• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocasına "çocuk istemiyorum" diyemeyen biriyle karşılaştınız mı hiç?

elyane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
15
0
36
İstanbul
Arkadaşlar ben sadece benden bir kişi daha var mı şu koca dünyada, onu merak ediyorum?
inşallah vardır, lütfen var deyin...

İki çocuğumuz var. Eşim 3-4 sene öncesinde 3.yü istemeye başladı. Ben kesinlikle istemiyorum ama
söyleyemiyorum. Sanki korunmuyormuşum da genede hamile kalamıyormuşum gibi numara yapıyorum.
Çünkü "istemiyorum" dersem bana çok baskı yapar, ne yapar eder, o çocuğu yaptırır.
bu şekilde numara yapınca bana baskı yapamıyor, -allah vermiyor- diyor...

Bu konudaki karar anneye bırakılmalıdır.İstemiyorsanız yapmazsınız,bu kadar basit.

valla canım aynı seyı ben göze alamadım bılmıyorum ama benımde bı oglum var henuz 20 aylık esım aralarında 2 yas olsun dıye cocuk ıstedı korunursan hakkımı helal etmem dedı hatta her ay olmadıgında yoksa sen korunuyor musun dıyo :9:kı ben hıc ıstemıyo deılım 2 ncııyı sadece bıraz aman ıstemıstım o hayır dedı bende dua ettım rabbım hazı roldugum hayırlı zamanda ver dıye dualarım kabul oluyo

"ben artık çocuk yapmıyacam. nokta"
diyebilecek dominantlıkta olmayı çok isterdim ama
naparsınız işte..

başka benim gibi yapan oldumu anneniz anneanneniz falan da olur ?
ne olur var deyin

benim çocuğum yok eşimede söyledim ben çocuk istemiyorum şimdilik diye, gerçi evliliğimizin 5 i yılına girdik ama eşim sen ne zaman istersen o zaman olsun dedi

Son düzenleme:
Zaten yapmıyorum da
"ben yapmıyorum" da diyemiyorum. "Olmuyor" diyorum.
Bu şekilde yapmak zorunda kalan var mı çok merak ediyorum?
bir ben miyim ezik???

kusura bakmayın ama bana çok tuhaf geldi bunu söyleyememenız.

bunda ne varki?

eşinizin istemesinin normal olduğu kadar sizin istememenızde çok normal.

canım bizde de tam tersi bir durum sözkonusu 2 senelik evliyiz 27 yaşındayım ilk evlendiğimiz de hiç istemiyordu 8 ay korunduk sonra benim ısrarlarımla korunmayı bıraktık 14 aydır da olmadı ve benim çok üzüldüğümü gördükçe yeni yeni istiyor doktorumuz aşılama önerdi maddi konulardan ona ayıracak bütçemez yokmuş galan kabul etmedi ama nezaman bu konu açılsa olmazsa olmasın daha çok erken hiç olmadı evlatlık alırız bile diyor mesela yazın gideceğimiz tatil onun için daha ön planda tabi ben kahroluyurum anne olabilmek neyim var neyim yok vermeye hazırım ama eşim benim gibi düşünmüyor ve ben içime atıyorum çok üzülüyorum İnşallah tedavisiz hamile kalabilirim :43:

naparsınız işte..

ne olur var deyin

tabiki var. ben değilim ama annem, teyzem.

benım merak ettiğim neden bu kadar çekınıyosunuz eşinizden?

naparsınız işte..

ne olur var deyin

Hee ben demiştim...
Ama bir kelime eksikle. "artık" kelimesini kullanmamıştım.
"Ben çocuk doğurmayacam" demiştim.

gayet rahat diyorum ve "artık" kelimesini kullanmadan çünkü hiç çocuğum yok. eşim bazen buna üzülüyor ama maddi olarak o manevi olarak ta ben hazır olmadığım için erteliyoruz.. Sen istediğinde bakalım olacak mı Allah'ın gücüne gider diyenler oluyor ben de diyorum ki istediğimzi zaman Allah'ta nasip ederse olur.Ben istemeden olsun da istemiyorum ben de istenmeyen bir bebeğim bunun acısı insanın içinden hiç çıkmıyor. Buna anne karar vermeli çünkü bir çocuğun sorumluluğunu hele ki bazı durumlarda tamamı ile anne alıyor ..

