'Kokuyorum' takintisi

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
957
34
Cok utaniyorum. Ya ustunde durmamaya calisiyorum ama boyle bi takintim var ve gun gectikce artiyor.
Soyle basladi
Birgun bi seminerdeyiz
Bir arkadas yanimda oturuyordu. Kendisi cok titiz biridir. Yanimdan kalkip baska yere gecti. O gun niye oyle bisey yapti benden mi rahatsiz oldu kokuyo muyum acaba diye dustu aklima
Sonra yine bir gun toplanti var. Kisdan bahara gecis donemi. Ama bot giymistim. Toplantiya girdim gelir gelmez ama durdukca bi ayak kokusu yayildi ki sormayin. O benden geliyordu. Camlar pencereler actiriliyor fln. Neyse cikip o gun kendime ayakkabi almistim 10 dk da cok rezil bir gundu. Cok kotu hissetmistim.
Yaz ayindayiz haliyle ayakkabilar da ayaklar terliyor koku yapiyor vs. Butun ayakkabilarim deridir bu arada.
Oda arkadasimdan biri geliyor(4 kisiyiz normalde). Pencere aciyor direkt. Bense acaba ayaklarim mi kokuyor ben mi kokuyorum da hissetmiyorum diye dusunup duruyorum. Camim acik oturmaya basladim artik.
Biraz once de odaya ilk ben geldim. Ayaklarim terledi gibi hissettim. Yine acaba kokuyomuyum diye dusundum. Sonra ikinci arkadas geldi. Odayi hic temizlemiyolar her taraf toz icinde dedi. Ki oyle temizlemiyorlar. Odada yumurta kokusu aldim sahur mu yapiyolar fln dedi. Haydaaa.
Valla her seyi ustume alinmaya basladim.
Ya ben takinti yapiyorum yada cidden ayagim kokuyor yayiliyor farkinda degilim. Dolmusta gekirken bile bazen burnuma koku geldigini hissediyorum. Acaba benden mi diyorum. Uff napicagimi sasirdim. Sandalet mi giyeyim daha yaz gelmeden napayim. Dun ayakkabi deodoranti aldim. Aksam gidince sirkeli suda bekleticem ayagimi. Ama koku benden gelmiyo da olabilir. Benimki bi takinti da olabilir yasadigim diger olaylar yuzunden. Valla isime konsantre olamiyorum. Napmaliyim
 
Kokar, ayakkabılı ayak da koku yayar eğer ayağınız kokuyorsa. Ben alıyorum kokuları. Burnum tazı gibi koku alıyor ne yazık ki. Bazı kadınların regl olduğunu bile anlayabiliyorum konularından. Maalesef:KK43:
 
Bunun kolay bir yolu yakin oldugunuz birine sorabilirsiniz kokuyor muyum diye ayrica ayak pudrasi parfum kullanabilirsiniz
 
Her gün düzenli olarak duşunuzu alıp deodorant kullanırsanız, ayaklarınızı sirkeli suyla yıkayıp ayak kokusuna özel kremler kullanırsanız, tüm giysilerinizi her gün değiştirirseniz, kokma ihtimaliniz kalmaz. Bazı arkadaslar sütyenlerini yıpranmasın diye sık yıkamıyormuş mesela, korkunç koku yapıyor o çamaşırlar..
 
Benim ayağım da çok terler. Sandalet filan da giyemem, kayıyor çünkü, o kadar terliyorum düşünün. Çaresi de yok bunun. Ama ayaklarım öyle etrafa yayılacak kadar kokmuyor, titiz davranıyorum bu konuda. Bir kere yanımda her zaman yedek çorap vardır, terlediyse, değiştiririm. Bir gün giydiğim ayakkabıyı, kesinlikle ertesi gün giymem, ayakkabı spreyiyle bir iki gün havalandırırım. Genelde spor ya da fileli gibi hava alan ayakkabılar giyerim. Deri ayakkabıları sadece kışın tercih ediyorum. Ayak pudrası kullanamam, benimki kadar çok terliyorsa, ayağınız çamur gibi olur. =) Ayakkabıları ayda bir ya da iki ayda bir yıkarım. Ayaklarınızı temizlemek için karbonat, limon, su karışımı kullanabilirsiniz. Limon zaten eldeki balık ya da çamaşır suyu kokusunu bile söküp atacak kadar etkili bir şey. Kısaca biraz uğraş istiyor ama sonuçta bundan kurtulabilirsiniz.
 
