- Emoji Skoru
- 66
- Puanlar
- 3
- Konu Sahibi dnnslimanov
Uzakta misiniz ailenizden?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evlerimiz yakın olduğundan ve çocuğumuz da olmadığından hiç kalma ihtiyacı duymadık açıkçası. Aileme desem biz bu akşam sizde kalalım diye kötü bir şey olduğunu düşünerek panik yaşarlar. Ailemin de kendi aileleri hayatta ve ailelerinde kalma alışkanlıkları hiç yok.
Ben bazen eşime şakasına(aslında kendi içimde gerçekten) herkes bu gece kendi ailesinde kalsın diyorum, olumlu bakmıyor bu duruma
Bu duygu hep bende de var.Kendi kurduğum iki kişilik ailemi çok sevmeme ve evliliğimde oldukça mutlu olmama rağmen bazen kök ailemi ve onlarla aynı evde yaşamayı çok özlüyorum. Kendi kendime “nereye kadar böyle onlardan ayrı bir evde yaşayacağım ki, bu hep böyle mi sürecek” diyorum ve onların yanında olmak, eski yatağımda yatmak istiyorum.
Bazı günler, sık sık olmasa da bu şekilde depresyon yaşıyorum ve eskiye özlem duyuyorum. Bazen tatildeyken bile keşke şuan ailemin evinde olsaydım diye düşünebiliyorum. Bu düşüncelerden kendimi alamıyorum.
Sevgimi aileme karşı hiçbir zaman belli edebilen biri olmadım ve evlilik sürecinde de ailemin kalbini istemeden kırdığımı düşünüyorum. Bu yüzden dargınlıklarımız oldu ama bunlar her ailede olan olağan günübirlik dargınlıklardı.
Belki de bu yüzden pişmanlığım var ama seneler geçmesine rağmen bunu aşamıyorum. Ailemdeki herkes hayatta olmasına ve sürekli de görüşüyor olmamıza rağmen onlarla aynı evde yaşamayı, akşamları tv karşısında cips çikolata yemeyi yani küçük kız çocukları olmayı çok özlüyorum.
Bu düşüncelerimin ve hissettiklerimin doğru olmadığını düşündüğüm için kendi kurduğum içinde sadece benim ve eşimin bulunduğu küçük aileme karşı da suçluluk hissediyorum.
Aynı durumu yaşayan var mı, bu durum nasıl aşılır?
Dipnot: Ev işlerini eşimle birlikte üstleniyoruz ve ev işi yapmaktan gocunmuyoruz. O yüzden önüme keşke aile evindeki gibi hazır gelse düşüncem yok. Sadece orada bulunma sürekliliğimi özlüyorum ve bu özlemimi eşime dile getirmiyorum.
Tam olarak sizin gibi hissediyorum, bir devir kapandı ve yenisi açıldı sanki. Bana evlenirken de hep şimdi eşyaları koyduğun yeri önemseme zaten sürekli yerlerini değiştireceksin, kullanımına göre yerleştireceksin dediler. Benim hâla eşyalarım, en basitinden tokalarım bile yeni evlenirken koyduğum yerde duruyor. Bir parça eşya bile oynatmadım, düzenim değişmesin diye eve yeni bir ev eşyası dahi almadım. Alışılagelmiş düzenin dışına çıkmakta uzun bir süre zorlanıyorum. Düzenin parçası olmayı seviyorum.Bu duygu hep bende de var.
Çünkü şöyle hissediyorum hep aile evinden çıkıp kendi düzenimi kurduğumda o devrin kapanacağını kabul etmiş gibi hissediyorum.
Sanki ben o evde kalmaya devam etsem hayat durucak aynı düzende kalabilecekmişiz gibi.
Kalıcı yeni bir düzen öncekinin bitmiş olmasını kabul etmek demek oluyor gibi hissediyorum.