canımcım şimdi sen belki rahatlamak için soruyorsun benim durumumda olan var mı? diye ama duyacakların daha çok moralini bozabilir..
benim tanıdığım var dayımın eşi olur kendisi ki dayım tarikatlarla falan kafayı bozdu baya baya bi anormaldi yani hala öyle.. yengem korkusundan korunduğunu söyleyemiyordu ki dayım öğrendiğinde kendisini dövmüştü ve ayrılma noktasına gelip tekrar barışmışlardı diğer 4 çocuğun hatrı için.. ayrıca bu kişi kafayı bozduğu için işten falan ayrıldı çoluk çocuk baya bir perişan yaşadılar Allah kimseyi o durumlara düşürmesin...
yani bence ancak psikolojisi bozuk bir insan diretir, zorla çocuk yaptırabilir sonuç itibariyle o çocuğa bakacak büyütecek olan sensin :) erkekler için her şey o kadar kolay ki.. çalışıp bakmak zorundalar onlarında görevi var diyecek olan vardır belki ama bende çalışan bir anneyim her ne kadar eşim yardım etsede hiç bir şeyi anne gibi düşünemez erkekler.. sadece yapması gerekeni yapar çekilir kenara..
için rahat etmiyorsa vur masaya istemiyorum kardeşim de :)) yada diğer çocukların sorumluluklarının büyük bir kısmını ona yükle bakalım diyebilecek mi?

benim iki kızım var...eşim 1-2 yıldır ısrar ediyor bir tane daha diye..."ben yapamam kusura bakma,ama sen doğuracaksan yap,ben bakarım " dedim :9: keşke olsaydı öyle birşey,sana yalvarmadan her sene bir tane doğururdum diyor :53: Allah bilmişte doğurganlığı kadına vermiş...arsız bu erkekler ya!azla yetinmeyi bilmiyorlar :20:

kimi çocuk sahibi olmak için çırpınır karı koca kimide 3. 4 .cü çocuğa karşıı olur ne diyebilirimki Rabbim bilir doğrusunu ..

Hee ben demiştim...
Ama bir kelime eksikle. "artık" kelimesini kullanmamıştım.
"Ben çocuk doğurmayacam" demiştim.

benim durumum karmaşık: çocuk yapmadığım için boşanacağını bilsem hemen söylerim.bir de hareket çekerim üstüne he he:D
ama boşanmaz ve ne yapar eder doğurtturur. O yüzden öldür Allah gerçeği söyleyemeceğim.
artık bu duruma da alıştım hiç tuhafıma gitmiyor.
Ama bunu yapan tek ben miyim merak ediyorum
Kaç milyon evli kadın var,
tek ben olmamalıyım ya, bir tek ben mi bu yola başvuruyorum?
Bunu bende yapıyom diyen bir can dostu çıksın bana...

canımcım şimdi sen belki rahatlamak için soruyorsun benim durumumda olan var mı? diye ama duyacakların daha çok moralini bozabilir..
benim tanıdığım var dayımın eşi olur kendisi ki dayım tarikatlarla falan kafayı bozdu baya baya bi anormaldi yani hala öyle.. yengem korkusundan korunduğunu söyleyemiyordu ki dayım öğrendiğinde kendisini dövmüştü ve ayrılma noktasına gelip tekrar barışmışlardı diğer 4 çocuğun hatrı için.. ayrıca bu kişi kafayı bozduğu için işten falan ayrıldı çoluk çocuk baya bir perişan yaşadılar Allah kimseyi o durumlara düşürmesin...
yani bence ancak psikolojisi bozuk bir insan diretir, zorla çocuk yaptırabilir sonuç itibariyle o çocuğa bakacak büyütecek olan sensin :) erkekler için her şey o kadar kolay ki.. çalışıp bakmak zorundalar onlarında görevi var diyecek olan vardır belki ama bende çalışan bir anneyim her ne kadar eşim yardım etsede hiç bir şeyi anne gibi düşünemez erkekler.. sadece yapması gerekeni yapar çekilir kenara..
için rahat etmiyorsa vur masaya istemiyorum kardeşim de :)) yada diğer çocukların sorumluluklarının büyük bir kısmını ona yükle bakalım diyebilecek mi?

Eşimin güzel aklına ben de uysam şu anda 4.ye veya 5.ye hamile olurdum herhalde..

ben derim mesela istemiyorum çocuk diye yine de büyük konuşmak istemiyorum yani ilerde evlenince diyemeyede bilirim
ama çocuk büyütmek çok zor yahuu
ben evlenince 5-6 sene çocuk istemiyorum:26:

benim iki kızım var...eşim 1-2 yıldır ısrar ediyor bir tane daha diye..."ben yapamam kusura bakma,ama sen doğuracaksan yap,ben bakarım " dedim :9: keşke olsaydı öyle birşey,sana yalvarmadan her sene bir tane doğururdum diyor :53: Allah bilmişte doğurganlığı kadına vermiş...arsız bu erkekler ya!azla yetinmeyi bilmiyorlar :20:

ben hiç düşünmüyorum.
her aşaması zor.işim olmaz.

eşiniz jinekoloğa gidelim, muayene ol diye tutturursa nolucak peki? baskın bir eşiniz var herhalde.yakında canına tak edip illa doktora gidicez diyebilir.o zaman foyanız ortaya çıkar....

Back
X