Kocasından değer görenler kadınlar, taktiğiniz nedir?

Merhaba, ilişkilerde taktik çoğunlukla işe yaramaz. Bireysel farklılıklar da vardır çünkü. Ama ağzınızla söylemişsiniz, fır döndüm diye. Adama hiç kaygı bırakmamışsınız ki. Bir parça kaygı aşkı diri tutar. Eşiniz nasılsa hep etrafında dönmenizin rehavetine kapılmış belli ki. Sıkılmış da olabilir. Kendinize eşinizin girmediği bir alan yaratın. Bakın bakalım bu onun merakını uyandıracak mı?
Mesela bugün gezebileceğimiz vakitte bilgisayarının başına geçti, ben de kendi başıma gezmeye çıktım. Baktım arkamdan sokağa çıkmış fıldır fıldır beni arıyor. O zaman sorun onda değil bendeymiş dimi :) Bundan sonra böyle madem
Şu anda yaptıklarınızın tam tersini yapın 😃
Başladımm, bir ikidir canı bir şeyler çekiyor söylüyor, uğraşamam diyorum :D Biraz toparlama var yok değil de acaba bu sefer de doğrusunu mu yapıyorum emin olmak istedim :D

Merhabalar. Kocalarının el üstünde tuttuğu hanımlar, nasıl davranıyorsunuz da oluyor? Bu erkek milletine iyilik yaramıyor değil mi? 1 yıl olmadı evleneli. Eşimin peşinde fır döndüm. Canı ne çekerse daha o demeden yapıyorum misal. Aramız kötü değil amenna ama bana verdiği değerin iyice azaldığını düşünüyorum. Ben de sevmeyi çok seviyorum. Ya çok seven ya hiç sevmeyen, ya çok değer veren ya hiç değer vermeyen bir insanım. Tam olarak napmam lazım ki orta yolu bulayım, peşimden ayrılmasın, vakit geçirmeye çalışsın, sözlülüğümüzdeki gibi bana karşı heyecan duysun?

Hadi bakalım taktikleri alalım :)
Ne yapıyorsanız acilen tam tersini yapmaya başlıyorsunuz.

Merhabalar. Kocalarının el üstünde tuttuğu hanımlar, nasıl davranıyorsunuz da oluyor? Bu erkek milletine iyilik yaramıyor değil mi? 1 yıl olmadı evleneli. Eşimin peşinde fır döndüm. Canı ne çekerse daha o demeden yapıyorum misal. Aramız kötü değil amenna ama bana verdiği değerin iyice azaldığını düşünüyorum. Ben de sevmeyi çok seviyorum. Ya çok seven ya hiç sevmeyen, ya çok değer veren ya hiç değer vermeyen bir insanım. Tam olarak napmam lazım ki orta yolu bulayım, peşimden ayrılmasın, vakit geçirmeye çalışsın, sözlülüğümüzdeki gibi bana karşı heyecan duysun?

O kişinin içinde olacak yoksa içinde sen ağzınla kuşta tutsan olmaz 😕

Etrafında fır dönüp canının çektiğini söylemeden yapma gibi anne eylemlerinden vazgeçin. Belki eşiniz normaldir sizin yaptıklarınız abartı, hayatında kocasından başka hiçbir şeyi yokmuş gibi davranan yeni gelin sendromu yaşıyorsunuzdur.
ah yok hiç yeni gelin sendromu yaşayacak bir kadın değilim. İşimde gücümdeyim. Tek bir pembişliğim veya tek bir kociş paylaşımım dahi olmadı. Sapsade şekilde evlendim hatta :) Sadece annesi ve babasını kaybetmiş. Belki de fazla merhametime yenildim. Mutlu olsun istedim. Farkında olmadan üstüme yanlış bir rol almışım

Sen onun annesi degilsin esisin. Onun bir annesi var zaten. Cocuk gibi etrafonda fır donmeyi birak. O yetiskin kocaman bir birey. Kendini bu sekilde yaparak daha da degersizlestiriyorsun. Onu hayatinin merkezine alma. Oncelik kendin olsun. Kendi hobilerin, arkadaslarin falan yok mu, kendine ayri alan yaratacagin. Tum hayatin esin olmasin. Evlilik iki kisi ile yurur. Denge bozulursa evlilik de biter. Asiri fedakarlik evlilikte dengeyi bozar.

