• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kola ile aramdaki güçlü bağ :)

canım maden suyu baziktir asidik değil:9:
bence kola yerine bol bol tüketmesini tavsiye ederim
ama meyveli olanları değil

gülüyosun ama bir bakarmısın maden suyumu yazmışım..ihtiyacın vardı heralde gülmeye..ben gülmiycem ama daha cok açık kapamaktan haz alıyorum..cins biriyim işte..

evet var hatta sabah arkadaşıma anlattım gece uykudan uyanıp şişenin dibini vurdum yattım sabah kalktım yine birbardak devirdim ....:))))))içim yanıyo bu aralar eskiden bende hergün lukur lukur içerdim deli gibi eskisi kadar kalmadı içiyorum yine ama senin gibi değil sadece dün gece çok içtim arada içim yandığı zaman valla dibini vuruyorum

Hahahaha, alkol gibi benim de dibini gördüğüm oluyor :) Yazın zaten büyük bir nimet benim için kola :) Dışarda mıydım, hoop eve gelince bi bardak kola :)

canım maden suyu baziktir asidik değil:9:
bence kola yerine bol bol tüketmesini tavsiye ederim
ama meyveli olanları değil

gülüyosun ama bir bakarmısın maden suyumu yazmışım..ihtiyacın vardı heralde gülmeye..ben gülmiycem ama daha cok açık kapamaktan haz alıyorum..cins biriyim işte..

Hatunlar tartışmaya gerek yok bi soda ya da maden suyu için ;) Boşuna kalp kırmayalım ;)

açık kapamakla alakası yok herkes herşeyi bilmeyebilir
bu ayıp bişey değil neden böyle bir tepki anlamadım
insan bilmiyorsa öğrenir bence abartacak bir durum yok
soda zaten bazdır canım maden suyu da aynı şekilde insanlar mide asidini dengelemesi için içerler.
relaks lütfen :1:

soda zaten bazdır canım maden suyu da aynı şekilde insanlar mide asidini dengelemesi için içerler.

Mesela ben ikisi arasındaki farkı bilmezdim, bana göre ikisi de aynıydı :) Teşekkür ederim ;)

Ben 2 seneyi geçti içmeyeli. Önceden çok içerdim senin gibi baya abartmıştım ama göbek çıkmaya başlayınca kestim bir daha içmedim. Azaltarak hiçbir şeyin bırakılmayacağını düşünüyorum ne sigara ne kola ne başka birşey. Birden karar verip o dkdan sonra hiç almamak lazım.

emin misin birdaha araştır istersen meyveli sodanın faydalarını..bu arada tartışmıyoruz ki ..evet bilmiyorsam tabiki öğrenirim hatta araştır bana da öğret;)

Ben de cok icerim kola ama günde 1.5 litre değil tabi ama cok severim :ssz:
Annem kola da böcek fare vs var bak der bilerek ben de ona '' valla varsa iyi ki var tadı cok güzel'' derim :1:

alakasız ama meyveli sodanın faydası mı varmış?
meyveli olanlar katkılı değil mi zaten?arkadaş meyveliyi içmeyin demiş zaten
ben neyi tartıştığınızı anlamadım.

Ben 2 seneyi geçti içmeyeli. Önceden çok içerdim senin gibi baya abartmıştım ama göbek çıkmaya başlayınca kestim bir daha içmedim. Azaltarak hiçbir şeyin bırakılmayacağını düşünüyorum ne sigara ne kola ne başka birşey. Birden karar verip o dkdan sonra hiç almamak lazım.

