Kokteyl tarzi bir dügün mü ?

Zumzum_20

Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek... <3
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
1.057
759
208
Merhaba arkadaslar,

Bu konuyu dün "Evlilik Hazirliginda" açmistim ama pek fazla ilgilenen olmadi ve burada daha fazla kisi oldugundan dolay buradada paylasayim dedim. InsaAllah bana yardimci olabilecek arkadaslar vardir aranizda...
Bir dahaki seneye Mayis ayinda erkek arkadasim ve ben evlenmeyi düsünüyoruz Allah kismet ederse
Biz yurtdisinda oturdugumuz için Belçika'da dugunumuzu yapacagiz. Ikimizde dans etmeyi ve çalgili halayli dugunlerden hoslanmadigimiz için 250 kisilik kokteyl tarzinda bir dügün düsündük, danssiz. Sadece bir slow yapacagiz ilk basta, sonra daha çok öyle insanlar gelip konussun istedik canli ve soft müzik esliginde . Arada slayt gösterecegiz ve ben küçük bir konusma yapmayi planliyorum.

Neyse, bir kaç yeri gezdik yer ve fiyat ile ilgili fikir edinmek için ve bir restaurant'ta karar kildik, çok güzel büyük bir terasi var yesil yesil çiçekli çiçekli ve eger yagmur/soguk hava olursa terasi kapatabilirler tamamen. Ayrica balikli küçük bir havuz var, çok sirin Ve dügünü pazar günü aksam saat 6'dan 10'a kadar düsündügümüz için, los isiklarla mumlarla çok sahane samimi bir ortam yaratabilecegimizi düsündük. Üstelik restaurant'in sahibi bize kisi basi çok iyi bir fiyat sundu, hayir denilemez yani...
Fakat (evet küçük bir sorun var bu çizdigim güzel tabloda ) bu tip dügünü çevremizde hiç görmedik ve kafama bir sey takildi... Yüksek kokteyl masalari olacak 15 tane felan ve restaurant'in bir kösesinde normal masa ve sandalyede düsündük yaslilar, hasta kisiler orada oturabilmeleri için. Ama bütün davetliler oturamiyacak yani... Bu halde biz soguk ve sicak açik bufe sunarsak, insanlar ayak üstü yiyecek. Asil problem ise sicak bufede. Restaurant 'in sahibi hem balik hem tavuk yaninda 'da garnitür, pilav felan yapabilecegini dedi. Simdi ben bunu düsünemiyorum : ayakta pilav mantar soslu tavuk ve sebze yemegi, nasil yenir ? daha dogrusu yenilir mi ? Erkek arkadasim problem görmüyor. Ona göre tavuk küçük küp seklinde sunulursa insanlar sadece çatalla yiyebilirler diyor. Ama yinede benim kafama takildi bu olay. Insanlar bunu garip bulmazlar mi ? Siz böyle bir dügüne gitseniz, tepkiniz ne olurdu ?

Biraz uzun oldu, umarim anlamissinizdir türkçem pek iyi degildir... kuruma bakmayin artik

Eveeet yorumlarinizi bekliyorum bayanlar

bence hiç kokteyl işine girişmeyin
benim bir arkadaşım yapmıstı ayakta durmaktan imanımız gevredi
yarıda bırakıp çıktık
onun yerine masa ve sandalye tercih edin derim

Bence sadece kokteyl iş toplantısı gibi kalıyo bizim düğünlerde nikahtan sonra koktyl oluo ayak üstü muhabbet sonra düğün tarzı ama sadece koktyl de insanların yorulucağını ve sıkılıcağını düşünüyorum ayakta saatlerce durmakta cabası ben gitsem 20 dk sonra yorulur,sıkılırdım bence masa sandelye olmalı diye düşünüyorum

6'dan 10'a kadar olacaksa mutlaka insanlara aksam yemegi vermeniz gerekir. pilav sebze yemegi vs, catalla yenecek seyler de ayakta yenmez. eger hem kurdanla veya elle yenebilecek hem de aksam yemegi yerine gececek bir menu uydurabilirseniz olabilir ama bence zor. acikcasi onden kokteyl sonradan da oturarak duzgun bir yemek uygun olur, diger turlu saatlerce ayakta durmak ve dogru duzgun yemek yiyememek rahatsiz eder insanlari.

