kaldı ki dans ve müzik olsa dahi dans etmeyen insanlar var. ayrıca çocuklular var.Ama bu arkadaşların müzik ve dans olmayacakmış. Sadece bir slow dans. ya da arkada hafif bir müzik. O zaman inanın ayakta dikilmek işkence oluyor.
aynı AVM lerde olan dans gösterilerini ayak üstü izlemek gibi...İpek bir de dans falan da yoktu. Arkada jaz çalıyordu. Yani meraklısına hoş gelebilir ama ben bir de kimseyi tanımıyorum, eşimin arkadaşı ama ortak arkadaşlardan da gelen yok. İnan sıkıntıdan milleti kestik, ayıp ama şunun bacağı bunun memesi diye geyik yaptık hareketsiz durmaktan belimin ve ayağımın acısı da cabası.
Allah gönlüne göre versin herşeyden önce.Ama hem 4 saat sürüp,hem de tavuklu pilavlı sıcak yemek olunca,iş biraz kokteyl amacından çıkıyor.Davetlilerin hepsi çok genç olsa,danslı müzik filan olsa yine dururlar ayakta ama,4 saat boyunca konuşmaların yapıldığı bir düğünü ayakta izlemek çok keyifli olmaz.Merhaba arkadaslar,
Bu konuyu dün "Evlilik Hazirliginda" açmistim ama pek fazla ilgilenen olmadi ve burada daha fazla kisi oldugundan dolay buradada paylasayim dedim. InsaAllah bana yardimci olabilecek arkadaslar vardir aranizda...
Bir dahaki seneye Mayis ayinda erkek arkadasim ve ben evlenmeyi düsünüyoruz Allah kismet ederse
Biz yurtdisinda oturdugumuz için Belçika'da dugunumuzu yapacagiz. Ikimizde dans etmeyi ve çalgili halayli dugunlerden hoslanmadigimiz için 250 kisilik kokteyl tarzinda bir dügün düsündük, danssiz.Sadece bir slow yapacagiz ilk basta, sonra daha çok öyle insanlar gelip konussun istedik canli ve soft müzik esliginde . Arada slayt gösterecegiz ve ben küçük bir konusma yapmayi planliyorum.
Neyse, bir kaç yeri gezdik yer ve fiyat ile ilgili fikir edinmek için ve bir restaurant'ta karar kildik, çok güzel büyük bir terasi var yesil yesil çiçekli çiçekli ve eger yagmur/soguk hava olursa terasi kapatabilirler tamamen. Ayrica balikli küçük bir havuz var, çok sirinVe dügünü pazar günü aksam saat 6'dan 10'a kadar düsündügümüz için, los isiklarla mumlarla çok sahane samimi bir ortam yaratabilecegimizi düsündük. Üstelik restaurant'in sahibi bize kisi basi çok iyi bir fiyat sundu, hayir denilemez yani...
Fakat (evet küçük bir sorun var bu çizdigim güzel tabloda) bu tip dügünü çevremizde hiç görmedik ve kafama bir sey takildi... Yüksek kokteyl masalari olacak 15 tane felan ve restaurant'in bir kösesinde normal masa ve sandalyede düsündük yaslilar, hasta kisiler orada oturabilmeleri için. Ama bütün davetliler oturamiyacak yani... Bu halde biz soguk ve sicak açik bufe sunarsak, insanlar ayak üstü yiyecek. Asil problem ise sicak bufede. Restaurant 'in sahibi hem balik hem tavuk yaninda 'da garnitür, pilav felan yapabilecegini dedi. Simdi ben bunu düsünemiyorum : ayakta pilav mantar soslu tavuk ve sebze yemegi, nasil yenir ? daha dogrusu yenilir mi ? Erkek arkadasim problem görmüyor. Ona göre tavuk küçük küp seklinde sunulursa insanlar sadece çatalla yiyebilirler diyor. Ama yinede benim kafama takildi bu olay. Insanlar bunu garip bulmazlar mi ? Siz böyle bir dügüne gitseniz, tepkiniz ne olurdu ?
