Ya arkadaşım, sen sanki kocamızın annesini değil de, bir "2.kadını" tasvir etmişsin. Bizden daha genç. bakımlı olan, kocamızın gece yarısı sarmaş dolaş eğlenceden kendisiyle döndüğü, bizi yok sayıp konserlere götürdüğü k.valide fikri bana ütopik geldi, sen gördün mü hiç öyle bir durum?
İğrenç, sayko falan demem kimseye. Ama annesi seviyor oğlunu diye kıskançlık duyan, en çok beni sev diye kendisini k.valide ile kıyaslayan, anne-oğul sohbet ettiler diye öfkelenen bir kadının da çok sağlıklı olduğunu düşünemem.
Ben de k.validelerimden (öz olan ve üvey olan olmak üzere 2 k.validem var) hoşnut değilim. Ama sebebi eşime olan ilgisizlikleri, mesela bebeğim 10 günlük oldu aramadılar hiç, eşim ameliyat oldu, o akşam 10 dk ziyaret ettiler hastanede yabancı gibi. Eşimi seven, iyiliğini isteyen bir k.validem olsaydı bence eşim de daha mutlu bir adam olurdu.
Sevgili ipek, eşinin annelerinin ilgisizliğinden bahsetmişsin ve bundan duyduğun üzüntüden...İhtiyacınız olduğunda yanınızda birinin bulunması, araması sorması güzeldir.Ama dozunda! Dikkat et dozunda diyorum. İhtiyacın olmadığında, sen aile saadetini doya doya yaşarken zırt pırt telefonlar, gitmeler gelmeler, her haftasonunu birlikte geçirmeler...Bunlar olsaydı eminim bunalır ve patlardın. Bunun adını soğukluk koy, özel hayata saygı koy ne koyarsan koy. Bence bu durum da gayet kıskanma olarak adlandırılabilir. İnsan eşini her zaman eşinin annesinin onu gördüğünden daha çok görmek ister, daha çok öpmek ister, daha daha daha ister. Çünkü eşin ya hani, annenin iki tane çocugu olabilir ama bir kadının bir tane eşi olur ve bence onu annesinden bile kıskanması normaldir.