve haksız olan hep sen olursun.Benimde erkek kardeşim tek annemde çok düşkündür ama şimdi okudukca düşünüyorum benim annem gerçekden olgun bir kadın benim kardeşimde hep eşiyle el ele dizdize otururlar öperler birbirlerini yanımızda ama asla ne annem ne bizler bilakis mutlu oluruz onların adına birbirlerini seviyorlar mutlular diye.Kardeşim mesela dünyada en güzel yemek yapan kadın eşinin adını söyler önce o sonrada annemdir der annemde aferim oğlum eşini hoş tutmalısın der.Annem bize bile gelinine asla laf söyletmez:) sanırım bizim gelin şanslı Allah herdaimde öyle etsin

Herkes aynı olmuyor işte

anlamakta zorlanıyorum yaa bu kadınlar niye oğullarına koca gelinlerine de kuma muamelesi yapar ki..
sizinkide maşallah yani ayrı yatak sermeye kadar gitmiş eminim yerim yok davası yapmıştır :1:
benimkide tek erkek valla bende benimkinin nolduğunu anlamadım kadın arada laf sayar ezerler ana kız benim yanımda birden yere göğe sığdıramaz..neyse gene ben beni biliyorum sevdiğime anasından çok değer veriyorum çok şükür o yüzden de gelip burnunu sokamaz hiçbişeye..çok büyük saygısızlık yaa

Kayınvalideler gelinleri hep ezmek istiyorlar. Sanki zavallı bir insan o gelin. O gelinin hiç anası babası yok. Tek çocuk kendi çocuğu sanki!

benmki de çok acayip çooook. anlatmıştım önceki yorumlarımda biraz.
bu h.sonu gittik. oğluna bakarken nasıl gülerek candan sevgiyle konuşuyor. eşm boğaznıa çok düşkndür. gittik ki yemek falan düzmüş masanın üstüne. tatlı vs. daha önceden yaptığı şeyler. bi de sürekli yemek tarfleri anlatr. şu şurda güzel vs. ben rekabete girecek güçte değilim ve eşimle son dönemlerde aşırı derecede annesi yüzünden annesinin beklentileri yüzünden kavga ettik. ben yapnmadıkça annesi mağdur göründü eşimn gözüne. önceden(nişanlıyken) beni savunarak annesi ni azarlayabilecek konumda olan eşim ben annesinden şikayetçi oldukça annesnei aşırı düştü. ve hiç huzurum yok. bi kavga etsek ya da bişey olsa annesini tercih eder die hissediyorum.
her telde ya da evlerine gittiğimzde evdeki faaliyetletrini anlatr kadın oğluna,şunu yaptım bunu yaptım iş yaptım yemek yaptım bilmem ne. ben aramam kadını da oğlu her gün arar. ya da kadın arar. onlar öyle hareketli bizse çalışıp eve yorgun gelen evde fazla hareket olmayan bi aile kalıyoruz o kadının lafazanlığı yüzünden. halbuki kocasyla arası çok kötüdür. adam hep kendi çalışma odasında oturur. ama kadın eşimi elde etmek elde tutmak için çok politik. yavrum oğlum hiiç düşmez ağzından. önceden daha çok adıyla hitap eden kadın, oğlu evlendkten sonra ben kadından uzak durdukça oğluna düştü oğlu da anasına:(
ben artık eşimle kavga etsem ya da başka sorunlar yaşasam eşim alternatifi var gibi düşünüyor hiisediyorum kendine. annesi....
huzurum yok bu şehrde....

