Kokan insanlar!!!

Uzun zamandır rahatsızım bu konudan. Toplu taşımalarda vs insanlardan gelen pis kokudan rahatsız oluyorum. Bugün öğürerek indim minibüsten. İnsan duş almaz mı veya bir deodorant kullanmaz mı??? Aklım almıyor neden yani? Günde iki kez yıkanırım deodorant rollon va ne varsa sürerim. Ekşi ekşi ter kokuları birbirine karışıyor.
Ayda 10 TL verip bir deodorant alınamıyor mu? Veya su sabun elimizin altında çok mu zor yıkanmak. Kısacası cıldıracagım. İçimden gelmiyor bir yere gitmek otobüse minibüse binmemek için.
Kesin maddi durumları yoktur deodorant alamıyorlardır evet her maddi durumu olmayan kokmak zorunda, pis olmak zorundadır çünkü... Kış ayında insan deodorant sürmese bile 1 günde kokmaz arkadaş bu insanlar pis pis.. Yıkanıyorlar kirli kıyafetlerini tekrar giyiyorlar muhtemelen.

Roll-on, deodorant, parfüm, bunların hiçbiri sağlıklı şeyler değil. İnsanlara dayatmaya çalışıp duruyorlar reklamlarla falan ama hep Avrupa özentiliği bu, onlar ne yaparsa doğru sanki. Onun yerine esanslar daha sağlıklı değil mi? Ayrıca bir de şu var, giysilerin de sentetik ve yün olanları çok kokutuyor ya. Ben bazen banyodan sonra parfüm bile sıksam, bir kazak giysem azcık terlediğim gibi kokmaya başlıyorum. Bazı insanların ter bezleri çok çalışıyor, gün içinde üst üste terleyip de üstünü değiştiremeyince de daha yoğun kokuyor. Ama terleyip terleyip yıkanmayan insanın kokusu da belli oluyor, ne kadar koku sürünse fayda etmez.

Bide lütfen özellikle ferace, manto giyen hanımlar ara sıra yıkayın şunları çünkü çoğu sentetik oranı fazla olduğundan azcık terlesenizde çok yoğun kokuyor. Montlarda, kabanlarda duymuyorum da özellikle yazın kapalı hanımların yanında durulmuyor.

Valla kokmayan, temiz, medeni her yerin hayraniyim Bostan :) biz millete yikanmayi ogretememisiz sen esans diyorsun teee :KK53: son paragrafa da sonuna kadar katiliyorum :/

Roll-on, deodorant, parfüm, bunların hiçbiri sağlıklı şeyler değil. İnsanlara dayatmaya çalışıp duruyorlar reklamlarla falan ama hep Avrupa özentiliği bu, onlar ne yaparsa doğru sanki. Onun yerine esanslar daha sağlıklı değil mi? Ayrıca bir de şu var, giysilerin de sentetik ve yün olanları çok kokutuyor ya. Ben bazen banyodan sonra parfüm bile sıksam, bir kazak giysem azcık terlediğim gibi kokmaya başlıyorum. Bazı insanların ter bezleri çok çalışıyor, gün içinde üst üste terleyip de üstünü değiştiremeyince de daha yoğun kokuyor. Ama terleyip terleyip yıkanmayan insanın kokusu da belli oluyor, ne kadar koku sürünse fayda etmez. Bide lütfen özellikle ferace, manto giyen hanımlar ara sıra yıkayın şunları çünkü çoğu sentetik oranı fazla olduğundan azcık terlesenizde çok yoğun kokuyor. Montlarda, kabanlarda duymuyorum da özellikle yazın kapalı hanımların yanında durulmuyor.

Ya bakın deo sağlıklı değil diye yazmış kaç kişi, hepsine yazdım size de yazacağım. Sağlıklı deolar, parfümler, duş jelleri gırla. Organik hepsi. Bir ton marka var, yazıyorum artık tek tek yazmayacağım herkese.

La Naturel (Türk markası), Yves Rocher in organik serisi, Sante, Logona, Rossmann da satılan Alterra markası ve daha niceleri. Kristal deolar var zararsız, aşırı bereketli, tüm vücuda sürülen, kokusuz nötr.

Ter kokmanın nesi sağlıklı? Milyon tane alternatif var. Ayrıca sentetik ve akrilik kokar, yün kazak kokmaz. Merinos yünü ve kaşmir tercih edin kokuyor mu kokmuyor mu görün.