Hayat bir denge diye düşünüyorum. Ne sürekli alıcı ne vericı olmak lazım. İki durumda da sıkılır insan.

Sizin yaptığınız "fır dönmeleri" adam normalleştirmiştir. O yüzden dikkat çekmiyordur. Sözlülük zamanınızdaki heyecanı da kalmamıştır. Belki beraber geçireceğiniz güzel anlar ve muhabbetler ilişkinizi kuvvetlendirir. Sizle vakit geçirmeyi keyifli bulur, sizi hizmet odaklı düşünmez.

Hayal edince anca bu kadarı aklıma bunlar geldi. Verilen önerilerde eylemsizlik de var ama geri tepebilir de. Herkesin kocası bir değil.

Bence her dediğini yapmak ve ya yapmamak değil olay adamın sevgisi saygısı olucak içinde Allah korkusu olacak. Bunlar yoksa bence vezir de etsen rezil de fark etmez

Sen onun annesi degilsin esisin. Onun bir annesi var zaten. Cocuk gibi etrafonda fır donmeyi birak. O yetiskin kocaman bir birey. Kendini bu sekilde yaparak daha da degersizlestiriyorsun. Onu hayatinin merkezine alma. Oncelik kendin olsun. Kendi hobilerin, arkadaslarin falan yok mu, kendine ayri alan yaratacagin. Tum hayatin esin olmasin. Evlilik iki kisi ile yurur. Denge bozulursa evlilik de biter. Asiri fedakarlik evlilikte dengeyi bozar.

Annesini çok küçük yaşta kaybetmiş. Sanırım o nedenle hassasım ona karşı biraz. Belki dedim canının çektiği bir şeyler olmuştur da kimseye diyememiştir. Biraz gereksiz bir merhamete sahibimdir. Çevremdekiler de hep söyler. Kendi hobilerim var bu arada. İşim gücüm var. Arkadaşlarım da var, onlara da vakit ayırıyorum. Bu hengamede bir de ona vakit ayırıyorum. O boş vaktini bile bana ayırmıyor. Sıkıldım, o nedenle artık değişmek istiyorum :)

ah yok hiç yeni gelin sendromu yaşayacak bir kadın değilim. İşimde gücümdeyim. Tek bir pembişliğim veya tek bir kociş paylaşımım dahi olmadı. Sapsade şekilde evlendim hatta :) Sadece annesi ve babasını kaybetmiş. Belki de fazla merhametime yenildim. Mutlu olsun istedim. Farkında olmadan üstüme yanlış bir rol almışım
Anne babasının yerine geçmeyin. Acımasızca gelebilir ama 1 bardak su içsin yani. Siz karısısınız onun. Anne olmayın. Sultan geline benzer sonunuz.

Evlenme şekli olarak söylemedim zaten yeni gelin sendromunu. Her şeyi eşin etrafında, onun memnuniyeti üzerine düşünmekten, aynı karşılığı alamayınca ki bence normal, sendrom yaşamaktı kastım. İşinde gücünde olan kadının, canının çekmesiyle eşinin her istediğini yapması da ayrı başarı tebrik ederim.

Ben onun gözüne bakarım
O benim gözüme bakar
Eften püften şeyler için ego savaşına girmeyiz
Saygıyı yitirmeyiz, özen gösteririz
Taktiği yok bunun, insanlığı, vicdanı olan eşinin el üstü tutar. Bir taraf yapıyor diğer taraf yapmıyorsa ortada bir sorun vardır

Evlenme şekli olarak söylemedim zaten yeni gelin sendromunu. Her şeyi eşin etrafında, onun memnuniyeti üzerine düşünmekten, aynı karşılığı alamayınca ki bence normal, sendrom yaşamaktı kastım. İşinde gücünde olan kadının, canının çekmesiyle eşinin her istediğini yapması da ayrı başarı tebrik ederim.
valla evlendiğimden beri 10 koldan her şeyi hallediyorum maşallah. evi çekip çevir, mesai yap, gezmeye giderken bile evde yemeğimi yapmış oluyorum. geçen ilk defa gezdim akşama kadar. yemek de yapmadım. dışardan yemek zorunda kaldı. umursamamak çok güzel gelmeye başladı :D o zaman bu şekilde devam ediyorum ben :)