bu h.sonu gittik. oğluna bakarken nasıl gülerek candan sevgiyle konuşuyor. eşm boğaznıa çok düşkndür. gittik ki yemek falan düzmüş masanın üstüne. tatlı vs. daha önceden yaptığı şeyler. bi de sürekli yemek tarfleri anlatr. şu şurda güzel vs. ben rekabete girecek güçte değilim ve eşimle son dönemlerde aşırı derecede annesi yüzünden annesinin beklentileri yüzünden kavga ettik. ben yapnmadıkça annesi mağdur göründü eşimn gözüne. önceden(nişanlıyken) beni savunarak annesi ni azarlayabilecek konumda olan eşim ben annesinden şikayetçi oldukça annesnei aşırı düştü. ve hiç huzurum yok. bi kavga etsek ya da bişey olsa annesini tercih eder die hissediyorum.
her telde ya da evlerine gittiğimzde evdeki faaliyetletrini anlatr kadın oğluna,şunu yaptım bunu yaptım iş yaptım yemek yaptım bilmem ne. ben aramam kadını da oğlu her gün arar. ya da kadın arar. onlar öyle hareketli bizse çalışıp eve yorgun gelen evde fazla hareket olmayan bi aile kalıyoruz o kadının lafazanlığı yüzünden. halbuki kocasyla arası çok kötüdür. adam hep kendi çalışma odasında oturur. ama kadın eşimi elde etmek elde tutmak için çok politik. yavrum oğlum hiiç düşmez ağzından. önceden daha çok adıyla hitap eden kadın, oğlu evlendkten sonra ben kadından uzak durdukça oğluna düştü oğlu da anasına:(
ben artık eşimle kavga etsem ya da başka sorunlar yaşasam eşim alternatifi var gibi düşünüyor hiisediyorum kendine. annesi....

evet kesinlikle annesinin yaptıklarını söyledikçe annesi kıymetli oluyor.

Kayınpederim çok efendi bir adam etliye sütlüye karışmaz. Zaten kv sadece oğlu için yaşar kocasını umursamaz. Yıllarca eşimin her hareketine o karar vermiş şimdi beni yönetmeye çalışıyor. Yediğime içtiğime bakıyor. Hiç bir giydiğimi beğenmiyor. Eşim yurtdışına iş için gidiyordu yeni evli olduğumuzdan beni de götürmek istedi. Kv kıyameti kopardı neden gidiyormuşum ne yapacakmışım diye eşime söyleniyor. Eşim de gezer dolaşır evde tek kalıp ne yapsın dedi ben mutfaktayken. Hızını alamadı yanıma geldi kayınvalidem bana söyleniyor bir de sen neden gidiyorsun ne yapacaksın sıkılırsın sen diyor.

En acısı da bunları anneme babama üzülmesinler diye anlatamıyorum. O kadar üzgünüm ki. Sürekli laf söylüyor hep içime oturuyor :(

Çok merak ettim gittniz ama netice de değil mi? Eğer eşiniz anne öyle dedi diye götürmekten vazgeçtiyse çok ciddi anlamda bir sorun var derim :26:
Diğerleride başlı başına bir sorun tabi.. iyi ki aynı evde değilsiniz. böyle insanlara aynı o şekilde davranmak gerekiyor sanırım.. şikayetten ziyade sizde alttan alttan yürütün işi başka hiç bir çözümün mümkünatı yok :50:

Valla ben biraz tecrübesizim ama bunları okudukça tecrübeleniyorum valla.. çok sabrım taşmadıkça asla şikayet etmeyeceğim eşime ailesini. şikayet etmeden alttan alttan halletmek en doğrusu bunu bir kez daha anladım..
Benim kayınvalidem de bunları hissedersem amacına ulaşamayacak

ben artık erkek annelerinin (sözüm meclisten dışarı) çocuklarını gerizekalı gibi gördüklerine kanaat getirdim ,

kaç yaşında adamın peşinden bu kadar da koşulmaz ki anam...

bu kadar kıskanç kaynanalara da pes !!!!
ama her kv gelini kıskanır bu bir gerçek,
özellikle kızı olmayıp sadece erkek evlada sahip olanlar daha ayrı bir kıskanç oluyorlar...lafa geldımı de oglum mutlu olun ben bişey istemem derler...
bu doganın kanunu ...siz nasıl baba evınden çıkıp bir başkasının ogluyla evlendiyseniz aynı şekilde de bir başkası sizin oglunuzla evlenecek ...yok eger bunu ıstemezsenız buyrun oglunuz turşusunu kurun....

