• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocasını kayınvalidesinden kıskananlar...

ben sevdiğim adamın ilgisini kıskanırım. bana olan sevgisini kimseyle kıyaslamam zaten, annesine olan sevgisini de bi düğüne gittiğimizde annesiyle dans etmesi için ben ısrar ederim. annesine olan sevgisini takdir ederim, anneliğe verdiği değeri görmek bana gurur veriyor eşimin.
ama eve gelip saatlerce bilgisayar başından kalkmaz benimle ilgilenmezse bilgisayarı bile kıskanırım.
aylarca göremeyeceğim mesela eşimi, benden önce gidip başka birini görmek isterse, bu annesi babası bile olsa kıskanırım,özlemişimdir sevdiğim adamı çünkü...

Son düzenleme:
Kıskanclık her ınsanda olabılen normal bıseydır.cokta anormal ve abartı gelmedı bana bu konu.olabılır sevdıgımı herkesten kıskanırım ben.en yakını ben olmak ısterım.annelerın yerı hep ayrıdır.ama olabılır yanı kendımde bu potansıyelı bende goruyorum arkadaşım :9: ama o senın kocan kıskanma bos yere bosver. bırak kaynanalar kıskanır zaten genelde :9: dusunkı senın gelnın yapıyo bnu.hıc hoslanmazsın ole dusun cnm.

Böyle konular aca aca insanlari paranoyak ettiniz resmen.
Anne bu ya, kimin kiskanma hakki varki?
Ha eger cok abartiyorsa bunu birebir esinizle konusmalisiniz.
Eger dozacini abartiyorsa esiniz annesine karsi, demekki daha ergenlikten cikmamis bir erkekle evlisiniz, ama sucu annelere yüklemek yanlistir.

Burda annenin hic bir sucu yok, eger bir erkek dur demesini bilmeli, sinirini koymali.
Yani bütün is esinizde biter, o size deger verdigi kadar cevrede deger verir, benim bu konuyla alakali görüsüm bu.
Ama lütfen akilli olalim artik, nereye gidiyoruz toplum olarak ya?
Saygi görmek icin sizinde cevrenize saygili olmaniz lazim.
O kötü, bu kötü diye diye hayatinizi kendinize zindan etmeyin be hemcinslerim.

bazen eşim sinirlnince annesine çıkışınca bile kızarım....kaynanamada şakayla karışık eşimi göstererek bu olmamış yeniden yapın derim:1:
:26:oğlun böyle napcan işte fln deyip durumu kapatırım...ha kaynanamı seviyomuyum ?????çok kötü günler yaşattı bana ama ben iyi bi insan olma çabasındayımmm...
kıskanmadım kıskanmamda:))))

annen bile okşasa benim bağrım taş olur demiş sevgili emel sayın:52::52::52:

sanırım biraz sert oldu:45:

sonuç olarak çok kötü kaynanaların varlığını hepimiz biliyoruz. e böyle bi evlilkte kocan seni değilde her seferinde annesini memnun etmeye çalışırsa tabiki kıskanırsın. hemen işi hollanda boyutlarında düşünmeyin. arkadaşımız iğrenç bi boyuttan bahsetmemiş. annesini daha çok seven erkekten bahsetmiş. ( tamam tabiki daha çok sevecektir. kendisine hayat veren kişinin yeri ayrıdır ama konumuz bu değil ).

mesela senin kocan her akşam sana değilde annesine güler alıp gelse sen kıskanmaz mısın???

canım ozaman o kocayı al annesinin evinde bırak mümkünse bir ömür :47: böyle bi eşin değil annesinde kendisinde bile hayır yoktur.bunu kıskanmak değil yani yanlış eş demekten başka denecek bişey yok.eşler herzaman anne ve eş dengesini ayarlayabilmeli herkesin yeri ayrıdır. o annesi sevsin ben de eşiyim beni de sevecek iki ayrı sevgi ortada olan vs vs vs işte....:82:

canım ozaman o kocayı al annesinin evinde bırak mümkünse bir ömür :47: böyle bi eşin değil annesinde kendisinde bile hayır yoktur.bunu kıskanmak değil yani yanlış eş demekten başka denecek bişey yok.eşler herzaman anne ve eş dengesini ayarlayabilmeli herkesin yeri ayrıdır. o annesi sevsin ben de eşiyim beni de sevecek iki ayrı sevgi ortada olan vs vs vs işte....:82:

işte tamda bundan bahsetmiştim. gül burada somut bi eylem. başa gelebilecek en somut kıskanma olayını zihinde canlandırabilmek içindi.

böyle bişey tabiki olmaz.

