Kolay Kilo Verme Yöntemleri

Faydalı buldunuz mu?

• Hayır

OY: 0 0,0%
  • Kesinlikle Hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    5

bayanfit

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013
27
0
86
İstanbul
Acıktığınız Zamanlarda Çok Acıkmadan Yiyin

Kolay kilo vermek istiyorsanız düşüncelerinizin kandırıldığı zamanlarda değil, bedeninizin ihtiyacı olduğunda beslenin. Sadece açlık hissettiğinizde yemek yiyin. Bedeninize acıktım uyarısı geldiğinde, bedeninizin ihtiyacı olduğu kadar beslenin. Kendinizi asla aç bırakmayın. Çünkü çok acıktığınızda çok yemek istersiniz, tokluk hissi zihninize çok geç ulaşır. Acık hissettiğiniz an itibariyle az yersiniz ve doyarsınız.

İstediğiniz Yiyecekleri Yiyebilirsiniz

Bedeniniz mucizevi bir şekilde bütün enerjiyi, ihtiyacı olan yaşam enerjisine çevirir. Bedeninizin ihtiyacı olduğunu hissettiğinizde her şeyi yemekte özgürsünüz. Dünyada ideal bedene sahip olan bir insan neyi yiyorsa siz de onu rahat bir şekilde yemekte tamamen serbestsiniz. Size kilo aldıran şey yedikleriniz değil, o yiyeceklerin miktarıdır. Kilo almadaki en büyük neden aşırı beslenmedir. Önemli olan ne yediğiniz değil, ne kadar yediğinizdir. Kolay kilo vermek istiyorsanız çeşitlere yasak koymamalısınız, tam tersine arttırmalısınız. Beslenme çeşidini kısıtlayıp yasakları artırırsanız zihninizdeki beslenmeye olan ilgiyi de arttırmış olursunuz.

Tek Öğünde, Tek Çeşitle ve Yumruğunuz Büyüklüğünde Beslenin

Aklınızdan çıkarmayın! Midenizin büyüklüğü, yumruğunuzun büyüklüğü kadardır. Gün içerisinde ortalama olarak iki saatte bir yemek yiyebilirsiniz. Her öğünde tek çeşitle beslenebilir, bir sonraki öğün de başka bir tek bir çeşitle beslenebilirseniz kolay kilo verebilirsiniz. Acıktığınızda tekrar yemek yiyebilirsiniz. Bu şekilde beslenme midenizin sağlığı ve zayıflamanız için oldukça iyi olacaktır. Böylelikle yaşamınızda hiçbir şeyi yasaklamamış ve midenizi de yormamış olacaksınız. Üstelik çok kısa bir süre zarfında doğal beslenme ve hareket düzeninizi dengelemiş ve kilo vermeye hatta kolay kilo vermeye başlamış olacaksınız.

Niyetiniz Olumlu Yönde Olsun

Kolay kilo vermenin en iyi yolu niyetinizi olumlu yönde değiştirmektir. Sağlıklı ya da sağlıksız yiyecekler yoktur. Sadece yiyecekler vardır. Niyetiniz yemiş olduğunuz yiyeceklerin sizin için sağlıklı ya da sağlıksız olmasını belirlemiş olur. Aslında tüm yiyecekler masumdur şeklindeki niyetiniz o yiyeceklerin bedeninizdeki etkisini oluşturur. Yiyecekler sudan oluşur, sizde % 75 sudan oluşuyorsunuz. Siz yediklerinize sürekli yıkıcı, eleştirel niyet yüklerseniz, bedeninizde onun gerçekleşmesini sağlamış olursunuz. Yiyeceklere niyet yüklememelisiniz! Mutlaka bir niyet yüklemek gerektiğine inanıyorsanız yapıcı niyetler yüklemelisiniz. Güven ve değer niyetleri ile yediğiniz besinler yarın size kan, hücre, kemik, sağlıklı beden ve ideal beden olarak geri dönecektir.

Farkındalıkla Yemek Yemelisiniz

Kolay kilo vermek isteyenler dikkat! Beslenirken zihniniz ve bedeniniz farklı yerlerde olmamalı. Beden ve zihninizi yediklerinize odaklayın. Yediklerini koklayın, dokunun, yavaş bir şekilde yiyerek lezzetini hissedin. Yediklerini gözünle göremez, diline tadamaz, elinle dokunamazsanız zihniniz yemek yediğinizi fark edemez ve yedikleriniz size olumlu dönüş yapmakta zorlanmış olur. Kolay kilo vermek istiyorsanız televizyon izlerken ya da zihniniz farklı şeylerle meşgulken yemek yememelisiniz, bu şekilde bedeninizden gelen tokluk sinyalini fark edemezsiniz. Zihin zaten yediğini görmediği için yediklerinizin miktarını algılayamaz. Üstelik zihin doyma hissini bilemediği için, kilo almış olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
BENDE KİLO VERMEK isteyen birisiyim:.. 16 yaşındayım. boyum 1.58-.160 arası kilom şuanda 57 ama ben 53 falan düşmek istiyorum. az yemeğe başladım ekmeği bırakalı baya oluyor ama spor yapmam gerek yapamıyorum belimden dolayı .. ı sağ bacağıın üstüne bile basamıyorum ağrıdan . sizce 3 haftada verebilirmiyim ? bie tansiyon hastasıyım. tuzu da bıırakalı baya oluyor. :)

Aslında olması gereken yani ideal kilonuz 50 civarıdır. Durumunuzu anlıyorum ama acele etmemelisiniz. Hızlı kilo vermek isterken sağlığınızı riske atabilirsiniz. Şimdilik bol su tüketmek, kahvaltıları atlamamak, geç saatlerde yemek yememek, ara ara acıktığınızda sebze ve meyve yemek bile faydalı olacaktır. Az az sık ye böylece o acıkma hissini biraz olsun bastırarak daha sağlam bir benlikle kilo verebilirsin. Ama unutma acele yok yavaş yavaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…