Her gün aynı ayakkabıyı giymeyin.Bir kaç çift yeni ayakkabı alıp dönüşümlü giyinin hafta içi ve de çorabınızı her gün değiştirin.Böylece ayağınız kokmaz
 
Kendinize mevsime uygun üç dört çift ayakkabı alın her gün ayaklarınızı yıkayıp farklı ayakkabı giyin kokmaz insanlar Of koku var deyince ay evet bende aldım açtım hatta camları deyin :KK70: Psikolojik olabilir bende hep kendime ter kokarım sorarım aileme arkadaşlarıma yoooo biz koku almıyoruz derler psikolojik olabilir ikimizinki de : D
 
ayak kokusu sıkıntı bişi kremler ayak parfumlerı var onları kullanın ayakkabılarınızı akşam serın havada dışarda tutun ... balkonda mesela
 
Sakın pudra kullanmayın pudranın kokusuyla ayak kokusu birleştirmi daha beter bir hal alıyor bastırılmıyor. naylon çorap giymeyin full pamuklu olsun sürekli değiştirin ayağın terlemesine izin vermeyin.
 
Sürekli ayağınızı yıkayıp kurutacaksınız başka çaresi yok. Ayakkabılarınızı da yıkayın. Ben yazın hep loafer giyiyorum oh mis. Hiç de ayağım kokmaz benim ama ayakkabı seçimi de iyi olmalı.
 
Hiçbir fikrim yok, hiç başıma gelmedi böyle bir olay.
Fakat ayakkabılı ayağın da çok kötü koltuğuna şahit oldum, biliyorum Yani..
Benim ayaklarım hiç kokmaz mesela, yazlıkta da botta da.
Ayak sağlığına çok önem veririm ve en iyi ayakkabıları almaya çalışırım, en çok parayı ayakkabıya harcıyorumdur :KK43:
Size tavsiyem ise birden fazla spor ayakkabı, botunuz olsun mesela havalandırarak 2-3 gün aralıklı giyin..
 
Bence fazla takıntı yapmışsınız.cesitli kokular yayan insanlar genelde sizin bahsettiğiniz temizlik yöntemlerinden bile bihaber kişiler .biraz daha özen gösterin içiniz rahat olsun:KK68:
 
Ayakkabıyı çıkartmadan nasıl kokacak ya hu dışarı çıkmaz ki o koku
Ayak kokusuna karşı spreyler kremler pudralar falan var galiba ama bunun dışında ben pamuklu ya da gerçek bambu çoraplar öneriyorum. Bide hergün yıkıyorsunuzdur zaten ya o suya sirke koyarak yıkayın bide düzenli olarak.
Yakın gördüğünüz arkadaşlarınıza sorun koku benden mi geliyor ya da ayaklarım kokuyor mu diye?
Bütün bunlara rağmen geçmezse akupunktur tavsiye ederim. Avuç içi terlemesine falan uygulanıyordu ayaklara da yapılıyordur heralde.
 
ayak bu koku yapabilir, heleki yazın çorapsız giyilen ayakkabılar gün içinde ayağın terlemesi nedeniyle koku yapar haliyle ayağada siner o koku.
ama çorapla giyilen ayakkabı kokmaz ayagınızda koku problemı varsa sadece çorap kokar o kadar. ve ayakkabı varken koku dısarı cıkmaz..
 
Eczaneden ayakkabı spreyi ve ayak kokusu için ürünlerden alabilirsiniz.. (eczacıdan yardım talep edin)
Hergün duş alın, kıyafetlerinizi değiştirin..
 
X