hee ne olur hava soğuktur mesela kaynananla balkondasındır. eşin ceketini annesinin omzuna örter sana bişey örtmez gibi o zaman naparsın sinirlenirsin kendii tabiki annesiyle bir tutmazsın ama kızarsın / kıskananlar da olur heralde..
tabi dediğin gibi bu seçtiğin eşle ilgili

ayrıca kaynanaları bu kadar dışlamayın.
HEPİMİZ BİRER KAYNANA ADAYIYIZ ÇÜNKÜ:9:

ama kıskanmak kelimesi ve duygusu eşimizin annesi için olur ki bunu hemde oğluna ilgi göstermekten doğuyosa hoş bi durum olmaz.Herkes sevsin herkes sevilsin yaşasın Türk Milleti:27:

boyle bir konu acilmisti diye hatirliyorum..

kayinvalidem esimle gorseniz o kadar duskun ki ona.hep oper,koklar.birseye benzetmem gerekirse sevgili gibiler:nazar:ama esim cok belli etmez.benim annem beni oyle sevmemistir,bizde sevgi oyle belli edilmezz:)illa mesafe koyulur yani:)yine de kiskanmam.onun adina cok sevinirim..ama ona yaptiklarini esin bana yapmazsa,beni ilgisiz,sevgisiz birakirsa yani bir ayrim gorursem kiskanir miyim bilmiyorum ama bildigim kiyamet kopar.ben sevgi ve ilgi arsiziyim:)kendimi biliyorum.yapmadigimi birakmam.

Son düzenleme:
ben kıskanç bi insanım.. sevdiğim adam benden fazla ilgi gösterirse kıskanırım.. kayınvalidem sevdiğim adama elleriyle yemek yedirir, sonra benim ağizma da bi lokma tıkıştırır.. kıskanabileceğimi düşünür sanırım.. o zaman kıskanmam işte =) beni de sevsinler bananee.. sevdiğim ,annesine sarılır öper hemen gözlerim pörtler.. gelir beni de öper kıskanma der.. annem abimi kucağina oturtup sever ikisi iki yandan bana bakarlar bıyık altından kıs kıs gülerler.. ben çaktırmam tabi.. yiğitliğe pok sürmek olur muu... ama kulaklarımdan dumanlar fişkirir hasetliğimden.. hemen gelip üstüme yumulurlar kıskanç köpek diye.. en küçük çocuğum ben ve fazlasıyla şimartildim.. ilgiye sevgiye boğuldum.. en çok ben sevildim.. en çok bana ilgi gösterildi benim üzerime düşüldü... veee son derece kıskanç bencil şımarık bi insan oluverdim.. anasını da babasını da ablasını da hatta danasını da sevsin.. ama beni ihmal etmesin ! o iki ayrı sevginin ayırdımına varsın.. ne erkek bozmaları gördüm o benim anam senden daha değerli değil sen kim oluyosun da benim ananma dil uzatiyosun sen elin kızısın onlar ailem diye çemkiren.. eşini iki dakkada satıp sözde erkeklik taslayan.. hadi ordan ! benle yaşican oğlumm.. ömrün benle geçecek benle yaşlanacan.. o anansa ben de eşin olacam EŞ EŞ EŞ.. anaya babaya lafımız yok baş üstünde ikisi de.. ama eş de adamın yanında.. yanıbasında.. yolunda yoldaş.. yatağinda eş.. yuvasında aş... bunun blincinde olan erkek beri gelsin... anasını da istediği kadar öpsün dursun...

Son düzenleme:
denge nedir mesela yalnız oturup konuşsalar ya da şakalaşsalar kıskanırmısın?

Bu soruyu evet diye cevaplayan psikoloğa gidip terapi alsın lütfen..
8 günlük bir erkeğin annesiyim, kat kat dikişlerin ağrısı bir yandan, sabaha kadar acıktı, altı kirlendi, gazı çıkmadı diye ayaktayım.
Ateşlenecek,aklımçıkacak. Büyütene dek kimbilir kaç gece başında sabahlıycam. Eğitimi için ömrümü feda edeceğim.

Sonra evlenecek ve mesafe koymam beklenecek..
Yalnız oturup konuşuyoruz veya oğlumu öpüyorum diye kıskanıp hır çıkaracak dengesiz gelinin biri..
İçim daraldı..

kıskançlığı ANNE - OĞUL arasındaki ilişkinin şeklini, mesafesini değerlendirme aşamasında olan hiçbir kimsenin normal olmadığını düşünüyorum.
eğer böyle durumda olan arkadaşlar varsa; ileride oğullarının eşlerine daha fazla ilgi gösterdiklerinde vs. üzülmemeleri için acilen bi dr. a gitmelerini, tedavi olmalarını tavsiye ederim

Son düzenleme:
8 günlük bir erkeğin annesiyim, kat kat dikişlerin ağrısı bir yandan, sabaha kadar acıktı, altı kirlendi, gazı çıkmadı diye ayaktayım.
Ateşlenecek,aklımçıkacak. Büyütene dek kimbilir kaç gece başında sabahlıycam. Eğitimi için ömrümü feda edeceğim.

