• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocasını kayınvalidesinden kıskananlar...

Ya arkadaşım, sen sanki kocamızın annesini değil de, bir "2.kadını" tasvir etmişsin. Bizden daha genç. bakımlı olan, kocamızın gece yarısı sarmaş dolaş eğlenceden kendisiyle döndüğü, bizi yok sayıp konserlere götürdüğü k.valide fikri bana ütopik geldi, sen gördün mü hiç öyle bir durum?

İğrenç, sayko falan demem kimseye. Ama annesi seviyor oğlunu diye kıskançlık duyan, en çok beni sev diye kendisini k.valide ile kıyaslayan, anne-oğul sohbet ettiler diye öfkelenen bir kadının da çok sağlıklı olduğunu düşünemem.

Ben de k.validelerimden (öz olan ve üvey olan olmak üzere 2 k.validem var) hoşnut değilim. Ama sebebi eşime olan ilgisizlikleri, mesela bebeğim 10 günlük oldu aramadılar hiç, eşim ameliyat oldu, o akşam 10 dk ziyaret ettiler hastanede yabancı gibi. Eşimi seven, iyiliğini isteyen bir k.validem olsaydı bence eşim de daha mutlu bir adam olurdu.

Sevgili ipek, eşinin annelerinin ilgisizliğinden bahsetmişsin ve bundan duyduğun üzüntüden...İhtiyacınız olduğunda yanınızda birinin bulunması, araması sorması güzeldir.Ama dozunda! Dikkat et dozunda diyorum. İhtiyacın olmadığında, sen aile saadetini doya doya yaşarken zırt pırt telefonlar, gitmeler gelmeler, her haftasonunu birlikte geçirmeler...Bunlar olsaydı eminim bunalır ve patlardın. Bunun adını soğukluk koy, özel hayata saygı koy ne koyarsan koy. Bence bu durum da gayet kıskanma olarak adlandırılabilir. İnsan eşini her zaman eşinin annesinin onu gördüğünden daha çok görmek ister, daha çok öpmek ister, daha daha daha ister. Çünkü eşin ya hani, annenin iki tane çocugu olabilir ama bir kadının bir tane eşi olur ve bence onu annesinden bile kıskanması normaldir.

Sevgili ipek, eşinin annelerinin ilgisizliğinden bahsetmişsin ve bundan duyduğun üzüntüden...İhtiyacınız olduğunda yanınızda birinin bulunması, araması sorması güzeldir.Ama dozunda! Dikkat et dozunda diyorum. İhtiyacın olmadığında, sen aile saadetini doya doya yaşarken zırt pırt telefonlar, gitmeler gelmeler, her haftasonunu birlikte geçirmeler...Bunlar olsaydı eminim bunalır ve patlardın. Bunun adını soğukluk koy, özel hayata saygı koy ne koyarsan koy. Bence bu durum da gayet kıskanma olarak adlandırılabilir. İnsan eşini her zaman eşinin annesinin onu gördüğünden daha çok görmek ister, daha çok öpmek ister, daha daha daha ister. Çünkü eşin ya hani, annenin iki tane çocugu olabilir ama bir kadının bir tane eşi olur ve bence onu annesinden bile kıskanması normaldir.

Ya kıskanmasın niye kıskanıyo..
Bu arada ben gelin olarak değil k.valide olarak yazıyorum.
Oğlumu gizli gizli öperim ben de o zaman, gün içinde kaçamak buluşuruz, öperim gıdısını mıdısını geline çaktırmadan. Koklarım bi de şöyle mis gibi oohhh:-)
Pis gelin, kötü gelin daha şimdiden aramızı bozmaya çalışıyor, oğlumla aramıza giriyo aman Allahım..!!
Ay vallahi düşündükçe çatlıycak gibi oluyorum sinirimden, benim oğlum karısının lafıyla bana mesafe koyarsa, özeline saygı falan öyle laflar ederse oyy içim daralıyor düşündükçe.
Evlendirmem ben de banane..:19:
Yok evlilik mevlilik. Anneyle oturulacak..!:20:

Bence hala normal değil, şu cümleyle mi anne-oğul karı-koca ilişkisini kıyaslıyorsun ikisinin de yeri çok ayrı. Aradaki dengeyi iyi kuracak olan koca faktörüdür. Evlendim karım kızar anamla mesafe koyayım, aman elli tane karı bulurum bir tane ana bulamam diye düşünen dengeyi kuramayan adamlar yüzünden çıkıyor k.valide gelin çatışmaları. Ha birde o cümlenden karım mı annem mi diye ayrıma bile varılıyor hiç sevmedim. Anne için istersen 10 evladı olsun ister tek evladı olsun hiç farketmez yine aynı annelik duygusunu taşır. Evlat sayısı fazla olunca bu evladı geline bağışlayayım onun tek kocası ne de olsa benim başka evladım da var mı diye düşünecek yapma Allah aşkına. Ayrıca canımı bile veririm dediğimiz eşlerimizi tek celsede boşayıp tak sepeti koluna herkes kendi yoluna diye hayatlarımızı devam ettirebiliyoruz ama anne ile evlat kopar mı? işte kıskanan kadının bunları da düşünmesi lazım bir zahmet. O cümlene çok takıldım bir anne olarak rahatsız etti beni o yüzden diğer yazdıklarına değinemedim ama yine de anladım seni. Kısaca denge diyorum...

Son düzenleme:
O durumlarda psikolojik tedavi görmesi gereken o kadınlar değil k.valideler ve oğulları hastalıklı saplantılı bir ilişkileri var. Böyle sapantılı ilişkilerden rahatsız olan bir gelin kıskançlık etmez bana göre. Bırakın o durumun içinde olmayı dışarıdan şahit olan herkes normal olmadığını anlar, rahatsızlık duyar. Aklıma Freud geliyor oedipus kompleksi geliyor.

malesef böyle çatlak kayınvalide modelleri yüzünden bu bahsettiğim iki kadın da hastaneye yatmak durumunda kalacak dereceye geldi. mecburiyetten tedavi oluyorlar yani.
ama burda öyle saplantılı tipleri bile anlatsanız, " benim oğlum ister birlikte yatarım ister kucağına otururum" diyebilen insanlar var.
var ki bu iki örnek yaşandı zaten.
benim teyzemin hayatı karardı. 3 kere yatırdık hastaneye.
adam gidip başkasıyla evlendi.annesiyle de görüşmüyormuş artık.

sweetseptember o bahsettiğin olaylarda buna sinir olan gelinin ki kıskançlık olarak adlandırılamaz zaten

ben kendimi düşündüm de benim kayınvalide beni de öper oğlunu da ama oğlunu öyle aşırı öpmez ama eskiden ben bırakırdım eşimi onlar muhabbet etsin ne bileyim ikisi de mutfaktaysa girmem mutfağa ya da odada yalnız bırakırdım falan artık gitmeyeceğim zaten evlerine ne yaparsa yapsın hanımefendi

ama şu var ben gayet eminim ki kayınvalidem o yalnız muhabbetlerde beni çekiştiremez eşim müsade etmiyor çünkü kayınvalidenin bana diş bileme nedenlerindne biri de bu belki aksini düşünsem hani kadının eşimi dolduracağını falan ben de yalnız kalsınlar istemezdim ama bu kıskançlıktan çok kendini koruma dürtüsü bence

yine de bazı şeyleri birbirinden ayırmak lazım anne başkadır eş başka kimse eşi için annesini annesi için eşini atamaz bir erkeğin eşine sarılması annesini unuttuğu anlamına gelmediği gibi annesine sarılması da eşini unuttuğu anlamına gelmez gerçi ben eşimi kıskanmam pek zaten hani elin kızından kıskanmıyorsam anasından ne kıskanacağım mantığı var o yüzden böyle düşünüyor olabilirim

Back
X