Kafayı yedirtir bu düşünceler insana sizi çok iyi anlıyorum:)
Verdiğiniz detaylarda bile aynı duyguları yaşadığımız o kadar belli ki:) sizi çok iyi anlıyorum. Çok iyi çok mutlu bir ailede yetiştim belki bu yüzden düzenini dışına çıkmakta zorlanıyorum.Tam olarak sizin gibi hissediyorum, bir devir kapandı ve yenisi açıldı sanki. Bana evlenirken de hep şimdi eşyaları koyduğun yeri önemseme zaten sürekli yerlerini değiştireceksin, kullanımına göre yerleştireceksin dediler. Benim hâla eşyalarım, en basitinden tokalarım bile yeni evlenirken koyduğum yerde duruyor. Bir parça eşya bile oynatmadım, düzenim değişmesin diye eve yeni bir ev eşyası dahi almadım. Alışılagelmiş düzenin dışına çıkmakta uzun bir süre zorlanıyorum. Düzenin parçası olmayı seviyorum.
Sanırım iki kişi olduğumuz için sanki bir yanım hep eksik gibi hissediyorum, bir de eşim her konuda çok yanımda durur ve medeni bir insandır ama çok kuralcıdır. Evde pijama üstümün bile nizami şekilde durmasını ister, bir düğmem bile açık olsun veya yakaları kaysın istemez. Temizlik, yemek gibi şeylerde ise hiç karışmaz ve çok yardımcı olur. (Çok tezat halleri var, alışmakta zorluk yaşadım) Baba eviyse çok rahattır, babam çıplak gezsek(tabiki de gezmeyiz sadece bir tabir) gerekirse ben odadan çıkmam kızım siz rahat olun der.Verdiğiniz detaylarda bile aynı duyguları yaşadığımız o kadar belli ki:) sizi çok iyi anlıyorum. Çok iyi çok mutlu bir ailede yetiştim belki bu yüzden düzenini dışına çıkmakta zorlanıyorum.
Sizin niye böyle hissettiğinize dair bi fikriniz var mı?
Şu sebeple olabilir,şunu yaşadım belki bu yüzdendir vs gibi.
Çok benzer hayatlarımız varmış :) Bir bakıma çok şanslıyız aslında ama uyumda bir o adar zor oluyor işte.Sanırım iki kişi olduğumuz için sanki bir yanım hep eksik gibi hissediyorum, bir de eşim her konuda çok yanımda durur ve medeni bir insandır ama çok kuralcıdır. Evde pijama üstümün bile nizami şekilde durmasını ister, bir düğmem bile açık olsun veya yakaları kaysın istemez. Temizlik, yemek gibi şeylerde ise hiç karışmaz ve çok yardımcı olur. (Çok tezat halleri var, alışmakta zorluk yaşadım) Baba eviyse çok rahattır, babam çıplak gezsek(tabiki de gezmeyiz sadece bir tabir) gerekirse ben odadan çıkmam kızım siz rahat olun der.
Allahtan eşimden ve ailemden yana kendimi çok şanslı hissediyorum ama insanın bazı düşünceler elinde olmuyor valla, geçmişi özlemiyorum diyenin ailesi, tam olarak aile kavramını oturtamamıştır. İnşallah hepimiz için güzel bir hayat olur. :)Çok benzer hayatlarımız varmış :) Bir bakıma çok şanslıyız aslında ama uyumda bir o adar zor oluyor işte.
Benim şanssız bir evlilik tecrübem oldu yenildim.
Umarım sen içini sıkan bu duygu durumlarından bir an önce sıyrılır daha da huzurlu olursun.