Onu yapamıyorum işte :( Birden kriz gibi geliyo sanki, sonra başa dönüyorum yine. Yakında bende de göbek çıkmaya başlar herhalde. Ayy, bi de yaz geliyo, önlemi baştan almak lazım :)

Kızlar merhaba :)
Aslında burada anlatılanlara göre çok da büyük bir dert değil benim derdim ama bir türlü çözüm bulamıyorum :(
Ben aşırı derecede kola bağımlısıyım, günde 1 - 1,5 lt kola tüketiyorum, hatta şu konuyu yazarken bile kola içiyorum düşünün :)
Bırakmayı çok denedim, bi dönem ailem yasakladı gittim gizli gizli aldım. Kendimi zorlayıp bir gün içmezsem ertesi gün gidip alıyorum hemen.
Bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim, aranızda benim gibi kola delisi var mı? :)

Ben de bi ara senin durumundaydım :1:
Sadece kola değil asitli içecekler müptelasıydım :52:
Neden dersen saece kola içince bi müddet sıkılıyordum onun için dönüşümlü olarak kola-fanta-sprite:27:
Bunlar yüzünden su içmez oldum evde dışarda sürekli asitli içecek :10:
Sonra nooluyoruz dedim bi durmam gerektiğini farkettim çünkü su içmemezlik başıma çok şey açıcaktı :111:
Bırakmamdaki bi neden de bademciklerim problemli ve asitli içecek içtikçe daha fena oluyor :2:
Sonuç şu an eve hiç almıyorum diyebilirim dışarda yemek yediğim zamanlar içiyorum :34:
Bi arkadaş meyveli soda önermiş kola yerine onu içebilirsin veya gazoz içebilirsin kolaya nazaran zararı az :29:
Biraz da iradeni kullanıp kola alıp içmezsen bu iş olur bence :13:

Annem kola da böcek fare vs var bak der bilerek ben de ona '' valla varsa iyi ki var tadı cok güzel'' derim :1:

sorma banada kaç kere dediler yok karafatma varmışda yok böcek suyu varmışta valla ne olursa olsun harikaaa:1::1::1::1::1:

Bence toptan kesin, cunku kolada azaltmak olmuyor, ciddiyim resmen bagimlilik yapiyor. Tadi aklina dusunce daha cok istiyorsun, tadi aklina gelmezse aramiyorsun. 2-3 gun dayanin, unutunca birakirsiniz.

Hahahaha, ben de öyleyim :) Milletin midesi bulanır ben dalga geçerim :) Diğer markaları hiç içmiyorum zaten :)

alakasız ama meyveli sodanın faydası mı varmış?
meyveli olanlar katkılı değil mi zaten?arkadaş meyveliyi içmeyin demiş zaten
ben neyi tartıştığınızı anlamadım.

aynı durumdayım ben de :44:
az önce meyveli soda asitli içme deyip meyveli sodanın faydalarını araştır demesi tuhaf :1:
benim niyetin tartışma yaratmak değil zaten
kola içen arkadaşım kolayı en kısa zamanda bırakırsın umarım
bunu yaparken de daha sağlıklı alternatiflerden biri olan maden suyunu önerdim
ama sade olanından meyveli olanlar değil :20:
öptümmm:54:

Aslında burada anlatılanlara göre çok da büyük bir dert değil benim derdim ama bir türlü çözüm bulamıyorum :(
Ben aşırı derecede kola bağımlısıyım, günde 1 - 1,5 lt kola tüketiyorum, hatta şu konuyu yazarken bile kola içiyorum düşünün :)
Bırakmayı çok denedim, bi dönem ailem yasakladı gittim gizli gizli aldım. Kendimi zorlayıp bir gün içmezsem ertesi gün gidip alıyorum hemen.
Bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim, aranızda benim gibi kola delisi var mı? :)

Lise boyunca bende her gün içerdim okulda, evde, dışarıda... Şimdi sadece balıkla varken istiyor canım. Hiç mide ağrısı çektin mi bilemiyorum ama onu getir aklına, ya da çekenlere sor. :ssz:

