Kocasını aldatan komşu sorunu

Aslında genel olarak haklısınız bende komu hakkında yorumumu yapmadım sinsice takip ediyor olması hoş değil, benim değinmek istediğim aslında mağdurun kadın olduğu konularda boyle yorumlar yapılmıyor tamamen gaza getirici yorumlar yapılıyor gerçekten tersi oluyor .

Ya mesela bir kadın aldatıldım diye konu açsa herkes boşan der,çünkü kadının çıkıp da "kocamla aramı bozdunuz"diyecek hali yok.Ama gerçek hayatta öyle değil işte.İnsanlar tuhaflar,siz iyilik yaptım dersiniz onlar barışır sonra sizi suçlarlar.O yüzden en iyisi hiç karışmamak.

Orada aldatılan konu sahibi, burada komşu.
Adam sanane kardeşim dese ? Kadın kocamda gözün mü var dese ? Nasıl bir yanıt vermek lazım ?
Bakin haklısınız hak veriyorum ama ben şunu anlatmak istiyorum gerçkten konu yine komşu ağzından açılsa eminim söyle yorumlarda olurdu , " sende kadınsın onun yerdin de olmak ister miydin , bilmeye hakkı var." Gibi. Gerçkten aldatılan kain olunca gaza getirici yorumlar çok yapılıyor bunu siz yapıyorsunuz demiyorum ama tonlarca yapan var burda 1 tane bile göremeyince şaşırdım .
Yoksa zaten komşunun salık gibi herşeylerini takip etmesini onaylamadım.

Ya mesela bir kadın aldatıldım diye konu açsa herkes boşan der,çünkü kadının çıkıp da "kocamla aramı bozdunuz"diyecek hali yok.Ama gerçek hayatta öyle değil işte.İnsanlar tuhaflar,siz iyilik yaptım dersiniz onlar barışır sonra sizi suçlarlar.O yüzden en iyisi hiç karışmamak.
Mesela en basitinden benimde bir konum var , komşumuz karısını aldatıp, aldattığı kadınla da evlenmişti ve yine bizim bina da oturmaya devam etmişlerdi .
Yeni gelen kadın benimle komşuluk kurmak istedi bende konu açtım ne yapmalıyım diye ? Beni ilgilendirmez diyip görüşeyim mi yoksa kadına tavır mi koyayım. Ve bütün kk bana görüşme dedi . 1 tane bile o konu seni ilgilendirmez olan olmuş karışma onların arasın da diyen olmadı .

Aile faciasina yol acabilirsiniz aman luttfen.cocuklarda varmis bence karismayin.hem kocasi salak mi bu kadinin belkide biliyordur..civisi cikti dunyanin bosverin gormeyin duymayin..

Şimdi şöyle olsaydı konu dediğiniz gibi yorumlar gelirdi.

"Kızlar, benim bir iş arkadaşım var, erkek. Çok iyi bir insan çocukları var, karısı onu aldatıyor. Bilmem ne yerde çok samimi bir şekilde başka bir erkekle karısını gördüm, ne yapayım?"

Rezil et ikisini de, arkadaşına söyle, gizli mail at... Bu tarz yorumlar gelirdi, kadını mağdur göstereceklerini sanmam kimsenin. Ama konu sahibi burada bariz röntgencilik yaptığı için itici geldi insanlara. Cidden de yapıyor, dedikodu malzemesi arıyor. Yani karı koca birbirine girse çekirdek çitleyerek "Ohhh iyi oldu bak" diye namus kumkumalığı yapacağına %100 eminim. Onu eleştirdi burada insanlar aslında.
Komşu konusunda hepinize hak veriyorum zaten bu denli takip ediyor olması iyi niyetli değil.
Ama genel olarak dikkatimi çeken bir durum bu onu söylemek istedim sadece :)

Mesela en basitinden benimde bir konum var , komşumuz karısını aldatıp, aldattığı kadınla da evlenmişti ve yine bizim bina da oturmaya devam etmişlerdi .
Yeni gelen kadın benimle komşuluk kurmak istedi bende konu açtım ne yapmalıyım diye ? Beni ilgilendirmez diyip görüşeyim mi yoksa kadına tavır mi koyayım. Ve bütün kk bana görüşme dedi . 1 tane bile o konu seni ilgilendirmez olan olmuş karışma onların arasın da diyen olmadı .