Yalnız oturup konuşuyoruz veya oğlumu öpüyorum diye kıskanıp hır çıkaracak dengesiz gelinin biri..
İçim daraldı..

Aynen katılıyorum...
Bu mevzularda annenin oğlunu gelininden kıskanmasını anlayabilirim bir nebze, sonuçta annenin evladının üzerindeki emeği çok. Ama gelinin kocasını annesinden kıskanmasını anlayamıyorum, kendimde kıskanacak olsaydım herhalde hemen bu emek faktörünü aklıma getirip utanırdım herhalde... Annesine olan sevgisini göstermekden çekinmeyen, ama eşine karşı odun gibi davranan adam varsa ortada olmaz bana sarılmıyorsun annene de sarılma diyerek mi halledeceğim bu durumu. Sonuçta annesi gibi mi sevecek beni. İki sevgide çok farklı...

Son düzenleme:
Kimse kıskanmıyor da ondan binlerce kaynanam şöyle kaynanam böyle topiki var di mi ? eşimin annesi bize maddi yük oluyor sızlanması niye var o zaman? Azcık da çuvaldızı kendinize batırın hanımlar. Neden kıskanalım ki?? AAAA ne kadar ayıppp, niye kıskanalımcılar.

Bence azcık objektif olun. O kavgalara gürültülere neden olan duygunun adını koyamasak da onun adı kıskançlık. İstemiyor musunuz kadının oğlu en çok sizi sevsin? Sizden çok anasını arasa, sizin sadece yemeğinizi yese de eğlenmeye anasıyla gitse? Kaynana senden genç güzel, kültürlü, bakımlı, sen evde otururken oğluyla konsere giden, gecenin bi saatinde sarmaş dolaş kahkahalarla eve girsin de kıskanmayın bakalım. Gençsin, güzelsin, kadının oğlu seni seçmiş zaten, seni anasından daha çok görüyor, yatağında sen varsın, senin nazını çekiyor anasınınkini değil, seni gezdiriyor, yediriyor, içiriyor, anasını değil. Azcık rolleri değişildiğinde kıskanmak çok da normaldir. Kimseye kıskançlığından dolayı asrın saykosu, iğrenç insanı, uzaylısı mualemesi yapmayın.

Son düzenleme:

İçim daraldı..

Bir oglum yok ama aynen sizin gibi düsünüyorum!
Büyüttügün, gecemi gündüzüme kattıgım evladımla arama neden mesafe koyayım ki!
Bunu yapmadıgım icin mi kötü kaynana olucam! Oglumu görmek istedigim icin, sarılmak istedigim icin mi kıskanılıcam!
Evlat büyüyünce ne degisiyo? Büyüyünce yasak mı hersey!
Valla kimse bana annemin, babamın gösteridigi ilgiyi kıskanamaz! Kocanın böyle birseye hakkı olmadıgı gibi, kadının da yok!

Son düzenleme:
bi örnek vermek istiyorum size. varın siz yorumlayın dilerseniz.
benim teyzem 6 aylık hamileyken boşanmış bi kadın. kayınvalidesi kendisini kıskandığı için, ve oğluşunu boşanma konusunda ikna etmeyi başardığı için bebeğini bile görmeyen bi eski kocası var.
kadın geceleri oğluyla yatmak istermiş, teyzemin yatak odasına dalar ve oğlunu çağırırmış.
çok genç kayınvalide olmuş, bakımlı kültürlü okumuş bi kadın bu, cahil de değil.

bi örnek daha vereyim.
bi karşı komşumuz kızcağız vardı. eşinin 2. eşiydi. 90 yaşındaki kayınvalidesi de geceleri oğluyla yatarmış.
gelin bakire bi şekilde boşandı.bi gece bile birlikte kalamamışlar.
bu kadın gelinini dövdüğü için boşanmak zorunda kalmışlar.

bu iki örnekte gözümün önünde oldu. bu iki kayınvalide de dul kadınlardı ve oğullarını ölen eşlerinin yerine koymuşlardı.
malesef böyle insanlar hiç bi suçu olmayan o gelinlerin hayatlarını mahvettiler. ve evet gerçekten ikisi de psikolojik tedavi görüyor.

benim teyzem 6 aylık hamileyken boşanmış bi kadın. kayınvalidesi kendisini kıskandığı için, ve oğluşunu boşanma konusunda ikna etmeyi başardığı için bebeğini bile görmeyen bi eski kocası var.
kadın geceleri oğluyla yatmak istermiş, teyzemin yatak odasına dalar ve oğlunu çağırırmış.
çok genç kayınvalide olmuş, bakımlı kültürlü okumuş bi kadın bu, cahil de değil.

bi örnek daha vereyim.
bi karşı komşumuz kızcağız vardı. eşinin 2. eşiydi. 90 yaşındaki kayınvalidesi de geceleri oğluyla yatarmış.

bu iki örnekte gözümün önünde oldu. bu iki kayınvalide de dul kadınlardı ve oğullarını ölen eşlerinin yerine koymuşlardı.
malesef böyle insanlar hiç bi suçu olmayan o gelinlerin hayatlarını mahvettiler. ve evet gerçekten ikisi de psikolojik tedavi görüyor.

