koklear implant taktıranlar??

Jasminium84

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ekim 2013
21.642
72.787
798
41
kızlar merhaba,
19 aylık bir kızım var ve doğuştan işitme kaybı var bu zamana kadar cihaz işe yaradığı için koklear implant ameliyatı olmasını istemedik ancak bugün farklı bir doktora daha gittik ve işitme kaybının artma riski olduğu ve ileride yaşıtlarında geri kalma riski olduğu için ameliyat olması gerektiğini söyledi
aranızda koklear implant ameliyatı olan veya tanıdığı olan var mı
bilgi verebilirseniz çok sevinirim
işitme cihazıyla mı devam edelim yoksa ameliyat mı ettirelim karar veremiyoruz ne yazık ki
internette araştırdığımda ise birbirinden farklı şeyler çıkıyor

hiç bilgisi olan, deneyimleyen yok mu? :(
aklım karman çorman
yaptırmak mı iyi yoksa cihazla devam etmesi mi bilmiyorum yavrumun dili de dönmüyor ki cihaz bana yetiyor ya da ben duyamıyorum anne desin :(:(:(

hiç bilgisi olan, deneyimleyen yok mu? :KK43:
aklım karman çorman
yaptırmak mı iyi yoksa cihazla devam etmesi mi bilmiyorum yavrumun dili de dönmüyor ki cihaz bana yetiyor ya da ben duyamıyorum anne desin :KK43::KK43::KK43:

Canım burada kimse çok net cevap veremez bence imkanın varsa 2-3 doktora daha git, çok iyi kulak-burun-boğaz uzmanları var, bu önemli bir konu bence bikaç doktorla görüşüp başarı sonuçlarını ve riskleri öğren.

Hem ameliyatla düzelme şansı varsa sevinmelisin, hiç şansı olmayan çocuklar var.

Rabbim minik kuzunun yardımcısı olsun, hayırlısı neyse o olsun inşAllah...

Canım burada kimse çok net cevap veremez bence imkanın varsa 2-3 doktora daha git, çok iyi kulak-burun-boğaz uzmanları var, bu önemli bir konu bence bikaç doktorla görüşüp başarı sonuçlarını ve riskleri öğren.

Hem ameliyatla düzelme şansı varsa sevinmelisin, hiç şansı olmayan çocuklar var.

Rabbim minik kuzunun yardımcısı olsun, hayırlısı neyse o olsun inşAllah...
canım inan bana 4 farklı hastaneden 6 farklı doktorla görüştük kafamız o kadar allak bullak ki anlatamam
iki doktor hariç diğerleri ameliyat dedi ama o ikisi de içimizi o kadar rahatlattı ki bu zamana kadar erteledik ameliyatı ama bugün gittiğimiz doktor şu an için cihazı işe yarıyor görünüyor ama yaşıtlarından geri kalma r,ski çok fazla olabilir ameliyat olursa daha iyi duyar dedi bizi ameliyata yönlendirdi bunun üzerine netten araştırdım biraz orda da koklear için işitme cihazından hiç verim alamayanlara öneriyorlar ve memnun olmayan cihazla devam edin kesinlikle diyenler var ama bunların hepsi yetişkinler ben 1-2 yaşlarında ameliyat olan tanıdıkları olanlar varsa onların tecrübelerini merak ediyorum
amin canım aminnn, Allah kızımın hakkında hayırlısı neyse ona yönlendirsin bizi

canım inan bana 4 farklı hastaneden 6 farklı doktorla görüştük kafamız o kadar allak bullak ki anlatamam
iki doktor hariç diğerleri ameliyat dedi ama o ikisi de içimizi o kadar rahatlattı ki bu zamana kadar erteledik ameliyatı ama bugün gittiğimiz doktor şu an için cihazı işe yarıyor görünüyor ama yaşıtlarından geri kalma r,ski çok fazla olabilir ameliyat olursa daha iyi duyar dedi bizi ameliyata yönlendirdi bunun üzerine netten araştırdım biraz orda da koklear için işitme cihazından hiç verim alamayanlara öneriyorlar ve memnun olmayan cihazla devam edin kesinlikle diyenler var ama bunların hepsi yetişkinler ben 1-2 yaşlarında ameliyat olan tanıdıkları olanlar varsa onların tecrübelerini merak ediyorum
amin canım aminnn, Allah kızımın hakkında hayırlısı neyse ona yönlendirsin bizi

İşte zor bir durum, babam kalçasını kırmıştı ve 2-3 doktor kesinlikle ameliyat olmalı, 2-3 doktor kesinlikle ameliyat olmamalı dedi. Ne yapacağını şaşırıyor insan.

Her ameliyatta fayda gören de var, sıkıntı yaşayanda. O yüzden her cevap soru işaretlerini arttıracak.

En iyi cevabı Tıp Fakültesi doktorları veriyor, onlar da para kaygısı yok ya daha dürüst oluyorlar.

İnşallah kk'da yardım eden olur.

Ama bence anne olarak hangisi mantığına yattıysa onu yap ve gerisini Allah'a bırak.

