Erkek İnfertilitesi Kök Hücre İle Çocuk Sahibi Olmayı Bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

rica ederim,yeni bilgileri takip ettiğim ölçüde paylaşıcam..inşallah uzun sürmez,insanlık tarihi için çok büyük gelişme olacak..bir çok çözümsüz hastalığa umut olacak..

Canım sizin sorununuz nedir? tam olarak. Bizimde tek umudumuz kök hücre Seninle aynı durumdayız canım bizde mutluyuz çok şükür Şuna inanıyorum hiç bir şey dört dörtlük olmuyor. Yani hem eşinle mutlu olacaksın hem maddi hiçbir sıkıntın olmayacak hemde çocukların olacak hemde saglıklı olacaksın bunların hepsi bir arada olmuyor ne yazıkki.Bizimde tek istediğimiz evimizi neşelendirecek çocuk sesi.Allaha şükürler olsun başka sorunumuz yok düşünsene eşinle mutlu olmasaydında çocukların olsaydı bu çok daha zor olurdu benim için.Herşeyde vardır bir hayır diye düşünüyorum. Kök hücrenin fazla uzzun sürecegini düşünmüyorum. :1hug:

arkadaslar ben daha gecen ay memorial hastanesindeydim ve semra kahraman ile kendim görüstüm..ben kendim sordum bu islemi ve bana 8-10 sene sonra belki dedi bu uzun zaman alicak farelerdi denendi ama hic birri yasamadi dedi...yani ben anlamiyorum daha tam bir ay bile olmadi 3 hafta oldu simdi baska seyler söylemis...ayrica kendi hastanesindeki doktorlar daha farkli konustu yani siz evlatlik edinin yada donör kullanin dediler..kendisi gine azicikta olsa umut verdi bize..kök hucresi yok ama siz ginede vitamin kullanin belli olmaz dedi simdide beni cok sasirtti
slm canım nasılsın

canim esimde genetik kromozon rahatsizligi ve dogustanmis..biz 5 kere sperm analizi yaptirdik 4 kere kocaman 0 cikti..birkere az birsey cikmis 2006 da ozaman daha basindayiz nasilsa tupp bebek olur diye birsey yapmadik...simdi 2008 de tese oldu hic cikmadi....tr gittik gecen ay memorial hastanesinde microtese olduuu gine kocaman 0 artik birsey yapamayiz dediler sizin sorun neydi???

Bizde geç kalınmış inmemiş testis bu durumdakılerde zaten azo spermı mıkro tesede şansımız yok yanı kök hücreyi bekliyoruz ama evlatlıkta bana sıcak geliyor Allah hakkımızda hayırlısını versın.

nasil yani ben anlamadim...microtese yapilmadan buna nasil karar veriyorlar olmucana...belki kök hücre var esinde??gelismemis olsada??...hmmm

İnmemiş testislerin yapısı vücut sıcaklıgında bozuluyor canlı hucreler ölüyormuş o yuzden.

belki kök hücre var esinde??gelismemis olsada??...
burda ne demek istediğini anlamadım.

arkadaşlar ben bu gün özel bir hastaneydim ve yanımda bir bayan vardı benim biraz konuştu ve bir arkadaşının kök hücre ile kız bebek sahibi olduğunu söyledi;ben yasak diye bildiğim için ve daha fareler üzerinde denedikleri bildiğim için pek inanmadım :)

Bencede yalan soylemis yada farkli bir yontemle bebek sahibi olmuslardir (mikro tese gibi)
onu kok hucre saniyordur.Yalan soyleyen insanlari hic sevmiyorum yaa

hayır arkadaşlar kök hücre tedavisi şu demek
gelişmemiş sperm ile yumurtayı döllemeye çalışmak ve transfer etmek spermatid ile baız arkadaşlara denenmiş bu çiderin forum sayfalarında yazar.
alman hastanesi 500 kişiye yapmış bu işi kök hücre ile sanırım 5 sene önce sadece 5 hasta gebe kalmış..
umarım bekledinize değerde kök hücre çalışmaları hızlabnır ve boyut atlar..
kuzenimindede spern çıkmadı mustafa bahceci bu bahsettiğim sayıları söyledi ve bu işi unutun belki başka bi yöntem çıkar dedi..

Teşekkürler canım bilgilendirdigin için inşallah bu iş bir an önce kliniklerde uygulanabilir düzeye gelir.

selam arkadaslar nasilsiniz??ben uzun zamandir yazamadim giremiyorum cok nadir iki dakika girip cikiyorum..
bizim bahsettimiz kök hüce kadindan alinan erkek yok diye yapiliyor bu zaten yukardaki bir arkadasimizin anlattgi baska birsey galiba...
bende buaralar aile ici sorunlar buyuktu ve cocuk konusunu bastirdi..yani kendi derdimi tamamen unuttum..hatta bazen kardesimden icin benim cocum bunu bana yapicaksa hic olmamasi daha iyi galiba diyorum..bastirmaya calisiyorum nezaman aile ici sorunlar biterse ozaman gine kendi derdime duserim heralde

Canım kök hücre ile hamılelik kliniklerde uygulanabilir seviyeye geldiginde kadınlarda erkege ihtiyaç duymadan hamıle kalabılecekler ama sadece kız çocugu olacak.
Eger erkekten alınan kök hücreyle hamile kalınırsa erkekte olabilir kızda dogan çocuk.
Ama işte daha kaç yıl daha beklemek gerekecek orası bilinmiyor.

ya kimisi diyor cikti en kisa zamanda uygulanacak..kimisi uzun surecek ama bence en fazla 2 sene daha bekleriz..yakin bir zamanda olucakmis gibime geliyor...erkektende kök hücre alinip yapiliyormu??gerci benim esimde kök hücre yokmus ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…