Bunun bir taktiği yok. Zaten bireysel anlamda taktikten ve stratejiden hoşlanan biri değilim. İlişkilerde hep bir taraf farklı ve fazlaca değerli hissettirir bir kırtik bile olsa ☺️ Ben tüm evliliğim boyunca annesi gibi davranmadım.Bir elim hep kapıda gibi hissetti, karakter olarak kendi kendine yetebilen özgüvenli bir kadınım; onsuzda hayatıma mükemmel devam edebileceğimi hep hissettirdin. Bence formül bu. Evlendiğimden beri çalışamıyorum çünkü beni istanbulun göbeğinden bir anadolu şehrine taşıdı, dolayısı ile yıllardır özel sektörde çalışan tırmalasam da dişime göre bir iş bulamıyorum. Sırf onun için kariyerimi, ailemi, arkadaşlarımı bırakıp bu şehire yerleştim, bunun farkında. O yüzden de biraz bence. İlk fedakarlığı ben yaptım, şimdi de o yapıyor. Buna rağmen ev işleri ortaktır, akşamları ona kalan işler var iş bölümü yaptık, dün akşam boğazlarım acıyordu mesela sabah başucuma pastil ve portakal suyu bırakmış. Bir de mesela yıkaması ayıklaması zor sebzeleri ben 3 kg civarı alır temizler ayıklar dondurucuya atarım. Dün 3 kg ıspanak almıştık pazardan bugün yıkadım, ayıkladım. Az önce o doğradı, buzdolabı poşetine yerleştirip pipetle vakumlayıp dondurucuya kaldırdı ☺️

Ben onun gözüne bakarım
O benim gözüme bakar
Eften püften şeyler için ego savaşına girmeyiz
Saygıyı yitirmeyiz, özen gösteririz
Taktiği yok bunun, insanlığı, vicdanı olan eşinin el üstü tutar. Bir taraf yapıyor diğer taraf yapmıyorsa ortada bir sorun vardır
ben fazla özen gösteriyorum, o hiç göstermiyor. birkaç gündür eskisi kadar özen göstermeyi bıraktım, şimdi bakıyorum o da bir şeyler yapmaya başladı. heralde ben ona hiç fırsat vermemişim

ben fazla özen gösteriyorum, o hiç göstermiyor. birkaç gündür eskisi kadar özen göstermeyi bıraktım, şimdi bakıyorum o da bir şeyler yapmaya başladı. heralde ben ona hiç fırsat vermemişim
Hakikaten bi durun da adam evlendiğini idrak etsin ajjsjs

Annesini çok küçük yaşta kaybetmiş. Sanırım o nedenle hassasım ona karşı biraz. Belki dedim canının çektiği bir şeyler olmuştur da kimseye diyememiştir. Biraz gereksiz bir merhamete sahibimdir. Çevremdekiler de hep söyler. Kendi hobilerim var bu arada. İşim gücüm var. Arkadaşlarım da var, onlara da vakit ayırıyorum. Bu hengamede bir de ona vakit ayırıyorum. O boş vaktini bile bana ayırmıyor. Sıkıldım, o nedenle artık değişmek istiyorum :)
Empati iyidir ama asiri empati de hic iyi degildir, daima ezilir asiri empatikler. Aslinda herseyin asirisi dengeyi bozar. Bu sekilde adamin totosunu kaldiriyorsun farkinda olmadan. Adam kendini bulunmaz hint kumasi zannedecek. Uzerine dusmeyi birak. Evlilik oturmadan da cocuk dusunme. Hayat arkadasin gibi gor. Geri kalan hayatta beraber takiliyormussunuz gibi. Sacini supurge etmene gerek yok. Kendin ol yeter. Gerekenden fazla yuk uzerine yuklenme. Kendini degersizlestirecek seyler yapma. Evliligin kitabi, taktigi yok. Biterse diye de korkma. Biterse bitsin diye bak. Cunku neden korkarsan korktugun basina gelir. Sana bos zananini ayirmiyor mu? Boyle bir arkadasin olsa ne yapardin mesela? Ben olsam senin bosvaktine kalmadim der arkadaslarimla bir iki kez takilirdim. Gayet guzel eglenirdim. Eninde sonunda butun hayatinin onun uzerine kurulu olmadigini anlayacaktir. Cok ustune dusme onun, asiri ilgi bogar.

Bence birşey yapıp yapmamakla alakası yok kişilik meselesi. Sen yapmayı kendini geri çeksen o adam yine aynı olacak. Sen kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle davran

Back
X