Deo, parfüm, roll on, duş jeli,parfüm, şampuan... yani tüm temizlik malzemelerinin zararsız ve organik olanları yıllardır satılıyor, kullanın kullandırın.

Türk milleti de temiz bir millet değil ki zaten. :)
Kimse kusura bakmasın.
Umumi mekanlarda bin tane örneği mevcut. Tuvaleti olsun, camisi olsun, toplu taşıması olsun.

Üniversite mezunu, 30 yaş üstü çalışan bayanlarımıza wc kullanma adabı öğrettim ben işyerinde düşünün...

Ter kokusundan daha beter şeyler var.Bir insan düşünün ayda yılda bir yıkanan ve kıyafetlerini hiç yıkamayan.

Bu kişiye dünyanın en iyi parfümünü deodorantını verseniz o iğrenç, basık kokuyu kapatamaz. Daha da iğrenç kokar sadece.

Bazı insanların temizliği öğrenmesi lazım, zira o kokuyu hiçbir esans maskeleyemez.

Ya bakın deo sağlıklı değil diye yazmış kaç kişi, hepsine yazdım size de yazacağım. Sağlıklı deolar, parfümler, duş jelleri gırla. Organik hepsi. Bir ton marka var, yazıyorum artık tek tek yazmayacağım herkese.

La Naturel (Türk markası), Yves Rocher in organik serisi, Sante, Logona, Rossmann da satılan Alterra markası ve daha niceleri. Kristal deolar var zararsız, aşırı bereketli, tüm vücuda sürülen, kokusuz nötr.

Ter kokmanın nesi sağlıklı? Milyon tane alternatif var. Ayrıca sentetik ve akrilik kokar, yün kazak kokmaz. Merinos yünü ve kaşmir tercih edin kokuyor mu kokmuyor mu görün.

Deo, parfüm, roll on, duş jeli,parfüm, şampuan... yani tüm temizlik malzemelerinin zararsız ve organik olanları yıllardır satılıyor, kullanın kullandırın.

Ben yorumların hepsini okumadım hatta çoğunu okumadım, zorunluluğum da yok ki niye kızıyorsunuz :)) ter kokmak sağlıklı dedim mi, demedim. Yün kokmaz demişsiniz ama kokuyor, ben hususi yünden örülmüş giysiler biliyorum hatta hayvanın kokusu dahi gitmemiş, fabrikasyon değil el yapımı ama o da teri çekmediği için kokuyor. Ben piyasa malı kimyasal ürünlerden bahsettim malum organik ürünlere para dayanmaz, herkes alabilir mi sizce? O yüzden onun yerine esans dedim ben.

Kristal deodorantlarda alüminyum tuzu var :( Olamayanına ben denk gelmedim. Alterra kullanıyorum ama o da o kadar korumuyor maalesef.

Ben yorumların hepsini okumadım hatta çoğunu okumadım, zorunluluğum da yok ki niye kızıyorsunuz :)) ter kokmak sağlıklı dedim mi, demedim. Yün kokmaz demişsiniz ama kokuyor, ben hususi yünden örülmüş giysiler biliyorum hatta hayvanın kokusu dahi gitmemiş, fabrikasyon değil el yapımı ama o da teri çekmediği için kokuyor. Ben piyasa malı kimyasal ürünlerden bahsettim malum organik ürünlere para dayanmaz, herkes alabilir mi sizce? O yüzden onun yerine esans dedim ben.

El yapımı yün giysi pek anlayamadım...
Sabun var en basiti, marketten 1 kalıp sabun almak bütçeyi zorlayacak bir şey değil.

Temiz olmak isteyen her türlü oluyor, gerisi bahane buluyor.

Kristal deodorantlarda alüminyum tuzu var :KK43: Olamayanına ben denk gelmedim. Alterra kullanıyorum ama o da o kadar korumuyor maalesef.

Kristal şeffaf deolarda aliminyum tuzu yok. Yıllardır kullanıyorum.