Bir dahaki kayınvalide ziyaretinde kocacığım kocacığım diye
yanaklarından makas al :52: paşamı iyiki doğurmuşsun annecim
de ne bileyim eşinin yanına otur hep :9: :27: eşine söylemişsin ama oda anlamamış seni bundan sonra
sende randını al ona karşı :10:
hahahah bak bu guzelmııs :1:

Çok değişik model kv var.Çeşit çeşit seç beğen al :1:
Sizin ki bu model, eşinizin annesi kesinlikle değişmeyecek
ama eşiniz zamanla değişecek yavaş yavaş anlayacak acele yok.Eşini
kendinden soğutma dırdır (erkek tabiri ) yapma ki daha çok savunmaya geçmesin.
KV siz hakettiğiniz için bunları yapmıyor siz kendinizi üzmeyin ben çok iyiyimde
o niye böyle yapıyor diye kendinizi yıpratmayın.Kadınların yapısında bu var ruhu yaradılışı böyle
olduğu için yapıyor.Size özel değil
Ne melek anneler gördüm gelini görünce bambaşka bir insan olan.
Çok iyisi varsa da ben henüz çevremde rastlamadım.
Daha çok yeni evlisin biraz sabır diyorum ben size.

benim kayınvalidem iyidir çok şükür.ben de görümceye gıcığım.kocam sanki onun çocuğu ben de dış kapının dış mandalı...

Kayınvalidem ile hikayelerimden üçleme yaparım en çok satan olurum eminim :)

Kaynana meselesi uzundur. Yaz yaz anlat anlat bitmez. Yüksek lisans mezunuyum, kendi şirketim var, iyi para kazanıyorum, iyi giyinirim felan ama kaynanama sor bakalım nasıl dertlenecek benden.

Kayınvalidene ne desen ne yapsan boş, eşin ikna olmalı senin kanatların olduğuna.. Ama eşinin ikna olması için bence işe anne demekle başla..

İlk başta üzülmesinler diye ben de aileme anlatmadım. Ama sonra daha çok üzüldüler. Ailen bilsin, açık açık söylemesinler ama arkanda dursunlar. Nasılsa aile yanında melek rolü oynamayı pek severler.

Eşine hiç karışma ailesini araması konusunda, nasılsa arayacak. Eşin senin tarafında olduğunda, annesinin gerçek yüzünü gördüğünde aramaları kesilecektir.

Nasıl da yarama dokundu şimdi. Uzun uzun yazayım da belki faydası olur.
Eşinin sana karşı önyargısı oluşmuş.. Önce bu yargıyı yıkman lazım.. Bol bir vakitte eşinle konuş.. Mutlu olalım istiyorum, hatayı ben yaptıysam düzeltmek istiyorum. Anneni sen tanırsın bana yardımcı ol diyerek başla. Önce eşin rahatlasın. Üzerindeki stres kalksın ki seni anlayabilsin.

Bana garip gelen durumları söylesem sen de bana fikir versen nasıl olur de. Bu şekilde onu konuya dahil et.

Mesela kıyafetlerin ile ilgili eleştirilerini en kısa şekilde birkaç örnek ile ver. Sonra deki annenle alışverişe gitsek nasıl olur, onun tarzını anlamış olurum de. Ama sen de gel, sen beğenmezsen üzülürüm de ki, annesi abuk subuk şeyler aldırmasın. Alıp da giymezsem annen de üzülür de. Ya da seninle alalım kıyafetleri, annene sen söylersin ben aldım nasıl olmuş anne beğendin mi gelinin kıyafetini felan dersin, diyerek eşini yönlendir. Belki kaynananla gitmene bile gerek kalmaz böylece.
Yemek koyma meselesini aç.. Ben böyle olduğunu gördüm de. Haklıdır sana kıyamıyordur ama ben de uzaktayım ailemden, beni de sarsın sarmalasın ilgilensin istiyorum, sen de öyle istemez miydin de. Annesinin davranışlarına dikkatini çekmiş olursun.

Kayınvaliden eşinin yanında sana bir şey söylerse eşine koru beni, yazık bana bakışları at. Adamın içi acısın. İlk başlarda anlamaz ama sonra o bakışları çözer.
Bunlar örnekler tabi, sen eşinin tarzına, kültürüne, vicdanına göre ayarlar yapmalısın. Ama genel kurallar bellidir; anneyi kötüleme, eşin yaşadıklarını bilsin ama direkt annesi sorunmuş gibi anlatma, çözüm arıyormuş gibi davran, konuları uzatarak, çok önemliymiş gibi onun dikkatini çok fazla çekmeye çalışarak anlatma çünkü sana önemli gelen şeyler eşine basit gelecektir. Konuları ele, can alıcı olanları anlat.

Farkındayım biraz yapmacık ve aslında gereksiz davranışlar ama naparsın kayınvalide gerçeği var. Bence başetmenin yolu eşinin seni anlamasından geçiyor.

Back
X