koklear implant taktıranlar??

Küçükken çok cihaz kirdim bozuldu tabi babam bikmadi galiba hep İstanbul götürüp yaptirdi getirdi defalarca cihazlardan nefret etmiştim çünkü arkadaşlarım alay ediyorlardı kulagindanki ne diye sorarlardi hep. Komşunun kizi bana kulagindaki cikart at demişti bende atmisim.. Kirmisim ağlayarak eve geldiğini hatirliyorum anneme anlatamiyordum annem gitmişti komsuyla kavga etmişti benim için. Bide anneme seni kizini oynatmiycam demisti kizini benim kizimi araya sokmuycam demişti.. Annem aglamisti eve geldiğinde gördüm annemi çok çekti benden fazlasini.. Okulda bile yalnizdim arkadasim da yoktu oynamak istemiyorlardı benle. Bunlari geçmişte kalsada unutamiyorum. 26 yasindayim simdi. Memur oldum Evlendim.. 3 ay öncede bebeğimi de kaybettim. Esim her konuda destekçim saolsun... Ama çok zor günler gecirdim. Acilar benim bin kat olgunlastirdi. Bunlari yazdigimda agliyorum.
zor günler geçirmişsin çok üzüldüm :(
ben de bunlardan korkuyorum işte
bunlara karşı nasıl koruyacağım kızımı koruyamam 7/24 tepesinde duramam ki :(
Allahım seni de kızımı da iyi insanlarla karşılaştırsın

Her işitme engelli yasiyor bunu.. Bi tek ben değiliim.. Eminim ki kiziniz benden daha iyi olucak. Daha sağlam ayaklarin üzerinde duracak teknoloji var artik günümüzde işitme engelliler teknoloji ile geliştiriyor kendini.. Konuşuyorlar orda iletişim kuruyor. Benden önceki işitme engelliler daha fazla zorluk çekmiş teknoloji yoktu.. Nasil anlasiyorlardi insanlarla... Bilemiyorum. İşaret dili hep vardi.. Ben işaret dili kullanmiyorum. Konuşuyorum. Konuşmaya calisiyorum normal insanlar gibi.. Şimdiki gencler benden sansli olduğu düşünuyorum zekasi sağlamsa herşeyi yapar..

Her işitme engelli yasiyor bunu.. Bi tek ben değiliim.. Eminim ki kiziniz benden daha iyi olucak. Daha sağlam ayaklarin üzerinde duracak teknoloji var artik günümüzde işitme engelliler teknoloji ile geliştiriyor kendini.. Konuşuyorlar orda iletişim kuruyor. Benden önceki işitme engelliler daha fazla zorluk çekmiş teknoloji yoktu.. Nasil anlasiyorlardi insanlarla... Bilemiyorum. İşaret dili hep vardi.. Ben işaret dili kullanmiyorum. Konuşuyorum. Konuşmaya calisiyorum normal insanlar gibi.. Şimdiki gencler benden sansli olduğu düşünuyorum zekasi sağlamsa herşeyi yapar..
inşallah canım
Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin

Canım geçmiş olsun. Doğuştan mı oldu?
Yani neden olmuş, doğumsal hangi sorundan dolayı?
çok teşekkür ederim canım
evet doğuştan oldu
sebebini söyleyemiyorlar
daha doğrusu akraba evliliği, hamilelik sırasında şiddetli geçirilmiş hastalık, yakın akrabalarda görülen işitme kaybı vs dediler ama hiçbiri bizde yok
hiçbiri olmayınca genetik testi yapacaklar şayet 2. çocuğu düşünürsek genlerimizde var mı yok mu diye çünkü bizim hiç bilmediğimiz atıyorum dedemin dedesinde işitme kaybı vardıysa o bile sebep olabilirmiş
hamilelik sırasında ateşli hastalık geçirdim ama çok şiddetli geçmedi ama tabii bilemiyorum belki o sebep olmuş olabilir dedim

Sana başımızdan geçenleri anlatsam benim kızıma yanlış teşhis yüzünden 1,5yil boşuna cihaz taktilar bunu yapanda üniversite hastanesi tekrar başka uni hastanelerine gidince anlaşıldı kızımın normal duyduğu allah herkese bizim gibi mucize versin her günüm dugun bayram en cokta üzüldüğüm kizima zorla cihaz taktiriyodum yavrum duyuyormus

Sana başımızdan geçenleri anlatsam benim kızıma yanlış teşhis yüzünden 1,5yil boşuna cihaz taktilar bunu yapanda üniversite hastanesi tekrar başka uni hastanelerine gidince anlaşıldı kızımın normal duyduğu allah herkese bizim gibi mucize versin her günüm dugun bayram en cokta üzüldüğüm kizima zorla cihaz taktiriyodum yavrum duyuyormus
ciddi olamazsın ne güzel çok sevindim senin ve kızının adınaa :KK68:
nasıl bir mutluluktur, keşke bi mucize de benim kızım için gerçekleşse sağlıkla duyabilse ama bizim için ne yazık ki söz konusu değil çünkü hem tek doktor değil kızımıza bu teşhisi koyan hem de cihazla duyup duymadığını test etmeye çalıştığımızda ne yazık ki hiç tepki vermiyor

Back
X