Kohesiv jel protezler ömürlük di mi?!?

mutluluk2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
3.479
4.776
45
Arkadaşlar, natrella veya mentor , yeni nesil protezlerin ömrü var mı? Ben bi sorun olmadığı taktirde ölene kadar bizle beraberler diye biliyorum :KK51: Doğru di mi :KK57: Ama 10 yıl falan önce takılanların değişmesi gerektiğini duymuştum.

bende merak ediyorum hafta içi kontrolüm var soracagım dr a ..bana da burdan bir arkadaşım söyledi natrellenin sitesinde 10 yıl sonra degistirilmesi gerektigi yazıyormuş o gün bugün aklımda..
sen bi baksana sitesine canım malum ingilizce site . öyle bişey olsa degistirmem direkt cıkartır atarım zırt pırt onlarla oynayacak değilim zaten bende ki bu kafayla onları 10 yıl tutarmıyım muamma :-)

Bir arkadaşım 2002 de taktırmıştı, 10. Yılda Dr değiştirilse iyi olur demiş imiş. bizde de aynı durum var mı?Yok diyin nooooooolur
Canım benim doktor sarkarmı filan diye sorduğumda sen bunlarla 20 yıl rahat yaşarsın.20 yıl sonra eğer istersen,gerekirse ufak tefek müdahele yaparız gibi şeyler söylemişti:KK66:o da hani proteze birşey olacağından değil de memede hafif sarkma olursa anlamında.bende ömür boyu kullanılıyor diye biliyorum.benimkiler mentor biliyorsun.natrelle ile arada fark varmıdır bilmiyorum.

Her ürün gibi bunlara da bir ömür biçilmesi gerektiğinden ortalama 15 yıl ömür veriyorlar ama bu demek değil ki 15 yıl sonra protezlerin değiştirilmesi gerekecek. Önemli olan protezin ne zaman deforme olacağı, bu 10 yıl da olur 30 yıl da olur. Kişiden kişiye değişir. Ama ne yazık ki ömürlük diye bir şey yok.

Kataloğunda da belirtilir, herhangi bir problem veya ilerlemiş komplikasyon la karşılaşılmazsa uzun yıllar çıkartılmasına gerek kalmadan kullanılır diye. 10 15 yıl kullanan birileri yokmu ki sorsak En Büyük KK

Sorun yaratmadığı takdirde değişmesine gerek yok diye biliyorum yeni nesil protezlerin hasan fındık falan öyle demişti

X