Link atıyorum, yerli malı sayemde reklam da yapacaklar Allah kabul etsin..

https://www.lanaturelshop.com/urun/lanaturel-kristal-deodorant-kokusuz-bayan-130-gr

3 yıl kullandım belki de, hala bitmedi, diğer çeşitlere geçtim. Kullanım süresine göre ürün bedava bence. Hiç bir zararlı madde yok. Şunu alıp hayrına herkese dağıtmak istiyorum :D

Benim de agzim kokuyo valla ama midem de reflu var ilac kullaniyom simdi midem duzeldi biraz agzimdaki kokuda gecmezse disciye gitcem... disari cikinca polo kullaniyom naneli seker ama o da 2 den fazlasi mideyi mahvediyo
toplu tasimada insanlarla burun buruna gercekten cok zor seker oyuzden iyi oluyo hastaliktan kaynakli agiz kokusu degil aslinda aoylemek istedigim aclik kokusu olur ya keskin aci aci aksam ne yediyse agzinda yani dislerini dahi fircalamadan cikmis evden o tarz bi kokudan bahsediyordum aslinda

Bazen kıyafet denerken kabinden sizden önce çıkan kişi maşallah içerde horon tepmiş gibi bırakıyır yemin ederim tiksiniyorum o kabine girerken ama benim annem bağırıyor arkalarından bir deodorantınızda mı yok diye:halay:

peki kullandığınız deodorant ve rollonların meme kanserini arttırdığını biliyor musunuz.

Aynı zamanda yiyecek ekmeği zor bulan ve geçinemeyen enflasyonun vurduğu kesim de var.

İmkanı olup yapmayanları ayırıyorum.

toplu tasimada insanlarla burun buruna gercekten cok zor seker oyuzden iyi oluyo hastaliktan kaynakli agiz kokusu degil aslinda aoylemek istedigim aclik kokusu olur ya keskin aci aci aksam ne yediyse agzinda yani dislerini dahi fircalamadan cikmis evden o tarz bi kokudan bahsediyordum aslinda
Benim ki de pis kokuyor fircalasam da gecmiyodu simdi ilac kullanonca midem biraz duzeldi agzimdaki koku da azaldi azcik... doktora sormadim ama galiba midemdeki problemden dolayi... simdi gaviscon surup nexstep hap motilium hap kullaniyom... agiz kokusu gecmezse disciye gitcem misemde gecmezse tekrar gitcwm endoskopi yapcak doktor oyke dedi... dogru temiz olmayanlar var ama bazende temizlige ragmen gecmiyo o zamanda ya yediginden yada bi hastalok var... ama insanin kendini bile rahatsiz ediyo ben fiecaliyom sivi dis temizliyiceli var gargara yapion ya ondan da kullandim bir ara yine de gecmedi o anlik geciyo sonra gene ayni... polo biraz iyi geliyo ama o da cok kullaninca midemi mahvediyo... ins gecer

Benim ki de pis kokuyor fircalasam da gecmiyodu simdi ilac kullanonca midem biraz duzeldi agzimdaki koku da azaldi azcik... doktora sormadim ama galiba midemdeki problemden dolayi... simdi gaviscon surup nexstep hap motilium hap kullaniyom... agiz kokusu gecmezse disciye gitcem misemde gecmezse tekrar gitcwm endoskopi yapcak doktor oyke dedi... dogru temiz olmayanlar var ama bazende temizlige ragmen gecmiyo o zamanda ya yediginden yada bi hastalok var... ama insanin kendini bile rahatsiz ediyo ben fiecaliyom sivi dis temizliyiceli var gargara yapion ya ondan da kullandim bir ara yine de gecmedi o anlik geciyo sonra gene ayni... polo biraz iyi geliyo ama o da cok kullaninca midemi mahvediyo... ins gecer
allah yardimciniz olsun insallah

Birde benim hamileligin 4 5. Ayindan sonra basladi bu mide sorunu ondan once yoktu bi basladi 2 sene oldu nerdeyse dogum yapali ama midemdekj yanma agri gecmedi giderek cogalinca en son doktora gittim iste

Ya siz bide beni dusunun lutfen.
Calisma arkadasim 20 yasinda bi cocuk. Oyle bi kokar ki artik o kokudan usanmaya basladim. Bazen bi is yapiyor nasil terliyor anlatamam hadi siz cok yoruldunuz bi sigara icip gelin diyorum sigara kokusu bile daha iyi geliyor dusunun yani. Haftada 1 gomlek degistiriyor. Kusacam gunluk 10 tl sigaraya verecegine azaltarak bi deodrant alabilir ya.

Back
X