Biraz uzun oldu, umarim anlamissinizdir türkçem pek iyi degildir... kuruma bakmayin artik
Eveeet yorumlarinizi bekliyorum bayanlar
kaldı ki dans ve müzik olsa dahi dans etmeyen insanlar var. ayrıca çocuklular var.
ben 4 saat boyunca kızımı ayakta zaptedebileceğimi sanmıyorum.
ama davetiyeye "çocuksuzdur" diye yazılrsa o başka.
buna da şahit oldum
hahahah ben de buraya gelen bankacıları kesiyorum ince ince topuklu giyiyorlar ya. bazen özenmiyor değilim. ben de pek takılmıyorum topuklu yani takılırsam zaten garip olur bizim iş ortamındaÇocuklara iyi uykular yazmışt bir arkadaş davetiyesine.
Yani ben topuklu ayakkabıyı sadece özel günlerde bir de ayda yılda bir giydiğimden belki de dikilmek çok zor geldi. Masabaşı iş yaptığımdan da olabilir ama 3 saat cidden kısa değil.
Yok yakın değildik, eşimin iş arkadaşları ikisi de. Öncesinde birkaç kez aynı ortamda bulunmuştuk sadece. Ama cana yakın ve samimi insanlar ikisi de. Düğünlerinden sonra daha sık görüşmeye başladık. Ama ortamdaki bir çok kişiyi yine eşimin iş arkadaşları olmaları nedeniyle tanıyordum. Yakın görüştüğümüz insanlar da vardı. Gelen kitlenin çoğunluğunun genç olması belki etken olmuştur bizim keyifli vakit geçirmemize. Hiç kimsenin çok yoruldum diye çıktığını görmedim o düğünden. Bi o masaya bi bu masaya uğramaktan pek hareketsiz kalmadık biz. Benim ilk ve tek kokteyl düğün deneyimimdi açıkçası. Hoşuma gitti. Bakış açısıyla ya da yaşanan ilk tecrübeyle alakalı olabilir.Çok sapa bir yerdeydi nikahtan sonra gidilcekse gittiğine deymez bir yerdeydi. Öyle olmasa bile eğer dans falan yoksa hareket azalıyor ve 3 saat dikilmek çok zor. Yani ne kadar zor olduğunu ben o gün anladım, o gün o kadar dikilmesem ne olacak ya diyebilirdim. Eğer siz nedime kadar yakınsanız, sürekli gelin ve damat etrafında durduysanız, oyalanacak şeyler bulduysanız size sıkıcı gelmemiştir. Ama 250 kişilik düğünde sizin gibi toplasan 20 adam olur. Geri kalan 200 küsür adam için işkence. Tabi düğün gelin ve damat ile ilgili, hani milletin keyfi için yapmayacak ama 150 kişi tutup da nikahtan sonra mekanı terketse gelin ve damat için de hoş olmaz bence.
Yok yakın değildik, eşimin iş arkadaşları ikisi de. Öncesinde birkaç kez aynı ortamda bulunmuştuk sadece. Ama cana yakın ve samimi insanlar ikisi de. Düğünlerinden sonra daha sık görüşmeye başladık. Ama ortamdaki bir çok kişiyi yine eşimin iş arkadaşları olmaları nedeniyle tanıyordum. Yakın görüştüğümüz insanlar da vardı. Gelen kitlenin çoğunluğunun genç olması belki etken olmuştur bizim keyifli vakit geçirmemize. Hiç kimsenin çok yoruldum diye çıktığını görmedim o düğünden. Bi o masaya bi bu masaya uğramaktan pek hareketsiz kalmadık biz. Benim ilk ve tek kokteyl düğün deneyimimdi açıkçası. Hoşuma gitti. Bakış açısıyla ya da yaşanan ilk tecrübeyle alakalı olabilir.
davetiyeye çocuksuzdur mu yazdırmışlarkaldı ki dans ve müzik olsa dahi dans etmeyen insanlar var. ayrıca çocuklular var.
ben 4 saat boyunca kızımı ayakta zaptedebileceğimi sanmıyorum.
ama davetiyeye "çocuksuzdur" diye yazılrsa o başka.
buna da şahit oldum
aynı AVM lerde olan dans gösterilerini ayak üstü izlemek gibi...
