Tatlı Tarifi Kolay Krem Karamel (Resimli)

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
2.135
1.288
333
krem karamel

2 yumurta
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 pk vanilya
karamel için: 6 yemek kaşığı toz şeker

tatlıyı pişireceğimiz tencerede un, yumurta, toz şeker ve vanilyayı çırpın. sütü ilave ederken çırpmaya devam edin.orta ateşte karıştırarak pişirin.
küçük bir teflon tavayı ıslatıp 5-6 kaşık şekeri orta ateşte eritin. şeker köpürüp açık kahverengi bir renk alır. (dikkat edin fazlaca yakmayın)
ıslattığınız küçük kase veya çukur çay fincanlarına karameli paylaştırın. (karameli hiç bekletmeden) sıcak muhallebiyi de üzerine ekleyip soğumaya bırakın. buzdolabında 4-5 saat bekletin.
servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun :)

Eklentiler

• $DSCN2724.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 2.390
  • $DSCN2725.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 586
Son düzenleme:
Bu da çok güzel bir tarif
Ellerinize sağlık özlemim:)
Ben mümkünse birkaç adet içli köftenizden alayım
ardından tatlı yemeden olmaz değil mi..
Biraz da krem karamel rica ediciğim...
Hazır krem karamelleri sevmiyorum böylesi çok daha lezzetli..
Teşekkürler..

ben karamelin kıvamını tutturamıyorum bir türlü.

ellerine sağlık güzel görünüyor.

canım teşekkür ederim. karameli teflonu ıslatarak öyle erit şekeri. köpürünce şöyle bi karıştırıp alıyorum hemen ocaktan.. tatlımız buzdolabından çıktıktan sonra çok güzel oluyor opuyorumnanaktan

ben teşekkür ederim .. afiyet olsun opuyorumnanaktan bende hazırları sevmiyorum, insanın yaparken birde sevgisini ekliyor ya işte o zaman geçilmiyor tadından..

ay muhakkak yapıcam bı kere yaptımkaramelı tas gıbı olmuştu

karameli fazlaca tutmayn teflonda. köpürünce alın ocaktan afiyet olsun

Son düzenleme:
Son düzenleme:
ellerinize sağlık,çok güzel gözüküyo.bende dün yapmıştım,son porsiyonlarımızı yedik az önce.çok sevdiğim hafif bi talıcokacimcoook

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
ellerine saglik
karameli cok severim zaten
en kisa zamanda mutlaka denicem
sonucu bildiririm canim benim

ellerinize sağlık,çok güzel gözüküyo.bende dün yapmıştım,son porsiyonlarımızı yedik az önce.çok sevdiğim hafif bi talıcokacimcoook

çok teşekkürler, afiyet olsun canım :icecream:

yaptım çokda pratık canım annemler cok beğendi tesekkurler

ben teşekkür ederim canım, beğenmenize sevindim.. afiyet olsun a.s.

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
ellerine saglik
karameli cok severim zaten
en kisa zamanda mutlaka denicem
sonucu bildiririm canim benim

çok teşekkür ederim sonucu bekliyoruz.. şimdiden afiyet olsun, bal olsun, şeker olsuunn opuyorumnanaktan

Ah özlemim oruc oruc yaptırcan simdi bana bu tatlıyı :)

cok sagol canım benim hemen ellerimi sıvıyorum

YAlnız karamel baya bi tas oldu tavada:) simdi buzdolabına koydum tatlıları da ozlemim acaba katılasmı karameli nasıl cıkartıcaz teflondan?

Ah özlemim oruc oruc yaptırcan simdi bana bu tatlıyı :)

cok sagol canım benim hemen ellerimi sıvıyorum

senin de ellerine sağlık olsun canım hem pratik hemde hafif bir tatlı.. ben ramazanda sütlü tatlıları tercih ediyorum genelde.. bugün sütlü irmik tatlısı pişirdim.. fotoğrafını da çektim. onu da paylaşacağım yakında hayırlı ramazanlar, iyi iftarlar a.s.

YAlnız karamel baya bi tas oldu tavada:) simdi buzdolabına koydum tatlıları da ozlemim acaba katılasmı karameli nasıl cıkartıcaz teflondan?

canım teflonu ıslatıyorsun, şeker eriyor ve köpürüyor ya açık kahve bir renk alıyor o zaman kapat ocağı.. biraz yoğun oluyor kıvamı.. hiç soğumaya imkan vermeden suyla ıslattığın kaselere paylaştırıyorsun, daha sonra üstüne sıcak muhallebiyi döküyorsun.. sonra biraz ılınınca direk buzdolabına.. bi kaç saat sonra da ters çevirerek servis ediyorsun..
bende ilk yaptığımda biraz yoğun olmuştu.. kaselere paylaştırmıştım teflonda dibinde kalanı kaskatı oldu soğuduğnda :) korkumuştum ama tadı yinede güzeldi.. ikinci de hiç katılaşma olmamıştı zaten.. sıcakken dağıtman gerek tüm malzemeyi kaselere canım..
afiyet olsun

hmmmm cokacimcoook nefis nefis!!! alkisalkisalkis

çok teşekkür ederim a.s.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…