O durumlarda psikolojik tedavi görmesi gereken o kadınlar değil k.valideler ve oğulları hastalıklı saplantılı bir ilişkileri var. Böyle sapantılı ilişkilerden rahatsız olan bir gelin kıskançlık etmez bana göre. Bırakın o durumun içinde olmayı dışarıdan şahit olan herkes normal olmadığını anlar, rahatsızlık duyar. Aklıma Freud geliyor oedipus kompleksi geliyor.

Kimse kıskanmıyor da ondan binlerce kaynanam şöyle kaynanam böyle topiki var di mi ? eşimin annesi bize maddi yük oluyor sızlanması niye var o zaman? Azcık da çuvaldızı kendinize batırın hanımlar. Neden kıskanalım ki?? AAAA ne kadar ayıppp, niye kıskanalımcılar.

Bence azcık objektif olun. O kavgalara gürültülere neden olan duygunun adını koyamasak da onun adı kıskançlık. İstemiyor musunuz kadının oğlu en çok sizi sevsin? Sizden çok anasını arasa, sizin sadece yemeğinizi yese de eğlenmeye anasıyla gitse? Kaynana senden genç güzel, kültürlü, bakımlı, sen evde otururken oğluyla konsere giden, gecenin bi saatinde sarmaş dolaş kahkahalarla eve girsin de kıskanmayın bakalım. Gençsin, güzelsin, kadının oğlu seni seçmiş zaten, seni anasından daha çok görüyor, yatağında sen varsın, senin nazını çekiyor anasınınkini değil, seni gezdiriyor, yediriyor, içiriyor, anasını değil. Azcık rolleri değişildiğinde kıskanmak çok da normaldir. Kimseye kıskançlığından dolayı asrın saykosu, iğrenç insanı, uzaylısı mualemesi yapmayın.

Ya arkadaşım, sen sanki kocamızın annesini değil de, bir "2.kadını" tasvir etmişsin. Bizden daha genç. bakımlı olan, kocamızın gece yarısı sarmaş dolaş eğlenceden kendisiyle döndüğü, bizi yok sayıp konserlere götürdüğü k.valide fikri bana ütopik geldi, sen gördün mü hiç öyle bir durum?

İğrenç, sayko falan demem kimseye. Ama annesi seviyor oğlunu diye kıskançlık duyan, en çok beni sev diye kendisini k.valide ile kıyaslayan, anne-oğul sohbet ettiler diye öfkelenen bir kadının da çok sağlıklı olduğunu düşünemem.

Ben de k.validelerimden (öz olan ve üvey olan olmak üzere 2 k.validem var) hoşnut değilim. Ama sebebi eşime olan ilgisizlikleri, mesela bebeğim 10 günlük oldu aramadılar hiç, eşim ameliyat oldu, o akşam 10 dk ziyaret ettiler hastanede yabancı gibi. Eşimi seven, iyiliğini isteyen bir k.validem olsaydı bence eşim de daha mutlu bir adam olurdu.

bi örnek daha vereyim.

Eşimin rahmetli babaannesinin çok emeği vardı eşimin üstünde. Anne-baba ayrılınca eşimi o büyütmüş. Hatta kocasından ayrı yatarmış, eşim b.anneyle yatmak istiyor diye.
Eşimi bir öpmesi vardı şaaap diye ve ard arda, hani 3-5 yaşında çocuğu öper gibi, ama daha şiddetlisini düşün..:1:
Bu tür hareketleri hem komik gelirdi bana hem hoşuma giderdi, çünkü ben de sevgimi öperek,sarılarak gösteren biriyim.
Ama bazı hareketleri de hoşuma gitmezdi. Mesela ben hamileyken eşimi arayıp "fazla şımartma o kızı, herkes çocuk doğuruyor, ne ayrıcalığı var" demişti birgün. Eşim "ama o benim çocuğumu doğuruyor" dediği için b.anneye kinlenmemiştim. Fakat eşim sussaydı, geçiştirseydi o zaman sinirlenirdim. Bu b.annenin bazı sözlerine sinirlenip tepki vermişliğimde var zaten.

Ama "kıskançlık" değildi benim ona beslediğim his.
Belki onun bana duyduğu hissin adı buydu, ama bana özel değildi. Torunu kiminle evlense aynı muameleyi gösterecekti.

Back
X