Üniversitedeyken bende çok içerdim. Resmen bağımlıydım. Sonra kolanın üretimi ile ilgili bir video izlemiştim. Temelinde kaktüslerde yaşayan bir böcekten yapıldığı gibi.. Sonrasında tiksinmiştim ve 3-4 sene ağzıma sürmemiştim. Şimdi nadiren içiyorum. Olsa da olur olmasa da.. İnternette seni tiksindirecek birşeyler ararsan kola ile ilgili fazlası ile malzeme bulabilirsin :)

Ben de bi ara senin durumundaydım :1:
Sadece kola değil asitli içecekler müptelasıydım :52:
Neden dersen saece kola içince bi müddet sıkılıyordum onun için dönüşümlü olarak kola-fanta-sprite:27:
Bunlar yüzünden su içmez oldum evde dışarda sürekli asitli içecek :10:
Sonra nooluyoruz dedim bi durmam gerektiğini farkettim çünkü su içmemezlik başıma çok şey açıcaktı :111:
Bırakmamdaki bi neden de bademciklerim problemli ve asitli içecek içtikçe daha fena oluyor :2:
Sonuç şu an eve hiç almıyorum diyebilirim dışarda yemek yediğim zamanlar içiyorum :34:
Bi arkadaş meyveli soda önermiş kola yerine onu içebilirsin veya gazoz içebilirsin kolaya nazaran zararı az :29:
Biraz da iradeni kullanıp kola alıp içmezsen bu iş olur bence :13:
Ben kola dışındakileri içmiyorum mesela, varsa yoksa kola :) İşte su yerine kola içiyorum o yüzden, vücut da ihtiyacı olan suyu alamıyor bi türlü. Tavsiyen için çok teşekkür ederim, bu kez başarıcam umarım :)

Bence toptan kesin, cunku kolada azaltmak olmuyor, ciddiyim resmen bagimlilik yapiyor. Tadi aklina dusunce daha cok istiyorsun, tadi aklina gelmezse aramiyorsun. 2-3 gun dayanin, unutunca birakirsiniz.

Bi arkadaş da demiş, azaltarak olmaz diye :( Resmen bağımlısıyım şuan, her zaman ilk tercihim o olmuştur :) 2-3 gün sabredeyim, irademe de sahip çıkabilirsem devamı gelir diye düşünüyorum, çok teşekkür ederim ayrıca ;)

benden daha bagımlısını dusunemıyorum unıversıtedeyken her tenefus 1kutu kola ıcıodum sabahdan aksama kadar 8tenefusum vardı aksamlarıda 2,5 lıtre ıcerdım yurt odasında alkolıkler gıbı bırgun bı vıdeo seyrettım yok ıcınde bocek varmıs bıdı bıdı dıe normalde ınanmam ole seylere tıksındım uzun sure ıcmedım hatta bır keresınde menu aldıgımda ıcecegımı kola vermıslerdı bı yudum aldım kusucakdım uzun aradan snra ılk ıctıgım yudumdu takı o yaza kadar yurumus ve cok terlemısdım dolaptakı kutu kolaya takıldı gozum bı ıctım pır ıctım işte o an verdıgım 20kılonun 8ını gerı almama sebep olan andır
su anda sadece 1-2haftada 1 cok cnm cekerse 1kutu kola yetıoda artıo bıle hersey kafanda bıtıo ...
nutellaylada bole bı ımtahanım vardı...
bu kola,abur cubur yeme alıskanlıgı aynı sıgara bagımlılıgı gıbı
o unıversıte donemınde kola yerıne alkol seven bırı olsaydım kesın amateme yatırırlardı benı....
aşarsın yaparsın yeterkı iste....
aa bı yontem daha solıyım sana gecen kıs dıyete baslayınca kola problem tabı napıyım napıyım bımde satılan dıet lecoladan koyuyodum dolaba 1-2 teneke
krıze gırınce 1 yudum alıodum butun cola ıcme hevesım kacıodu bu sekıldede 8 ay agzıma surmedıgım oldu ama dedıgım gıbı sıgara bagımlılıgı gıbı bı agzını surdunmu basa donuosun...

Back
X