- Konu Sahibi egeninhamsisi
-
canım teflonu ıslatıyorsun, şeker eriyor ve köpürüyor ya açık kahve bir renk alıyor o zaman kapat ocağı.. biraz yoğun oluyor kıvamı.. hiç soğumaya imkan vermeden suyla ıslattığın kaselere paylaştırıyorsun, daha sonra üstüne sıcak muhallebiyi döküyorsun.. sonra biraz ılınınca direk buzdolabına.. bi kaç saat sonra da ters çevirerek servis ediyorsun..
bende ilk yaptığımda biraz yoğun olmuştu.. kaselere paylaştırmıştım teflonda dibinde kalanı kaskatı oldu soğuduğnda :) korkumuştum ama tadı yinede güzeldi.. ikinci de hiç katılaşma olmamıştı zaten.. sıcakken dağıtman gerek tüm malzemeyi kaselere canım..
afiyet olsun
Tatlım peki yogun oldugunda da ters cevirdiğimizde kasede kalmıyor değil mi:kedi:
Tatlım peki yogun oldugunda da ters cevirdiğimizde kasede kalmıyor değil mi:kedi:
Görür görmez deneyeyim diye atıldım :gitme:
Karamel gayet güzel oldu hiç sertleşme falan olmadı, nescafe fincanlarına paylaştırdım, ama fincanların dibinde hemen dondu kaldı mafoldumben sanırsam ters çevirdikten sonra onlar cam gibi olucak üstünde
maalesef krem karamel heba oldu...
şekeri karamel yaptım tabağı ıslattım aynen tarifteki gibi..ama takır takır oldu ve tabakların dibinden çıkmıyo...cam gibi yapıştı napıcam tabakları bilmiyorum...
muhallebisi güzel oldu yenicek ama tabaklar gitti...farklı bir yöntemi var karamelin suyla yapılıyo netten arattım.
maalesef krem karamel heba oldu...
şekeri karamel yaptım tabağı ıslattım aynen tarifteki gibi..ama takır takır oldu ve tabakların dibinden çıkmıyo...cam gibi yapıştı napıcam tabakları bilmiyorum...
muhallebisi güzel oldu yenicek ama tabaklar gitti...farklı bir yöntemi var karamelin suyla yapılıyo netten arattım.
yaptım,karamel sadece acık sarı oldu..
tavada yapıstı kaldı bılmem o tabaklardan nasıl cıkacak :))
canım ben iki yumurtayı direk kırıyorum içine. normalde 3-4 yumurta ile yapıyorlar.. (tarifin orjinali 4 malesef) (pasta tarifi sanki:) ama ben yumurta tadı gelmesin diye 2 yumurta kullanıyorum güzel oluyor muhallebisi..yaaa yumurtanın sarısını beyazını ayırmak gerekirmi kızlarrr???
harika gorunuyor.... ellerinize saglik. iyi ki iftardan sonra gormusum yoksa kudururdum:kedi:
yok cıktı zaten de yumurta kokusu gelıyor ,aslında bır tane kırdım ,inşallah yerken de gelmez..
cok yumurta kondugundan dolayı hıc sevmem bu tatlıyı ama yumurta az olunca denemek ıstedım..
kramelım acık renklı oldu ..
ben de balı sulandırıp üstüne sürücem kaydirigubbakcemile3
çok güzel görünüyor ellerinize saglıkyerimseniben
canım peki tavayla suyu ıslatınca diosun ya ne kadar suyla ıslatmak gerekirr
Çok yumurta olduğu için pek sevilmiyor evde,ama 2 yumurtayı deneyeceğim ben de,ellerinize sağlık,inşallah becerebilirim karamelize etmeyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?