Duam seninle ve minik kıızınla..

İşte zor bir durum, babam kalçasını kırmıştı ve 2-3 doktor kesinlikle ameliyat olmalı, 2-3 doktor kesinlikle ameliyat olmamalı dedi. Ne yapacağını şaşırıyor insan.

Her ameliyatta fayda gören de var, sıkıntı yaşayanda. O yüzden her cevap soru işaretlerini arttıracak.

En iyi cevabı Tıp Fakültesi doktorları veriyor, onlar da para kaygısı yok ya daha dürüst oluyorlar.

İnşallah kk'da yardım eden olur.

Ama bence anne olarak hangisi mantığına yattıysa onu yap ve gerisini Allah'a bırak.

Duam seninle ve minik kıızınla..
haklısın aslında, dualarım hep kızımla inşallah doğru kararı verebilirim sonrası da Allahın takdiri
sağol canım Allah razı olsun

Koklear implant takmali bence benim yok ama daha iyi duydukları biliyorum bi arkadasim var çok memnun ufak bir sesi de duyduğu söyledi bana. Bende düşündüm Vazgeçtim hic ama hicc duymayanlara veriyor 120 dB olanlara yani benim 90 dB olduğu için vazgecmisim

Cihazsiz ameliyat olsaydi herseyimi verirdim ben :( cihazli olunca veremiyorum kendimi:( normal insanlar gibi duymak isterdim ama yok böle ameliyatlarda. Ben güvenmiyorum işitme cihazimla yola devam ediyorum

Koklear implant takmali bence benim yok ama daha iyi duydukları biliyorum bi arkadasim var çok memnun ufak bir sesi de duyduğu söyledi bana. Bende düşündüm Vazgeçtim hic ama hicc duymayanlara veriyor 120 dB olanlara yani benim 90 dB olduğu için vazgecmisim

Cihazsiz ameliyat olsaydi herseyimi verirdim ben :KK43: cihazli olunca veremiyorum kendimi:KK43: normal insanlar gibi duymak isterdim ama yok böle ameliyatlarda. Ben güvenmiyorum işitme cihazimla yola devam ediyorum
benim kızımda 90 db orta-ileri derece olduğu için olması gerektiğini söylüyorlar
ne yazık ki doğal bi ses duyamacak ameliyat sonrası elektronik bi ses olacakmış duydukları :( ama yaşı küçük olduğu için alışması kolay olur diyorlar
ben de bi türlü güvenemiyorum işte off off :(

Size ameliyat ettirin diyen doktorlarin adini googledan aratin. Kendimden ornek vereyim burun ameliyati olucam arkadasim tip okuyor bi hocasinin adini verdi bu iste iyi diye. Bi arattim kk de sayfalarca basarisizlik onerisi var. Ameliyati iyi yaptigini dusunen doktor oneriyor diye düşünüyorum inşallah hayirlisi okur cok geçmiş olsun yavrunuza

Canım öncelikle geçmiş olsyn internette ırem dedebek yaz oda implat olmuş bir cocuk her şey yazıyor orada iyice araştırın bildiğim kadariyla implatta geri dönüş yok

benim kızımda 90 db orta-ileri derece olduğu için olması gerektiğini söylüyorlar
ne yazık ki doğal bi ses duyamacak ameliyat sonrası elektronik bi ses olacakmış duydukları :KK43: ama yaşı küçük olduğu için alışması kolay olur diyorlar
ben de bi türlü güvenemiyorum işte off off :KK43:
Cihazla elektronik sesle duyuyorum benim ameliyata gerek kalmiyor cihazsiz telefonla konusabiliyorum ama az duyuyorum mesela ama iyice bastiriyorum teline kulagima yuksek ses tonu aciyorum telimde.. İşitme cihazlar daha iyi.. Şimdilerde yeni işitme cihaz alicam. Telefonlarda daha iyi duyabilmesi için doğal sesi gibi bisey... Bide uzaktan küçük sesi duyabimesi için öyle cihazlardan istiyorum cikmis mi piyasaya bilmem. Ben ameliyatlarda guvenmedim hic babam da arastirdi hep. Vazgeçti az duyuyorsun diye. Ameliyat işitme Düyunu tamamen kaybediyorsum kizinda az duyma varsa gece kulagina yaklaşarak konusmak istiyorsan ameliyat etme sakin. Esimle cihaz olmadan konuşuyoruz meslea bana kulağa yaklaşarak konusuyor muhabbet ediyoruz :)

Rosebud sen kizina bi kulağa yaklaş konuş beni duyabiliyor musun de bakalim neler hissedecek duyduğu sana bakiyorsa gülücük atiyorsa az duyuyor o zaman.. Dene bi. Az duyma varsa ameliyat yaptirma sakin

Size ameliyat ettirin diyen doktorlarin adini googledan aratin. Kendimden ornek vereyim burun ameliyati olucam arkadasim tip okuyor bi hocasinin adini verdi bu iste iyi diye. Bi arattim kk de sayfalarca basarisizlik onerisi var. Ameliyati iyi yaptigini dusunen doktor oneriyor diye düşünüyorum inşallah hayirlisi okur cok geçmiş olsun yavrunuza
teşekkür ederim canım
o şekilde araştırmak aklıma gelmemişti açıkcası bugün o şekilde de bakayım