Ama sizin kaçırdığınız nokta şu,biz karışmamalı derken bu normal bir durum demiyoruz ki.Yapılan yanlış zaten.Birini aldatmak,evli biriyle birlikte olmak normal mi diyoruz sanıyorsunuz ? Ben de bir kadının ya da erkeğin öncesinde evli biriyle ilişkisi olduğunu duysam soğurum mesela,arkadaş olmak istemem.Bu ona karışmak değil ki,yaptığı şeyi onaylamamak böyle bir insanla yakın olmak istememek.Mesela bu konuda diyelim ki konu sahibinin anlattığı kadın daha sonra sevgilisiyle evlendi,taşındılar.Ve sizin sordugunuz soruyu sordu diyecegim cevap ne gereği var ? Ben onaylamıyorum durumu.

Ama sizin kaçırdığınız nokta şu,biz karışmamalı derken bu normal bir durum demiyoruz ki.Yapılan yanlış zaten.Birini aldatmak,evli biriyle birlikte olmak normal mi diyoruz sanıyorsunuz ? Ben de bir kadının ya da erkeğin öncesinde evli biriyle ilişkisi olduğunu duysam soğurum mesela,arkadaş olmak istemem.Bu ona karışmak değil ki,yaptığı şeyi onaylamamak böyle bir insanla yakın olmak istememek.Mesela bu konuda diyelim ki konu sahibinin anlattığı kadın daha sonra sevgilisiyle evlendi,taşındılar.Ve sizin sordugunuz soruyu sordu diyecegim cevap ne gereği var ? Ben onaylamıyorum durumu.
Haklısınız burda ki durum benim konumla pek yakın değil zaten kesinlikle konu sahibine bu denli takip ettiği için hakta vermiyorum kesinlikle bu kadar takip iyi niyetli olamaz .
Yanı sadece genel olarak aldatılma konularında mağdur kadın olunca fazla gaza getirildiğini düşünüyorum.

Bu insanlar da ne kadar rahat oldu şaşırıyorum. Tabiiki de kimsenin hayatına karışmaya hakkı yok kimsenin ama oturduğu binada zina yapılmasına da kimse razı olmaz. Kadın iyi niyetiyle yazmış, yok burnunu sokma yok karışma. Zaten karışmamış ama rahatsız haklı olarak. Bence kadınla konuştuğun bi ara birisi var arada bizim zile de basıyor akrabanız heralde diye alttan alttan mesaj verin. Hem suçlamamış olursunuz hem kadın belki bi şey farkettiğinizi anlar dikkat eder.

Biz bir ara bir tanıdığa adamın arabanın lastikleri indirtip,zilede baya uzun uzun bastırtıp burada olduklarından haberdar ve rahatsız olduğumuzu belli ettirtsek mi ki dedik.
Ama henüz konuda günenilecek ve bunu yapacak birini bulamadık.
Çarede olurmu bilmiyorum,anlarlarmı
O korku onlara yeter bence , uygulanabilir

Ben kk da dikkati mi çeken bir konuya değindim aslında gerçekten aldatma konularında asla böyle burda ki gibi yorumlar göremezsiniz , mağdur kadın olmuş olsaydı gerçekten yorumlar çok farklı olurdu , zaten tonlarca da örneği vardır .
Kesinlikle aynı şeyi düşündüm.
Kıza bi neden duyuyorsun diye suçlamadiklari kalmış, ki ona bile suçlamışlar.

Gerçekten böyle bir şeye göz yummak zor.

En basitinden insan yaşadığı 3 dairelik binada böyle şey olsun istemiyor.

Ama ne yapılabilir onu bilemedim.