Kokteyl kültürü tam yerleşmediği için bence Türkiye’de başarılı olmuyor. İnsanlar da beğenmiyor zaten.

Senin dediğin kokteyli birinci sınıf smokinli garsonlar ellerinde kanepe tepsilerini taşıyacak, mini etekli kızlar bardakları dolaştıracak falan. Çok amatör oluyor belli bir yerin dışında yapıldığı için. Haa benim ailem cemiyetten dersen yap tabi o başka bir şey

Ben de oturarak yapılması taraftarıyım.. madem şangır şangır düğün istemiyorsun, piyanosu olan bir yer ayarlayıp piyano, keman tarzı masalı bir konsept hazırlayabilirsin. Ama tek ayakta asla düşünme. Millet topuklu giyip gelecek zulüm olur.

fona tıngır tıngır muzık çalan yemekli Bi düğün yap bence..gelenlerın yarısı oturuyor,yarısı ayakta saçma..

Yemekli yapicaksaniz olmaz oyle ayakta ama simdi tabureli kokteyl masalari var onlar cok hos.menuyude acik bufe gibi parmak tavuk parmak patates tarzi yaparsaniz olabilir fakat danssiz falan 4 saat yapamazsaniz kokteyl dedigin en fazla 2 saat surer

İkinizde Türk müsünüz? Davetlilerin çoğu Türkse masa, sandalye tercih edin bence...yeme içme müzik anlattığınız gibi olabilir, ama bütün gece ayakta olmak bize uygun değil. Bu tarz düğünlerden sonra yorumlar hep "ayak üstü" geçiştirildi tarzında sankii...Kimse pek bişey anlamıyor durumdan. Haklılarda, ben de istemem 3-4 saat ayakta durmak. Oturup düğünü seyretmek varken, böyle ayakta olunca kalsam mı, gitsemmi ikilemi yaşar her insan...

Siz nasıl bir konuşma yapmayı planlıyorsunuz? Bunu da daha önce hiç görmedim.

Mutluluklar dilerim. :)

Fikir ve hayaliniz çok hoş ama ben de başımdan geçen kokteyl hikayesini anlatayım. Düğün İstanbuldaydı ve biz sabhtan Ankaradan yola çıktık. Otobüsle geldik ve ucu ucuna yetiştiğimiz için yemek yiyemedik. Arkadaş kontenjanından gelmiştik ve yemekli olmadığını bilmiyorduk. (Bizde genellikle maddi sıkıntı varsa yemekli olmuyor ve düğün baya iyi bir mekanda olduğundan yemekli olmayacağını tahmin edemedik.) Neyse yemek mühim değildi ama o kadar yolun üzerine topuklu ayakkabılarla 3 saat dikilmenin acısını size anlatamam. Belim çıktı. O yaşlılar için ayrılan yerde boşalma olunca hemen oturdum ama oturduğumda bile sızlıyordu. Küçük küçük köfteler vardı ve o kadar açtık ki 5-6 tane almıştık adamdan. Ordan çıkıp başka bir mekanda devam ettik eğlenceye. Tam orda yemek var derken bu seferde minicik üçgen şeklindeki sandviçler geldi. Artık o kadar sefil görünüyorduk ki masadakiler kendi sandviçlerini bize verdiler :)
Yani aslında açlıktan çok dem vurdum ama en kötüsü ayakta dikilmekti. 3 saat oynasam belim o kadar ağrımazdı. En azından bir hareket var. Baya da sıkıldık. Çünkü 250 kişinin içinde kesin çok fazla insan tanımayan da çıkıyor.

Geçen yıl bi arkadaşım düğününü kokteyl yaptı. Gayet keyifliydi. Biz çok eğlendik. Yaşlılara masa koymuşlardı onlar da. Yemek olarak masalarda çerez cips ve havuç-salatalık falan vardı. Aynen öyle birinci sınıf smokinli garsonlar ellerinde kanepeleri ve içkileri dolaştırıyordu. Nikahtan sonra ana yemek büfesi açıldı. Net hatırlamıyorum ama kırmızı et balık ve tavuk vardı, börek falan vardı. Belli bir saatten sonra müzikler hareketlendi millet dans etti falan. Bence olmaz diye bir şey yok, bal gibi olur. Ayakta durmak da çok sorun değil. Dikilip durmadığınız sürece çok yorulmazsınız. Buna yorucu diyenler normal düğünlerde 5 saat boyunca pistte tepiniyorlar

Nikahtan sonra yemek büfesi açılıp da başka bir salonda oturarak yendiyse tamam. Hatta çok güzel olur. Kokteyl karşılama tarzında bir şey olur, yemek kısmında ciddiyet kazanır.