İki kişi olmak derken ne demek istiyorsunuz anlamadım.Sanırım iki kişi olduğumuz için sanki bir yanım hep eksik gibi hissediyorum, bir de eşim her konuda çok yanımda durur ve medeni bir insandır ama çok kuralcıdır. Evde pijama üstümün bile nizami şekilde durmasını ister, bir düğmem bile açık olsun veya yakaları kaysın istemez. Temizlik, yemek gibi şeylerde ise hiç karışmaz ve çok yardımcı olur. (Çok tezat halleri var, alışmakta zorluk yaşadım) Baba eviyse çok rahattır, babam çıplak gezsek(tabiki de gezmeyiz sadece bir tabir) gerekirse ben odadan çıkmam kızım siz rahat olun der.
2+1 kişi olmak istiyoruzİki kişi olmak derken ne demek istiyorsunuz anlamadım.
Kaç kişi olacaksınız peki?
Ay ne alakası var cidden ya. Siz ailecisiniz diye aileci olmayan insanlar neden sıkıntılı aile ilişkisi yaşamış oluyor. Gayet güzel bir aile ilişkim vardı, hayatım boyunca baskı görmedim 18 yaşından beri istediğim saatte dönerim kimse karışmazdı. Ama ben evliliği, kendi düzenimin olmasını da seviyorum. Ailemi her gün görmek istemem, her gün görmesem özlemem ama kocamı özlerim.Allahtan eşimden ve ailemden yana kendimi çok şanslı hissediyorum ama insanın bazı düşünceler elinde olmuyor valla, geçmişi özlemiyorum diyenin ailesi, tam olarak aile kavramını oturtamamıştır. İnşallah hepimiz için güzel bir hayat olur. :)
Belki onlar da aynısını sizin için düşünüyordur. Sürekli geçmişin özlemiyle yaşayan biri şimdiki hayatını, evliliğini, çekirdek ailesini oturtamamiştır :) yaşadiği anda mutlu olan insanları şanssız görüp kendinizi nasıl şanslı görebiliyorsunuz çok garip.Allahtan eşimden ve ailemden yana kendimi çok şanslı hissediyorum ama insanın bazı düşünceler elinde olmuyor valla, geçmişi özlemiyorum diyenin ailesi, tam olarak aile kavramını oturtamamıştır. İnşallah hepimiz için güzel bir hayat olur. :)
Kalabalık aile ortamından bahsediyor sanırım. Yani yıllarca yetiştiğin ailede ki o kalabalık ve düzen var ya ondan.İki kişi olmak derken ne demek istiyorsunuz anlamadım.
Kaç kişi olacaksınız peki?
Hiç alakası yok. Niye özleyeyim ki. Ailem şükür sağ. Ben kendi hayatımı yaşıyorum onlarda öyle. Sonsuza kadar odamda mi yaşayacaktım kızları olarak. Hayatın döngüsü bu.Allahtan eşimden ve ailemden yana kendimi çok şanslı hissediyorum ama insanın bazı düşünceler elinde olmuyor valla, geçmişi özlemiyorum diyenin ailesi, tam olarak aile kavramını oturtamamıştır. İnşallah hepimiz için güzel bir hayat olur. :)
Aaaa hiç öfkeli değilim inanın.Kalabalık aile ortamından bahsediyor sanırım. Yani yıllarca yetiştiğin ailede ki o kalabalık ve düzen var ya ondan.
Niye sürekli insanlar birbirine azarlar gibi atarlı giderli yorum yapıyor burada vallahi anlayabilmiş değilim.
Ne yani bu kadar hırsın öfkeniz?
Sana göre tersse bile bunu azarlar modda söyleme hakkını nerden buluyorsunuz anlamış değilim. Sadece size değil bu arada bu tepkim bahsettiğim şekilde yorum yapan herkese.
Burada ki hiç kimse bu konu üzerinden sizi anlamayacak. :)2+1 kişi olmak istiyoruz
Valla sizin konuları biliyorum mesela siz aile hayatınızı kötü evlilikten dolayı özlüyormuşsunuz.Burada ki hiç kimse bu konu üzerinden sizi anlamayacak. :)
SAdece aynı duyguları yaşayan birisi sizi anlayabilir o da sanırım sadece ben.