Benim de aklıma sanki kadın dayak yiyor, kadını öldürecek gibi polise haber vermek geldi.
Polis gelirse gelen seslerden öyle sandık deseler olur.
Onun dışında kocaya da direkt söylemek olmaz ki.

Kesinlikle aynı şeyi düşündüm.
Kıza bi neden duyuyorsun diye suçlamadiklari kalmış, ki ona bile suçlamışlar.

Gerçekten böyle bir şeye göz yummak zor.

En basitinden insan yaşadığı 3 dairelik binada böyle şey olsun istemiyor.

Ama ne yapılabilir onu bilemedim.

Benim de aklıma sanki kadın dayak yiyor, kadını öldürecek gibi polise haber vermek geldi.
Polis gelirse gelen seslerden öyle sandık deseler olur.
Onun dışında kocaya da direkt söylemek olmaz ki.
Evet bu benim dikkatimi çok çekiyor aldatılan kadınlar haddinden fazla gaza getirilirken konu böyle olunca sanane karışma deniliyor .
Herkes için söylemiyorum ama kk bunu yapan çok kadın var .
Gerçekten öyle düşünüyordur ona hiç birşey demiyorum ama gerçkten eminim ki konu da roller değişmiş olsaydı banko " sende kadınsın kendini onun yerine koy , kaldırılmasına izin verme." Yorumu yapılırdı .
Ama ben konu sahibini de biraz garip buldum doğrusu mesela sen adamın çocuklarıyla nereye gittiğini nerden biliyorsun? Adamın evli oldugnu karısının güzel olduğunu filan sanki gerçekten dedikodu arıyor gibi .

sen de simdi bu cumleyle beni rahatsiz ettin??? napicaz?
Allah aşkına hırsızın hiç mi suçu yok?
Neredeyse kocasını aldatan kadına ödül vereceksiniz pes yani...
İyi ki konu sahibi düşüncesini yazdı..Olabilir lafın gelişi insanın ağzından çıkabilir.
Evli bir kadın yaptığı iğrençliğe çocuklarını bile alet ediyor. Bunun neresini görmeyip konu sahibinin lafına takiliyorsunuz ?

Bunu yapan bir erkek olsa uçkuru kopasica, elin kadınıyla gününü gün ediyor ahlaksız deriz..

Evet bu benim dikkatimi çok çekiyor aldatılan kadınlar haddinden fazla gaza getirilirken konu böyle olunca sanane karışma deniliyor .
Herkes için söylemiyorum ama kk bunu yapan çok kadın var .
Gerçekten öyle düşünüyordur ona hiç birşey demiyorum ama gerçkten eminim ki konu da roller değişmiş olsaydı banko " sende kadınsın kendini onun yerine koy , kaldırılmasına izin verme." Yorumu yapılırdı .
Ama ben konu sahibini de biraz garip buldum doğrusu mesela sen adamın çocuklarıyla nereye gittiğini nerden biliyorsun? Adamın evli oldugnu karısının güzel olduğunu filan sanki gerçekten dedikodu arıyor gibi .
Neredeyse tüm erkeklerin aldatma olayında yazılıyor zaten, istisnasiz her konuda var.
Hatta kadını bul evliyse kocasına, değilse eşine şöyle rezil et yazanlar çok destekleniyor.

Konu sahibi bana çok garip gelmedi açıkçası.
Şöyle ki bu olayı sindiremiyor.
Yani konu gurultu de değil bence, ahlâkî olarak bu olaya sessiz kalmak istemiyor.
Ki kendisi de bekar bir kız olarak rahatsız olması çok normal.
Hani deriz ya, evinin kadını çocuklarının anası, öyle roldeki bir kadının bunu yapması hoşuna gitmiyor olabilir ki benim de hoşuma gitmezdi, kadın veya erkek.

Hele ki uygunsuz seslerini duyma olayı da üstüne tuz biber olmuş ki kk duzenli aralıklarla evli komşularının sevişme seslerinden rahatsız olanların açtıkları konularla dolu.

