Tatlı Tarifi Kolay Krem Karamel (Resimli)

Tatlım peki yogun oldugunda da ters cevirdiğimizde kasede kalmıyor değil mi:kedi:

yok canım benim kasede kalmamıştı.. kaseyi ıslatırsan sorun yaşamazsın.. ilk yapışımda teflonu ıslatmayı unutmuştum ben ondan da teflonda kalmıştı biraz.. ama kaseye dağıttıklarım gayet lezzetliydi soğuduktan sonra.. sorun yaşamamıştım.. yeterki yanmasın fazla.. sorun olmuyor kaydirigubbakcemile5

Görür görmez deneyeyim diye atıldım :gitme:
Karamel gayet güzel oldu hiç sertleşme falan olmadı, nescafe fincanlarına paylaştırdım, ama fincanların dibinde hemen dondu kaldı mafoldumben sanırsam ters çevirdikten sonra onlar cam gibi olucak üstünde

yok yok merak etme sen çevirince o etrafını sarıyor yavaştan.. :)
ellerine sağlık canım..

maalesef krem karamel heba oldu...
şekeri karamel yaptım tabağı ıslattım aynen tarifteki gibi..ama takır takır oldu ve tabakların dibinden çıkmıyo...cam gibi yapıştı napıcam tabakları bilmiyorum...
muhallebisi güzel oldu yenicek ama tabaklar gitti...farklı bir yöntemi var karamelin suyla yapılıyo netten arattım.

canım sen kaseni sıcak suda bekletsen geçer.. nitekim şekerden başka bişi değil karameli..
bende o kadar yaptım ama hiç yapışmadı kaseye.. çevirir çevirmez çıktı kaseden.. hatta yumuşacık akışkan oldu.. resimlerde de var ya.. aynı tariften şekeri köpürür köpürmez alıp paylaştırıyorsun.. karamelin soğumasına imkan vermeden üstüne sıcak muhallebiyi döküyorsun.. neden tutmadı kıvamı anlayamadım tatlımm.. karemelize işlemi için su katılan tarifleri bende görmüştüm ama bu tarifte sorun yaşamadığımdan uygulamadım ben.. umarım başka arkadaşlarım karamelde sorun yaşamaz.. sevgiler canım..

Son düzenleme:

tatlım durumlar nasıl

ben bırazdan yapıcam :))

ama karamelı riske atmamak ıcın bır yol arıyorum ,suyla denıcem bende

yaptım,karamel sadece acık sarı oldu..

tavada yapıstı kaldı bılmem o tabaklardan nasıl cıkacak :))

yaptım,karamel sadece acık sarı oldu..

tavada yapıstı kaldı bılmem o tabaklardan nasıl cıkacak :))

canım sıcakken hemen dağıtacaksın.. bekletirsen donuyor hemen.. birde ıslatılmış tava ve kase şart. üstüne de sıcak muhallebi.. uzun bi süre buzdolabında dinlenecek.. ben karamelde hiç sorun yaşamadım açıkcası..

yaaa yumurtanın sarısını beyazını ayırmak gerekirmi kızlarrr???
canım ben iki yumurtayı direk kırıyorum içine. normalde 3-4 yumurta ile yapıyorlar.. (tarifin orjinali 4 malesef) (pasta tarifi sanki:) ama ben yumurta tadı gelmesin diye 2 yumurta kullanıyorum güzel oluyor muhallebisi..
sevgiler canım

Son düzenleme:
yok cıktı zaten de yumurta kokusu gelıyor ,aslında bır tane kırdım ,inşallah yerken de gelmez..

cok yumurta kondugundan dolayı hıc sevmem bu tatlıyı ama yumurta az olunca denemek ıstedım..

kramelım acık renklı oldu ..

ben de balı sulandırıp üstüne sürücem kaydirigubbakcemile3

harika gorunuyor.... ellerinize saglik. iyi ki iftardan sonra gormusum yoksa kudururdum:kedi:

teşekür ederim, iftardan sonra gayet hafif bir tatlı, tavsiye ederim canım , sevgiler a.s.

lezzet testinden sonra bekliyoruz canım kaydirigubbakcemile2

çok güzel görünüyor ellerinize saglıkyerimseniben

teşekkürler canım, sizlerinde yüreklerine sağlık (; sevgiler opuyorumnanaktan

Çok yumurta olduğu için pek sevilmiyor evde,ama 2 yumurtayı deneyeceğim ben de,ellerinize sağlık,inşallah becerebilirim karamelize etmeyi.

canım peki tavayla suyu ıslatınca diosun ya ne kadar suyla ıslatmak gerekirr

Tavayı musluğun altından geçirmeniz kafidir.. fazla suyu süzülür, tava ıslak kalır. kaseleri de muhallebiyi dökmeden evvel ıslatın ki ters çevirmesi kolay olsun.
ben dün arada karıştırarak yaptım karameli.. kenarlardan hafif köpürmeye başladı, şeker eriyip çok açık kahve (süzme bal gibi) rengini aldı aldı hemen kapattım altını.. dün akşam yaptım, sahurda afiyetle yedik

Çok yumurta olduğu için pek sevilmiyor evde,ama 2 yumurtayı deneyeceğim ben de,ellerinize sağlık,inşallah becerebilirim karamelize etmeyi.

canm çok teşekkür ederim.. 2 yumurta ile gayet hafif oluyor.. muhallebisi güzel oluyor.
dün akşam tekrar yaptım ben resimlerini çektim eklerim yine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…