Kokuyorum

mimiuew

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2024
28
12
3
18
19 yaşındayım. Önceden böyle bir sorunum yoktu şu son 2-3 yılda falan böyle oldu. Midemde aşırı derecede gaz var. Yani şişkinlik. Ve sanırım farkında olmadan gaz çıkarıyorum. Bir ortama girdiğimde güzel kokuyor ama 5 dk sonra kötü bir koku meydana çıkıyor. Sınıfta bir kaç kişiden burası çok kötü kokuyor dediğini duyunca daha çok emin oldum. Özellikle dolmuşa binerken çok fazla geliyor koku ama gaz çıkarıyorum. Eminim. İstemsiz ve farkında olmadan cikariyorum. Bakımsız ya da kirli de değilim. Bağırsaklarımda sorun olduğuna eminim çok utanıyorum bunları yazarken de ne yapıcam şimdi hangi bölümden randevu almam lazım

Ten kokusu da olabilir

Anlamadan nasıl çıkıyor ağız kokusu oluyormu peki

19 yaşındayım. Önceden böyle bir sorunum yoktu şu son 2-3 yılda falan böyle oldu. Midemde aşırı derecede gaz var. Yani şişkinlik. Ve sanırım farkında olmadan gaz çıkarıyorum. Bir ortama girdiğimde güzel kokuyor ama 5 dk sonra kötü bir koku meydana çıkıyor. Sınıfta bir kaç kişiden burası çok kötü kokuyor dediğini duyunca daha çok emin oldum. Özellikle dolmuşa binerken çok fazla geliyor koku ama gaz çıkarıyorum. Eminim. İstemsiz ve farkında olmadan cikariyorum. Bakımsız ya da kirli de değilim. Bağırsaklarımda sorun olduğuna eminim çok utanıyorum bunları yazarken de ne yapıcam şimdi hangi bölümden randevu almam lazım
Başırsak floranızı bozmayacak besinlere yönelin. Diyetisyenler yardımcı oluyor sanırım

Gaz cikardiginizi mi anlamiyorsunuz? Nasil yani?karmıyorum ama koku var. Farkında olmadan sessizce oliyor galiba bende anlamadım. Bağırsaklarımda kesin sorun var ama ondan eminim

Gaz cikardiginizi mi anlamiyorsunuz? Nasil yani?bilerek ve sesli karmıyorum ama koku var. Farkında olmadan sessizce oliyor galiba bende anlamadım. Bağırsaklarımda kesin sorun var ama ondan eminim

Ailene söyledin mi, mide için gastro bölümüne gitmen gerek. Utanacak bir şey yok, toplumda reflü ülser bolca var😊
Gastro bölümunden doğudan randevu alınmıyormus :/

Gastro bölümunden doğudan randevu alınmıyormus :/
Bilmeden gaz cikariyor olamazsiniz, cunku makat kaslari tersine çalışan tek kas grubu, yani hissedememeniz heleki 2 yil gibi uzun suredir hissedememeniz anormal bi durum.

Anal seks yapmis olabilir misiniz?

Yanı tutabılırsıniz gazınızı 3 yaşında laftan anlmayacak çocuk degılsınız dimi? Kaslarınız çalışıyordur emınım. Gazım geldı deyıp salrsanız çevrede anlar tepkıde verırler.
Bır gün sızı de bir güzel bozarlar.

arkadasimda aynısı vardı. pıs pıs gaz çıkarıyordu sürekli ve midesinde sislik vardı. midesinde yara çıktı (adı neydi ya midede yara hastalığının 🙄😂) doktora gidin. arkadasimdan biyopsi almislardı kanser olabilir mi diye ama temiz çıktı. doktor diyet verdi ona simdi daha iyi midesi

Fark etmeden nasıl gaz çıkarıyorsunuz? Genel cerrahiye gidin o gastroya sevk eder ama bazı insanların yeni ağır kokuyor, günlük yıkanın ve kıyafetleri değiştirin bence bu sebepten kokan çok insan var

Bende mide gaz şişkinlik sorunundan çok çektim.yaz kış ayaklarımı soğuk suyla yikayamam.Ama anlamadan gaz çıkarildigini sanmiyorum çok afedersiniz gaz çıkarsanız arada bir seste gelir.Gaz için bir uzmanla görüşün.Ama bence kokunun nedeni başka bir şey olabilir.Bence bu probleminizi ailenizle bari paylaşın kokuysa ne kokusu yonlendirsinler sizi.

Yanı tutabılırsıniz gazınızı 3 yaşında laftan anlmayacak çocuk degılsınız dimi? Kaslarınız çalışıyordur emınım. Gazım geldı deyıp salrsanız çevrede anlar tepkıde verırler.
Merhaba. Öncelikle bunun yaşla ya da laftan anlamamakla alakası yok, maalesef böyle rahatsızlıklar var. Gaz ve/veya dışkı kaçırma gibi rahatsızlıklar "inkontinans" adı ile tıpta yer alıyor anladığım kadarıyla; ufak bir tarama yaptım internette. Tam da sizin söylediğiniz gibi rektal kaslarla alakalı olabilirmiş bu durum. Doktorlar bile rektal kaslarının çalışıp, çalışmadığını anlamak için muayene yapıyor. Biz bence uzaktan kaslarının çalışıp, çalışmadığından pek emin olamayız. Dolayısıyla zaten bu durumu dert edinmiş ve istemsizce böyle bir rahatsızlıkla boğuşan arkadaşımızı daha da demoralize etmeyelim derim.

M mimiuew öncelikle geçmiş olsun. Gaz çıkarma durumunu uyku hali dışında fark etmemeniz imkansız. Sadece koku ile ilgili bir durumsa bu psikolojik de olabilir, başka sebepler de olabilir. O yüzden önce bir emin olun kendinizden, bir süre kendinizi bir takip edin derim nacizane. Tuvalet dışında kalan zamanlarınızda ne sıklıkla karşılaşıyorsunuz istemsiz kaçırma durumu ile. Çünkü doktora gittiğinizde durum ve şikayetlerinizi ne kadar detaylı anlatırsanız, o kadar iyi sonuç alırsınız. Bunda çekinecek hiçbir şey yok. Bu arada özel ya da vakıf hastanesine giderseniz, Gastrodan direkt randevu alnıyor diye biliyorum. Devlette daha önce gastro bölümüne gitmedim; bir bilgim yok. Geçmiş olsun.

Salmiyorum. Farkında olmadan oluyor hissetmiyorum bile. Toplumda salacak kadar basiretsiz değilim

Back
X