Canım öncelikle geçmiş olsyn internette ırem dedebek yaz oda implat olmuş bir cocuk her şey yazıyor orada iyice araştırın bildiğim kadariyla implatta geri dönüş yok
çok teşekkür ederim canım
evet geri dönüşü olmadığı için tedirginiz biz de çünkü var olan sağlıklı hücreyi de öldürecekler
bi araştırayım

Cihazla elektronik sesle duyuyorum benim ameliyata gerek kalmiyor cihazsiz telefonla konusabiliyorum ama az duyuyorum mesela ama iyice bastiriyorum teline kulagima yuksek ses tonu aciyorum telimde.. İşitme cihazlar daha iyi.. Şimdilerde yeni işitme cihaz alicam. Telefonlarda daha iyi duyabilmesi için doğal sesi gibi bisey... Bide uzaktan küçük sesi duyabimesi için öyle cihazlardan istiyorum cikmis mi piyasaya bilmem. Ben ameliyatlarda guvenmedim hic babam da arastirdi hep. Vazgeçti az duyuyorsun diye. Ameliyat işitme Düyunu tamamen kaybediyorsum kizinda az duyma varsa gece kulagina yaklaşarak konusmak istiyorsan ameliyat etme sakin. Esimle cihaz olmadan konuşuyoruz meslea bana kulağa yaklaşarak konusuyor muhabbet ediyoruz :)
canım senin doğuştan mı işitme kaybın vardı?

Rosebud sen kizina bi kulağa yaklaş konuş beni duyabiliyor musun de bakalim neler hissedecek duyduğu sana bakiyorsa gülücük atiyorsa az duyuyor o zaman.. Dene bi. Az duyma varsa ameliyat yaptirma sakin
evet bunu bi deneyeceğim bu akşam
küçücük bebek anlamıyorum ki duyuyor mu duymuyor mu
derdini anlatamıyor ki duyuyorum diyebilsin :(

canım senin doğuştan mı işitme kaybın vardı?
hyr 1.5 yasindayken geçirdiğim menenjit hastalik sorasi işitme engelli oldum. 4 yasinda cihaz kullanmaya basladim 16 yasina kadar philips kullandim sora yeni cihaz aldik betoneydi memnun kalmadim 6 sene kullandim çok bozulmuştu. Simdi siemens kullanıyorum ama memnun değilim 2011 de aldik biz yeni cihaz alicam philips on numaraydi 12 sene kullandim hala sağlam. Philips işitme cihazlar kalmadi olsa hemen alicam da yok piyasada:KK43: işitme engelli olmak çok zordu. Kucukken Derdimi anlatamiyordum simdi anlatıyorum. Çok zor günler yasadim onyargiyi da gördüm herşeyi yasadim.

Küçükken çok cihaz kirdim bozuldu tabi babam bikmadi galiba hep İstanbul götürüp yaptirdi getirdi defalarca cihazlardan nefret etmiştim çünkü arkadaşlarım alay ediyorlardı kulagindanki ne diye sorarlardi hep. Komşunun kizi bana kulagindaki cikart at demişti bende atmisim.. Kirmisim ağlayarak eve geldiğini hatirliyorum anneme anlatamiyordum annem gitmişti komsuyla kavga etmişti benim için. Bide anneme seni kizini oynatmiycam demisti kizini benim kizimi araya sokmuycam demişti.. Annem aglamisti eve geldiğinde gördüm annemi çok çekti benden fazlasini.. Okulda bile yalnizdim arkadasim da yoktu oynamak istemiyorlardı benle. Bunlari geçmişte kalsada unutamiyorum. 26 yasindayim simdi. Memur oldum Evlendim.. 3 ay öncede bebeğimi de kaybettim. Esim her konuda destekçim saolsun... Ama çok zor günler gecirdim. Acilar benim bin kat olgunlastirdi. Bunlari yazdigimda agliyorum.

hyr 1.5 yasindayken geçirdiğim menenjit hastalik sorasi işitme engelli oldum. 4 yasinda cihaz kullanmaya basladim 16 yasina kadar philips kullandim sora yeni cihaz aldik betoneydi memnun kalmadim 6 sene kullandim çok bozulmuştu. Simdi siemens kullanıyorum ama memnun değilim 2011 de aldik biz yeni cihaz alicam philips on numaraydi 12 sene kullandim hala sağlam. Philips işitme cihazlar kalmadi olsa hemen alicam da yok piyasada:KK43: işitme engelli olmak çok zordu. Kucukken Derdimi anlatamiyordum simdi anlatıyorum. Çok zor günler yasadim onyargiyi da gördüm herşeyi yasadim.
Allah kolaylık versin canım
kızıma da :(
kızım ne ler yaşayacak bilmiyorum ve korkuyorum :(:(:(

Back
X