gerçekten de yazmışlardı. ve gerçekten de tek çocuk yoktu. evlenen benim arkadaşımdı ve kvalidesi çok suratsız soğuk ve kendini kalbur üstü tanımlayan bir kadındı. ben ilk gördüğümde tüylerim diken diken oldu negatif enerjisinden onun fikriymiş.davetiyeye çocuksuzdur mu yazdırmışlar
bizde maile yazılır cümbür cemaat gelinsin diye o ne öyle giden var mı çocuksuzdur denilen düğünlere
peki bu arkadaşın kısır mı hani böyle bir istek kaynanadan geldiğine göre torunda istemez bu şimdi..ya da onları çocukları ile kabul etmeyen cemiyetleri sebebiylen fazla burukturlar kimbilir..gerçekten de yazmışlardı. ve gerçekten de tek çocuk yoktu. evlenen benim arkadaşımdı ve kvalidesi çok suratsız soğuk ve kendini kalbur üstü tanımlayan bir kadındı. ben ilk gördüğümde tüylerim diken diken oldu negatif enerjisinden onun fikriymiş.
davetiyeye çocuksuzdur mu yazdırmışlar
bizde maile yazılır cümbür cemaat gelinsin diye o ne öyle giden var mı çocuksuzdur denilen düğünlere
düğüne çocuklarınızı getirmeyin demek çok büyük saygısızlıktır ... yani ben burda ne ararım biliyor musun ..gelin takınızı takın s...tr olup gidin der gibi...amaç mutlu günde dostları ve onların ailelerini görmekse kimse yumurtadan çıkmadı eşeylide üremiyoruz fotosentes zaten yapmıyoruz..illaki çoluğu çocuğu olan adam var ..kuru nikahtan çıkabilirsin bak çocuk istemiyorsan...ya ben bilmiyorum çağ ilerledikçe saçmalamaya başladık gibime geliyor ya da ben bu çağa ait değilim..insani ilişkiler katledildi artık komşu komşuyu görünce kapısını kapatıyor..off düğünden nerelere geldim..yok fıstığım yok düğünsüz çocuk olmaz malum resmi olarak onlarda aile olup çoluğa çocuğa karışacaklarını bildirmek için topluyorlar insanları çevrelerine..öyle bir an çocuksuz olmaz bence.Bizim burda baya gördüm öyle düğünlerden. Hani piste atlayan, balon oynayan, birbirini iten, düşen, ağlayan bağıran çağıran bir sürü çocuk istemiyorlar sanırım. Her türlü düğüne gittim hepsinin de yeri ayrıydı ama çocuk bazı düğünlere cidden olmuyor.
1 tane çocuğu var,doğum hediyesi olarak bodrumda yazlık aldılar kızapeki bu arkadaşın kısır mı hani böyle bir istek kaynanadan geldiğine göre torunda istemez bu şimdi..ya da onları çocukları ile kabul etmeyen cemiyetleri sebebiylen fazla burukturlar kimbilir..
çocuk bölümü ayrıysa güzel olur ama pek yaygın değil henüz. hele de düğün salonlarında zaten maliyeti düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar...Bizim burda baya gördüm öyle düğünlerden. Hani piste atlayan, balon oynayan, birbirini iten, düşen, ağlayan bağıran çağıran bir sürü çocuk istemiyorlar sanırım. Her türlü düğüne gittim hepsinin de yeri ayrıydı ama çocuk bazı düğünlere cidden olmuyor.
düğüne çocuklarınızı getirmeyin demek çok büyük saygısızlıktır ... yani ben burda ne ararım biliyor musun ..gelin takınızı takın s...tr olup gidin der gibi...amaç mutlu günde dostları ve onların ailelerini görmekse kimse yumurtadan çıkmadı eşeylide üremiyoruz fotosentes zaten yapmıyoruz..illaki çoluğu çocuğu olan adam var ..kuru nikahtan çıkabilirsin bak çocuk istemiyorsan...ya ben bilmiyorum çağ ilerledikçe saçmalamaya başladık gibime geliyor ya da ben bu çağa ait değilim..insani ilişkiler katledildi artık komşu komşuyu görünce kapısını kapatıyor..off düğünden nerelere geldim..yok fıstığım yok düğünsüz çocuk olmaz malum resmi olarak onlarda aile olup çoluğa çocuğa karışacaklarını bildirmek için topluyorlar insanları çevrelerine..öyle bir an çocuksuz olmaz bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?