Nikahtan sonra yemek büfesi açılıp da başka bir salonda oturarak yendiyse tamam. Hatta çok güzel olur. Kokteyl karşılama tarzında bir şey olur, yemek kısmında ciddiyet kazanır.
Yo hayır aynı salonda oldu. Oturmadık yani. Dediğim gibi keyifli bir düğündü ve ikisinin de kişilikleriyle birebir uyum sağlamıştı.

Bence normal masalar olabilir yine dans vs olmaz şık şekilde düzenlenir salon ve masalar

4'ten 6'ya kadar sürsün, yemek yerine atıştırmalıklar pasta falan verin.
kokteylden vazgeçmeyin...
benim hayalimdi, gerçekleştiremedim.

Ama bu arkadaşların müzik ve dans olmayacakmış. Sadece bir slow dans. ya da arkada hafif bir müzik. O zaman inanın ayakta dikilmek işkence oluyor.

Çok fazla insan tanımayanlar, çok samimi olmayanlar da nikahtan sonra gidiyor zaten. Siz yoldan geldiğiniz için sıkıntılı olmuş bence.

Sanırım aynı hatayı ben yapacaktım. İsmi olan çok iyi bir mekanda yapıp neredeyse insanları boş masaya mahkum edecektim. Benim için görsellik çok önemli. Ama o zaman o cahil kafayla tahmin edemedim ki dışı cilalı olan şeyin içi de dolu olması lazım. Beni kpeder vazgeçirdi o düşünceden hatta çok kızmıştım o sıralar. Ama şimdi iyi ki orada yapmamışım diyorum ta kiiii çok iyi yerde çalışan birinin böyle bir düğününe gitmiştik de mekan çok iyi ama içeride düğün salonu ikramı vardı. Çıkınca eşime dedim, Allahtan o hataya düşmemişiz diye.

İpek bir de dans falan da yoktu. Arkada jaz çalıyordu. Yani meraklısına hoş gelebilir ama ben bir de kimseyi tanımıyorum, eşimin arkadaşı ama ortak arkadaşlardan da gelen yok. İnan sıkıntıdan milleti kestik, ayıp ama şunun bacağı bunun memesi diye geyik yaptık hareketsiz durmaktan belimin ve ayağımın acısı da cabası.

Ama bu arkadaşların müzik ve dans olmayacakmış. Sadece bir slow dans. ya da arkada hafif bir müzik. O zaman inanın ayakta dikilmek işkence oluyor.
kaldı ki dans ve müzik olsa dahi dans etmeyen insanlar var. ayrıca çocuklular var.
ben 4 saat boyunca kızımı ayakta zaptedebileceğimi sanmıyorum.
ama davetiyeye "çocuksuzdur" diye yazılrsa o başka.
buna da şahit oldum

Çok fazla insan tanımayanlar, çok samimi olmayanlar da nikahtan sonra gidiyor zaten. Siz yoldan geldiğiniz için sıkıntılı olmuş bence.

Çok sapa bir yerdeydi nikahtan sonra gidilcekse gittiğine deymez bir yerdeydi. Öyle olmasa bile eğer dans falan yoksa hareket azalıyor ve 3 saat dikilmek çok zor. Yani ne kadar zor olduğunu ben o gün anladım, o gün o kadar dikilmesem ne olacak ya diyebilirdim. Eğer siz nedime kadar yakınsanız, sürekli gelin ve damat etrafında durduysanız, oyalanacak şeyler bulduysanız size sıkıcı gelmemiştir. Ama 250 kişilik düğünde sizin gibi toplasan 20 adam olur. Geri kalan 200 küsür adam için işkence. Tabi düğün gelin ve damat ile ilgili, hani milletin keyfi için yapmayacak ama 150 kişi tutup da nikahtan sonra mekanı terketse gelin ve damat için de hoş olmaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…