Ve bazı aileler öyle ki bildiğin tum binada yaşıyorlar. Mesela çaprazımda bir komşu var ki, an be an kim nerde ne yapıyor duyuyorum. Çocuğu bahçeye iner balkondan seslenir, kapı onu konuşmaları meshurdur. Sesli konuşurlar hatta bazen ev sıcak diye kapıları açık yaşarlar evde. Istesem de duymamak bilmemek elde değil. Bunlar da 13 yıldır aynı binada, ee kalabalık da olmayınca bina artik ses tonundan bile kim anlarlar.

Cidden Cemil gibi :) Kapıda pencerede, ne adamın karısının güzelliği kaldı ne kadının çocuğuna yaptığı tembih.
En azından sağduyulu bur komşu
Ne yani yanında olup biteni girmezden mi gelsin? Valla helâl olsun konu sahibine

Arkdaşlar bir yıla yakındır konu açıp açmama arasında kaldım hep,artık biter artık biter diyerek.
Belki başına gelmiş kişiler vardır ve bir çare çözüm bulunmuştur diye fikir almak istiyorum,çünkü aklımıza hiçbirşey gelmiyor.
Üst kat komşumuz kocasını aldatıyor,iki tanede kızı var boyunu geçik.
Eşi çocuklar ile biryere gidince hop sevgilisi burada,okullar açıkken çocukların okulda olduğu saatlerde bile işten çıkıp geliyor,arkadan adam hop evde.
Bu adam kadının patronu,özel bir işletme sahibi kadında orada çalışan.
Adamın karısı öyle güzel biriki,küçük çocuklarıda var.
Kadın yaş olarak kırklı yaşlarda,adam otuzlu.
Bu çirkinliğe şahit olmaktan gına geldi artık,apartman tek daire alt dükkan biz ve üzerimizdeki iki daire var. En üstteki komşu yeni taşındı ve tanışık değiliz,bu adamın geliş gidişine bizim gibi şahit değil.
Eşine söylesek,alacağımız tepkiyi bilmediğimiz için ve video resim gibi delil gerektiği için elimiz kolumuz bağlı.
Yazamadığım çok çirkin şeyler var,yani ne yaparsa yapsın size ne demeyin.
Çok mide bulandırıcı bir duruma şahidiz.
Sizlerden fikir bekliyorum.
Ne yaparsa yapsın size ne demem gerekir şahsen çünkü iyilik yapıcam derken kötü olan siz olabilirsiniz. Böyle şeylere karışmak çoğunlukla sizi haklı çıkarmaz malesef. Çok duyarlısınız ve üzülüyorsunuz belli ama başka ne yapılır bilemedim, komşunuzun kocasıyla arası nasıl?

Yakin bir komsun mu?
Muhabbetiniz ne derecede?

Belki konusabilirsin ustu kapali ya da acikca

Ama bu tarz konular ciddi konular
Sana ne? Diyebilir
Inkar edebilir
Baska sekilde sana da iftira atabilir.

Tek basina girme bu ise
Baska komsular da olsun yaninda destek illa olaya gireceksen.

Ama ben olsam karismam.

Yuh valla gelen yorumlara şok oldum. Bir yardim yataklik et demedikleri kalmis. Ozel hayatı mi kalmis bunun hersey ayan beyan ortada sesler duyuluyor. Bence gurultuyu sikayet edin polis gelsin. Kadina da adamin yanlislikla kac kere sizin zile bastigini rahatsiz oldugunuzu söyleyin. Bildiginizi anlasin. Buna ragmen vazgecmiyorsa da cok yapacak bsy kalmiyor. Ama burdaki en buyuk mesele gurultu bence. Kocasıyla da sevgilisiyle de kimle yapiyor olursa olsun fark etmez.

Bulunduğum şehirde aynı şey gecen gün yaşandı kadının kocası komşusunu aldatıyormuş. Kadın polisi arayıp apartmanda fuhuş yapıyorlar diye şikayet etmiş.Polis baskın yapmış. Kocası bu şekilde öğrenmiş.

Back
X